Magyarországon folytatódik A Dal 2014 a harmadik elődöntővel

dal2014Tudósító: Klész Imre
Forrás: adal2014.hu
Internetes közvetítés 20:20-től: http://adal2014.hu http://www.mediaklikk.hu
Televíziós közvetítés 20:20-tól: m1, Duna World (A Duna World másnap 13:00-től megismétli a műsort!)

Ma este újabb 10 dal fog megküzdeni a zsűri és a nézők kegyeiért, legalábbis a továbbjutásért a jövő heti középdöntők egyikébe. A szabályok nem változtak: 3 dalt juttat be a zsűri a következő fordulóba, a fennmaradó 7 dalra a közönség szavaz és a top 3 szavazatot begyűjtők jutnak tovább. Két hét múlva derül ki, hogy kit küldünk az 59- Eurovíziós Dalfesztiválra.

A résztvevők:
Radics Gigi – Catch Me
Fool Moon – It can’t be over
Gájer Bálint – Elmaradt Pillanatok
Knoll Gabi – Sweet Memories
New Level Empire – The Last One
BülBüls – Minden mosoly
Király Linda – Everything
HoneyBeast – A legnagyobb hős
Pál Dénes – Brave new world
Mystery Gang – Játssz még jazzgitár

Comments

54 hozzászólás a(z) “Magyarországon folytatódik A Dal 2014 a harmadik elődöntővel” bejegyzéshez

 1. Mettyú avatar
  Mettyú

  Véleményem szerint ez az este volt a legösszeszedettebb. A zsűri is ma egész normális volt minden téren.

  Gigi: Nekem nagyon bejött, előzetesen nem volt kedvencem a száma, de most nagyon tetszett, annak ellenére, hogy nem volt élete éneklése, de ilyen tempójú dalt nem könnyű. És külön köszönet, hogy megmozdult a színpadon, nekem rá ment az sms ma.

  Fool Moon: profi. jó énekhangok. merész bevállalás lenne, de tényleg jó és figyelem felkeltő.

  Gájer Bálint: örültem, hogy nem jutott tovább és annak is, hogy a közönség többsége nem vevő a Vastag és Gájer által prezentált stílusokra.

  Knoll Gabi: egyébként nekem tetszett, de valami hiányzott belőle. sajnáltam, hogy kiesett.

  New Level Empire: egész jól énekelt most, remélem azért még fog javulni, viszont annyira tv előtt nem tud élvezetes lenni, a produkció se sokat tesz hozzá, pedig a dal tényleg jó.

  BülBüls: Szerintem a zsűri részéről ez egy kicsit olyan volt, hogy most megnézzük, hogy a közönség továbbszavazza e. Hát nem. Még mindig nem tudom, hova tenni a dalt, szerettem és szépen énekelt. de nekem ennyi.

  Király Linda: a hang profi én is elismerem, de összességében nem tetszett sajnos. mondjuk jó hogy a koreográfia mozgalmas volt, de mikor Linda a táncos vállán kötött ki, hát… erősebb dalt neki!

  Honeybeast: Kicsit csalódás, mert nekem nagyon hiányzik a vokál. De egyébként örülök nekik. Hajrá!

  Pál Dénes: Lehet egyedül vagyok vele, de nekem semmilyen ez a dal, nem szeretem. Én nem tenném döntőbe őt. Örültem, hogy Kati reálisan pontozta őt.

  Mystery Gang: Meglepetés volt, tényleg jó volt a hangulat és a show, de nem szívesebben kedveltem meg jobban a zenéjüket.

  Várom a középdöntőket és a remélem a zsűri is reálisabb lesz a pontozás tekintetében.

 2. karamata avatar
  karamata

  Gigi dalához minek ugrálnak meztelen csókák? Na jó, félmeztelen. Nem modern volt, hanem ízléstelen. A dal nagyon bulis, bugizhatnékom lett tőle…csak a fiúkák ne tekeregtek volna.
  Gundi is utalt: „Gigi, jó, hogy nem 18-as karikás a műsor, mert akkor te nem szerepelhetnél.”
  Gigi: „köszönöm”.

  A NLE énekese ne nagyon reklámozza, h még nem énekelt ekkora színpadon. Engem legalábbis eltantorít a szavazástól az, ha vki zavarba hozható egy kis tv-s stúdió színpadától, mikor elvileg egy hatvanszor akkora szînpadra készül.

  Gájer jó, de tucat. Ahogy Pál Dénes is. Veszélyes lenne őt berakni a végső négybe, mert a nézők kiküldik Dániába.

  Valamiért azt gondolom, eurovízióra valami lendületes dallal kell menni. De minimum különlegessel. Egy lírai dalnak nagyon extrémnek kell lenni, hogy labdába rúghasson.

  1. Dalida avatar
   Dalida

   Gundi Gigi életkorára utalt. Azt köszönte meg Gigi.

 3. Rita avatar
  Rita

  Gigit leszámítva a továbbjutókkal maximálisan elégedett vagyok, pedig előzetesen nem velük számoltam. Nálam még BülBüls ment volna tovább, de nem lehet minden tökéletes.
  Gigi színpadképe remek volt, de sem a dal, sem ő maga nem győzött meg, tucat amerikai-svéd gumipop, nekem ennyi is elég lett volna belőle.
  Pál Dénes hangja a mély regiszterekben valóban lenyűgöző, de a dal további részeiben semmilyen, és a jó vokál nélkül ő sem lett volna sehol, viszont helyette sem juttattam volna be senkit, szóval elfogadom a továbbjutását (de a magas pontszámát nem).
  NLE: szerettem, tetszett, de kiderült számomra, hogy ez egy tipikusan aréna dal, tomboló tömeg előtt, ilyen disztingvált közönség előtt egyszerűen nem működik (és LE a világító szívecskékkel, legyünk már kreatívabbak, please).
  HoneyBeast: a nap nyertesee nálam, bár attól tartottam, Zsófi leájul a színpadról. A színpadi megjelenés kifogástalan volt (Zsófi ruháját akarom MOST), és a vetítés – álom!
  A Fool Moonnal és a Mystery Ganggel nem számoltam előzetesen, de remek volt mindkettő, megérdemelték a továbbjutást.
  Összességében nagyon elégedett vagyok mind a műsorral, mind a végeredménnyel, nekem nagyon tetszett ez az este. Csak Novodomszky Évával kezdjenek már valamit!

 4. Feri avatar
  Feri

  Szerintem is ez volt a legszínvonalasabb elődöntő. Az én véleményem a következő:

  1. Radics Gigi – Egyre jobban tetszik a dal, a show is jó volt. Megérdemelten jutott tovább.
  2. Fool Moon – Az egyik kedvencem számom, és ezzel a produkcióval az ESC-n is jó helyezést érhetnénk el.
  3. Gájer Bálint – jó szám, jó hang. A kislányom egyik kedvenc dala. Kár hogy nem jutott tovább.
  4. Knoll Gabi – Különleges hang, jó dal, de élőben nem teljesített túl jól. A mű or előtt továbbjutó lett volna nálam, de így nem sajnálom hogy kiesett.
  5. New Level Empire – Szeretem ezt a számot is, de az adásban nem győztek meg arról, hogy őket küldjük Dániába. Nekem valami hiányérzetem volt, de örülök hogy bejutottak a középdöntőbe.
  6. BülBüls – aranyos kis előadás volt, de reméltem hogy kiesik.
  7. Király Linda – előzőleg sem tartozott a kedvenceim közzé a száma, de ez a színpadi produkció és az a ruha kiverte nálam a biztosítékot. Örülök, hogy nem jutott tovább.
  8. HoneyBeast – Habár eléggé elizgulta az elejét, de összeségében jók voltak. Biztam a továbbjutásukban.
  9. Pál Dénes – szerintem túl lett értékelve a produkció. A dal még jó is, és a hangja is különleges, de nekem a vokál és a háttér sem tetszett. Sőt nekem ez tűnt a legunalmasabb előadásnak.
  10. Mystery Gang – nem az én stílusom, az énekes hangjától kiráz a hideg (nem jó értelemben). Az biztos, hogy jó bulit csináltak, de nekem egyáltalán nem tetszik a számuk. Csalódott vagyok hogy bejutottak a következő fordulóba.

 5. nosugar avatar
  nosugar

  Gyerekek a Tarján Zsófi nem tud énekelni…jajj!!…nagyon hamis. Baromi jó a szám, de ezt nem csak elénekelni kell (amit ő nem tud)…de elő is kell adni. (amit szintén nem tud)

 6. Szolnok avatar
  Szolnok

  Hát én teljesen kiakadtam a zsűrin. Tutira le van zsírozva az egész előre. Nem értem az agyon dícsérgetést és aztán lepontozást pl Király Lindánál. Nem értem Ruzsát aki a csúszka miatt 8 pontot ad a HoneyB nek de ugyanakkor isteníti Pál Dénest, aki a magasabb fekvésű hangokat tényleg nem tudja kiénekelni, és ezt tavaly még Ruzsa is tudta hisz Rakonczaival ők állapították meg a zsűriben annó. Most meg leugatja Kovács Katit. Hülyét kapok mikor a szemét emlegetik állandóan, meghogy jóképű / szerintem nem az, dehát izlések és pofonok/ viszont ha valakinek az éneke után a szemét emlegetik és nem a kiváló hangját hát………………….. Csiszárt utálom , hogy lealázza Gájert a dal igenis jó és kellemes én tutira sokat fogom hallgatni. A továbbjutó NLE oké kár, hogy Zola izgulása az elején nagyon érezhető volt, ami gyengítette a prukciót nem vagyok meggyőződve arról, hogy kint is megállná a helyét. A FOOLM is mutatós volt, a HoneyB -t én csípem nagyon, Radics isteni hang de gyengébb dal, /de nem is rossz annyira / A MysteryGang nek ha megnézitek pl majd az akusztikus szavazást rengeteg rajongója van, de kétlem , hogy Koppenhága esélyesek lennének. Én a zsüri helyében tovább juttatam volna : NLE, FoolM, Radics a többit meg a közönségre biztam volna és akkor is tovább ment volna Pál Dénes / sok mama imádja az oldalán látom ami döbbenet, hogy nem fiatal csajok írkálnak oda 🙂 / és azt hiszem a többiek is akik tovább mentek bejutottak volan . Ja szetintem a Mystery G. helyett Gájer is érdemelt volna egy helyet. A győztes dal biztosan nem inne fog kikerülni, bár ez a zsürinek nevezett „izé” teljességgel kiszámíthatalan, el nem tudom képzelni ezek után kit tesznek a legjobb 4 be.

 7. Balázs avatar
  Balázs

  Király Linda kiesése hatalmas csalódás nekem. A műsor három szériájában eddig mindig emlegették a „kitűnést”, na hát ez a dal biztos nem merült volna el a tömegben. A kiesését viszont objektíven nézve meg tudom érteni: a magyar emberek nagy része nem igazán rajong Lindáért, és azért a stílusért sem, amit ő képvisel. Nem is pazarlom a szót, mert nem akarok senkit meggyőzni semmiről: ízlés kérdése az egész.

  Egyébként az élő show után sem értem, miért olyan nagy szám a NLE. A Fool Moon mellett elfért volna valami kis balerina, mert nekem kifejezetten unalmas volt -pedig szeretem a számot hallgatni. Pál Dénes erőtlen volt; eléggé amatőr színpadi mozgás, és a háttér se adott hozzá semmit. A Mystery Gang nem az én stílusom, nem jött be. Radics Gigi engem meggyőzött, bár ez a félpucérkodás már 2012-ben sem jött be kint… Honeybeast Zsófi egész jó volt, bár én vártam volna valami kis mozgást, és a vokál is feltűnően hiányzott onnan.

  Knoll Gabi könyvelhető volt a kiesők közé -talán ő volt az egyetlen, akit biztosra mondtam. Gájer Bálint jellegtelen volt, megérdemelte a kiesést. Bülbüls-t kicsit sajnáltam, hogy nem pontozták feljebb, nekem tetszett, de megértem a kiesését -nem ütötte a „byealex-szintet”.

 8. motholev avatar
  motholev

  Egyetértek azzal, hogy a végső győztes nem ebből az elődöntőből kerül ki. Azzal viszont nem, hogy ez volt a legerősebb elődöntő. Talán inkább a leggyengébb. A négyes döntőre van három jelöltem van; Kállay, Király V. Bogi. A negyediket még nem tudom megtippelni.

 9. motholev avatar
  motholev

  Az egyik van felesleges. Bocsi!