Naptár

2014. április
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Aram MP3: Meglepetések és váratlan események – ezek a szavak azok, amik legjobban jellemeznek

aram_mp3_armeniaSzerző: Mádi Sándor

Örményország idei képviselője az énekes-komedista Aram MP3, aki egy modern balladával lép színpadra a koppenhágai versenyen. Az országnak az idei lesz a 8. szereplése, eredményeik tekintetében elég sikeresek: az elmúlt két évtől eltekintve minden évben a döntő 10 legjobbja közzé kerültek. Aram MP3-al beszélgettem kezdeti szárnybontogatásáról, jelenjéről és Eurovíziós daláról.

Mikor kezdődött az énekesi karriered?

Iskolai éveim alatt történt, hogy erősen köhögtem egy időben és senki sem tudta mi ennek az oka. Az orvosok azt javasolták a szüleimnek, hogy írassanak be a kórusba, és az talán segíthet az egészségügyi problémáimon. Így következett be, hogy 12-13 évesen a kórusban énekeltem. Ettől kezdve több különböző koncerteken vettem részt Örményországban, sőt emlékszem, hogy egyszer az Állami Operaházban is felléphettem, aminek a színpada ez egyik legnagyobb az országunkban. Tinédzserként egy ilyen színpadon énekelni felejthetetlen élmény volt.

Hozzátartozik a történethez, hogy az énekléssel valóban sikerült a köhögést leküzdeni, így hálával tartozom az orvosoknak, akik ezt a gyógymódot javasolták nekem.

Idén te fogod képviselni Örményországot. Mit jelent ez neked?

Nagyon izgatott vagyok emiatt, eddig csak álmodoztam arról, hogy valaha a részese lehetek egy ilyen nagy zenei versenynek. Az idei lesz Örményország 8. szereplése az Eurovízión, és megtiszteltetés számomra hogy az országomat képviselhetem Dániában. Ahogy nemrég említettem a tinédzserkori színpadi élményem, most egy sokkal nagyobb színpadon léphetek fel Koppenhágában.

Hogyan készült a dalod, a Not alone?

Az örmény dal kiválasztása nagyon keményre sikeredett: több mint 75 pályázat érkezett be, mind örmény, mind nemzetközi zenészektől. A Not alone című dalt én szereztem, a szövegét pedig egy jó barátom és kollégám, Garik Papoyan írta, a zenei alapok pedig Lilit Navasardyannak köszönhetőek. Biztos vagyok benne, hogy a szokatlan műfajkeverékek el fogják nyerni a minőségi zenét és az Eurovíziót kedvelők tetszését.

Tudjuk, hogy te egyben egy énekes-komikus vagy. Sok ember egy vicces dalt várt tőled, de a Not alone egy szép és erős ballada. Hogy született a döntés, hogy ezt énekeld?

Nos, meglepetések és váratlan események – ezek a szavak azok, amik legjobban jellemeznek. A koncertjeim alatt a közönség általában számít valami újra és szokatlanra. Szeretem az embereket meglepni és várni a visszajelzésre. Ez a dal az Eurovíziós rajongók részére lesz a meglepetésem, és remélem élvezni fogják a világ minden részén.

Mi a dalod üzenete?

Ez a dal egy érzelmes dal. A mai modern világunkban annyira elfoglaltak vagyunk, hogy sokszor elfeledkezünk apró dolgokról, amik boldoggá tesznek minket. A Not alone a szerelemből, az emberi érzésekből táplálkozik. Miután majd meghallgatják az emberek a dalomat, biztos vagyok benne, hogy átgondolják, hogy mi az, ami igazán boldoggá teszik őket és talán… „Ha minden benne van egy csókban?”.

Nagyon sok ember szereti a dalodat, és jelen pillanatban (2014. április 5.) az 1. helyen állsz a fogadóirodák listáján. Szerinted jelent ez valamit?

Ez az eredmény azt jelenti, hogy az örmény dal jó választás volt. Szeretném megköszönni mindazoknak, akik pozitív és támogató üzeneteket küldenek nekem. Ez ad nekem erőt és bizalmat, hogy még igenis vannak minőségi zenét kedvelők ezen a földön. Különösen boldog vagyok, amikor a Budapesten élő örmények küldenek nekem üzeneteket.

Követed az Eurovíziót?

Egészen gyerekkorom óta követem a versenyt, ez egy nagyon magas presztízsértékű esemény. Emlékszem, hogy olyan világhírű énekesek és együttesek vettek részt eddig, mint az ABBA, Patricia Kaas vagy Celine Dion. Természetesen a 2006-os év különösen fontos volt számomra, Örményország ugyanis ebben az évben debütált, André képviselt minket és innentől kezdve mi is a részeseivé váltunk az Eurovíziós Dalversenynek.

Kik a kedvenc énekeseid?

Egy olyan kérdést teszel fel nekem, amiről örökké tudnék beszélni, és gondolom ennyi időd nincsen rá. Csak hogy rövid áttekintést adjak az én zenei ízlésemről, olyan előadókat említek meg, mint Elvis Presley, Billy Holiday, BB King, Ella Fitzgerald, Stevie Wonder, Frank Sinatra… Ezen előadók dalai örökké élnek és sosem mennek ki a divatból, nem öregednek meg.

Idén 37 ország versenyez. Vannak-e kedvenceid?

Követem az Eurovízió híreit és szeretem az új dalokat hallgatni. Az elődöntők résztvevői nagyon tehetséges előadók, és örülök, hogy ilyen profi zenészekkel oszthatom meg a színpadot. Május 6.-a egy ígéretes napnak érkezik, és várom már, hogy elénekelhessem a dalomat, és a világ embereinek azt mondhassam, hogy Nincsenek egyedül.

Mik az elvárásaid, főbb céljaid?

Egy nagyon jó előadást szeretnék nyújtatni az Eurovíziós rajongóknak és szeretnék tőlük pozitív visszajelzéseket kapni. Például a következő visszajelzést örömmel veszem: „12 pont Örményországnak” 

Mi inspirál téged?

Az emberek, akik körülvesznek: ők remek inspirációforrások. Nagyon szeretek új emberekkel megismerkedni és új tapasztalatokat szerezni. Minden egyes alkalommal mielőtt a színpadra lépek, izgatottnak érzem magam, ami inspirációt és energiát ad ahhoz, hogy előadjak. Nagyon várom már, hogy Koppenhágában is ezt érezzem!

Mik az Eurovízió utáni terveid, ki fogod-e pihenni a fáradalmakat?

Fel kell készülnöm a 2015-ös jereváni Eurovízió levezetésére, nincs idő a pihenésre 😉

Mit szeretnél üzenni a magyar olvasóknak és az Aram MP3 rajongóknak?

Szeretnék mindenkinek új felfedezéseket kívánni, minden értelemben: fedezettek fel valami újat a zenében, valami újat az előadókban és a stílusokban is.

Köszönjük az interjút Aram MP3-nak valamint külön köszönet Hasmik Soghomonyannak, aki nélkül nem jöhetett volna létre ez az interjú!

Sok sikert kívánunk Koppenhágában!

7 hozzászólás Aram MP3: Meglepetések és váratlan események – ezek a szavak azok, amik legjobban jellemeznek

 • Iza

  Egeszen szimpatikus volt a cikkben, egeszen a „2015-os jerevani Eurovizio levezetesere” reszig….pfff

 • EuroFann

  András túl van az első próbáján : https://www.youtube.com/watch?v=BZ_LZ4sV8Q8
  Sokan panaszkodnak arra hogy itt nagyon rossz élőben,
  azzal nyugtatnak hogy az elődöntőre tartogatja az erejét,és mert keveset aludt

 • kecske14

  Azt hittem, hogy vicces, de kicsit sem nagyképű : „Fel kell készülnöm a 2015-ös jereváni Eurovízió levezetésére”

 • eschungary93

  Hoppá ! Megtaláltuk az Eurovízió legnagyképűbb/ legönzőbb figuráját ??? 🙂

  „…Fel kell készülnöm a 2015-ös jereváni Eurovízió levezetésére … ” vagy,
  „…Például a következő visszajelzést örömmel veszem: „12 pont Örményországnak… „

  • Perseus

   Ez csupán egészséges önbizalom, a szmájlik is arra utalnak, hogy nem feltétlenül gondolta halálosan komolyan.

  • eschungary93

   de akkor is olyan szánalmas ,ahogy megfogalmazza a mondatait. Se Hersi , sem Sergej nem nyilatkozza nyíltan ,hogy 12 pontokat szeretne mindenkitől kapni – még ha nem is gondolta komolyan … Szerintem ez már gáz ,amit csinál.

 • Tilla77

  Vagy tud már valamit, a fogadóirodák szerint még mindig ő vezet…én csak remélni tudom, hogy nem nyer…Azerbajdzsán is így kezdte…