Naptár

2014. április
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Budapestre látogattak Albánia és Azerbajdzsán eurovíziós előadói

fotokredit_Schumy_Csaba

Képen: András és Dilara Kazimova fotokredit_Schumy_Csaba

Forrás: MTVA Kommunikációs Igazgatóság
A héten hazánkba látogatott két eurovíziós induló is: Hersi Matmuja Albániából és Dilara Kazimova Azerbajdzsánból azért érkezett Magyarországra, hogy az itteni közönséggel is megismertessék idei versenydalukat. Természetesen nem hagyták ki a lehetőséget és megismerkedtek Kállay-Saunders Andrással is, aki május 6-án, az 59. Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjében képviseli majd Magyarországot Koppenhágában. „András dala igazán komoly témát dolgoz fel, de élőben kedves, humoros fiú. Rögtön megtaláltuk a közös hangot” – mondta Hersi, aki Albániát képviseli a „One night’s anger” című dalával.


Az azeri énekesnőt, Dilarát András azzal lepte meg, hogy elénekelte neki „Start a fire” című dalának akusztikus feldolgozását. „Alig tudtam megszólalni a meglepetéstől, mikor meghallottam, igazán jól át tudta adni a dal mondanivalóját. Mindkettőnk művében közös, hogy társadalmi problémákat boncolgatunk, örülök neki, hogy ilyen dalokkal is indulhatunk az Eurovíziós Dalfesztiválon” – mondta Dilara.
András már nagyon várta, hogy megismerhesse, kikkel fog egy színpadon állni május elején. „Erős a mezőny, ugyanakkor nem gondolom, hogy vetélytársként kéne tekintenem a többi indulóra. Dilara és Hersi nagyon kedves, tehetséges emberek, akikkel sok mindenben hasonlítunk egymásra. Nekem az a fontos most, hogy szívből énekeljek, jól érezzem magam majd a színpadon és méltón képviselhessem Magyarországot a Running című dalommal” – mondta András, aki már nagyban készül az utazásra, hiszen csak kicsivel több, mint egy hete van hátra az indulásig. „Boldog vagyok, és egyáltalán nem izgulok, ami remélem a hátralévő napokban is hasonlóan lesz majd. A legerősebb érzelem bennem e pillanatban a várakozással vegyes kíváncsiság. Tulajdonképpen jó ez a periódus, mintha egy nagy ünnepre készülnék”.

Az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőit és döntőjét május 6-án, 8-án és 10-én közvetíti élőben az M1, 21 órától.

5 hozzászólás Budapestre látogattak Albánia és Azerbajdzsán eurovíziós előadói

 • eschungary93

  Dilara tegnap olyan jól énekelte el saját dalát az amszterdami koncerthez képest a Kívánságkosárban ,hogy abban egy hamis hang nem volt … 🙂
  Hersit viszont nagyon meg tudom dicsérni ,mert élőben is szuperül énekelt 🙂

  • kecske14

   Én szeretem a dalát, ha élőben nem is olyan erős, tiszta hangja van. Több előadónak van bőven rosszabb hangja élőben az eurovízión. (bocsi eschungary93, de például a macedón énekesnőnek)

   De ez playback volt. Ebben biztos vagyok, mert kötelező a playback az ilyen műsorokban. Pl.: youtube-on meg lehet hallgatni a Szécsi lányok számát, az is plyayback. Szerintem ez olyan „előírás” lehet.

  • Zoli

   Azért ha nagyon akarná valaki, megoldanák élőben. Lásd Noémi A Dal előtt.

  • Zoli

   Amúgy én egy pár napja imádom az azeri dalt. Nem tudom, hogy miért, mert annyira nem jó… Mégis megfogott, nagyon is. Ja, az albánnal ugyanez. :O Látogatástól független.