Napi Eurovízió 2014: Málta

maltaTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

A Firelight egy viszonylag új máltai country, folk-pop formáció. A 2013-van alakult csapat mozgatórugója Richard Edwards. Ő az énekes, a szövegíró és a zeneszerző is.

Richard édesapja ismert énekes Máltán,a család többi tagja is mind a szórakozatás területén foglalatoskodnak. Richard cimbalmon, akusztikus gitáron és ütős hangszereken játszik. A Firelight tagjai többnyire Richard testvérei: Michelle Mifsud (zongora), Wayne William (vokál), Daniel Micallef (akusztikus gitár). További tagok még Tony Polidano (nagybőgő), Leslie Decesare (dobok, harmónika).

Richard 2005-ven az Egyesült Királyságban próbált szerencsét. Jelentkezett az X Factorba, ahol a legjobb 80-ig jutott el. Később a Cast Away rock együtteshez csatlakozott, akikkel rengeteg helyen lépett fel Angliában.

2009-ben tért vissza Máltára. Wayne-nel rengeteg számon dolgoztak együtt. A helyi listákat dalai meghódították. 2003-ban és 2005-ben már szeretett volna kijutni az Eurovízióra a The Mics csapat tagjaként. 2010 óta szólóban próbálkozott, 2011-ben Finally című dalával második lett.

16 Comments

Kezdetben még kissé tetszett is, de ahogy jöttek a jobb dalok, egyszerűen elfelejtettem. Nálam 26/37. Tipp: egyértelmű, hogy az elődöntőben marad.

Szerintem Málta tuti döntős idén is. A máltai dal az egyik legjobb a mezőnyben, TOP 10-ben van a helye, nem vitás. 🙂

Kezdetben nagyon-nagyon utaltam ezt a dalt, egyszeruen irritalt. Mostmar azert megbekeltem vele, foleg miutan a klip megjelent, ami nagyon szep, de meg igy is csak 19/36. Kar ertuk, tavaly imadtam Gianlucat, olyan cuki volt :))

Tavaly Gianluca rettenetesen irritált, és a dala is, nem örültem a 8. helyének, jobb lett volna, ha kiesik, ez a dal pedig azzal ellentétben eszméletlen jó! Imádom! Jól tették, hogy alakítottak rajta.

Az elején tetszett, most már unom. Ettől függetlenül szerintem döntős lesz.
Nálam: 10/15
Tippem: 7/15 (12-26.hely a döntőben)

Szerintew meg nem fog döntőbe jutni, mert 1 a sorszámuk és egy felejthető dalt a végére elfelejtik… 😀
Tipp: elődöntő: 11-15. hely

Nekem nagyon nem jön be ez a szám annyira nyálas az egész és a pali is ellenszenves, ahogy néz meg minden,nagyon remélem kiesnek az elődöntőben. 37/37

Én nagyon szeretem a dalt és remélem, hogy döntőznek. Aranyos, hangulatos, jó rájuk nézni, pozitív az egész produkció!

Málta ismét a jól bevált recepttel próbálkozik. 🙂 Idén én is nagyon határesetnek érzem a produkciójukat,1-es rajtszámmal tényleg felejthető,így egy erős eladásmód kell.

A máltai dalokkal valahogy nálam mindig az a helyzet, hogy a nemzeti döntőjükben még csak úgy elvesznek a többi tucat között, de amikor kiválasztják, akkor valahogy különleges lesz, és nagyon meg tudom szeretni őket, tavaly is épp így volt. Nagyon tetszik a dal hangszerelése, szeretem a country-t,és plusz pont a klip végén az üzenetért. Szerintem képes olyan meglepetést okozni, mint tavaly Gianluca. Én drukkolok nekik 🙂

Lehet meglesz a döntő Máltának. Nem a kedvencem a mezőnyből, de nem is a legrosszabb dal. Vannak nála kevésbé jó szerzemények szerintem.

A tavalyi szám se volt annyira rossz ,de az 20 millió tonnányi műmosoly annyira levitte a színvonalat ,hogy az már rossz volt.
Az idei dal jobban tetszik ,mert egyrészt megható a klip , meg egész jó dallama van 🙂 És nincs megannyi műmosoly …
Örülnék ha döntőbe jutnának ,de kevés esélyt látok rá .

Comments are closed.