Ausztria: Conchita Wurst – Rise Like A Phoenix

austriaTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Tegnap az ORF osztrák közmédia egy sajtótájékoztató keretein belül mutatta be idei versenyzőjük, Conchita Wurst dalát, melynek címe Rise Like A Phoenix. Gratulálunk!

256 Comments

Emberek! Megérkeztünk az Eurovízió történelmi mélypontjához. Legalábbis remélem, hogy nincs lejjebb. Ez pedig mélységesen felháborító! Hogy engedhetnek ilyet meg? Ez gusztustalan provokáció! Szégyellje magát az ORF, meg azok is akik ezt nem tiltják ki. Szegény osztrákokat sajnálom. Én elbújnék szégyenemben, ha ez a tetű Magyarországot képviselné. Tisztán látszik, hogy ez egy elmebeteg, akinek zárt osztályon a helye. Ha ez kap akár egy pontot is, akkor hatalmas bajok vannak a fejekben. Én már azt szégyellem, hogy olyan műsort nézek, ahol ilyen van. Nem gondoltam, hogy valaha szégyellnem kell, hogy nézem az Eurovíziót. Ha ez nem nulla ponttal lesz utolsó, akkor itt csak romlani fog a helyzet. Remélem nem válik buziparádévá a műsor (elnézést a kifejezésért). Ezt meg májusig lője le valaki!

Én is. Bár a dal nem is lenne a legrosszabb – közepes -, de az előadó és a “produkció” gyomorforgató.

Hát..nem tudom. Ha csak hallgatom, akkor nem olyan rossz, tényleg mint valami betétdal lenne. A látványkérdés már más dolog..
Bele se mernék gondolni mi lenne ha minket képviselne…:D

Bár az idei versenydalokat nem hallgattam meg, és ezt sem, de ez a látvány… Már akkor is émelyegtem, amikor a 2012-es nemzeti válogatójukba belenéztem, és ott illegette magát, mint egy díva.

Kicsit örülök, hogy nem velünk vannak egy elődöntőben, legalább akik csak a mieink miatt nézik a versenyt, megússzák ezt az élményt.

Szerintem minden ‘figyelemigénylő’ deviáns viselkedésnek oka van, legyen az egy sorozatgyilkos, egy lédigaga vagy egy koncsítavurszt. Leginkább arra vagyok kíváncsi vele kapcsolatban, hogy miért ilyen, amilyen (nem a szexuális beállítódása, annak megvannak a tudományosan is bizonyított okai, hanem a viselkedése).
Én nem védeni, főleg nem támogatni szeretném ők, egyszerűen csak megérteni, mert biztosan nem véletlenül szeretné kitenni magát ilyen fokú gyűlöletnek az ember.

Polgárpukkasztó, igen, de szerintem nem lenne a polgárpukkasztásnak akkora támogatottsága “pukkasztott polgárok” nélkül.
Néhány hete (hónapja?) az ESC Youtube-csatornáján közzétett vele egy interjút, és ott egy intelligens, önironikus, akár még szimpatikus személy benyomását keltette. Itt jön azonban az ellentmondás.
A névválasztás. Ennél borzalmasabb nem is lehetne. Conchita spanyol szó a női nemi szerv becézett alakjára, Wurst pedig német a kolbászra, amely fallikus jelkép. Ennek ellenére főleg feminin módon viselkedik, egyedül a szakáll a “férfias” benne.
Már tegnap utaltak rá többen, hogy elfogadják azokat, akik “rossz testbe születtek és a másik nem bőrében éreznék jobban magukat”, de Conchita szerintem nem feltétlenül ilyen, hiszen ő mindkét nem bőrében szeretné érezni magát. Nem tudom, hogy akart-e valaha operációt (amely, ugye, nem kis pénzbe kerül), de szerintem ő csak egy egyszerű ‘drag’ (angol kifejezéssel, mivel a magyar transzvesztita szó nem feltétlenül utal ezekre az agyonsminkelt és női ruhákba bújt előadókra), aki csupán a színpadon játssza ezt a szerepet. Valószínűleg menekülni szeretne a valóság elől stb., ezt most nem taglalnám.

A célja szerintem az lenne, hogy a “külseje” ellenére a hangja alapján ítéljék meg, de szerintem csupán a külseje miatt fog bejutni a döntőbe, mivel a dal eléggé unalmas (nem a legrosszabb azonban).

Az Eurovízió mindig is az LMBT-közösség fellegvára volt (pop zene, látványos produkciók, különféle ruhák stb.), de szerintem rájuk is rossz fényt vet ez a fajta figyeleméhség, hiszen ők maguk is csak egy békés életre vágynak.

Szerintem nagyon szépen végiggondoltad a dolgot,de ennél egyszerűbb szerintem a dolog.Máshogy nem igazán tudott érvényesülni és vmi kell,ami felhívja a figyelmet.Én ennyit látok benne.Nagyjából hasonló lehet a dolog,mint a 2010-es szerb Milannál…
A baj csak az h ezzel nálam is kiverik a biztosítékot.Nem érdekel,ha transzvesztita,de ne egy ilyen kinézettel hívja fel magára a figyelmet,hanem azzal ahogy énekel vagy vmi mást tesz…

Igen, erre próbáltam utalni, amikor a külsejéről írtam.
Ő szerintem Milannal (vagy anno Verkával) ellentétben nem vicc faktorként szeretne érvényesülni, hanem a dal alapján még komolyan is venné a dolgot. De valószínűleg ez is csak marketing.

Nekem tetszett Conchita 2012-es dala, szívesen hallgattam. Sokakkal ellentétben engem a látványa sem borzaszt el, ennek a műfajnak is megvan a maga közönsége. Nem a szerint kellene megítélni az embereket, ahogy kinéznek, hanem amilyen munkát kiadnak a kezükből. Azonban azt kell mondanom, hogy ez a dal – szerintem – borzasztó, nem tudtam végighallgatni. Nem gondolnám, hogy döntőbe kerülnek, de abban biztos vagyok, hogy jön majd rá szavazat.

Megpróbáltam minden ítélettől mentesen végighallgatni a dalt, de belőlem semmilyen érzelmet nem váltott ki. Egy viszonylag jó elénekelt ballada. Ha továbbjut – márpedig továbbjut szerintem – akkor az a külseje, mássága miatt lesz, nem a dal miatt, ami nem a legrosszabb, de erősen középszerű és nem hiszem, hogy élőben jobban adná elő.

Sokadik hallgatásra sem tudom eldönteni, hogy unom-e, vagy sem. Engem is James Bond dalra emlékeztet, főleg a legeleje. Vannak részek, amikre kíváncsi vagyok élőben. Több dalhoz írtam már, de erre is vonatkozik, hogy egy nagyon jó színpadkép dobhat rajta. Nagyon teátrális előadásmódot tudok elképzelni, ahol ezt a főnixes témát feltámadással, lángolással elő is adják.

Akkor leszek egy józan hang Rita mellett és bevallom, hogy semmi bajom nincs Conchita megjelenésével. Van ilyen is. Az pedig, hogy ki merték küldeni a versenyre, az osztrák társadalom szabad szellemiségéről és gondolkodásáról árulkodik. A ti hozzáállásotok pedig korlátoltságról.

Jövőre meg közösüljön valaki állattal a színpadon, az is a szabad szelleműség ennyi erővel. A szabadság addig tart, amíg nem sért másokat. Én nem vagyok korlátolt, de undorodok ettől az embernek nevezett lénytől. Szerintem teljesen normális reakció, ha valaki ezt gusztustalannak találja.

Élő vagy döglött állattal közösüljön? Csak azért kérdem, mert a szabályok szerint élő állat nem lehet a színpadon…

Azt ártott, hogy így nem néz ki ember. Ez már túlmegy minden határon. Tisztán látszik, hogy provokál, és csak a pénzért csinálja. Ha ezt szabad, akkor akár náci egyenruhában horogkeresztes karszallaggal is lehessen fellépni. Azzal se ártanak nekem személyesen… Amúgy 19 vagyok.

Szóval semmiben sem sértette a szabadságodat, max más az esztétikáról alkotott képed, ami viszont egyéni szocproblem. Nem provokál és nemcsak a pénzért csinálja, hanem egyszerűen teret nyerhet Ausztriában, mert ott nem említik egy lapon náci egyenruhásokkal.

Sztbenivel egyetértek. A szexualitás ami az egész dalt jellemzi kinek jön be ?
( a kg-nyi rúzs a pofáján és az kéjelgős arckifejezés + a fürdőkádas rész : azt hittem hogy látszani fog az egész pucér teste mikor a szirmokat ott dobálgatta magáról )S az a baj ,hogy a fesztiválon is ilyen látványban lesz részünk biztos …

nah jó most már én nem taglalom tovább ezt a vitás kérdést , az én álláspontom ,hogy ilyen produkciónak nincs helye az ESC-n . Conchita és társai alkossák meg a saját Eurovíziójukat.
Ha ezt célként akarják kitűzni ,hogy előbb-utóbb minden ország ilyen egyéb nemű Conchitákat küldjön ki a fesztiválra , elég sajnálatos dolog.

Dana után sem volt mindenki transznemű, Conchita után sem lesz minden nő szakállas. Majd találnak más módot arra, hogy kitűnjenek. Mellszőr stb. 😀 (oké, ne fessük az ördögöt a falra)
Nem kell ennyire túlreagálni a dolgot. Most ez van, majd a műsornál három percre elkapcsolsz, aztán vissza, és minden megy tovább.

nem fogok elkapcsolni ,mert kíváncsi vagyok hogy ott a stadionban miképp fogadja majd az a 10-15 ezer fő Conchitát és a dalát. 🙂

Gyönyörű.
Kevés dal hatott meg ennyire, és nem hittem volna, hogy pont az orosz szám lesz az idei kedvencem már első hallgatás után is.

Mi a fenét kell ezen kiakadni??? Legalább van benne egy kis plusz, egy kis fricska…baromi jó a szám, elsőre már megfogott. Volt már Dana International, Verka Serduchka, így Conchita Wurstnak is van keresnivalója az Eurovízión! Végre valami “másság”, mert az idei mezőny dögunalom!

Ha ez a látvány, nem tetszik, akkor abban a három percben majd kikapcsolod a tévét. Szólásszabadság van, de a “HALLGATTÁL VOLNA, BÖLCS MARADTÁL VOLNA” mondás rád most telitalálat!

Ne veszekedjetek, mindenkinek tisztelni kell a véleményét Sztbeninek nem tetszik, nosugarnak pedig tetszik ennyi!! Személyeskedni pedig végképp nem kell, fogadjuk el a másik hozzászólását és toleráljuk. Örüljünk neki, hogy nem az 1. ED-ben van, így még véletlenül sem kell rá szavaznunk.
Mikor lesz már meg az orosz dal, nincs róla infótok?

tudom ,csak egy kis humort akartam becsempészni itt a nagy “vitázások” közepette 🙂
a hivatalos dalt lentebb megtaláljátok Adele jóvoltából 🙂

dettó , mint a Szécsi ikrek … , kb. hasonló zenei stílus , szőke haj 🙂 Más kérdés , hogy ők is olyan hamiskásan fognak énekelni májusban , mint a Szécsi tesók …

Hát csalódtam, bár gondoltam, hogy ez nagy titokzatoskodás nem takar semmit ez be is jött. Nekem is a Szécsi ikrek ugrottak be. Nem olyan rossz szám, de semmi különös, gyengécske hangok élőben még rosszabbak lesznek, nekem az a véleményem. Azonban Oroszország mindig döntős, tehát nincs kérdés.

Ausztria: Ez a Conchita olyan, mint anno az a pasi, aki a You Spin Me Right Round-ot énekelte, Pete Burns, a Dead or Alive-ból, de tény, hogy Pete hangja 2000x férfiasabb.
Motholev.szerintem ők is tudják, hogy csak poén:D

Nem gondolom magam előítéletesnek, de ennek a valakinek a kinézete nagyon polgárpukkasztó. És bár egy erős közepes dal lehetne, de vizuális szempontból szerintem nagyon sokan nem fognak tudni azonosulni a produkcióval, így ebből szerintem nem lesz meg a döntő… Hacsak nem jönnek az übertoleránsok és a sorstársak, akik módszeresen szavaznak rá.

Közben Örményország borzasztóan esélyes a győzelemre, van, ahol 1Xes az odds, Loreenél volt ilyen alacsony legutóbb! Csak azon gondolkozok, van-e arénájuk, ahol megrendezhetnék…
Ausztria pedig egyszerűen szégyen, letagadnám, hogy magyar vagyok, ha minket képviselne ez a beteg valami!

2011-ben a francia indulónak is hasonló oddsai voltak, és olyan érzésem van, hogy idén is tévedni fognak a fogadóirodák.

Nagyon kétlem, hogy Örményország nyer. Az idei verseny a 2011-eshez hasonló: amikor nincs abszolút közönségfavorit, akkor borulni szokott minden. 🙂

Nagyon siralmas,hogy az Euróvizió egy nagy cirkusz és giccsparádé lett. Én 2004 óta követem,minden évben volt/voltak fura versenyzők. Én az ilyesmit megtiltanám pl. Lordi 2006,Az Ukrán verka 2007,Ir pulyka 2008,A három észt barom 2008,sorolhatnám őket. Évrőé évre alább sűllyed az Euróvizió. Különben az Osztrák dal tetszik,de ha egy rendes előadó énekelné,az más lenne.

Nah emberek összeállt a teljes mezőny !!!
lehetett volna még egy kicsit színesebb a mezőny ,de azért így sem rossz.

TOP 37 , ha hazánkat is beveszem a mezőnybe.Továbbá elgondolkodtam ,hogy mely országok kerülhetnek be a döntőbe ,íme :

1. Macedónia – 12 p. (döntős)
2. Nagy – Britannia – 10 p. (döntős)
3. Magyarország – 8 p. (döntős)
4. Montenegró – 7 p. (döntős)
5. Spanyolország – 6 p. (döntős)
6. Franciaország – 5 p. (döntős)
7. Görögország – 4 p. (döntős)
8. Dánia – 3 p. (döntős)
9. Románia – 2 p. (döntős)
10. Azerbajdzsán – 1 p. (döntős)
11. Izrael (döntős)
12. Albánia
13. Portugália (döntős)
14. Írország (döntős)
15. Izland
16. Szlovénia (döntős)
17. Ukrajna (döntős)
18. Hollandia
19. Belgium (döntős)
20. Örményország (döntős)
21. Németország (döntős)
22. Észtország
23. Oroszország (döntős)
24. Moldova
25. Fehéroroszország (döntős)
26. Norvégia (döntős)
27. Lengyelország (döntős)
28. Olaszország (döntős)
29. Litvánia
30. Málta (döntős)
31. Svédország (döntős)
32. Svájc (döntős)
33. San Marino
34. Grúzia
35. Lettország
36. Finnország
37. Ausztria

Anglia nagyon remélem, hogy nem. Akik szerintem esélyesek: Spanyolország, Olaszország, Románia, Svédország (a dal jó, de ne nyerjenek, mert most nyertek), Írország.

Spanyolország miért? Én azt szeretem a legkevésbé. Persze ettől még akár nyerhet is, de nagyon nehezemre esik elképzelni. 🙂

A youtube-os toplisták alapján esélyesnek tartam. Én főleg azokat veszem figyelembe. Tavaly össze is írtam egy listát 30 videó alapján, és Dánia, Ukrajna, Norvégia sorrend jött ki. Majdnem teljesen ez is lett. Ez alapján idén szerintem Románia a favorit.

Top 10 lista a döntőben (sorrendtől függetlenül) : Svédország , Görögország , Spanyolország , Magyarország , Izrael , Románia , Örményország , Írország , Nagy – Britannia , Lengyelország

Svédország, esetleg Spanyolország az esélyesek szerintem, és csendben megjegyzem hazánkat, talán hiú reménnyel. Bár egyik dal sem túl egyedi, szóval a végén megint lesz egy Azerbajdzsánhoz hasonló “már régóta nyernie kellett volna, szóval hadd nyerjen most” ország – azaz Románia.
Szerintem nagyban fog számítani idén a színpadi látvány, mivel egy olyan igazán kiemelkedő dal sincs. Éppen ezért zárnám ki Örményországot (nem tudom, mit fog mutatni a kamera a dal 70%-ában, amikor instrumentális rész van és az énekes nem énekel) és Nagy-Britanniát (ők sosem túl lelkesek a látvány terén).

nem hiú remény , mert Magyarország is nyerhet + én nagyobb esélyesnek tartom hazánkat ,mint Romániát 🙂

2011-ben szerintem mindenki nagyobb esélyesnek tartotta Katit, mint az azeri duót, szóval ez még nem jelent semmit.

Azerbajdzsánt senki se tartotta esélyesnek. És kérdés, hogy tiszta volt-e a győzelem. Mert ha tavaly csaltak, akkor 2011-ben is csalhattak.

Én remélem hogy Sanna Nielsen nyer 😀 Tudom h most rendeztek nemrég ESC-et de ha az övék a legjobb dal (szerintem az) akkor csak vissza kell költözni Malmöbe és kész is a dolog 😀

viszont Molly dala mögé olyan hátteret tudnék elképzelni ,mint tavaly ByeAlexéhez. Vidám és színekben gazdag , játékos háttér illene legjobban a dalhoz 🙂

En valami olyasmit tudok elkepzelni, hogy rengeteg gyerek kep lesz, akik kulonbozo nemzetiseguek (feketek, feherek, azsiaiak, stb.) valami ilyenre tippelek.

Valamint néhány pUFOk ifjonc a Dangablan Bétáról, pár helyes kölyök a Blagulon Kappáról, és egy csapat rosszcsont kis jawa a Tatooine-ról…
Ha már Children of the Universe!

Ki nyerhet, oké leírom: Svédország és Azerbajdzsán nem, mert nemrég nyertek
Norvégia: nem lesz elég, túl unalmas
Románia: tucat rágógumi pop, ez nem szokott bejönni nagyon, lásd 2012 ciprus
Spanyolország: nagyon szép hang, de ez sem elég jó
Uk: szerintem ez még top 10ben sem lesz, olyan elmegy kategória
Örményország: a nagy favorit, jónak jó, de nem tudom elképzelni, hogy nyerjenek, monoton az eleje, és nem tudnak jó szinpadot csinálni mellé
és végül maradtunk Mi: jó zene, fontos mondanivaló, szerintem a szinpad is jó lesz, csak tudjuk, nincs baráti ország konfliktus, ami Dániának, de szinte 2000 óta az összes. gyöztes országnak volt!

Mármint baráti országa! Nem véletlenül csak volt szovjet, balkáni, vagy skandináv ország nyer 1999 óta! 😀

Az örmények ezerrel nézik a saját videójukat, hogy minél nagyobb nézettséget produkáljanak. Most a cél a 20000 like és az 1000000 megtekintés. Még a nem örménynek látszó felhasználói nevek nagy része is örmény. A negatív véleményeket gyorsan eltüntetik. A dal nem rossz, de nem olyan kimagasló, hogy ilyen nagy őrület legyen körülötte. Valószínüleg a fogadási irodák még nem jöttek rá erre a turpisságra. Ráadásul más nemzetek videóira is nyomulnak. A magyar dalhoz sok jót írnak, de sokszor finoman közlik, hogy az örmény azért jobb. Itt is előfordulnak olyanok, akiket a felhasználói név alapján nem gondolnánk örménynek, csak gyanakodunk, mert a magyar mellett pont az örmény dal tetszik neki még jobban.

Szerintem Románia és Svédország lesz a befutó. Mindkettőnek erős a dala és adottak a kapcsolatai.

Az osztrák dal kicsit unalmas, különben is besokalltam már a balladáktól.
Most még nekem is rossz ránézni Conchitára, de meg fogom szokni (!), mert kötelességem más emberek választásának elfogadása.
A hangja szép és szeretem Ausztriát, szóval szurkolni fogok.

Ja, és a stadionban tapsolni fognak neki. Nagyon. 🙂

Szerintem, ha nem változik a helyzet, akkor Örményország nyer. A média nagy befolyással bír. Ha sokan nézik, az csak jó lehet. (tömegpszichózis) Ráadásul a dal nem rossz. Ha besokallnak az örmény attaktól, akkor leginkább Svédországnak, Magyarországnak, UK-nak (bár őket az utóbbi időben nem nagyon szerették, és nem csak a dalaik miatt) van esélye. A románokat nem tartom esélyesnek. A fél Balkán hiányzik, ez majd meglátszik a szavazataikon, ráadásul mindenki emlegeti, hogy 2010-ben jobb daluk volt. A top 5-be azért valamelyik táncolós, pörgős dal beleférhet, de lehet, hogy a görög lesz az, vagy Ukrajna. Az utódállamok szavazatai sokat jelentenek. Én az olasz dalt is el tudom képzelni a Top 5-ben.

Na szóval …
Nekem ez a mezőny azért tetszik , mert nem lehet kikövetkezteti , hogy ki nyer , ez lehet akár jó , akár rossz (Ell&Nikki) . Svédország szerintem top3mas , de nem fog nyerni , viszont most nagyon hiszek Nagy-Britanniában , mert én egy olyan dallal maximálisan meglennék elégedve , amellyel fülhallgatóval a fülembe megyek reggel kómásan a suliba és jókedvem lesz . Nekem ez a legnagyobb nézőpontom (ha lehet így hívni ) ,hogy felpörgessen .
A show … Hmm . Nagyon félek , hogy olyan lesz mint a bakui (halkan megjegyzem , hogy 2012-es évet utáltam , mivel a felhozatal szerintem egy nagy kaka volt , illetve a műsorban csak az extra fellépő addigi öt győztes az amit valamennyire értékelni tudtam ) , de Düsserdolf-nál szinte 100% ,hogy nem lesz jobb .

Óóó és valaki megtudná mondani , hogy milyen programmal lehet ‘MY TOP’ videót készíteni , vagy akár bővebben elmagyarázná ?

Comments are closed.