Oroszország: Tolmachevy testvérek – Shine

russiaTudósító: Klész Imre
Forrás: escxtra.com

Már egy ideje kitudódott, hogy a 2006-os Junior Eurovízió győztesei, a Tolmachevy testvérek fogják képviselni Oroszországot a 2014-es Eurovízión. A héten kiderült a dalcím is, a “Shine” című dalt fogják előadni. Most pedig meg is lehet hallgatni, így teljes a mezőny! Gratulálunk!

50 Comments

Ajj, de nem tetszik 🙁 Az elso 2 mp szerintem tokre olyan, mint az Undo, raadasul borzalmasan erotlennek erzem a lanyok hangjat. A dal sem valami nagy szam, pedig sokat vartam a szerzoktol, foleg, hogy ennyit “titkoloztak”….
Eleg durva, ahhoz kepest, hogy mindig nagyon varom az oroszokat, az utolso daluk, amiert 100%-ig odavoltam, az Alexey Vorobyove volt, de azota…..ahh. Mindegy. De legalabb vegre teljes a mezony! 🙂

DE, hogy ne csak folyton gonosz legyek : latom a halvany szikrajat az eselynek, hogy majusig meg……szeretem. Talan

juhúúú a teljes mezőny 😀
1. Svédország
2. Németország
3. Örményország
4. Magyarország
5. Lengyelország
6. Írország
7. Olaszország
8. Moldova
9. Egyesült Királyság
10. Hollandia
11. Ukrajna
12. Izrael
13. Szlovénia
14. Litvánia
15. Észtország
16. Görögország
17. Franciaország
18. Fehéroroszország
19. Dánia
20. Belgium
21. Románia
22. San Marino
23. Norvégia
24. Finnország
25. Ausztria
26. Macedónia
27. Izland
28. Spanyolország
29. Svájc
30. Lettország
31. Málta
32. Portugália
33. Albánia
34. Grúzia
35. Montenegró
36. Azerbajdzsán
36. Oroszország

A dal unalmas és a hangzáshoz most már levakarhatatlanul hozzákapcsoltam az édes tündi-bündi ikerpár vagyunk, puszit nyomunk egymás orrára-feelinget…
Egyetlen szóval: borzalmas.
Fehéroroszországot még mindig nem verték le, de loholnak a nyomában.

Hajrá, Finnország!

Ez egy annyira régimódi hangzású dal, a lányok hangszíne pedig nekem erőtlennek tűnik, mintha félálomban próbálnának ásítozni dal címén.
Nem ejtenék könnyeket, ha az oroszok kipotyognának az elődöntőben (melynek aprócska szikrája a politikai helyzet miatt talán fennáll, de valószínűleg ezt is túlélik).

Több kell a továbbjutáshoz. Nem lepne meg, ha kiesnének (dal és politikai okok miatt is). Talán ha a dalt felturbóznák, elvinnék más irányba…. Többet vártam tőlük én is.

Jó kis dal szerintem. Politika ide vagy oda (!), jól választottak dalt az oroszok.

1. Norvégia
2. Egyesült Királyság
3. Albánia
4. Azerbajdzsán
5. Magyarország
6. Németország
7. Grúzia
8. Hollandia
9. Örményország
10. Finnország
11. Dánia
12. Oroszország
13. Románia
13. Görögország
14. Izrael
15. San Marino
16. Olaszország
17. Svédország
18. Spanyolország
19. Ukrajna
20. Szlovénia
21. Montenegró
22. Belgium
23. Málta
24. Lengyelország
25. Litvánia
26. Franciaország
27. Írország
28. Észtország
29. Svájc
30. Portugália
31. Macedónia
32. Fehéroroszország
33. Lettország
34. Izland
35. Ausztria
36. Moldova

Elrontottam a helyezéseket! Bocsánat a duplapostért!

1. Norvégia
2. Egyesült Királyság
3. Albánia
4. Azerbajdzsán
5. Magyarország
6. Németország
7. Grúzia
8. Hollandia
9. Örményország
10. Finnország
11. Dánia
12. Oroszország
13. Románia
14. Görögország
15. Izrael
16. San Marino
17. Olaszország
18. Svédország
19. Spanyolország
20. Ukrajna
21. Szlovénia
22. Montenegró
23. Belgium
24. Málta
25. Lengyelország
26. Litvánia
27. Franciaország
28. Írország
29. Észtország
30. Svájc
31. Portugália
32. Macedónia
33. Fehéroroszország
34. Lettország
35. Izland
36. Ausztria
37. Moldova

Nekem a sorrend:
1. Magyarország
2. Egyesült Királyság
3. Albánia
4. Montenegró
5. Oroszország
6. Írország
7. Románia
8. Hollandia
9. Szlovénia
10. Málta
11. Spanyolország
12. Finnország
13. Olaszország
14. Ukrajna
15. Svédország
16. Észtország
17. Norvégia
18. Azerbajdzsán
19. Izrael
20. Németország
21. Izland
22. Macedónia
23. Litvánia
24. Lettország
25. Örményország
26. Dánia
27. Svájc
28. Fehéroroszország
29. Portugália
30. Moldova
31. Ausztria
32. San Marino
33. Grúzia
34. Belgium
35. Görögország
36. Lengyelország
37. Franciaország

Végülis tetszik, bár jó lenne látni ahogy előadják. Még kicsit emésztem őket, de valahol a listám közepének az elején helyezkednek el egyelőre.

Nekem tetszik ez az dal , de mint sokan másoknak nálam is középmezőny …
Listán még csak most van kialakulóban , de egy biztos Egyesült Királyság előkelő helyen fog elhelyezkedni , mert az előadó nekem nagyon áttudja ‘adni’ a dalt …

Hmm… nem tudom egyelőre! Sokkal átütőbbet vártam, de nem mondanám rossznak sem. Idő kérdése, és még a színpadi jelenlétre is kiváncsi leszek. Egyébként nekem olyan mintha csak a háttérénekeseket hallgatnám, valahogy tompa -ahogy ti mondtátok: erőtlen. Reméljük élőben jobb lesz 🙂

Jó primitív vagy!-.- Nem tudom mit kell szapulni azt az embert-.- Nem tudom Neked hogy esne ha ilyeneket írogatnának rólad, de mindegy!

Ha Conchitának joga van ilyen gyomorforgató műsort csinálnia, akkor másnak meg van joga kinyilvánítani nemtetszését. Tett érte asszem, hogy le legyen buzizva.

Sztbeni-nek van igaza. Aki nyílt provokációval,a másság szélsőséges külsőségeivel vállalja fel magát, annak számolnia kell a következményekkel. Írhattam volna szebben, hogy “homoszexuális”,hogy kevéssé hassak primitívnek, de ettől még a lényeg nem változik! Amúgy nem én akartam bojkottálni, hanem az oroszok…

Akkor máskor írd szebben. Ha nem akarod, hogy újra leprimitívezzenek. Esetleg kimoderáljanak. Az Eschungary-n nem buzizunk. Nem cigányozunk és nem zsidózunk, mert nem illik. Mert nem európai. Szalonképtelen.

És Sztbeninek egyáltalán nincs igaza. Joga van kinyilvánítani nem tetszését, de nem ilyen sértő formában. Márpedig az a legalja homofób propaganda amit itt ebben a néhány topikban kifejtett, az sértő, gyűlöletkeltő és sokak számára vállalhatatlan.

Lehet, hogy el kéne gondolkodnotok azon, hogy esetleg nem jó helyen vagytok. Az eurovízió nem csak a zenéről szól.

Homofób propanganda? Ezt a kifejezést még nem hallottam, de jól hangzik 😀 . Mi volt sértő az írásomban? Nem zsidóztam, nem cigányoztam, és a melegeket se szidtam. Csak az ilyen Conchitához hasonló mocskokról mondtam el a véleményem, aki kinézetével a normális melegeknek többet árt, mint nekem “homofóbnak”. És ez a megjelenés szerintem sértő, és pont a melegek ellen kelt gyűlöletet.

De igen. De ez az ő dolga. Hogy itt milyen a hangnem, az a mi felelősségünk. Európában magára valamit adó ember nem buzizik. Ez jólneveltség kérdése.

“Conchitához hasonló mocskokról” Ez szerinted nem sértő?

Erzsi, úgy megörültem, amikor jöttem errefelé, láttam, hogy ehhez a cikkhez szóltál hozzá, és azt hittem, kapunk valami sarkas megfogalmazást azt illetően, hogy micsoda egy jellegtelen dallal állunk szemben Oroszország esetében. 😀

Ahhoz még egyszer meg kéne hallgatnom, hogy legalább annyi véleményem legyen róla, hogy milyen jellegtelen. Melyik is ez a dal? “Mü pajgyom na glavnoj ulice …”

Hogy érted, hogy nem adják le? Az élő műsort megszakítják mikor ő jön? Nem tudom hol olvastad ezt de szerintem nem leszz semmi ilyesmi. Ha pedig esetleg mégis lenne, oroszország megérdemelne néhány éves eltiltást…(de nyilván ilyen nem lesz)

Még régebben olvastam. Gondolom amikor fellép akkor reklám lesz, vagy ilyesmi. De nem biztos. Szerintem ezzel semmi baj, ha nem adják le azt tartsuk tiszteletbe. Az ottani értékrendbe és viselkedési normákba nem fér bele. Ennyi.

Próbálok nyugodt maradni de egyre nehezebb… Mi az, hogy ezzel semmi baj???
Nem érdekes hogy ott mi az elfogadott, ők résztvesznek egy versenyen ahol több más ország is részt vesz, vállalván a verseny szabályait. Amennyiben nem értenek egyet valamivel, távol lehet maradni a versenytől, szerintem senki nem halna bele az oroszok hiányába.
Ha nem követítenék, kihagynák az osztrák versenyzőt szabotálnák a verseny szavazását tulajdonképpen, mivel akinek tetszene a dal az sem fogja tudni meghallgatni és szavazni sem rá, így a 0 pont borítékolható lenne az oroszoktól.
De még1x mondom, nem hiszem hogy bármi ilyesmire készülnének, el vannak ők most foglalva az eurovíziónál számukra sokkal fontosabb dolgokkal.

Ha az oroszok nem is, én bojkottálni fogom…épp akkor megyek ki a konyhába megmelegíteni egy bögre teát! 😀

Nem rossz egy dal, de ez sem átütő… A lényeg, hogy teljes a mezőny, és a listám is! 😀 BUDAPEST 2015!* 😀
1. HUN – IRL – EST – MKD – ALB – LTU – AZE – ISR – RUS – SWE – ITA – ROU – SLO – GER – UK – UKR – ESP – SMR – POR – MOL – ARM – ISL – DEN – FRA – SUI – MLT – MNE – NED – GRE – NOR – BEL – GEO – POL – LAT – FIN – BLR – AUS 37.
*:Igen, tudom, hogy irreális, de akkor is! 😀

Látom mindenki Chonchitával van elfoglalva. Nekem tetszik a dal, csak ne lássam.
Itt az én “eredményhirdetésem” is. Akiket szívesen hallgatok (nem sorrend): Svédország, Egyesült Kir, Ausztria, Oroszország, Hollandia, Magyarország, Németország, Örményország. És a 2014-es felejtős, elég gyenge buli blokkom 🙂 (ők kb egy szint, egy biztos csak, a lengyel a legjobb): Lengyel / Görög / Francia / Dánia / Fehéroroszország
HÁT BIZAKODJUNK!!! A TOP 10 remélem sikerül.

Amúgy a számhoz, hogy ne csak azt a nyomorult koncsítát elemezzük itt is: zeneileg közepes, nem olyan kiemelkedő, de nem is rossz. A tavalyinál gyengébb. A csajok viszont nem rosszak 😀

Ebben az extra gyenge mezőnyben nyerhetnek is. Épphogycsak jó. A többi gyengébb, úgyhogy ez a legjobb, pontosabban legkevésbé gyenge. A nagyiktól a Breeze sokkal jobb, én őket választottam volna:
http://www.youtube.com/watch?v=SCebDtGhtZ0

Nálam tehát:
0. “Breeze” illetve “Ég Veled”
1. Shine
2. Cliche Love Song
36. Running (utolsó előtti)

Az oroszok meg a hollandok jobban tennék ha más előadókkal az előző évi vagy azévi junior dalt neveznék be. Mondjuk felajánlhatnák neki hogy ott lehet a versenyen a zöld szobában, és ha megnyerik, együtt adhatják elő. Ehhez vagy később kellene tartani a junior válogatót, vagy már januártól be lehetne küldeni a junior dalokat, így már azokból is lehetne válogatni. Ez már régen eszembe jutott, a Teenager című dalnál. 2013-ban vártam is Azerbajdzsántól hogy a 2012-es junior dalt nevezzék.

Egyebkent – kovezzetek meg erte – de csak en erzem ugy, hogy jovore kapunk egy harmadik dozis Dima Bilant?
Azert gondolom igy, mert ugye mar 2010-ben vissza akart terni, csak aztan korainak gondolta, aztan 2012-ben meg masodik lett a nemzeti valogaton (asszem duettben volt a t.a.t.u egyik tagjaval, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos). Raadasul ugye jovore 60. ESC, idealis lenne egy korabbi gyoztessel indulniuk, nem? Szerintetek?

Azért inkább menjen jó dallal 😀 . Mondjuk én Zlatával vagyok úgy, hogy akkor is küldenék rá szavazatot, ha három percig csak állna és nem is énekelne 😀

En meg nagyon sok emberrel vagyok igy…..
Nalam akkor is nyerne Marco Mengoni, ha el sem menne a versenyre, csak feltuntetnek a nevet! Dal sem kell 😀

Comments are closed.