Naptár

2014. február
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2014: Magyarország ma este választ dalt a 2014-es Eurovízióra!

dal2014Tudósító: Klész Imre
Forrás: adal2014.hu
Internetes közvetítés 20:20-től: http://adal2014.hu
http://www.mediaklikk.hu
http://www.eurovision.tv/page/webtv?program=94973

Eljött a nagy nap, Magyarország dalt választ az 59. koppenhágai Eurovíziós Dalfesztiválra, azon belül is a május 6-i első elődöntő második felébe. A nemzeti döntőben 8 dal versenyez, a zsűri értékel, nem pontoz. A dalok elhangzása után a zsűri elfelezi a mezőnyt titkos szavazással (10, 8, 6 és 4 pontot osztanak ki, borítékolják), és a top 4 dalra fog elindulni a közönségszavazás. A legtöbb szavazatot elért dal utazik Dániába.

A döntő résztvevői:

Király Viktor – Running Out Of Time
Pál Dénes – Brave New World
Kállay-Saunders András – Running
Honeybeast – A legnagyobb hős
Fool Moon – It Can’t Be Over
Depresszió – Csak a zene
Bogi – We All
New Level Empire – The Last One

Izgalmakat tartogat a ma esti verseny, hiszen a legtöbb produkción változtatásokat hajtottak végre, remélhetőleg mindenki megelégedésére.

100 hozzászólás A Dal 2014: Magyarország ma este választ dalt a 2014-es Eurovízióra!

 • KBSCfan

  Nem értem…ezek a Pál Dénes fanok minden szavazást betámadnak?? Még stúdió verzióban sem olyan nagy dobás a dal szerintem, nem hogy élőben.

  Remélem Bogi vagy NLE nyer ma!!!

  • best

   Azért azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy minden oldalon azt lesegetik hol lehet rá szavazni? :O

  • betoven

   Már-már beteges a Pál Dénes és rajongóinak a támadása. Miért kételkedtek a szavazóiban? Csak a KSA-t és a HB-t lehet isteníteni? Ha rájuk szavaznak többen az ok, csak a Pál Dénesre nem lehet szavazni?

   • Edd

    Úgy látom nem igazán érted. Pár napja, amikor még magyar oldalakon nem volt fent, hogy van ilyen szavazás, akkor Pál Dénes még sehol sem volt ebben a szavazásban, majd hirtelen az élre ugrott, hogy az országban sokan tudomást szereztek erről…

 • Levi21

  A listám:
  Jobbak:
  1. Király Viktor (legjobb előadás, egyik legjobb hang, viszont ennél a dalnál volt már neki jobb dala, de ez is nagyon jó)
  2. Bogi (a dal megjegyezhető, aranyos + az előadó is az, de nem tudom mire mennénk vele kint)
  3. Fool Moon (szintén nem lenne esélyük kint, de érdekes koncepció)
  4. Honeybeast (egy fokkal az NLE előtt, a dal jó, kint nem lenne esélye, de a hangok most jók lesznek hála a vokalistáknak)
  5. Őszintén szólva nem tudom, de talán NLE (a zene nagyon jó, de élőben mégsem)
  ———————
  Középmezőny:
  6. KSA (a dal elmegy, viszont az előadónak nincs hangja, és a személyisége is irritáló)
  7. Pál Dénes (a szem-effektus csak a lányoknál jön be, a dal unalmas, és maga Dénes sem tesz hozzá semmit)
  ———————
  Inkább ne:
  8. Depresszió (a műfaj egész jó, a dal inkább hagyjuk)

  Szerintem a zsűri TOP 4-e:
  1. KSA 2. Király Viktor 3.Fool Moon 4. Bogi

  A győztes:Bogi

 • Kylla

  Most rövid leszek, úgyhogy csak annyi, hogy akiket én a négyes döntőben szeretnék látni: Pál Dénes, Kállay-Saunders András, Király Viktor, és a Fool Moon, vagy Bogi. Mindegyik dalba bele lehet kötni, de valami miatt mindegyik kiemelkedő szerintem. Szakmai szemmel nézve is ezt mondom.

 • best

  Írták már bárhol, milyen sorrendben lépnek ma fel?

 • Sztbeni

  Botrány. Az egyetlen valamirevaló szám nem jut be. Remélem akárki megy, nem jut öntőbe

  • Pitbull42

   Most azonnal szégyelld össze magad ezért a hozzászólásért! Hogyan kívánhatsz ilyesmit az országunk képviselőjének?!
   Én sem kedvelem KSA-t (nagyon nem), da ha már ő lesz tőlünk, akkor igen is jusson döntőbe és ott érjen el minél jobb eredményt! Hajrá András!

 • Rita

  A szívem azt súgja, hogy Bogi megnyeri.

 • Bakancs

  Lázadás lesz, a közönségkedvencek kiestek. Én ennek éppen örülök 😀

  Nagyon jó döntést hozott a zsűri, ezek a dalok lennének a legesélyesebbek az Eurovízión is. Most már bárki jut ki, szurkolni fogok neki, de azért még mindig megvan a személyes sorrendem 🙂

 • Mona Lisa 29

  Egyik kozonsegkedvenc sincs a 4-ben?
  New Level Empire nagyon megerdemelte volna, mert nagyon sokat fejlodott a produkciojuk. Zsofi is sokkal jobban enekelt most, mint eddig. A Depresszio sem volt rossz es Denesnel is nagyon tetszett a magyar szoveg a vegen. De ez van, a vegen ugyis csak egy mehet Daniaba. (remelem Andras vagy Viktor)

 • Rita

  Ez a Kedvesem feldolgozás egyszerűen fantasztikus volt, megkönnyeztem (tudom, szentimentális vagyok).

 • Bakancs

  Gratulálok a győztesnek, sok sikert Koppenhágában!

 • Dani

  Még egy gyenge induló (direkt nem dalt írtam, mert az jó) az idei mezőnybe…De legalább KSA jövőre már nem indul, ez az egyetlen jó az egészbena. Sajnálom Bogit, megérdemelte volna.

  Azért még reménykedem a lettekben (Katrina Bindere) és a spanyolokban (Ruth Lorenzo, Jorge González vagy Brequette, de leginkább Ruth).

 • StanB

  Én is sajnálom bogi, mert tényleg rengeteget fejlődött a Dal során, Kállayra csak annyit tudok mondani hogy jó lesz az 😛

 • Mona Lisa 29

  Gratulalok, nagyon megerdemelte!

 • Edd

  Örülök, hogy végre őt küldtük ki. Azt hiszem, hogy egy jó döntést hoztunk, ismét nem egy szokványos produkcióval megyünk.

 • Bakancs

  Mellesleg az oddsaink is javultak (Spanyolország felkúszott az első helyre, de még a dobogón vagyunk), bár még mindig felesleges ilyeneket nézegetni.

 • Zso

  Először is gratulálok a magyar indulónak!
  Másodszor: megint elővettem a tavalyi hozzáállásomat, miszerint ha a kedvencem (Zoláék) nem jutott be, akkor nyomatom az SMS-eket az általam leginkább nem kedveltre. Ez a nyertes lett. Végre bizonyítson az európai versenyen is, így nem kell jövőre is (negyedszerre) versenyeznie. Na elég ennyi rosszindulat, most már, mint magyar versenyző drukkolok neki.
  Amúgy ez a szavazási rendszer egy elfuserált groteszk dolog.

 • schanc

  Először is gratulálok a zsűrinek, azt hiszem, tökéletes szűrést csináltak. Kicsit sajnálom, hogy a Honeybeast pont nélkül maradt, de lényegében ez mindegy.
  Én többször leírtam a napokban, hogy Fool Moon és Bogi a két ‘választottam’. De azt gondolom, András is megérdemelten megy, sok sikert kívánok neki! Szurkolok, hogy jó eredményt hozzon!

 • Emdogh

  Én meg vagyok elégedve! Sőt! Ha ezzel nem lesz meg a döntő, akkor semmivel. Sőt, én ennél is merészebbet jósolnék, de nem akarom, hogy elhamarkodjak bármit is a mezőny ismerete nélkül! Hajrá KSA! 😀

 • imrepolyak

  Nagyon büszke vagyok Andrásra, megérdemelte. Rá és a Fool Moon-ra szavaztam, őket is szívesen láttam volna Koppenhágában, de Andrásnak még jobban örülök. A Kedvesem pedig eddig is tetszett, de ez a feldolgozás egyszerűen fantasztikus volt!:)

 • michael_but_not_knight

  Kedves, szimpatikus gyerek az András, és valóban megérdemelte, hozzáállása, tehetsége, kitartása, munkája okán. Ez idáig objektív volt, most jön a szubjektív:
  Sosem jöttek be nekem az érfelvágós dalok, és a nyertes dalt is ezek közé sorolnám. Ha ezt egy eurovíziós közvetítésen nézném, tuti erősen „átkapcsolás faktoros” lenne nálam.
  Amit sajnálok: a zsűrinek nem sikerült egy magyar szövegű dalt sem a 4 közé bepontozni (nem beszélve arról, hogy pont azok a dalok nem kerültek be, amikre nagy eséllyel a legtöbb szavazat érkezett volna.) Úgy gondolom, hogy a jövőre nézve változtatni kellene a rendszeren:a zsűri a döntőben már csak szóban értékeljen, és hagyja a döntést a közönségre, mi válassza ki a 8 dal közül a „legjobbat”!

 • LILLA

  A Fool Moonra szavaztam,de a 2. nálam a Kállay volt,tehát ennek is nagyon örülök,nagyon megérdemelte.Gratulálok,a zsűrinek és a szavazóknak is.Remélem a döntőig nem ítélik el.:)

 • Zoli

  Én most NAGYON örülök! Andrásnak és Boginak szurkoltam, de ezt már tudjátok.
  Nem szeretnék jósolgatni egyelőre, de Kállay székéről eszembe jutott egy másik szék, aminek egyik lába a szuggesztív előadó, másik lába az üzemképes hang, megint egy lába a dal maga, a zene, az utolsó lába pedig a színpadkép. Rúzsa Magdi óta valamelyik láb mindig hiányzott és bár tizedik helyünk is van, sokan meginogtak vagy akár felborultak, mert az egyik láb hiányzott. Most végre újra megvan mind a négy! Én legalábbis így érzem és az biztos, hogy büszke leszek májusban a magyar produkcióra. Hacsak nem üt be a krach, de miért is ütne? Oda fogunk vágni Európának, alig várom! Imádom a 2014-es magyar produkciót!

  Azért a napi belekötésem meg kell, hogy legyen. Egyetlen egy dolgot változtatnék a színpadképen. A ledes vizuált. Én nem ezt a hátulról felvett futó gyermeket mutatnám – a Running cím ezt úgyis megérteti azokkal, akiknek mondjuk 40 angolórájuk volt életükben, ez meg Európa 80%-áról elmondható, a 20%-nak meg elmondja az, aki a családban ott ül mellette és érti, esetleg a kommentátor. Sokkal inkább örülnék ARCOKNAK. Az arcok közvetítik az érzelmeket, ez a dal pedig annyira súlyos és annyira mindenkié ez a probléma (minden lépcsőházban van családi erőszak, nem?), hogy szemből kell valamit mutatni. Kell egy tekintet, ami akár még jobban felzaklatja azt, akinek ezzel szembe kell néznie! Én fekete-fehér, szolidan mosolygós, kicsit szomorkás, csendesen könnyezős gyerekeket raknék oda, bár mindig undorító marketingfogásnak tartottam a kiskutyát meg a cuki bölcsődést. Most valahogy indokoltabbnak tűnik. Lehet, hogy holnap nem így gondolom majd. ÁÁÁÁÁ, teszek rá, jók leszünk és kész! Hajrá!

  Bocsi, lelkes vagyok, ilyenkor csapongok, nem tudok fogalmazni, és sok a szóismétlés a kommentjeimben. Ne számolja össze senki, hányszor írtam le azt, hogy láb.

  • Zoli

   Vagy mégis inkább túl direktek az arcok? Hmm, nem tudom, nehéz kérdés. A nagyszerű magyar csapat remekül el fogja dönteni nélkülem is. Második bekezdés TÁRGYTALAN!

  • Pitbull42

   Csak megjegyezném, hogy a legstabilabb a három lábú szék, mert az sohasem fog billegni. Maximum csálén áll…

 • Rita

  Ha lehetett volna küldeni szavazatot a Kedvesem szimfonikus verziójára, bizony, mind a húszat elküldtem volna 🙂
  Nagyon örülök, hogy András nyert, egy rendkívül komplex előadás, többnyire biztos hang és sokakat érintő téma. Sokan félnek attól, hogy túl komoly a versenyre, de szerintem ilyen daloknak is van létjogosultságuk, mert ha csak 3 percre is, de elgondolkodtatják az embert.
  Mindig megfogadom, hogy nem olvasok nézői kommenteket közvetlenül a műsor után, de sosem sikerül betartanom. Most sem, és végtelenül szomorú vagyok ismét, bár egyáltalán nem lepődtem meg.
  A félelmeim, remélem, nem igazolódnak be májusban, és ismét egy nagyszerű eredményt ünnepelhetünk. Lesz egy versenyzőnk, aki rendesen tudja tartani a kapcsolatot a külföldi közönséggel és az újságírókkal is. Szintén remélem, hogy a rendőrségi ügy minél kevesebbszer fog vele kapcsolatban felmerülni, de sajnos, ennek kiderülését/külföldi sajtóban való tárgyalását nem lehet elkerülni (jelzem, nem is kell).

  • Zoli

   Nagyon jól beszélsz megint, szerintem. Én sem gondolom túl komolynak, sőt! Egészséges ember egy tikk-takk, egy popopopopopopopo-szívárványmelegítő és egy lett Stahl Judit-fan után vágyni fog valami komolyra.

 • Zso

  Már a műsorfolyam elején lehetett sejteni a győztest. Ennek a döntőnek semmi értelme nem volt. Ha a nézők kezébe adták volna a döntést és 8 dalra lehetett volna szavazni, vagy a zsűri és a nézők szavazatait vetették volna össze mind a 8 dal tekintetében, más lett volna az eredmény. Nem értem mi ez a hatalmas KSA rajongás? Jó lesz majd Koppenhágában egy depis dallal fellépni. Még a döntő sem lesz meg. Bár a nemzetközi felhozatal is elég satnya.
  Valahogy az idén nem fogott meg a műsor. Tudtam, hogy úgyis a zsűri fog manipulálni, és ne drukkoljak a kedvenceimnek, úgyis kiesnek. Így legyen ötösöm a lottón.

  • Tweek

   Annak idején Rúzsa Magdi, vagy még régebben Friderika dala is „depis” volt, mégis azok érték el a legjobb helyezéseinket. De nyert is már ilyen, nem egyszer, nem kétszer.
   A döntőbe jutásnak semmi köze ahhoz, hogy milyen témájú a dal, minden évben más a kedvenc.
   Mellesleg tavaly ByeAlexre is mindenki azt mondta, hogy tökutolsóként esik ki a selejtezők során…

 • Tweek

  Miután a zsűri leszűkítette a keretet a 4 tényleg legvállalhatóbb és legértékesebb produkciókra, én bármelyikkel kiegyeztem volna, Bár Boginak külön drukkoltam.
  Az mindenesetre érdekes lesz, hogy KSA-nál hogyan sikerül majd azt a kritériumot teljesíteni, hogy Eurovízión csak olyan előadó indulhat, aki ellen nincs folyamatban büntetőeljárás, az pedig még kérdésesebb, hogy mennyire lesz hiteles a dal üzenete egy életveszélyt okozó testi sértéssel vádolt előadótól.

  • Rita

   Előrebocsátom, nem vagyok benne biztos, hogy a teljes hivatalos szabályzatot olvastam, de rákerestem a neten erre a büntetőeljárásos kérdésre. Nem találtam olyan kitételt sehol, hogy a versenyző nem állhat büntetőeljárás alatt, automatikus kizárással az jár, ha politikai üzenetet hordoz a dal vagy a koreográfia, lásd a grúzok „putinos” dalát 2010-ből.

   • Tweek

    Lehet, hogy igazad van, én mindenesetre úgy emlékszem, korábban olvastam hasonlót.
    Mindenesetre fenntartom, hogy számomra kétséges, nem öngól-e egy ilyen témájú dallal indítani egy énekest, aki ellen pont testi erőszak miatt emelnek vádat.
    Mert ezzel nyilván tele lesz a külföldi média is, ha a magyar induló kerül szóba.

   • Rita

    Erről írtam fentebb, hogy én is tartok attól, hogy külföldön (is) lejárató kampányba kezdenek ellene, főleg akkor, ha reális esélye lenne egy jobb helyezésre. Hogy öngól lenne? Amíg nem bizonyítják, hogy valóban akkora kárt okozott a két sértettnek, én élek az ártatlanság vélelmével.

   • Bakancs

    Én csak A Dallal kapcsolatban emlékszem ilyenre, ott is csak kizárHATó okként tüntették fel.

    Szerintem is szóba fog kerülni az ügy, remélhetőleg András felkészül a megfelelően diplomatikus válaszra az ilyen kérdésekkel kapcsolatban, de nem hiszem, hogy túlságosan befolyásolná a végkimenetelt.
    Egyrészt, mert az emberek többsége nem nagyon olvassa az eurovíziós bulvároldalakat, másrészt, mert az Eurovízió egy igazán toleráns rendezvény, amelyet már transzvesztita is nyert és idén is a döntőbe várható egy szakállas nő.
    Persze, rontani fog az összképen, de szerintem annyira nem kell félnünk (majd meglátjuk, ugye).

 • Rita

  Teljesen őszintén kérdezem: miért olyan biztos benne mindenki, hogy ha az összes dalra leadhatta volna a közönség a szavazatát, akkor nem András nyert volna? Nem tudhatjuk, hiszen egészen a final fourig nem szorult arra, hogy a közönség vigye tovább, de én a magyar reakciókból is azt szűröm le, hogy 8-as döntő esetén is nyert volna. Persze, most több hang van, akik elégedetlenkednek, de lassan ez is elmúlik, és hipp-hopp itt lesz május. Úgyis akkor dől el, jó volt-e a magyar szavazók számítása.

  • Bakancs

   Ha 100% nézői szavazás alapján is ő nyert volna, az biztos bunda.
   Elégedetlenek mindig lesznek, majd lenyugszanak.
   A külföldi reakció nagyon pozitív, és ez a lényeg.

   Ennek ellenére szerintem is jobb lenne az 50-50%-os rendszer, hogy legalább fenntartsuk annak a látszatát, hogy bárkit győzelemre vezethet a nézői szavazat.

 • Pitbull42

  Nos, ha adnék a babonára, akkor azt mondanám, hogy KSA-nak megvan a TOP10 Dániában. Ugyanis tavaly éppen ennyire viszolyogtam ByeAlex dalától, mint most Andrásétól, és tudjuk mi lett az eredmény. Csakhogy nem adok a babonára, így minden ellenérzésemre rácáfolva csak kívánni tudom neki, hogy legalább megismételni tudja Alex teljesítményét a helyezést illetően!

 • Feri

  Nálam a zsűri által kiválasztott 4 dalnál a következő a sorrendem:

  1. Fool Moon – kíváncsi lettem volna, hogy Európa mennyire lett volna vevő erre a dalra, nekem nagyon bejött.

  2. Király Viktor – annyira pozitív kisugárzása van a dalnak, hogy mindig jókedvre derít, szeretem hallgatni.

  3. KSA – egyre jobban tetszik a szám, de nekem egy kicsit sok a színpadi arcmimikája Andrásnak. De összességében ezzel a dallal sem fogunk szégyent vallani az ESC-n. Hajrá!

  4. Bogi – aranyos dal, bár én nem juttattam volna a legjobb négybe. Engem idegesít ez a sok „we all”. De a kislányomnak ő volt a kedvence.

 • Pitbull42

  Origo komment:

  „Glide2014-02-23 00:21:21

  Menjetek trollkodni egy gumiszoba oldalára! Ott vannak hasonlóan komplex lények, mint ti. És még egyet is fognak érteni veletek! – micsoda élmény lesz ez számotokra.

  Én hat nyelven beszélek, köztük angolul, svédül és dánul is . Kállay-saunders angolja sok minden, csak nem tökéletes – és ezt még talán te is látnád, ha beszélnéd a nyelvet. Persze teljesen mindegy, hogy milyen nyelven beszél kállay-saunders, ha májusban már börtönben lesz, de legalább is bírósági szakaszban. Azelőtt kizárják az európai versenyből, mielőtt megkapná a jegyét Koppenhágába. És tudod miért? Mert bűnöző. És mert én hívom fel a DR-nél dolgozó kollégáimat a szomorkás tények ismertetésével – már hétfő reggel. Szóval tobzódjatok csak, semmi értelme nincs. Kállay-saunders nem utazik Dániába, legfeljebb a büntetése letöltése után, és csak mint túrista.”

  APA, KEZDŐDIK…

  • Mona Lisa 29

   Sajnos nem csak az origon folyik ez a lejaratas, hanem kulfoldi oldalakon is, mint pl eurovision.tv, youtube…
   Sajnos varhato volt, hogy ez fog tortenni, de mit lehet tenni az ilyen hulyek ellen? Semmit 🙁

  • Rita

   Ezt én is olvastam, és az a kedvenc részem, hogy hat nyelven beszél, és hogy szerinte Kállay még angolul sem tud rendesen. Számítani kellett erre.
   Az a legszebb az egészben, hogy ha külföldi oldalak kommentfolyamát nézem, és pocskondiázó vagy csak elégedetlen hozzászólást látok, többnyire magyaroktól érkezik. Még szerencse, hogy nem lehet saját országra szavazni, az egyetlen lennénk, aki nem saját magának adná a 12 pontot.

   • Kylla

    A gép előtt ülő, és ostobaságokat kommentelő emberkék közül néhányat szívesen felpofoznék. Annyian túlmennek a határokon, hogy csak nézek. Milyen ország ez? Ehh 🙁
    Különben meg nem hiszem, hogy minden külföldi fórumon ilyeneket kéne hangoztatni, vagy az lenne a cél, hogy lejárassuk a saját versenyzőnket? Szegény Kállay, én is remélem, hogy erős marad.

 • Kylla

  Bár vérzik a szívem Pál Dénesért, akiben sokatokkal ellentétben én láttam lehetőségeket, úgy gondolom, hogy jól döntött a zsűri és a közönség is, és sikerült a mezőny legjobbát kiválasztanunk. Le a kalappal Kállay előtt, annyira nem áll közel hozzám, de elég jó kis dal ez, a színpadkép, hang, minden nagyon ott van. Mondjuk magával a hangszínével vannak kisebb problémáim, de majd megszokom 😀 Ezen kívül igazából nem tudok belekötni, és nem is szeretnék. Idegesítőnek tartom, hogy azzal jön a sok utálkozó, hogy „csak félig magyar”. Leírta már jópárszor, hogy mennyire magyarnak érzi magát, és ez a fontos, nem az, hogy milyen nemzetiségűek a felmenői. Sok magyarban feleannyi hazaszeretet nincs, mint benne. A másik meg a rendőrségi ügye. Ezt én sem tudom hova tenni, de nem voltam ott, nem tudom, hogy pontosan mi és miért történt, nincs jogom ahhoz, hogy elítéljem. Alapvetően jó embernek tűnik, és teljes mértékben megérdemelte a kijutást.