Belgium: Axel Hirsoux – Mother

belgiumTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Tegnap este Belgium is választott dalt a 2014-es Eurovízióra. A közönség és a zsűri döntése alapján a 6 versenyző közül Axel Hirsoux “Mother” című dalát választották. Gratulálunk!

97 Comments

Most esett csak le igazán, hogy mennyire sok idén az angol nyelvű dal. Az első elődöntőben egyedül a montenegrói és a portugál dal lesznek saját nyelvükön, a második elődöntőben pedig az összes dal angolul lesz (kivéve a szlovén és az izraeli, ott fele-fele alapon ment a nyelv dolog). Nagyon durva.

És elég szomorú. Főleg, hogy például a lengyel, a szlovén és az izlandi is sokkal jobb a saját nyelvén. Eddig nem volt bajom azzal, hogy lehetett angolul énekelni, mert volt sok saját nyelvű is, de ez már nevetséges. Vissza a nyelvszabályt! Eurovíziót akarunk, nem angolvíziót!

Az oroszok is angolul fognak énekelni nagyon úgy néz ki.A daluk címe(Shine) is erre utal.Ráadásul egy eléggé középszerű ikerpár fogja előadni,legalábbis amit én láttam idáig belőlük ezt tudtam leszűrni.Persze meg kell várni a dalt,majd utána meglátjuk.Mégis azaz érzésem ez nem az Ő évük lesz 🙁

Igen én is megnéztem a 2006-os videót.Akkor sem találtam bennük semmi érdekeset.Aranyos két kislány voltak átlagos hanggal.Nálunk az ének iskolájában volt 1-2 jobb hangú gyerek tavaly, mint ők anno.Az pedig hogy nyertek egy versenyt nálam idáig nem sokat nyomott a latban.Egy verseny megnyerése nem mindig áll egyenes arányban a tehetséggel.No de nem is ez a lényeg!Mint említettem várjuk meg a dalt aztán majd meglátjuk hogy fog tetszeni az embereknek. 🙂

Bízom benne, hogy egy uptempo dalt írtak nekik, mert ha egy újabb lassú dal lesz, ráadásul az első elődöntőben, akkor nem jutnak döntőbe.

Comments are closed.