Naptár

2014. március
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Ausztria: Conchita Wurst – Rise Like A Phoenix

austriaTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Tegnap az ORF osztrák közmédia egy sajtótájékoztató keretein belül mutatta be idei versenyzőjük, Conchita Wurst dalát, melynek címe Rise Like A Phoenix. Gratulálunk!

256 hozzászólás Ausztria: Conchita Wurst – Rise Like A Phoenix

  • eschungary93

    http://www.youtube.com/watch?v=DVPujC1_c1Q

    egy toplista , amin olyan jót nevettem ( segítek : 18. helyezett Ausztria …)

  • eschungary93

    Amúgy az idei mezőnyben szinte alig van átmenet a ballada és az elektronikus zene között , kevés popdal van ( pl.: orosz tesóké , az ukrán – többet nem is tudok)

  • Tetszik ez a dal, Conchita pedig… hát úgy néz ki ahogy szeretne, engem nem zavar 🙂
    Valaki felvetette hogy megnézi hogy fognak rá reagálni az arénában… hát az LMBT emberek nagyon fognak tapsoli-kiabálni neki (meg a többiek is) szóval nem nagyon fog különbözni a reakció más országokétól. 😛

  • pestilany

    Na jo, megprobalom a leheto legkulturaltabb modon megfogalmazni a velemenyemet.
    A dal nem rossz. Nem jo de elmegy. Nekem is egy 007 film jutott eszembe rola 🙂
    Conchita…..en eleg liberalis es tolerans embernek tartom magam, igyekszem senkit sem a kulseje alapjan megitelni, de ez mar az elfogadhatatlan kategoria szerintem. Nekem nagyon fontos a dal mellett az eloado kulseje is, vagyis inkabb az, hogy mennyire van osszhangban a dalaval. Lehet, hogy ez butasag, de kepzeljetek el pl., hogy a Populart nem Eric, hanem mondjuk Axel Hirsoux enekelte volna…..na, errol beszelek 😀
    A lenyeg, hogy kikuldhettek volna akar a vilag legjobb dalat is, Conchita kulseje nekem mar annyira morbid es nonszensz, hogy keptelen vagyok vegignezni a produkciojat, hiaba koncentralok csak a dalra…

  • aronvi

    Kedvenc szavazgatós oldalam, ajánlom mindenki figyelmébe: http://www.eurovisioon.ee/eng/voting.php?id=18 (egész jól állunk)

  • EsC_BaT

    Egészséges ítéletet én nem tudok hozni ezügyben. Danát én megértettem, de őt már semmilyen tekintetben. Akármilyen is ez a dal; nem tudom, miért Conchita a legalkalmasabb erre a feladatra.
    Mintha egy paródiát látnék és hallanék…

    1. Norvégia
    2. Egyesült Királyság
    3. Albánia
    4. Azerbajdzsán
    5. Magyarország
    6. Németország
    7. Grúzia
    8. Hollandia
    9. Örményország
    10. Finnország
    11. Dánia
    12. Románia
    13. Görögország
    14. Izrael
    15. San Marino
    16. Olaszország
    17. Svédország
    18. Spanyolország
    19. Ukrajna
    20. Szlovénia
    21. Montenegró
    22. Belgium
    23. Málta
    24. Lengyelország
    25. Litvánia
    26. Franciaország
    27. Írország
    28. Észtország
    29. Svájc
    30. Portugália
    31. Macedónia
    32. Fehéroroszország
    33. Lettország
    34. Izland
    35. Ausztria
    36. Moldova

  • eschungary93

    Ha kommenteket nézitek a videó alatt több mint félórája egy Karl Magnus Johansson a dalhoz ennyit fűzött hozzá : „Riiiiise Like a Peeeeenis …”

  • Pitbull42

    A dal (hangsúlyozom, hogy a dal!) nekem tetszik, eléggé jó helyen áll a listámon. Szerintem Thomas hangja és éneklése is jónak mondható a stúdió változatban.
    A többi nem érdekel, ezért nincs is véleményem róla.

  • braddy025

    Nos.A szám szerintem egész jó,és van hangja.
    Amit nem értek.Hogy ilyen szép vonásokkal rendelkező ember minek növeszt szakállat?Nem tudom mennyit alakítottak rajta,de szerintem nagy szép nő lenne belőle.
    Jennifer Love Hewitt és A Pussycat dolls énekesnőjének a keveréke.
    Nem tudom mi a célja azzal,hogy elcsúnyítja furává teszi magát ezzel a szakállal.Egy valóban transzszexuális ember nem szereti ha olyan,mint a biológiai neme.
    Megnéztem róla egy videót,ahol egy műsorban nyilatkozott.Az egész megjelenése,testbeszéde lénye nagyon nőies.Ha nem lenne szakálla az ember nem is mondaná meg,hogy férfi.
    Itt a videó
    http://www.youtube.com/watch?v=MjjUyPOS08g

  • braddy025

    Engem nem zavar,csak így olyan csúnya az összkép.
    Így se nem férfi,se nem nő.
    Lehet aszexuális.Tuti olyat nem talál aki így szexel vele.

  • braddy025

    Az a baj,hogy nagy felelősség szerepelnie.Mert a transznemű emberekről mutat példát,és ez negatív lehet.
    Dana International pl nem keltett visszatetszést.

  • winterman1991

    Ha már mindenki véleményt mond, akkor én is, és ne kövezzetek meg.
    Elsőre én is egy kicsit furán néztem végig a klipet, kicsit soknak éreztem, és igen, egy kicsit „csúnya az összkép”, de elfogadom.
    Azonban, szerintem, hogy valaki „ilyet csinál”, ami Sztbeni szerint gusztustalan, két okból történhet:
    EGY, mert így érzi jól magát, és a beszűkült látókörű emberek hiába is mocskolódnak, egyszerűen nem tud megváltozni,
    KETTŐ, pont az utóbbiak miatt hívja fel magára a figyelmet, hogy megmutassa, ő is ember, mint Te kedves Sztbeni, vagy a többi ott az elején.

  • zsocakukac

    Ennyi buta kommentet 😀
    Melegként kicsit sértve érzem magam az első pár komment miatt. De,most komolyan,ezen mit kell kiakadni? 😀 Az eurovízió egy LMBTQ eseménnyé nőtte ki magát az évek alatt:D (meleg/melegbarát rendezvény). Mostanában már az összes eurovízió tele van meleg fellépőkkel(még a hazai válogatók is,ismerek párat személyesen is:D). Tavaly már meleg és leszbikus csók is volt a szinpadon. Vagy ez eddig senkit nem zavart? Ráadásul nem is ő az első transzexuális/transzvesztita fellépő a műsor történetében. Akinek nem tetszik, nem szavaz rá, vagy amíg ő lesz adásban kimegy és csinál magának egy kakaót. Ilyen egyszerű.
    Utolsó gondolatként pedig megjegyezném, hogy elég szégyen a magyar társadalomra nézve az, hogy K.S. Andrást porig alázzák a kommentekben a Magyarok(!), csupán azért, mert félig fekete és Amerikában született. Míg az osztrákoknál nem láttam, hogy különösebben ócsárolnák a saját indulójukat(legalábbis nem kommentben ország-világ előtt). De ez az utolsó gondolat persze nem vonatkozik az itt kommentelők többségére, ezt csak úgy általánosságban gondoltam megjegyezni.
    Talán Ausztria nem csak hókotrókat és jól fizető állásokat adhatna a magyaroknak, hanem pár tolerancia leckét is. Még akkor is, ha ez csak egy fricska akart lenni a homofób Kelet-Európaiaknak(mert ezt is kinézem belőlük :D).
    Visszatérve, szerintem a dal is tök jó, nekem tetszik 😛

    • Sztbeni

      Épp ez a bajom, hogy egyesek gaybulit akarnak csinálni az eurovízióból. Van nekik elég rendezvényük, ne tegyék tönkre másnak a szórakozását. Amúgy hogy valaki meleg, és hogy provokál az nem ugyanaz. Ha valamelyik előadó bevallaná, hogy meleg, de normálisan viselkedik, akkor azt még el lehet fogadni. Conchita akkor is gusztustalan lenne, ha nem meleg, csak ezt játsza. Ez provokáció. Én ezt már nem tudom tolerálni. Nekem már a tavalyi leszbishow is túl sok volt. Nem érdekel, hogy otthon ki mit csinál, de a színpadon ennek nincs helye. Ahogy a politikának sem.

    • Pitbull42

      zsocaKUKAC, Conchita WURST…

      Ez valami fétis a melegeknél, hogy a nicknevekben, művésznevekben el kell helyezni valamilyen fallikus szimbólumra utaló vagy azzal összefüggésbe hozható szót?
      Nem bántásból, csak úgy feltűnt és érdekesnek találom a lehetséges összefüggést.

      ÖsszeFÜGGÉST…
      Jaj!
      😉

  • Már vártam, hogy mikor húzza elő valaki a meleg-kártyát :3 (Avagy aki nem bírja Conchitát, az intoleráns a mássággal szemben…) Nekem személy szerint semmi bajom a melegekkel, transszexuálisokkal stb. (Kivéve azokat, akik „ki akarják sajátítani” maguknak az Eurovíziót… sajnos a virtuális világban belefutottam már pár ilyenbe.)
    Olvasd végig figyelmesebben a többi kommentet szerintem. Itt nem homofóbiáról van szó.

  • braddy025

    Én is meleg vagyok,és nincs nevemben semmiféle szexuális tartalom:DD

    Legalábbis remélem nem jelenti vmilyen nyelven kukacot vagy ilyesmit:D

    Nem hinném,hogy kisajátítják.Amúgy Conchita nem meleg,hanem transznemű.Nem is értem miért sorolják egy csoportba a melegekkel,mikor a melegeknek nincs bajuk a nemi identitásukkal,jól érzik magukat férfi testben,akár csak a heterók.

    De akkor vegyük most egy kalap alá.A melegek,transzneműek aránya kb 5-10% a társadalomban.
    Tehát ha indul kb 40 ország az eurovízión,akkor 2-4 országnak kellene ilyen indulót indítani.Elvileg.
    Ma még az eurovízió is eszköz erre.De miért baj?
    A mi dalunk pl a családon belüli erőszakról szól.
    Szerintem nem rossz dolog,ha vmit üzenni akarnak a világnak.Sok pénzbe is kerül és a számok 90%-a tingli-tangli idióta-szerelem szám.
    Nem baj,ha néha vmi tartalmas is megjelenik.
    Ha már egyszer odáig eljut a társadalom,hogy minden problémát megold és nem lesznek kirekesztések akkor szólhat majd igazán pusztán egy dalfesztiválról.
    Amúgy Fehéroroszországban korlátozták vminek a sugárzását:D
    Pedig szerintem az idei fehérorosz fiú meleg.
    De a fehéroroszoknak is volt pár éve „Work your magic” meleg indulója.Vagy az orosz Dima Bilan,aki megnyerte,vagy a szerb Marija Serifovic(Molitva) pont olyan országoknak hoztak sikert,ahol még az elfogadás nagyon gyerekcipőben jár.

    • Sztbeni

      Azt honnan veszed, hogy ezek melegek? Azt írták páran, de ma már mindenkire ráfogják. A fehérorosz gyerek se hiszem, hogy meleg. Ott meg azért korlátozzák, mert nem ilyet nem közvetíthetnek ott a tv-k. Tessék más országok szabályait is tiszteletben tartani! Amúgy el tudom képzelni hogy Bosznia vissza nem térése részben Conchitának köszönhető.

  • braddy025

    Amúgy nekem nagyon rokonszenvesnek tűnik ez az arc/pasi/csaj mindegy minek nevezzük.Láttam vidit róla amiben nagyon intelligensen nyilatkozik.Annyira látszik rajta,hogy őt már nem érdekli,hogy mit gondolnak az emberek róla.Semmiféle szorongást nem fedeztem fel rajta.
    Az ilyen típusú emberek nem provokálnak senkit.
    De ezt a provokálás szót sem értik sokan.
    Láttam már provokáló embereket.Többnyire erőszakos,buta emberek.
    Egyáltalán mi az amivel egy másik ember téged inzultálhat?
    Nem üt meg.Nem uralkodik feletted.
    Az,hogy léteznek átlagtól eltérő emberek és másoknak az,hogy ők próbálnak élni az provokáció.Eleve milyen jogon gondolhatja bárki is,hogy neki kötelessége megfelelni bárkinek is.Az önkifejezésnek rengeteg módja van.Engem nem érdekel más hogy néz ki,vagy mi van rajta mennyire feltűnő,mert ezek annyira lényegtelen dolgok szerintem.
    Amíg nem inzultál,piszkál,bánt vki addig nekem nincs jogom másoktól elvárni,hogy ne létezzenek vagy ne lássam őket.

    • Pitbull42

      „Amíg nem inzultál,piszkál,bánt vki addig nekem nincs jogom másoktól elvárni,hogy ne létezzenek vagy ne lássam őket.”

      Ebben igazad van, de miből gondolod, hogy Sztbenit vagy éppen Zolit nem piszkálja vagy bántja (lelkileg, érzelmileg) Thomas Neuwirth megjelenése, viselkedése, attitűdje?

      Igazából én is csak azt a megoldást látom a problémára, hogy akit zavar a „Conchita Wurst jelenség”, az az ő fellépésének idejére menjen ki a konyhába és csináljon magának egy bögre finom kakaót. Problem Solved!

  • braddy025

    Nem tudom,akit ennyire idegesít más kinézete ott már valami pszichés-mentális probléma van.

    • Erzsi

      Braddy, nagyok jók az érveid és annyira toleráns vagy, hogy szégyellem magam melletted, de ez a véleményed elég sarkos és mint ilyen azt hiszem, nem is igaz.

  • braddy025

    „Lelkileg,érzelmileg”.
    Az,hogy vki hogy néz ki nem hathat rosszul a lélekre.

    Ami rosszul hat az pl a pszichés-terror,családon belül erőszak,stb.
    Mondja azt,hogy nem tetszik neki,de nehogy már lelki sérülése lesz vkinek más kinézete miatt:D

    • Erzsi

      „Az,hogy vki hogy néz ki nem hathat rosszul a lélekre.” Jaj, dehogynem. Mint melegnek (bocs’, hogy „felhasználom” ellened) nincs rossz érzésed, mondjuk, ha a buszon-villamoson leül melléd egy kopaszra nyírt, bakancsos, bőrdzsekis (próbálom az ultrakonzervatív, homofób sztereotípiákat összeszedni) valaki? Már a kinézete is szorongást válthat ki, vagyis rosszul hat a lélekre.

  • braddy025

    Akinél ilyesmi felmerül ott nincs rendben vmi.

  • Sztbeni

    Akik Conchitát elfogadják, azoknak mi a véleménye erről? https://www.youtube.com/watch?v=BplsGX5eLLo

  • braddy025

    Engem nem zavar,ha leül mellém.Ez is csak sztereotípia.
    Nem tudhatom,hogy milyen.Rólam amúgy sem mondja meg,hogy meleg vagyok.Sportos,fiús vagyok.
    Nem vált ki belőlem szorongás,ha egy izmos,kopasz pasi leül mellém:D
    Szeretem is ezt a kombinációt.:DAttól még nem biztos,hogy agresszív.
    De az összehasonítás szerintem fura.
    Ha egy ilyen fura kinézetű alak.(Nem tudod,hogy nő vagy férfi vagy ilyesmi)leül melléd akkor nem fogsz félni tőle,mert nem erőszakos.
    Én inkább az olyan emberek közelében nem szeretek lenni,akiken messziről látszik vagy a tekintetükből az agresszió.Illetve mivel tisztaságmániás vagyok nem szeretem ha koszos,ápolatlan ember ül le mellém.

    • Zoli

      Hát azért ha leülne melléd egy szakállas nő vörös rúzzsal, szerintem te is a következőnél leszállnál a metróról. Vagy ott helyben vészfék.

  • braddy025

    Vagy ha bomlott az elméje,olyan gyilkos kinézete van.
    Na az szorongással tölthet el.

  • braddy025

    Ezek a személyek nem melegek,hanem transzik.Nagy részük heteroszexuális.

    Én beszélgettem már meleg és egyben transzszexuális személlyel is.Egy olyan nővel,aki férfinek érzi magát,de nem heteró,hanem meleg pasinak.Érdekes.Amúgy semmi extra nincs benne,még egy gyereke is van.Egyedül neveli.

  • braddy025

    Amúgy a melegek nagy része férfias,fiús,szeretnek sportolni.
    Legalábbis kb olyan arányban,mint a heterók.
    Vannak lányosabbak is,akiket észrevesz a társadalom és azt hiszik miattuk,hogy mindenki ilyen.
    Pedig sok meleg pasi van,aki férfiasabb,mint egy heteró.

  • braddy025

    Azért mutatják meg magukat,hogy az emberek tanuljanak,akik nem ismerik a dolgot.
    Illetve,hogy a következő generáció már ne úgy nőjön fel,mint a mostaniak.Szorongás,szar tinikor.Vannak akik még 30 évesen is megjátsszák,hogy heterók.És a legsúlyosabb,mikor melegként összeházasodik vagy gyereket vállal egy heteróval.A vége ennek egy diszfunkcionális család,depressziós tagokkal.

  • Egyet és értek és nem is Braddyvel. Szintén melegként nem gondolom azt hogy Conchita és a hozzá hasonlók növelik az emberek befogadó képességét. Az európai társadalmak egy része nem túl elfogadó és őket inkább azzal lehetne toleránsabbá tenni, ha azt mutatná meg egy vállaltan meleg előadó, hogy ugyanúgy viselkedik, mint a heterók, csak szexualitásában különbözik. Ha pedig transzi akkor legalább úgy tenné mint Dana akiről tudtuk hogy az, nem volt titok, de mivel nőnek nézett ki ezért nőnek kezelte mindenki. Conchitát még én is furának tartom és egyáltalán nem találom kedvezőnek a hatását semelyik LGBT csoport megítélésére. Azt pedig, hogy alanyunk hetero legyen, én is kizártnak tartom. Normális szexualitású hetero vagy akár meleg ember nem vetemedik arra, hogy ilyen kinézete legyen.
    Másrészről viszont szerintem inkább a zenével kellene foglalkozni és becsukni a szemet annak akit (azért kicsit értető módon) nagyon zavar Conchita.

    • Zoli

      Ez egy nagyon korrekt vélemény volt szerintem. Köszönöm. 🙂 „Conchita és a hozzá hasonlók növelik az emberek befogadó képességét” – ez az egy volt, ami kicsit megütött, készítettem is már gondolatban a káposztás tészta-hasonlatot. (Szóval én nem tudom megenni a káposztát, de ha valaki meg akarná szerettetni velem, jobban járna, ha egy falat káposztás tésztával kezdené és nem egy egész fejet dugna le a torkomon). Conchita egy akkora fej káposzta nekem, mint egy strandlabda, nemhogy a torkomon akad, a számba sem fért be. A korábban említett meleg előadók közül viszont többeket nagyon is szerettem! Fehéroroszország és Szerbia 2007, vagy akik eddig nem merültek fel, pl. az Alcazar számait eléggé szeretem vagy éppen az Erasure retrós kis gagyi dalait. 😀 Ezt csak azért írom így le, nehogy itt valaki sértőnek élje meg a hozzászólásaim. Mindenkinek el tudom fogadni a nemi identitását és általában azt nézem ilyenkor, amit az asztalra letesz. Conchita teljesen más, szerintem az ő „állapotának” semmi köze sincs a nemi identitáshoz és ez a megjelenés bárkit fölment azalól, hogy a munkáját vagy a dalát bármilyen szinten is elismerje.

      • Zoli

        Ja, kimaradt egy mondat, hogy szerencse, hogy utána úgy magyaráztad meg ezt a tételt (amit idéztem), hogy a kommented egésze már kifogásolhatatlannak hatott.

      • Pitbull42

        Az idézet így szól: „nem gondolom azt hogy Conchita és a hozzá hasonlók növelik az emberek befogadó képességét”.
        Zoli, ezt egy picit benézted! 🙂

      • Köszi, próbáltam reálisan látni a dolgokat. 🙂
        Egyéként ha visszaolvasod még1x amit írtam akkor meglátod h ezt írtam: NEM GONDOLOM AZT hogy Conchita és a hozzá hasonlók növelik az emberek befogadó képességét. 🙂 Ugyanerre a káposztás dologra céloztam, hogy nem kellene rögtön ennyire különcködni és magamutogatni hanem lépésenként haladni… 🙂

      • Zoli

        Ááá, bocsi! Gyorsan akartam olvasni és ez lett. Azért nem is értettem, hogy hogyan kerülnek ennek ellenmondó nagy igazságok a komment második felébe. Na, így még jobb, hogy értelmeznem is sikerült! Ne haragudj tényleg! 🙂

      • Előfordul, ha vki sietve olvas 😀

  • HunMateo

    Hogy mennyi sok buznyák lett ezen az oldalon, mindjárt bekapcsolom a légkondit! 😀
    A sok más ember, pl. braddy025 menjen át a saját internetes oldalára, mert ez már tenyleg betegség, hogy egy szakállas nô természetes kéne hogy legyen!
    És ha már itt tartunk, ezt a pride dolgot is beszüntetném, mert minek kell mutogatni, 4 fal között azt csináltok, amit akartok!
    És nemtudom, az esc miért lett ennyire meleg, erre nevelni a fiatalokat, akik nézik majd májusban… Befejeztem, mert mindjárt jönnek a nagy toleránsok, akik mindent elfogadnak…

  • Sztbeni

    Amúgy meg joga van az embernek a homoszexualitástól undorodnia. Én is undorodok attól, hogy egy másik férfival szexuális kapcsolatot létesítsek, és szerintem a heterók 90%-a így van vele. Alapból nem a meleg emberektől undorodnak az emberek. Viszont aki így viselkedik attól joggal. Ettől ki nem undorodik?
    https://kuruc.info/galeriaN/2012/buzi_dildo1301.jpg

    • Pitbull42

      Ez inkább röhejes, mint undorító, de igazad van, jogod van undorodni.

    • Megint sikerült egy igazi idótának a képét kiragadni xD
      Az ilyenekre haragszom a legjobban mert k*rva sokat ártanak azzal hogy ilyen betegül viselkednek.

    • HunMateo

      Teljes mértékben egyetértek, Sztbeni, mi heterók tartsunk össze! 😀
      Kb. 50 évvel ezelôtt is voltak buzik, de akkor még nem reklámoztàk ôket és béke volt az emberek között, de most még jobban utàljàk ôket, mert különcködnek és nem olvadnak be a tàrsadalomba! Van egy 10 éves unokabàtyám, neki példàul nemis engednénk, hogy megnézze az esct, mert ilyenek vannak benne, mint ez itt. De ha beolvadna a tàrsadalomba, meghúzná magàt és megborotvàlkozna, semmi baj nem lenne vele!

      • Sztbeni

        Így van! Senkit se zavarnának ha normálisan viselkednének. Tesznek érte eleget, hogy meglegyen róluk az ember véleménye. Őszintén szólva és se örülnék ha lenne gyerekem és ilyet látna a TV-ben. Mondjuk én megmutatnám neki elrettentő példaként, hogy ez mindennek az alja 😀 .

      • Pitbull42

        „Van egy 10 éves unokabàtyám”

        Ööö… hány éves is vagy te? 😀 😀 😀

      • HunMateo

        Unokaöcsém na, félreírtam, 21 vagyok.

  • Sztbeni

    Amúgy meg Conchita azért is undorító nekem, mert ez szerintem közszeméremsértés. Ha egy heteró nő mutogatná magát pucéran a színpadon, azt is elítélném, mert nem oda való (más kérés, hogy nem nagyon haragudnék rá, ha jól nézne ki 😀 ).