Napi Eurovízió 2014: Hollandia

thenetherlandsTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Ilse DeLange és Waylon két kivételes előadó, akik összeálltak egy közös album elkészítéséhez és azért, hogy hazájukat képviseljék az Eurovízión a The Calm After The Storm című dalukkal. Egészen Nashville-ig utaztak, hogy felkészüljenek a versenyre.

Ilse DeLange 1977-ben Almelo városában született. Sikeres karriert futott be hazájában és külföldön egyaránt. Hét albumából hat érte el a holland lemezeladási lista csúcsát, első lemeze a World of Hurt és a 2008-ban kiadott Incredible is ötszörös platinalemez lett. 2008-ban a So Incredible és 2009-ben a Miracle című dalai listavezetők voltak.

Ilse így beszélt Waylonnal alkotott párosukról: „Waylonnal tinédzser korunk óta ismerjük egymást, amióta ’hagyományos’ zenét játszottunk. Idén Nashville-ben dolgozunk egy közös albumon, amolyan ’mellék munkaként’. Az Eurovíziós Dalversenyre mindketten külön felfigyeltünk, de ez a közös munka annyira nagyszerű, hogy úgy döntöttünk közösen próbáljuk meg. Alig várom, hogy a színpadon állhassunk! Gyerekként hagyomány volt a családomban, hogy néztük a versenyt, most megtisztelve érzem magam.”

Willem Bijkerk néven született 1980-ban Waylon. Karrierje 2008-ban kezdődött, amikor feltűnt a Holland’s Got Talent című műsorban 2008-ban. Ezt követően 2009-ben jelent meg első lemeze Wicked Ways címmel. Példaképe az amerikai énekes, Waylon Jennings után vette fel művésznevét. 2001-ben miután elküldte a zenéjét az énekesnek, csatlakozhatott hozzá az amerikai turnéja során.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy Ilsével, akit olyan régóta ismerek már, együtt indulhatok el erre a kalandra. Az Eurovíziós Dalverseny a világ egyik legnagyobb eseménye, és titkon mindig arról álmodtam, hogy a színpadján állhatok majd.”

17 Comments

Nagyon gyenge. Olyan semmilyen dal, hogy hihetetlen. Nem csalódtam a hollandokban 😀 . Mondjuk a tavalyi borzalomnál sokkal jobb.

Hangulatos, aranyos kis zene, nálam TOP10 közeli.
Egyébként mintha elkezdtek volna jó irányba mozogni a hollandok.
Tavaly elég magasra tették azt a bizonyos mércét, nem gondolnám hogy ezzel meg lehet azt ugrani,ám a döntő azért meglehet.

Az egyik kedvencem.
Jóleső nyugalmat áraszt, és erre szükségem lesz két klisé lávszong meg elektronikus tuctuc között. Az énekesnő hangja gyönyörű, remélhetőleg a műsorban majd lágyabban énekel a férfi is (a koncerttel ellentétben).
Remélem, döntős lesz, de (talán naiv módon) abban is bizakodom, hogy ByeAlexhez hasonlóan ez lesz az idei verseny egyik sötét lova.

Szerintem is nagyon kedves, hangulatos dal.
Nem tartom valószínűnek a döntőt, mert szerintem első hallásra nem kedvelteti meg magát rögtön.
Én nagyon örülnék, ha bejutna.

Elegge hullamzo a dal nalam. Eleinte nem szerettem, aztan egyre jobban kezdett megtetszeni, magaval ragadott a hangulata, de most megint ott tartok, hogy elegge elszurkult a mezonyben, es mar unalmas……..mondjuk az vicces, hogy meg igy is tizedik a listamon 😀 (bar ez inkabb a brutalisan gyenge mezonynek koszonheto)
Szerintem bejutnak a dontobe, de a lista vegen lesznek.

Nagyon problémás induló számomra, hisz egyáltalán nem rossz, de így is csak pár dalt tud megelőzni a listámon. Tenném én előrébb, de egyszerűen a tény, hogy nem marad meg belőle semmi ezt nem engedi.

Jobban örültem vna, ha Ilse szólóban indul, Waylon olyan, mintha ott sem lenne. Kedvelem a dalt, minőségi, de nem hiszem, hogy döntő lesz belőle.
Nálam: 7/16
Tippem: 11/16

Az egyik kedvencem idén, nagyon jól eltalálták! Alapvetően szeretem a “letisztult” dalokat, ezért nálam ez nagy előnnyel indul, olyan nyugtató, de mégis mozgatja valami. Remélem bejutnak a döntőbe és szép helyen végeznek. 🙂

Van egy nyugodt hangulata a dalnak. Érdekes lesz majd, hogy is fog majd működni a színpadon. Szerintem döntős, ott pedig a középmezőnyt tippelem meg.

Az esetek többségében kedveltem a holland dalokat,és ez sem kivétel. Nem a világot akarják megváltani,szimplán egy jó hangulatot akarnak teremteni,ami igazán becsülendő.

Szerintem zsűri nagyon fogja szeretni és pár országban a közönség is. Nálam tuti döntős és döntő első fele.

Country dal. Előnye: hangzásában eltér a többi daltól. Hátránya: a dal végére magas az unalom faktor. Bejuthat a döntőbe.

Comments are closed.