Naptár

2014. április
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2014: Spanyolország

spainTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Ruth Lorenzo születésekor annyira hangosan sírt, hogy az orvosok biztosra mondták, hogy énekes lesz. Lám igazuk lett! Már kétévesen az Annie című musicalből énekelt, hatévesen pedig Montserrat Caballé operaénekesnő hatására nyitott lett az opera felé.

12 évesen családjával az Egyesült Államokba költöztek. Rengeteg képzésen vett részt a zene, a színház és a tánc területén. Versenyeken is részt vett, ő játszotta a My Fair Lady és Az Operaház Fantomja főszerepét.

16 éves volt, amikor visszaköltöztek Spanyolországba. Ekkor kezdett el komolyabban énekórákat venni és dolgozni énekesi karrierje eléréséért. Három évig turnézott rock együttesével, ekkor fedezte fel, hogy a zenélésből szeretne élni, de ez nem ment könnyen.

2008-ban egészen Angliáig utazott csak azért, hogy részt vegyen az X-Faktor válogatásán. El sem tudta képzelni a 22.000 jelentkező láttán, hogy fogja ezt végigvinni. Ruth végül eljutott az élő műsorokig, ahol az ötödik helyen zárt. Több emlékezetes előadás is fűződik a nevéhez, többek között Bon Jovi Always című dala, de említhetnénk a Knocking On Heaven’s Doort vagy a Purple Raint. Olyan világhírű előadókkal volt lehetősége fellépni, mint Mariah Carey, a Take That vagy Beyonce.

200 koncertből álló európai turné után olyan dalokat adott ki, mit a Burn (2011) vagy a The Night (2013). Versenydala, a Dancing In The Rain az iTuneson már elérte az első helyet, a hivatalos spanyol listán pedig hetedik lett.

10 hozzászólás Napi Eurovízió 2014: Spanyolország

  • Iza

    En ezt annyira, nagyon utalom!!! A szovegetol a hanyinger kap el, annyira csopogos es nyalas, raadasul nekem az nem dal, hogy uvoltes es dancing, dancing 60 millioszor…
    Melle meg Ruth is ellenszenves, hat igazan elvezheto produkcio…..
    Remelem az idei ev legnagyobb bukasa lesz (a sveddel es az olasszal karoltve), nalam 32/36.

    Csori spanyolok, egyebkent, nem is tudom, mit szerettem toluk utoljara……..ja deeeee!! I Love You Mi Vida 😀 😀 😀
    Az milyen jo kis ev volt…..mindegy.

  • schanc

    Amikor meghallgattam a recapokat, ez volt az első, amire ingerenciám volt, hogy végighallgassam. (Aztán azóta volt még 3.) Tetszett a refrén dallamíve, Ruthba meg szerelmes lettem 🙂

    Én nagyon szerettem Pastora dalát is, ez meg erre hajaz, de nem zavar. Ruthnak hatalmas hangja van, viszont az élő videók alapján nem tudja feltétlenül visszafogni magát, és ha nagyon nekiáll élvezni a hangját, akkor az hátravetheti a produkciót.
    Kíváncsi leszek az élő színpadi megvalósításra, és bízom a legjobbakban (csak ne András kárára 🙂 )

  • force

    Három spanyol dal van az EV-k történelméből, amit imádok: 1989-es, 2012-es és most ez. Hajrá Ruth!
    Nálam: 1/6
    Tippem: TOP 10 a döntőben

  • Dani

    Egyértelműen az idei év legjobb dala. Ilyenkor örülök annak, hogy létezik a Big 5, és így egy ilyen mestermű is döntős lehet. Egészen biztos, hogy szavazni fogok rá a döntőben, és nem csak 1-et küldök. 🙂 Sokan mondják, hogy Brequette jobb volt a válogatóban. NEM! Brequette élőben nem tud énekelni, Ruth pedig igen, és még a dala is fényévekkel jobb. (Nem mintha a Más (Run) rossz lenne.) Hajrá Spanyolország! Nagyon remélem, hogy jövőre ők rendeznek! 🙂

  • Gyuri123456

    Megnéztem az X-Faktoros videóit nagyon jól énekel, de inkább rockballadás dal kellett volna neki, valami hasonló amiket ott énekelt. Mindegy ez is jó 🙂 top 10 az 100%, zsűri imádni fogja.

  • csonti534

    Szerintem szép dal, szép előadásban.
    Az új hangszerelés kimondottan jót tett neki, az eredeti kicsit monoton, unalmas volt
    Tippem 3-6. hely, de egy erős színpadi produkció esetén akár meglepetést is okozhat.

  • Zolecs

    Profi, ez nem kétség.Brequettel nyerhettek is volna, de utólag nem bánom hogy Ruth győzött.A listámon, és a versenyen is tuti a TOP10.

  • Tinka

    Azért el kell ismerni, van hangja! Az egyik kedvenc balladám idén.