Naptár

2014. február
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarországon folytatódik A Dal 2014 a harmadik elődöntővel

dal2014Tudósító: Klész Imre
Forrás: adal2014.hu
Internetes közvetítés 20:20-től: http://adal2014.hu http://www.mediaklikk.hu
Televíziós közvetítés 20:20-tól: m1, Duna World (A Duna World másnap 13:00-től megismétli a műsort!)

Ma este újabb 10 dal fog megküzdeni a zsűri és a nézők kegyeiért, legalábbis a továbbjutásért a jövő heti középdöntők egyikébe. A szabályok nem változtak: 3 dalt juttat be a zsűri a következő fordulóba, a fennmaradó 7 dalra a közönség szavaz és a top 3 szavazatot begyűjtők jutnak tovább. Két hét múlva derül ki, hogy kit küldünk az 59- Eurovíziós Dalfesztiválra.

A résztvevők:
Radics Gigi – Catch Me
Fool Moon – It can’t be over
Gájer Bálint – Elmaradt Pillanatok
Knoll Gabi – Sweet Memories
New Level Empire – The Last One
BülBüls – Minden mosoly
Király Linda – Everything
HoneyBeast – A legnagyobb hős
Pál Dénes – Brave new world
Mystery Gang – Játssz még jazzgitár

54 hozzászólás Magyarországon folytatódik A Dal 2014 a harmadik elődöntővel

  • Mettyú

    Véleményem szerint ez az este volt a legösszeszedettebb. A zsűri is ma egész normális volt minden téren.

    Gigi: Nekem nagyon bejött, előzetesen nem volt kedvencem a száma, de most nagyon tetszett, annak ellenére, hogy nem volt élete éneklése, de ilyen tempójú dalt nem könnyű. És külön köszönet, hogy megmozdult a színpadon, nekem rá ment az sms ma.

    Fool Moon: profi. jó énekhangok. merész bevállalás lenne, de tényleg jó és figyelem felkeltő.

    Gájer Bálint: örültem, hogy nem jutott tovább és annak is, hogy a közönség többsége nem vevő a Vastag és Gájer által prezentált stílusokra.

    Knoll Gabi: egyébként nekem tetszett, de valami hiányzott belőle. sajnáltam, hogy kiesett.

    New Level Empire: egész jól énekelt most, remélem azért még fog javulni, viszont annyira tv előtt nem tud élvezetes lenni, a produkció se sokat tesz hozzá, pedig a dal tényleg jó.

    BülBüls: Szerintem a zsűri részéről ez egy kicsit olyan volt, hogy most megnézzük, hogy a közönség továbbszavazza e. Hát nem. Még mindig nem tudom, hova tenni a dalt, szerettem és szépen énekelt. de nekem ennyi.

    Király Linda: a hang profi én is elismerem, de összességében nem tetszett sajnos. mondjuk jó hogy a koreográfia mozgalmas volt, de mikor Linda a táncos vállán kötött ki, hát… erősebb dalt neki!

    Honeybeast: Kicsit csalódás, mert nekem nagyon hiányzik a vokál. De egyébként örülök nekik. Hajrá!

    Pál Dénes: Lehet egyedül vagyok vele, de nekem semmilyen ez a dal, nem szeretem. Én nem tenném döntőbe őt. Örültem, hogy Kati reálisan pontozta őt.

    Mystery Gang: Meglepetés volt, tényleg jó volt a hangulat és a show, de nem szívesebben kedveltem meg jobban a zenéjüket.

    Várom a középdöntőket és a remélem a zsűri is reálisabb lesz a pontozás tekintetében.

  • karamata

    Gigi dalához minek ugrálnak meztelen csókák? Na jó, félmeztelen. Nem modern volt, hanem ízléstelen. A dal nagyon bulis, bugizhatnékom lett tőle…csak a fiúkák ne tekeregtek volna.
    Gundi is utalt: „Gigi, jó, hogy nem 18-as karikás a műsor, mert akkor te nem szerepelhetnél.”
    Gigi: „köszönöm”.

    A NLE énekese ne nagyon reklámozza, h még nem énekelt ekkora színpadon. Engem legalábbis eltantorít a szavazástól az, ha vki zavarba hozható egy kis tv-s stúdió színpadától, mikor elvileg egy hatvanszor akkora szînpadra készül.

    Gájer jó, de tucat. Ahogy Pál Dénes is. Veszélyes lenne őt berakni a végső négybe, mert a nézők kiküldik Dániába.

    Valamiért azt gondolom, eurovízióra valami lendületes dallal kell menni. De minimum különlegessel. Egy lírai dalnak nagyon extrémnek kell lenni, hogy labdába rúghasson.

  • Rita

    Gigit leszámítva a továbbjutókkal maximálisan elégedett vagyok, pedig előzetesen nem velük számoltam. Nálam még BülBüls ment volna tovább, de nem lehet minden tökéletes.
    Gigi színpadképe remek volt, de sem a dal, sem ő maga nem győzött meg, tucat amerikai-svéd gumipop, nekem ennyi is elég lett volna belőle.
    Pál Dénes hangja a mély regiszterekben valóban lenyűgöző, de a dal további részeiben semmilyen, és a jó vokál nélkül ő sem lett volna sehol, viszont helyette sem juttattam volna be senkit, szóval elfogadom a továbbjutását (de a magas pontszámát nem).
    NLE: szerettem, tetszett, de kiderült számomra, hogy ez egy tipikusan aréna dal, tomboló tömeg előtt, ilyen disztingvált közönség előtt egyszerűen nem működik (és LE a világító szívecskékkel, legyünk már kreatívabbak, please).
    HoneyBeast: a nap nyertesee nálam, bár attól tartottam, Zsófi leájul a színpadról. A színpadi megjelenés kifogástalan volt (Zsófi ruháját akarom MOST), és a vetítés – álom!
    A Fool Moonnal és a Mystery Ganggel nem számoltam előzetesen, de remek volt mindkettő, megérdemelték a továbbjutást.
    Összességében nagyon elégedett vagyok mind a műsorral, mind a végeredménnyel, nekem nagyon tetszett ez az este. Csak Novodomszky Évával kezdjenek már valamit!

  • Feri

    Szerintem is ez volt a legszínvonalasabb elődöntő. Az én véleményem a következő:

    1. Radics Gigi – Egyre jobban tetszik a dal, a show is jó volt. Megérdemelten jutott tovább.
    2. Fool Moon – Az egyik kedvencem számom, és ezzel a produkcióval az ESC-n is jó helyezést érhetnénk el.
    3. Gájer Bálint – jó szám, jó hang. A kislányom egyik kedvenc dala. Kár hogy nem jutott tovább.
    4. Knoll Gabi – Különleges hang, jó dal, de élőben nem teljesített túl jól. A mű or előtt továbbjutó lett volna nálam, de így nem sajnálom hogy kiesett.
    5. New Level Empire – Szeretem ezt a számot is, de az adásban nem győztek meg arról, hogy őket küldjük Dániába. Nekem valami hiányérzetem volt, de örülök hogy bejutottak a középdöntőbe.
    6. BülBüls – aranyos kis előadás volt, de reméltem hogy kiesik.
    7. Király Linda – előzőleg sem tartozott a kedvenceim közzé a száma, de ez a színpadi produkció és az a ruha kiverte nálam a biztosítékot. Örülök, hogy nem jutott tovább.
    8. HoneyBeast – Habár eléggé elizgulta az elejét, de összeségében jók voltak. Biztam a továbbjutásukban.
    9. Pál Dénes – szerintem túl lett értékelve a produkció. A dal még jó is, és a hangja is különleges, de nekem a vokál és a háttér sem tetszett. Sőt nekem ez tűnt a legunalmasabb előadásnak.
    10. Mystery Gang – nem az én stílusom, az énekes hangjától kiráz a hideg (nem jó értelemben). Az biztos, hogy jó bulit csináltak, de nekem egyáltalán nem tetszik a számuk. Csalódott vagyok hogy bejutottak a következő fordulóba.

  • nosugar

    Gyerekek a Tarján Zsófi nem tud énekelni…jajj!!…nagyon hamis. Baromi jó a szám, de ezt nem csak elénekelni kell (amit ő nem tud)…de elő is kell adni. (amit szintén nem tud)

  • Szolnok

    Hát én teljesen kiakadtam a zsűrin. Tutira le van zsírozva az egész előre. Nem értem az agyon dícsérgetést és aztán lepontozást pl Király Lindánál. Nem értem Ruzsát aki a csúszka miatt 8 pontot ad a HoneyB nek de ugyanakkor isteníti Pál Dénest, aki a magasabb fekvésű hangokat tényleg nem tudja kiénekelni, és ezt tavaly még Ruzsa is tudta hisz Rakonczaival ők állapították meg a zsűriben annó. Most meg leugatja Kovács Katit. Hülyét kapok mikor a szemét emlegetik állandóan, meghogy jóképű / szerintem nem az, dehát izlések és pofonok/ viszont ha valakinek az éneke után a szemét emlegetik és nem a kiváló hangját hát………………….. Csiszárt utálom , hogy lealázza Gájert a dal igenis jó és kellemes én tutira sokat fogom hallgatni. A továbbjutó NLE oké kár, hogy Zola izgulása az elején nagyon érezhető volt, ami gyengítette a prukciót nem vagyok meggyőződve arról, hogy kint is megállná a helyét. A FOOLM is mutatós volt, a HoneyB -t én csípem nagyon, Radics isteni hang de gyengébb dal, /de nem is rossz annyira / A MysteryGang nek ha megnézitek pl majd az akusztikus szavazást rengeteg rajongója van, de kétlem , hogy Koppenhága esélyesek lennének. Én a zsüri helyében tovább juttatam volna : NLE, FoolM, Radics a többit meg a közönségre biztam volna és akkor is tovább ment volna Pál Dénes / sok mama imádja az oldalán látom ami döbbenet, hogy nem fiatal csajok írkálnak oda 🙂 / és azt hiszem a többiek is akik tovább mentek bejutottak volan . Ja szetintem a Mystery G. helyett Gájer is érdemelt volna egy helyet. A győztes dal biztosan nem inne fog kikerülni, bár ez a zsürinek nevezett „izé” teljességgel kiszámíthatalan, el nem tudom képzelni ezek után kit tesznek a legjobb 4 be.

  • Balázs

    Király Linda kiesése hatalmas csalódás nekem. A műsor három szériájában eddig mindig emlegették a „kitűnést”, na hát ez a dal biztos nem merült volna el a tömegben. A kiesését viszont objektíven nézve meg tudom érteni: a magyar emberek nagy része nem igazán rajong Lindáért, és azért a stílusért sem, amit ő képvisel. Nem is pazarlom a szót, mert nem akarok senkit meggyőzni semmiről: ízlés kérdése az egész.

    Egyébként az élő show után sem értem, miért olyan nagy szám a NLE. A Fool Moon mellett elfért volna valami kis balerina, mert nekem kifejezetten unalmas volt -pedig szeretem a számot hallgatni. Pál Dénes erőtlen volt; eléggé amatőr színpadi mozgás, és a háttér se adott hozzá semmit. A Mystery Gang nem az én stílusom, nem jött be. Radics Gigi engem meggyőzött, bár ez a félpucérkodás már 2012-ben sem jött be kint… Honeybeast Zsófi egész jó volt, bár én vártam volna valami kis mozgást, és a vokál is feltűnően hiányzott onnan.

    Knoll Gabi könyvelhető volt a kiesők közé -talán ő volt az egyetlen, akit biztosra mondtam. Gájer Bálint jellegtelen volt, megérdemelte a kiesést. Bülbüls-t kicsit sajnáltam, hogy nem pontozták feljebb, nekem tetszett, de megértem a kiesését -nem ütötte a „byealex-szintet”.

  • motholev

    Egyetértek azzal, hogy a végső győztes nem ebből az elődöntőből kerül ki. Azzal viszont nem, hogy ez volt a legerősebb elődöntő. Talán inkább a leggyengébb. A négyes döntőre van három jelöltem van; Kállay, Király V. Bogi. A negyediket még nem tudom megtippelni.

  • motholev

    Az egyik van felesleges. Bocsi!