Naptár

2014. április
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2014: Málta

maltaTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

A Firelight egy viszonylag új máltai country, folk-pop formáció. A 2013-van alakult csapat mozgatórugója Richard Edwards. Ő az énekes, a szövegíró és a zeneszerző is.

Richard édesapja ismert énekes Máltán,a család többi tagja is mind a szórakozatás területén foglalatoskodnak. Richard cimbalmon, akusztikus gitáron és ütős hangszereken játszik. A Firelight tagjai többnyire Richard testvérei: Michelle Mifsud (zongora), Wayne William (vokál), Daniel Micallef (akusztikus gitár). További tagok még Tony Polidano (nagybőgő), Leslie Decesare (dobok, harmónika).

Richard 2005-ven az Egyesült Királyságban próbált szerencsét. Jelentkezett az X Factorba, ahol a legjobb 80-ig jutott el. Később a Cast Away rock együtteshez csatlakozott, akikkel rengeteg helyen lépett fel Angliában.

2009-ben tért vissza Máltára. Wayne-nel rengeteg számon dolgoztak együtt. A helyi listákat dalai meghódították. 2003-ban és 2005-ben már szeretett volna kijutni az Eurovízióra a The Mics csapat tagjaként. 2010 óta szólóban próbálkozott, 2011-ben Finally című dalával második lett.

16 hozzászólás Napi Eurovízió 2014: Málta

  • Emdogh

    Kezdetben még kissé tetszett is, de ahogy jöttek a jobb dalok, egyszerűen elfelejtettem. Nálam 26/37. Tipp: egyértelmű, hogy az elődöntőben marad.

  • Iza

    Kezdetben nagyon-nagyon utaltam ezt a dalt, egyszeruen irritalt. Mostmar azert megbekeltem vele, foleg miutan a klip megjelent, ami nagyon szep, de meg igy is csak 19/36. Kar ertuk, tavaly imadtam Gianlucat, olyan cuki volt :))

  • Dani

    Tavaly Gianluca rettenetesen irritált, és a dala is, nem örültem a 8. helyének, jobb lett volna, ha kiesik, ez a dal pedig azzal ellentétben eszméletlen jó! Imádom! Jól tették, hogy alakítottak rajta.

  • force

    Az elején tetszett, most már unom. Ettől függetlenül szerintem döntős lesz.
    Nálam: 10/15
    Tippem: 7/15 (12-26.hely a döntőben)

  • HunMateo

    Szerintew meg nem fog döntőbe jutni, mert 1 a sorszámuk és egy felejthető dalt a végére elfelejtik… 😀
    Tipp: elődöntő: 11-15. hely

  • Gyuri123456

    Nekem nagyon nem jön be ez a szám annyira nyálas az egész és a pali is ellenszenves, ahogy néz meg minden,nagyon remélem kiesnek az elődöntőben. 37/37

  • Tinka

    Én nagyon szeretem a dalt és remélem, hogy döntőznek. Aranyos, hangulatos, jó rájuk nézni, pozitív az egész produkció!

  • János

    Málta ismét a jól bevált recepttel próbálkozik. 🙂 Idén én is nagyon határesetnek érzem a produkciójukat,1-es rajtszámmal tényleg felejthető,így egy erős eladásmód kell.

  • Hádész

    A máltai dalokkal valahogy nálam mindig az a helyzet, hogy a nemzeti döntőjükben még csak úgy elvesznek a többi tucat között, de amikor kiválasztják, akkor valahogy különleges lesz, és nagyon meg tudom szeretni őket, tavaly is épp így volt. Nagyon tetszik a dal hangszerelése, szeretem a country-t,és plusz pont a klip végén az üzenetért. Szerintem képes olyan meglepetést okozni, mint tavaly Gianluca. Én drukkolok nekik 🙂

  • Istvan Galambos

    Lehet meglesz a döntő Máltának. Nem a kedvencem a mezőnyből, de nem is a legrosszabb dal. Vannak nála kevésbé jó szerzemények szerintem.

  • eschungary93

    A tavalyi szám se volt annyira rossz ,de az 20 millió tonnányi műmosoly annyira levitte a színvonalat ,hogy az már rossz volt.
    Az idei dal jobban tetszik ,mert egyrészt megható a klip , meg egész jó dallama van 🙂 És nincs megannyi műmosoly …
    Örülnék ha döntőbe jutnának ,de kevés esélyt látok rá .

  • Levi21

    Jó kis lazítós dal, szerintem inkább ez, mint a grúz. Nálam 8/15.

  • Zolecs

    semmi extra, tipikus futottak még kategória..