Budapestre látogattak Albánia és Azerbajdzsán eurovíziós előadói

fotokredit_Schumy_Csaba
Képen: András és Dilara Kazimova fotokredit_Schumy_Csaba

Forrás: MTVA Kommunikációs Igazgatóság
A héten hazánkba látogatott két eurovíziós induló is: Hersi Matmuja Albániából és Dilara Kazimova Azerbajdzsánból azért érkezett Magyarországra, hogy az itteni közönséggel is megismertessék idei versenydalukat. Természetesen nem hagyták ki a lehetőséget és megismerkedtek Kállay-Saunders Andrással is, aki május 6-án, az 59. Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjében képviseli majd Magyarországot Koppenhágában. „András dala igazán komoly témát dolgoz fel, de élőben kedves, humoros fiú. Rögtön megtaláltuk a közös hangot” – mondta Hersi, aki Albániát képviseli a „One night’s anger” című dalával.


Az azeri énekesnőt, Dilarát András azzal lepte meg, hogy elénekelte neki „Start a fire” című dalának akusztikus feldolgozását. „Alig tudtam megszólalni a meglepetéstől, mikor meghallottam, igazán jól át tudta adni a dal mondanivalóját. Mindkettőnk művében közös, hogy társadalmi problémákat boncolgatunk, örülök neki, hogy ilyen dalokkal is indulhatunk az Eurovíziós Dalfesztiválon” – mondta Dilara.
András már nagyon várta, hogy megismerhesse, kikkel fog egy színpadon állni május elején. „Erős a mezőny, ugyanakkor nem gondolom, hogy vetélytársként kéne tekintenem a többi indulóra. Dilara és Hersi nagyon kedves, tehetséges emberek, akikkel sok mindenben hasonlítunk egymásra. Nekem az a fontos most, hogy szívből énekeljek, jól érezzem magam majd a színpadon és méltón képviselhessem Magyarországot a Running című dalommal” – mondta András, aki már nagyban készül az utazásra, hiszen csak kicsivel több, mint egy hete van hátra az indulásig. „Boldog vagyok, és egyáltalán nem izgulok, ami remélem a hátralévő napokban is hasonlóan lesz majd. A legerősebb érzelem bennem e pillanatban a várakozással vegyes kíváncsiság. Tulajdonképpen jó ez a periódus, mintha egy nagy ünnepre készülnék”.

Az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőit és döntőjét május 6-án, 8-án és 10-én közvetíti élőben az M1, 21 órától.

5 Comments

Dilara tegnap olyan jól énekelte el saját dalát az amszterdami koncerthez képest a Kívánságkosárban ,hogy abban egy hamis hang nem volt … 🙂
Hersit viszont nagyon meg tudom dicsérni ,mert élőben is szuperül énekelt 🙂

Én szeretem a dalát, ha élőben nem is olyan erős, tiszta hangja van. Több előadónak van bőven rosszabb hangja élőben az eurovízión. (bocsi eschungary93, de például a macedón énekesnőnek)

De ez playback volt. Ebben biztos vagyok, mert kötelező a playback az ilyen műsorokban. Pl.: youtube-on meg lehet hallgatni a Szécsi lányok számát, az is plyayback. Szerintem ez olyan “előírás” lehet.

Amúgy én egy pár napja imádom az azeri dalt. Nem tudom, hogy miért, mert annyira nem jó… Mégis megfogott, nagyon is. Ja, az albánnal ugyanez. :O Látogatástól független.

Comments are closed.