Napi Eurovízió 2014: Hollandia

thenetherlandsTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Ilse DeLange és Waylon két kivételes előadó, akik összeálltak egy közös album elkészítéséhez és azért, hogy hazájukat képviseljék az Eurovízión a The Calm After The Storm című dalukkal. Egészen Nashville-ig utaztak, hogy felkészüljenek a versenyre.

Ilse DeLange 1977-ben Almelo városában született. Sikeres karriert futott be hazájában és külföldön egyaránt. Hét albumából hat érte el a holland lemezeladási lista csúcsát, első lemeze a World of Hurt és a 2008-ban kiadott Incredible is ötszörös platinalemez lett. 2008-ban a So Incredible és 2009-ben a Miracle című dalai listavezetők voltak.

Ilse így beszélt Waylonnal alkotott párosukról: „Waylonnal tinédzser korunk óta ismerjük egymást, amióta ’hagyományos’ zenét játszottunk. Idén Nashville-ben dolgozunk egy közös albumon, amolyan ’mellék munkaként’. Az Eurovíziós Dalversenyre mindketten külön felfigyeltünk, de ez a közös munka annyira nagyszerű, hogy úgy döntöttünk közösen próbáljuk meg. Alig várom, hogy a színpadon állhassunk! Gyerekként hagyomány volt a családomban, hogy néztük a versenyt, most megtisztelve érzem magam.”

Willem Bijkerk néven született 1980-ban Waylon. Karrierje 2008-ban kezdődött, amikor feltűnt a Holland’s Got Talent című műsorban 2008-ban. Ezt követően 2009-ben jelent meg első lemeze Wicked Ways címmel. Példaképe az amerikai énekes, Waylon Jennings után vette fel művésznevét. 2001-ben miután elküldte a zenéjét az énekesnek, csatlakozhatott hozzá az amerikai turnéja során.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy Ilsével, akit olyan régóta ismerek már, együtt indulhatok el erre a kalandra. Az Eurovíziós Dalverseny a világ egyik legnagyobb eseménye, és titkon mindig arról álmodtam, hogy a színpadján állhatok majd.”

Comments

17 hozzászólás a(z) “Napi Eurovízió 2014: Hollandia” bejegyzéshez

 1. Sztbeni avatar
  Sztbeni

  Nagyon gyenge. Olyan semmilyen dal, hogy hihetetlen. Nem csalódtam a hollandokban 😀 . Mondjuk a tavalyi borzalomnál sokkal jobb.

 2. Zolecs avatar
  Zolecs

  Hangulatos, aranyos kis zene, nálam TOP10 közeli.
  Egyébként mintha elkezdtek volna jó irányba mozogni a hollandok.
  Tavaly elég magasra tették azt a bizonyos mércét, nem gondolnám hogy ezzel meg lehet azt ugrani,ám a döntő azért meglehet.

 3. Bakancs avatar
  Bakancs

  Az egyik kedvencem.
  Jóleső nyugalmat áraszt, és erre szükségem lesz két klisé lávszong meg elektronikus tuctuc között. Az énekesnő hangja gyönyörű, remélhetőleg a műsorban majd lágyabban énekel a férfi is (a koncerttel ellentétben).
  Remélem, döntős lesz, de (talán naiv módon) abban is bizakodom, hogy ByeAlexhez hasonlóan ez lesz az idei verseny egyik sötét lova.

 4. csonti534 avatar
  csonti534

  Szerintem is nagyon kedves, hangulatos dal.
  Nem tartom valószínűnek a döntőt, mert szerintem első hallásra nem kedvelteti meg magát rögtön.
  Én nagyon örülnék, ha bejutna.

 5. eschungary93 avatar
  eschungary93

  Én szeretem nagyon ezt a dalt. Nálam abszolút döntős 🙂

 6. Iza avatar
  Iza

  Elegge hullamzo a dal nalam. Eleinte nem szerettem, aztan egyre jobban kezdett megtetszeni, magaval ragadott a hangulata, de most megint ott tartok, hogy elegge elszurkult a mezonyben, es mar unalmas……..mondjuk az vicces, hogy meg igy is tizedik a listamon 😀 (bar ez inkabb a brutalisan gyenge mezonynek koszonheto)
  Szerintem bejutnak a dontobe, de a lista vegen lesznek.

 7. Balázs avatar
  Balázs

  Nagyon problémás induló számomra, hisz egyáltalán nem rossz, de így is csak pár dalt tud megelőzni a listámon. Tenném én előrébb, de egyszerűen a tény, hogy nem marad meg belőle semmi ezt nem engedi.

 8. force avatar
  force

  Jobban örültem vna, ha Ilse szólóban indul, Waylon olyan, mintha ott sem lenne. Kedvelem a dalt, minőségi, de nem hiszem, hogy döntő lesz belőle.
  Nálam: 7/16
  Tippem: 11/16

 9. Tinka avatar
  Tinka

  Az egyik kedvencem idén, nagyon jól eltalálták! Alapvetően szeretem a „letisztult” dalokat, ezért nálam ez nagy előnnyel indul, olyan nyugtató, de mégis mozgatja valami. Remélem bejutnak a döntőbe és szép helyen végeznek. 🙂

 10. Istvan Galambos avatar
  Istvan Galambos

  Van egy nyugodt hangulata a dalnak. Érdekes lesz majd, hogy is fog majd működni a színpadon. Szerintem döntős, ott pedig a középmezőnyt tippelem meg.

 11. János avatar
  János

  Az esetek többségében kedveltem a holland dalokat,és ez sem kivétel. Nem a világot akarják megváltani,szimplán egy jó hangulatot akarnak teremteni,ami igazán becsülendő.

  1. eschungary93 avatar
   eschungary93

   pontosan így van , jó meglátás 🙂

 12. Euphoria avatar
  Euphoria

  Egy nagyon hangulatos dal, tetszik a stílusa. 🙂

 13. Emdogh avatar
  Emdogh

  No comment. 28/37. Tipp: SF: Q3 vége (11-12. hely).

 14. Gabiii avatar
  Gabiii

  Szerintem zsűri nagyon fogja szeretni és pár országban a közönség is. Nálam tuti döntős és döntő első fele.

 15. motholev avatar
  motholev

  Country dal. Előnye: hangzásában eltér a többi daltól. Hátránya: a dal végére magas az unalom faktor. Bejuthat a döntőbe.

 16. Levi21 avatar
  Levi21

  Nem rajongok a country dalokért, de ez abszolút kedvenc. Nálam 2/16.