Naptár

2014. március
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Ausztria: Conchita Wurst – Rise Like A Phoenix

austriaTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Tegnap az ORF osztrák közmédia egy sajtótájékoztató keretein belül mutatta be idei versenyzőjük, Conchita Wurst dalát, melynek címe Rise Like A Phoenix. Gratulálunk!

256 hozzászólás Ausztria: Conchita Wurst – Rise Like A Phoenix

 • Sztbeni

  Emberek! Megérkeztünk az Eurovízió történelmi mélypontjához. Legalábbis remélem, hogy nincs lejjebb. Ez pedig mélységesen felháborító! Hogy engedhetnek ilyet meg? Ez gusztustalan provokáció! Szégyellje magát az ORF, meg azok is akik ezt nem tiltják ki. Szegény osztrákokat sajnálom. Én elbújnék szégyenemben, ha ez a tetű Magyarországot képviselné. Tisztán látszik, hogy ez egy elmebeteg, akinek zárt osztályon a helye. Ha ez kap akár egy pontot is, akkor hatalmas bajok vannak a fejekben. Én már azt szégyellem, hogy olyan műsort nézek, ahol ilyen van. Nem gondoltam, hogy valaha szégyellnem kell, hogy nézem az Eurovíziót. Ha ez nem nulla ponttal lesz utolsó, akkor itt csak romlani fog a helyzet. Remélem nem válik buziparádévá a műsor (elnézést a kifejezésért). Ezt meg májusig lője le valaki!

 • Gyuri123456

  Szerintem jó ballada,james bond betétdalára emlékeztet, meglehet a döntő nekik

 • Zolecs

  Hát..nem tudom. Ha csak hallgatom, akkor nem olyan rossz, tényleg mint valami betétdal lenne. A látványkérdés már más dolog..
  Bele se mernék gondolni mi lenne ha minket képviselne…:D

 • schanc

  Bár az idei versenydalokat nem hallgattam meg, és ezt sem, de ez a látvány… Már akkor is émelyegtem, amikor a 2012-es nemzeti válogatójukba belenéztem, és ott illegette magát, mint egy díva.

  Kicsit örülök, hogy nem velünk vannak egy elődöntőben, legalább akik csak a mieink miatt nézik a versenyt, megússzák ezt az élményt.

 • Bakancs

  Szerintem minden ‘figyelemigénylő’ deviáns viselkedésnek oka van, legyen az egy sorozatgyilkos, egy lédigaga vagy egy koncsítavurszt. Leginkább arra vagyok kíváncsi vele kapcsolatban, hogy miért ilyen, amilyen (nem a szexuális beállítódása, annak megvannak a tudományosan is bizonyított okai, hanem a viselkedése).
  Én nem védeni, főleg nem támogatni szeretném ők, egyszerűen csak megérteni, mert biztosan nem véletlenül szeretné kitenni magát ilyen fokú gyűlöletnek az ember.

  Polgárpukkasztó, igen, de szerintem nem lenne a polgárpukkasztásnak akkora támogatottsága „pukkasztott polgárok” nélkül.
  Néhány hete (hónapja?) az ESC Youtube-csatornáján közzétett vele egy interjút, és ott egy intelligens, önironikus, akár még szimpatikus személy benyomását keltette. Itt jön azonban az ellentmondás.
  A névválasztás. Ennél borzalmasabb nem is lehetne. Conchita spanyol szó a női nemi szerv becézett alakjára, Wurst pedig német a kolbászra, amely fallikus jelkép. Ennek ellenére főleg feminin módon viselkedik, egyedül a szakáll a „férfias” benne.
  Már tegnap utaltak rá többen, hogy elfogadják azokat, akik „rossz testbe születtek és a másik nem bőrében éreznék jobban magukat”, de Conchita szerintem nem feltétlenül ilyen, hiszen ő mindkét nem bőrében szeretné érezni magát. Nem tudom, hogy akart-e valaha operációt (amely, ugye, nem kis pénzbe kerül), de szerintem ő csak egy egyszerű ‘drag’ (angol kifejezéssel, mivel a magyar transzvesztita szó nem feltétlenül utal ezekre az agyonsminkelt és női ruhákba bújt előadókra), aki csupán a színpadon játssza ezt a szerepet. Valószínűleg menekülni szeretne a valóság elől stb., ezt most nem taglalnám.

  A célja szerintem az lenne, hogy a „külseje” ellenére a hangja alapján ítéljék meg, de szerintem csupán a külseje miatt fog bejutni a döntőbe, mivel a dal eléggé unalmas (nem a legrosszabb azonban).

  Az Eurovízió mindig is az LMBT-közösség fellegvára volt (pop zene, látványos produkciók, különféle ruhák stb.), de szerintem rájuk is rossz fényt vet ez a fajta figyeleméhség, hiszen ők maguk is csak egy békés életre vágynak.

  • Nyee

   Szerintem nagyon szépen végiggondoltad a dolgot,de ennél egyszerűbb szerintem a dolog.Máshogy nem igazán tudott érvényesülni és vmi kell,ami felhívja a figyelmet.Én ennyit látok benne.Nagyjából hasonló lehet a dolog,mint a 2010-es szerb Milannál…
   A baj csak az h ezzel nálam is kiverik a biztosítékot.Nem érdekel,ha transzvesztita,de ne egy ilyen kinézettel hívja fel magára a figyelmet,hanem azzal ahogy énekel vagy vmi mást tesz…

   • Bakancs

    Igen, erre próbáltam utalni, amikor a külsejéről írtam.
    Ő szerintem Milannal (vagy anno Verkával) ellentétben nem vicc faktorként szeretne érvényesülni, hanem a dal alapján még komolyan is venné a dolgot. De valószínűleg ez is csak marketing.

 • Rita

  Nekem tetszett Conchita 2012-es dala, szívesen hallgattam. Sokakkal ellentétben engem a látványa sem borzaszt el, ennek a műfajnak is megvan a maga közönsége. Nem a szerint kellene megítélni az embereket, ahogy kinéznek, hanem amilyen munkát kiadnak a kezükből. Azonban azt kell mondanom, hogy ez a dal – szerintem – borzasztó, nem tudtam végighallgatni. Nem gondolnám, hogy döntőbe kerülnek, de abban biztos vagyok, hogy jön majd rá szavazat.

 • Mona42209

  Megpróbáltam minden ítélettől mentesen végighallgatni a dalt, de belőlem semmilyen érzelmet nem váltott ki. Egy viszonylag jó elénekelt ballada. Ha továbbjut – márpedig továbbjut szerintem – akkor az a külseje, mássága miatt lesz, nem a dal miatt, ami nem a legrosszabb, de erősen középszerű és nem hiszem, hogy élőben jobban adná elő.

 • rocknish

  Sokadik hallgatásra sem tudom eldönteni, hogy unom-e, vagy sem. Engem is James Bond dalra emlékeztet, főleg a legeleje. Vannak részek, amikre kíváncsi vagyok élőben. Több dalhoz írtam már, de erre is vonatkozik, hogy egy nagyon jó színpadkép dobhat rajta. Nagyon teátrális előadásmódot tudok elképzelni, ahol ezt a főnixes témát feltámadással, lángolással elő is adják.

 • Akkor leszek egy józan hang Rita mellett és bevallom, hogy semmi bajom nincs Conchita megjelenésével. Van ilyen is. Az pedig, hogy ki merték küldeni a versenyre, az osztrák társadalom szabad szellemiségéről és gondolkodásáról árulkodik. A ti hozzáállásotok pedig korlátoltságról.

 • Sztbeni

  Jövőre meg közösüljön valaki állattal a színpadon, az is a szabad szelleműség ennyi erővel. A szabadság addig tart, amíg nem sért másokat. Én nem vagyok korlátolt, de undorodok ettől az embernek nevezett lénytől. Szerintem teljesen normális reakció, ha valaki ezt gusztustalannak találja.

 • Sztbeni

  Azt ártott, hogy így nem néz ki ember. Ez már túlmegy minden határon. Tisztán látszik, hogy provokál, és csak a pénzért csinálja. Ha ezt szabad, akkor akár náci egyenruhában horogkeresztes karszallaggal is lehessen fellépni. Azzal se ártanak nekem személyesen… Amúgy 19 vagyok.

  • Szóval semmiben sem sértette a szabadságodat, max más az esztétikáról alkotott képed, ami viszont egyéni szocproblem. Nem provokál és nemcsak a pénzért csinálja, hanem egyszerűen teret nyerhet Ausztriában, mert ott nem említik egy lapon náci egyenruhásokkal.

  • eschungary93

   Sztbenivel egyetértek. A szexualitás ami az egész dalt jellemzi kinek jön be ?
   ( a kg-nyi rúzs a pofáján és az kéjelgős arckifejezés + a fürdőkádas rész : azt hittem hogy látszani fog az egész pucér teste mikor a szirmokat ott dobálgatta magáról )S az a baj ,hogy a fesztiválon is ilyen látványban lesz részünk biztos …

   • eschungary93

    nah jó most már én nem taglalom tovább ezt a vitás kérdést , az én álláspontom ,hogy ilyen produkciónak nincs helye az ESC-n . Conchita és társai alkossák meg a saját Eurovíziójukat.
    Ha ezt célként akarják kitűzni ,hogy előbb-utóbb minden ország ilyen egyéb nemű Conchitákat küldjön ki a fesztiválra , elég sajnálatos dolog.

   • Bakancs

    Dana után sem volt mindenki transznemű, Conchita után sem lesz minden nő szakállas. Majd találnak más módot arra, hogy kitűnjenek. Mellszőr stb. 😀 (oké, ne fessük az ördögöt a falra)
    Nem kell ennyire túlreagálni a dolgot. Most ez van, majd a műsornál három percre elkapcsolsz, aztán vissza, és minden megy tovább.

   • eschungary93

    nem fogok elkapcsolni ,mert kíváncsi vagyok hogy ott a stadionban miképp fogadja majd az a 10-15 ezer fő Conchitát és a dalát. 🙂

   • Pitbull42

    Meg fogják tapsolni és zászlókat fognak lengetni…
    Mégis, mi másra számítasz?

 • nosugar

  Mi a fenét kell ezen kiakadni??? Legalább van benne egy kis plusz, egy kis fricska…baromi jó a szám, elsőre már megfogott. Volt már Dana International, Verka Serduchka, így Conchita Wurstnak is van keresnivalója az Eurovízión! Végre valami „másság”, mert az idei mezőny dögunalom!

  • Sztbeni

   Verka Szergyucskáról szálljatok már le… Az egy jó poén volt, ez meg gusztustalan.

   • nosugar

    Ha ez a látvány, nem tetszik, akkor abban a három percben majd kikapcsolod a tévét. Szólásszabadság van, de a „HALLGATTÁL VOLNA, BÖLCS MARADTÁL VOLNA” mondás rád most telitalálat!

 • Mona42209

  Ne veszekedjetek, mindenkinek tisztelni kell a véleményét Sztbeninek nem tetszik, nosugarnak pedig tetszik ennyi!! Személyeskedni pedig végképp nem kell, fogadjuk el a másik hozzászólását és toleráljuk. Örüljünk neki, hogy nem az 1. ED-ben van, így még véletlenül sem kell rá szavaznunk.
  Mikor lesz már meg az orosz dal, nincs róla infótok?

 • Adele

  http://www.youtube.com/watch?v=60QdHa4Pkhs

  Elvileg ez az orosz dal( Rick gyönyörűségével jobban jártak volna?:D), hát….a Katyusha jobban állt nekik, de ez is jó! A döntő tuti.

  • eschungary93

   dettó , mint a Szécsi ikrek … , kb. hasonló zenei stílus , szőke haj 🙂 Más kérdés , hogy ők is olyan hamiskásan fognak énekelni májusban , mint a Szécsi tesók …

  • Mona42209

   Hát csalódtam, bár gondoltam, hogy ez nagy titokzatoskodás nem takar semmit ez be is jött. Nekem is a Szécsi ikrek ugrottak be. Nem olyan rossz szám, de semmi különös, gyengécske hangok élőben még rosszabbak lesznek, nekem az a véleményem. Azonban Oroszország mindig döntős, tehát nincs kérdés.

 • Adele

  Ausztria: Ez a Conchita olyan, mint anno az a pasi, aki a You Spin Me Right Round-ot énekelte, Pete Burns, a Dead or Alive-ból, de tény, hogy Pete hangja 2000x férfiasabb.
  Motholev.szerintem ők is tudják, hogy csak poén:D

 • Emdogh

  Nem gondolom magam előítéletesnek, de ennek a valakinek a kinézete nagyon polgárpukkasztó. És bár egy erős közepes dal lehetne, de vizuális szempontból szerintem nagyon sokan nem fognak tudni azonosulni a produkcióval, így ebből szerintem nem lesz meg a döntő… Hacsak nem jönnek az übertoleránsok és a sorstársak, akik módszeresen szavaznak rá.

 • HunMateo

  Közben Örményország borzasztóan esélyes a győzelemre, van, ahol 1Xes az odds, Loreenél volt ilyen alacsony legutóbb! Csak azon gondolkozok, van-e arénájuk, ahol megrendezhetnék…
  Ausztria pedig egyszerűen szégyen, letagadnám, hogy magyar vagyok, ha minket képviselne ez a beteg valami!

 • csaba

  Nagyon siralmas,hogy az Euróvizió egy nagy cirkusz és giccsparádé lett. Én 2004 óta követem,minden évben volt/voltak fura versenyzők. Én az ilyesmit megtiltanám pl. Lordi 2006,Az Ukrán verka 2007,Ir pulyka 2008,A három észt barom 2008,sorolhatnám őket. Évrőé évre alább sűllyed az Euróvizió. Különben az Osztrák dal tetszik,de ha egy rendes előadó énekelné,az más lenne.

 • eschungary93

  Nah emberek összeállt a teljes mezőny !!!
  lehetett volna még egy kicsit színesebb a mezőny ,de azért így sem rossz.

  TOP 37 , ha hazánkat is beveszem a mezőnybe.Továbbá elgondolkodtam ,hogy mely országok kerülhetnek be a döntőbe ,íme :

  1. Macedónia – 12 p. (döntős)
  2. Nagy – Britannia – 10 p. (döntős)
  3. Magyarország – 8 p. (döntős)
  4. Montenegró – 7 p. (döntős)
  5. Spanyolország – 6 p. (döntős)
  6. Franciaország – 5 p. (döntős)
  7. Görögország – 4 p. (döntős)
  8. Dánia – 3 p. (döntős)
  9. Románia – 2 p. (döntős)
  10. Azerbajdzsán – 1 p. (döntős)
  11. Izrael (döntős)
  12. Albánia
  13. Portugália (döntős)
  14. Írország (döntős)
  15. Izland
  16. Szlovénia (döntős)
  17. Ukrajna (döntős)
  18. Hollandia
  19. Belgium (döntős)
  20. Örményország (döntős)
  21. Németország (döntős)
  22. Észtország
  23. Oroszország (döntős)
  24. Moldova
  25. Fehéroroszország (döntős)
  26. Norvégia (döntős)
  27. Lengyelország (döntős)
  28. Olaszország (döntős)
  29. Litvánia
  30. Málta (döntős)
  31. Svédország (döntős)
  32. Svájc (döntős)
  33. San Marino
  34. Grúzia
  35. Lettország
  36. Finnország
  37. Ausztria

 • eschungary93

  Őszintén ,szerintetek idén ki nyeri meg a versenyt ?
  szerintem Ruth Lorenzo , vagy Molly Smitten-Downes

  • Sztbeni

   Anglia nagyon remélem, hogy nem. Akik szerintem esélyesek: Spanyolország, Olaszország, Románia, Svédország (a dal jó, de ne nyerjenek, mert most nyertek), Írország.

  • Zoli

   Remélem az örmények (vagy András). 🙂 A többi kedvencem esélytelen.

  • Zoli

   Spanyolország miért? Én azt szeretem a legkevésbé. Persze ettől még akár nyerhet is, de nagyon nehezemre esik elképzelni. 🙂

   • Sztbeni

    A youtube-os toplisták alapján esélyesnek tartam. Én főleg azokat veszem figyelembe. Tavaly össze is írtam egy listát 30 videó alapján, és Dánia, Ukrajna, Norvégia sorrend jött ki. Majdnem teljesen ez is lett. Ez alapján idén szerintem Románia a favorit.

   • eschungary93

    Top 10 lista a döntőben (sorrendtől függetlenül) : Svédország , Görögország , Spanyolország , Magyarország , Izrael , Románia , Örményország , Írország , Nagy – Britannia , Lengyelország

   • eschungary93

    itt nem vettem figyelembe ,hogy nekem melyik ország dala tetszik -e vagy sem ,ez egy megérzés 🙂

  • Bakancs

   Svédország, esetleg Spanyolország az esélyesek szerintem, és csendben megjegyzem hazánkat, talán hiú reménnyel. Bár egyik dal sem túl egyedi, szóval a végén megint lesz egy Azerbajdzsánhoz hasonló „már régóta nyernie kellett volna, szóval hadd nyerjen most” ország – azaz Románia.
   Szerintem nagyban fog számítani idén a színpadi látvány, mivel egy olyan igazán kiemelkedő dal sincs. Éppen ezért zárnám ki Örményországot (nem tudom, mit fog mutatni a kamera a dal 70%-ában, amikor instrumentális rész van és az énekes nem énekel) és Nagy-Britanniát (ők sosem túl lelkesek a látvány terén).

  • Én remélem hogy Sanna Nielsen nyer 😀 Tudom h most rendeztek nemrég ESC-et de ha az övék a legjobb dal (szerintem az) akkor csak vissza kell költözni Malmöbe és kész is a dolog 😀

 • eschungary93

  viszont Molly dala mögé olyan hátteret tudnék elképzelni ,mint tavaly ByeAlexéhez. Vidám és színekben gazdag , játékos háttér illene legjobban a dalhoz 🙂

  • pestilany

   En valami olyasmit tudok elkepzelni, hogy rengeteg gyerek kep lesz, akik kulonbozo nemzetiseguek (feketek, feherek, azsiaiak, stb.) valami ilyenre tippelek.

   • Pitbull42

    Valamint néhány pUFOk ifjonc a Dangablan Bétáról, pár helyes kölyök a Blagulon Kappáról, és egy csapat rosszcsont kis jawa a Tatooine-ról…
    Ha már Children of the Universe!

 • HunMateo

  Ki nyerhet, oké leírom: Svédország és Azerbajdzsán nem, mert nemrég nyertek
  Norvégia: nem lesz elég, túl unalmas
  Románia: tucat rágógumi pop, ez nem szokott bejönni nagyon, lásd 2012 ciprus
  Spanyolország: nagyon szép hang, de ez sem elég jó
  Uk: szerintem ez még top 10ben sem lesz, olyan elmegy kategória
  Örményország: a nagy favorit, jónak jó, de nem tudom elképzelni, hogy nyerjenek, monoton az eleje, és nem tudnak jó szinpadot csinálni mellé
  és végül maradtunk Mi: jó zene, fontos mondanivaló, szerintem a szinpad is jó lesz, csak tudjuk, nincs baráti ország konfliktus, ami Dániának, de szinte 2000 óta az összes. gyöztes országnak volt!

 • motholev

  Az örmények ezerrel nézik a saját videójukat, hogy minél nagyobb nézettséget produkáljanak. Most a cél a 20000 like és az 1000000 megtekintés. Még a nem örménynek látszó felhasználói nevek nagy része is örmény. A negatív véleményeket gyorsan eltüntetik. A dal nem rossz, de nem olyan kimagasló, hogy ilyen nagy őrület legyen körülötte. Valószínüleg a fogadási irodák még nem jöttek rá erre a turpisságra. Ráadásul más nemzetek videóira is nyomulnak. A magyar dalhoz sok jót írnak, de sokszor finoman közlik, hogy az örmény azért jobb. Itt is előfordulnak olyanok, akiket a felhasználói név alapján nem gondolnánk örménynek, csak gyanakodunk, mert a magyar mellett pont az örmény dal tetszik neki még jobban.

 • illyria

  Szerintem Románia és Svédország lesz a befutó. Mindkettőnek erős a dala és adottak a kapcsolatai.

  Az osztrák dal kicsit unalmas, különben is besokalltam már a balladáktól.
  Most még nekem is rossz ránézni Conchitára, de meg fogom szokni (!), mert kötelességem más emberek választásának elfogadása.
  A hangja szép és szeretem Ausztriát, szóval szurkolni fogok.

  Ja, és a stadionban tapsolni fognak neki. Nagyon. 🙂

 • motholev

  Szerintem, ha nem változik a helyzet, akkor Örményország nyer. A média nagy befolyással bír. Ha sokan nézik, az csak jó lehet. (tömegpszichózis) Ráadásul a dal nem rossz. Ha besokallnak az örmény attaktól, akkor leginkább Svédországnak, Magyarországnak, UK-nak (bár őket az utóbbi időben nem nagyon szerették, és nem csak a dalaik miatt) van esélye. A románokat nem tartom esélyesnek. A fél Balkán hiányzik, ez majd meglátszik a szavazataikon, ráadásul mindenki emlegeti, hogy 2010-ben jobb daluk volt. A top 5-be azért valamelyik táncolós, pörgős dal beleférhet, de lehet, hogy a görög lesz az, vagy Ukrajna. Az utódállamok szavazatai sokat jelentenek. Én az olasz dalt is el tudom képzelni a Top 5-ben.

 • Fox

  Na szóval …
  Nekem ez a mezőny azért tetszik , mert nem lehet kikövetkezteti , hogy ki nyer , ez lehet akár jó , akár rossz (Ell&Nikki) . Svédország szerintem top3mas , de nem fog nyerni , viszont most nagyon hiszek Nagy-Britanniában , mert én egy olyan dallal maximálisan meglennék elégedve , amellyel fülhallgatóval a fülembe megyek reggel kómásan a suliba és jókedvem lesz . Nekem ez a legnagyobb nézőpontom (ha lehet így hívni ) ,hogy felpörgessen .
  A show … Hmm . Nagyon félek , hogy olyan lesz mint a bakui (halkan megjegyzem , hogy 2012-es évet utáltam , mivel a felhozatal szerintem egy nagy kaka volt , illetve a műsorban csak az extra fellépő addigi öt győztes az amit valamennyire értékelni tudtam ) , de Düsserdolf-nál szinte 100% ,hogy nem lesz jobb .

  Óóó és valaki megtudná mondani , hogy milyen programmal lehet ‘MY TOP’ videót készíteni , vagy akár bővebben elmagyarázná ?

 • Risu

  Hát nem vagyok elragadtatva. xD 24/36

 • moisti

  Svéd győzelmet vízionálok!!!