Napi Eurovízió 2014: Grúzia

georgiaTudósító: Sebők Judit
Forrás: eurovision.tv

A The Shin egy német gyökerekkel rendelkező együttes, akik azért váltak népszerűvé, mert a grúz zenét kreatívan és a modern jegyekkel ötvözve gondolták újra. A 2014-es dalukhoz csatlakozott Mariko Ebralidze énekesnő is és vele kiegészülve hangzik majd el a Three Minutes to Earth című dal.

A dal arról az utolsó három percről szól, ami a Földre visszavezető út vége, a dal címe egyben utalás is a band nevére, hiszen a Shin jelentése ’Otthon’.
Mariko 1984-ben született, énekesi karrierje komoly zenei tanulmányokkal kezdődött, de ma már nem csak szerepel, hanem a katedrán is megállja a helyét és képzi az ifjú zenészeket. Korábban grúz, azeri és német fesztiválokon is részt vett.
A The Shin tagjai Mamuka Gaganidze, Zaza Miminoshvili, Zurab J. Gagnidze és Alexander Chumburidze szintén komoly zenei múlttal rendelkeznek. A legtöbben zenész családokból származnak, így például az énekesük, Alexander három éves kora óta énekel és elmondása szerint e döntése mögött komoly családi nyomás áll.
Jelenleg a grúz dal nem Európa kedvence, de láttunk már olyat, hogy az előzetes tippelések csődöt mondtak, mint például a tavalyi román előadónál. Mindenesetre egyediségüket nem lehet kétségbe vonni.

24 Comments

Hat, szerintem azzal mindent elmondok, hogy meg mindig nem sikerult vegighallgatnom.
Mondjuk Azert es a svedeket meg mindig veri nalam, szoval 35/37 😀

Nálam döntős dal ,mert kedvelem. Ezzel nem azt mondom hogy nagyon imádom ,de vannak ennél rosszabb dalok is. 🙂
25/26(37)

Top 26

1. Magyarország
2. Nagy – Britannia
3. Görögország
4. Spanyolország
5. Franciaország
6. Hollandia
7. Albánia
8. Izrael
9. Montenegró
10. Ukrajna
11. Macedónia
12. Írország
13. Olaszország
14. Málta
15. Észtország
16. Szlovénia
17. Fehéroroszország
18. Románia
19. Dánia
20. Lettország
21. Norvégia
22. Németország
23. Lengyelország
24. Litvánia
25. Ausztria
26. Grúzia

szerintem nem 🙂 inkább ilyen meditációs ,nyugtatós zene ,amire könnyen el lehet lazulni ,ehhez nem feltétlen kell fűűű 😀

Inkább érdekesnek mondanám a számot, de először hallva egy nagy katyvasz az egész. Éppen ezért nem lesz sikeres, mert az emberek milliói első hallásra fogja a zenéket értékelni. Nem fülbemászó többszöri hallgatásra fogsz fel valamit az egészből. Biztos, hogy nem lesz döntős – sajnos – mert azért minőségi zene.

Mezőny hátsó fele nálam is, de nem utolsó. Lassan kezdődik el és végül nem jut el sehova a dal, nem jár be egy ívet.

Baró. Tök kellemes! Nem értem, miért írja mindenki, hogy nem bírja végighallgatni, én ezt tízperceken át bírom hallgatni, annyira ellazít, elringat. Hangulata van. Ja, a nő meg durva, mennyire jó hangi adottságokkal bír. Nálam első harmad.

Nekem is bejön, de tőlem rendkívül szokatlan módon, kizárólag a klippel együtt tartom jónak, rádióban hallgatva nehezen tudom elképzelni, hogy hosszabb távon el tudjam viselni. A videóval együtt über ütős! 😀

Nem emlékszem pontosan, de kb. ötödjére sikerült végighallgatnom. Annyira zavaros az egész..nálam csont utolsó, pedig aztán a 2012-es remekműnél nem gondoltam volna hogy lehet lejjebb.

Nem tudom mi van veletek. Nekem kifejezetten tetszik az egész onnantól, hogy a nő kezd énekelni. A refrén is nagyon jó, főleg az a “bumm”. 😀

Meg merem kockáztatni azt a kijelentésemet, hogy Grúzia még sohasem küldött ennyire sz*r dalt…a tavalyihoz képest hatalmas mélyrepülés. Nagyon remélem, hogy az elődöntő utolsó helyén végez.

Örülök, hogy idén ők is valami eredetit küldenek. Nem egy közönségbarát dal, habár a refrén kimondottan fülbemászó é szerethető. Egyébként tényleg kellemes hangulata van! 😀

Nekem nagyon tetszik. Az őserdők meg Hawaii jut róla az eszembe. Érdekes a hangképzésük és az is tetszik, hogy gyakran váltogatják benne a hangnemeket, ezért olyan érdekes hangzása lesz. Jó kis flesselős dal ez.

Comments are closed.