Naptár

2014. február
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Málta dönt ezen a hétvégén, de lesznek még elődöntők is

Eurovision_Song_Contest_2014_logoTudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.om

Ezen a hétvégén is több élő adást nézhetnek az Eurovízió nemzeti válogatóit követő olvasóink. A mai napon Málta fog dalt választani az 59. Eurovíziós Dalfesztivál májusi versenyére, a többi országban még selejteznek.

Tegnap Málta már elkezdte a selejtezőjét, ma viszont már dönteni is fog arról, hogy a 14 fellépő közül kit küld a koppenhágai fesztiválra. Az est folyamán fellép Emmelie de Forest, aki előadja a 2014-es Eurovízió hivatalos dalát, „Rainmaker” címmel. A svájci Sebalter pedig előadja idei versenydalát, „Hunter of Stars” címmel.

Kezdés: 20:45
Internetes közvetítés: http://www.tvm.com.mt/live
http://www.eurovision.tv/page/webtv

Résztvevők:

Amber – Because I Have You
Chris Grech – Oblivion
Christabelle – Love Tricity
Daniel Testa – One Last Ride
Davinia – Brand New Day
De Bee – Pin The Middle
Deborah C – Until We Meet Again
Firelight – Coming Home
Franklin – Love Will Take Me Home
Jessika – Hypnotica
Pamela – Take Me
Ryan Paul Abela – City Lady
Sophie Debattista – Let The Sunshine In
Wayne William – Some Kind Of Wonderful

Litvánia eurovíziós selejtezőjének kilencedik(!) fordulójához ért. 5 versenyző fog énekelni 2 dalt abból a 10-ből, ami még nem lett kiselejtezve az előző fordulókból. A zsűri és a közönség szavazatai alapján egy versenyző fog kiesni, a többiek a 10. fordulóba jutnak.

Kezdés: 20:00
Internetes közvetítés: http://www.lrt.lt/mediateka/tiesiogiai/lrt-televizija

Résztvevők:

Vaidas Baumila
Martynas Kavaliauskas
Monika Linkytė
Vilija Matačiūnaitė
Mia

Izland a második elődöntőhöz érkezik ma este. Ismét 5 dal versenyez, ebből kettő kiesik, három pedig a döntőbe jut. A közönség dönti el a továbbjutókat.

Kezdés: 20:45
Internetes közvetítés: http://www.ruv.is/songvakeppnin

Résztvevők:

Sigríður Eyrún Friðriksdóttir – Lífið kviknar á ný
Guðrún Árný Karlsdóttir – Til þín
F.U.N.K. – Þangað til ég dey
Guðbjörg Magnúsdóttir – Aðeins ætluð þér
Pollapönk – Enga fordóma

A svéd nemzeti válogató Linköpingbe költözik, ez lesz a második elődöntő. A 8 fellépő közül kettő a döntőbe, kettő vigaszágra jut. Csak közönségszavazás alapján jutnak tovább a dalok.

Kezdés: 20:00
Internetes közvetítés: http://www.svtplay.se/video/1772129/melodifestivalen-2014-deltavling-2-textat
http://www.svt.se/melodifestivalen/

Résztvevők:

JEM- Love Trigger
The Refreshments-Hallelujah
Manda-Glow
Panetoz – Efter solsken
Pink Pistols – I Am Somebody
Sanna Nielsen – Undo
Little Great Things – Set Yourself Free
Martin Stenmarck – När änglarna går hem

Magyarországon folytatódik a Dal 2014 a harmadik elődöntővel. Részletek ebben a cikkben.

7 hozzászólás Málta dönt ezen a hétvégén, de lesznek még elődöntők is

  • force

    Málta nagy eséllyel pályázik a rangsorom első helyére, akármelyik dalt küldik simán elsők nálam, ami csak részben lesz az ő érdemük, a másik tényező az, hogy a többi eddig kiválasztott dal borzalmas. És itt halkan jegyzem meg, hogy Málta nem tartozik a kedvenc országaim közé, nagyon kevés dalukat szerettem…

  • Zolecs

    Én pont ellenkezőleg gondolom..
    Elég nehéz volt végigszenvedni tegnap azt a sok érvagdosós vagy tucatpop szerzeményt.Nyerjen a One Last Ride, de a többi tényleg felejtős.

  • Hádész

    Én sem vagyok éppen egy Málta rajongó. Hiába hallgatom meg 10-szer a dalaikat, semmi nem marad meg belőlük néhány kivétellel. A One last ride szerintem is egész jó a többihez képest, mellette még a Let the sunshine in, Coming home, Oblivion, és Pin in the middle az, aminek tudnék örülni. Az izlandiaknál nálam egyértelműen a Lífið kviknar á ný viszi a prímet, akaratlanul is elkezdem rá táncolni a szalagavatós táncunkat 🙂 Szerintem a legjobb az idei izlandi mezőnyből.

  • StanB

    Ezt nem hiszem el hogy Málta a Firelight-t választotta. Nem hiszem el hogy mi történik ebben az évben, szinte minden mezőnybe volt olyan dal amit simán kiküldhettek volna erre jött a Cheesecake, Tick-Tock, meg a Coming Home.
    1.Albánia (Minél többször hallgatom annál jobban imádom :D)
    2.Finnország (Annyira gyenge a mezőny hogy simán 2.helyre került, egyébként nem rossz dal, sőt ha így megy minden tovább tovább akkor simán döntős lesz.)
    3.Olaszország (Nem tudom hogy miért vannak annyira elájulva ettől a daltól,azért nem akkora durranás ez sem, az olasz dalokat egyébként sem nem nagyon szeretem :/ kivétel a „L’amore é femmina” mert az nagyon-nagyon jó volt :D)
    4.Ukrajna (Új verzió vagy nem új verzió akkor se fogom jobban szeretni, még mindig fáj a szívem a neAngely-ért)
    5.Svájc (Már akkor leírtam Svájcot amikor kiejtették Gosiát, a One Day Remain-t és a Swissterst, a dal sem a szívem csücske)
    6.Málta (Amikor megláttam az eredményt az első reakcióm az volt hogy : WTF??? Hatalmasat csalódtam, nem hiszem el hogy olyan nagy dolog lett volna Pameláz, Daniel Testát, vagy Jassikát küldeni -.-„) Ezzel keményen rászolgáltak az utolsó helyre.

    Ez az év kezd egyre nagyobb csalódás lenni 🙁 Pedig úgy örültem mert láttam hogy a színvonal évről évre emelkedik 🙁 Kezdek aggódni hogy mi lesz még itt, de ennél már csak jobb lehet.

  • Emdogh

    Nos, kezdek én is kiakadni. Mi ez az őrület?? Ez a dal is egy semmi. A refrén konkrétan hiányzik. De legalább hangulata van. Jellemző, ennyivel máris felért a 2 toronymagas elsőmhöz. Még az is lehet, hogy idén nyerünk! 😀
    Listám: 1. ALB – ITA – MLT – UKR – SUI – FIN – BEL 7.
    És az az érdekes, hogy minden gyenge szám (MLT, SUI, FIN, BEL) a második elődöntőbe lett sorsolva, ahol eleve kevesebben is vannak. Ez elgondolkodtató… :/

  • force

    Engem a máltai dal nem akasztott ki, az már inkább, hogy a zsűri elkaszálta azt a dalt, ami a televotingból a max pontot kapta, de egy 1/8 televoting 7/8 zsűri esetén ez várható. Ezt a dalt egyébként én nem tartottam esélyesnek a győzelemre, de tavaly is pont ez történt, Gianluca dala fel se tűnt, aztán hoppá, kiválasztották.

    Annyira gyatra a mezőny eddig, hogy nálam Málta van az első helyen, majd Albánia és Olaszország. Oké, hogy csak 7 ország választott a 37-ből, de eddig nagyon alacsonyan van a színvonal.

    A következő ország Izland lesz, sajnos szerintem ők is gyenge dalt küldenek majd, amire esélyük is van, mert a 6 dalból, ami a döntőbe került 2 katasztrófa, szerintem a győztes is ebből a 2-ből kerül majd ki.

  • Hádész

    Szerintem sem olyan gáz a máltai dal, voltak ettől jobbak, de rosszabbak is, nem egy nagy durranás, de fülbemászó. Az izlandiakban csalódtam, sajnos az általam rosszabbnak ítélt dalokat vitték tovább, de a kedvencem még szerencsére bent van.