Eurovízió 2014: Tegnap elkezdődött a felkészülés az idei versenyre

Photo: Andres Putting (EBU)
Photo: Andres Putting (EBU)

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Tegnap elkezdődtek a próbák a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválra. Első körben minden ország megismerkedik a színpaddal, elpróbálhatják többször is a produkciójukat egymás után, beállítják a fényeket és a mikrofont. Ezután bevonul a csapat a videószobába ahol megnézhetik, hogy a helyi rendező hogyan képzelte el a produkció lefilmezését egy speciális videofilm alapján.

Követelmény, hogy az egész produkciót előre elküldjék a nevező országok olyan formában, hogy egyetlen kamerával legyen felvéve minden. Ez a videó szolgálja az alapját annak, hogy már az első próba alkalmával minél előnyösebben legyen lefilmezve a produkció. Visszatérve a videószobára, ekkor van lehetőség változtatások kérésére is. Ezután pedig irány a a sajtótájékoztató.

próbák órarendjéről jól nyomon követhető minden, például az is, hogy a magyar delgáció prominensei ma 14:10-kor léptek színpadra. Következzenek a videók!

12 Comments

Mint minden évben, most is megfogadtam hogy nem lesek bele a próbákba. Ez kb addig tartott míg fel nem pakolták az első videót 😀

Ukrajna nagyon ott van,nekem bejön az a mókuskerék megoldás 🙂 Izraelt meglepetésgyőztesnek is gondolnám…
Belgium..mindenki utálja, de olyan lesz mint albánia 2012-ben.
Orosz,albán, san marino,lengyel,lett, ami még érdekesebb.

Svéd semmi extra, még mindig túl van értékelve Sanna miatt.

A magyar pedig tetszik 🙂 Mondhatni már csak a sorszám problémát kell megoldani a döntőben.

A sorszámot hogy döntik el? Mert szerintem a magyar produkció egyetlen problémája a sorszám, ha 15nél nagyobb lesz, szinte nyert ügyünk lenne! Én eleve a sorszám miatt vagyok egyedül ideges!
Tavaly kegyes volt: 17es, 10. hely
De gondoljatok Katira 5ös, 22. hely, Compact disco 2es, 25. hely! rúzsa Magdi 9es, Nox 1es…
Ne csesszük már el a nyanvadt sorszámon megint!

A sorszámot producerek adják, a versenyzők csak annyit húznak majd, hogy 1-13, 14-26, vagyis a döntő első vagy második felében lépnek fel. Hasonlóan az elődöntőkhöz. 🙂

Első elődöntő továbbjutói sztem:
Örményország, Észtország, Svédország, Oroszország, Azerbajdzsán, Ukrajna, Belgium, Hollandia, Monetengró, Magyarország.

Második elődöntőből Izrael nagyon kellemes meglepetésnek tűnik, szerintem a döntőben ott lehet a TOP 5-ben is akár (a fogadóirodák összesített sorrendjében is felkúszott a 9.helyre a 17.helyről).

A második elődöntősök közül eddig Málta gázos csak, Grúzia is érdekes, nem szokványos.

Sziasztok!
Segítenétek abban, hogy hol találom a fogadási irodák esélylatolgatását? vagy hol lehet megnézni a fogadási irodák tippjeit?

Szubjektív, hogy mi van túértékeve, a svéd dal ilyen, semmi extra nem kell hozzá, tipikus eurovíziós dal, produkció, örülnék ha nyerne. Ahol extra eszközt használnak, mint mókuskerék, legyezőféleség, azok a dalt próbálják feldobni, az ikerlányok táncija…háát…de a zsíroskenyér se jó szilvalekvárral…de a próba, akkoris próba, majd kedden minden kiderül

A probak alapjan szerintem a legeslegjobbak (jo enek, koreografia, szinpadkep): Oroszorszag, Magyarorszag, Izrael, Norvegia.

Jok meg:
Belgium: tokeletes enek, gyonyoru dal, de a tancosnot en kivennem es a hatter is lehetne jobb.
Montenegro: jol enekel, szep a dal, a szinpadkep is szep, de a korcsolyazo no szerintem nem illik az eloadashoz.
Ausztria: nem szeretem se a James Bond filmeket, se a James Bond dalokat, de az enekesnek nagyon jo hangja van es a szinpadkep nagyon pazar, le a kalappal elotte.
Gorogorszag: egesz jo discos dal. A trambulin nagyon jo otlet volt, televotingon sok szavazatra szamithat, a zsuri mar neccesebb.

Akkor most jojjenek a legnagyobb csalodasok (akiknek a dalat szeret(t)em) :
Irorszag: az enekesno nagyon hamisan enekelt, sajnos a tanc is megmaradt, a hatter pedig katasztrofa. Oriasi csalodas, pedig nagyon jo ez a dal.
Finnorszag: Studio minosegben szeretem ezt a dalt, de eloben… Te jo eg, nagyon rosszul enekel a srac.
Macedonia: Tijana nem enekel valami jol eloben (es akkor meg finoman fogalmaztam) es a koreografia is nagyon gagyi.
Ormenyorszag: Az elso proban Aram nem gyozott meg, remelem tud ennel jobban is enekelni.

A tobbiektol kb. azt kaptam amit vartam, illetve talan Portugalia pozitiv csalodas (jobban enekel, mint a nemzetin), Lengyelorszag pedig kicsit negativ csalodas (jobb szinpadkepet vartam toluk, bar gondolom a ferfiaknak tetszik 🙂 )

Comments are closed.