Naptár

2014. február
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Blog: Esélyesek, de nem tökéletesek a döntőseink

fotokredit_MTVA_Galos_M_Samu

fotokredit_MTVA_Galos_M_Samu

Szerző: Klész Imre

Eljött a nagy nap. Véleményem szerint idén egyik produkció sem annyira kiemelkedő, hogy valami nagyot tudjunk alkotni vele Koppenhágában. Az egyiknél jó a dal de a színpadi történet gyenge, a másiknál meg épp fordítva. Ebből a szempontból Radics Giginek adnék egy különdíjat, hiszen nagyon nagy show-t csinált a színpadon, egyik versenyző sem közelítette meg ezt a szintet.

Király Viktornak egész jó a dala, de valahogy túl elegáns volt a produkciója az eddigiekben. Remélhetőleg a döntőre olyan dolgot találtak ki, ami igazán megjegyezhetővé teszi a produkciójukat. Még most is nagyot nevetek amikor meglátom két évvel ezelőttről a rózsaszín gumicsizmás szintetizátoros táncoslányokat, és Linda szívkirálynős ufófejét. Iszonyat jó produkció volt az Untried!

Pál Dénes produkcióját a háttér viszi a hátán. Ezek a lebegő műholdak nagyon passzolnak a dal hangulatához, viszont Dénes fekete kabátban elvész a sötét háttér színeiben, csak a kabátgombok felcsillanása tompítja a kaméleon hatást. Nem nagyon történik semmi a színpadon, csak lebegünk az űrben. Változtatni kell!

Kállay-Saunderst kiáltja idén szinte mindenki győztesnek. Azért kell szeretni mert a mondanivalója mély és komoly, illetve drum’n’bass alapja van a refrénnek. Plusz zongorista kislány van a színpadon, előtte kismaci, és András fájdalmat kifejező arca. Szerintem direkt érzelemközvetítés helyett a dal hangulatát kellene kihangsúlyozni. Én azt gondoltam, hogy a svéd hátszéllel valami Melodifestivalen szintű produkciót fogunk látni kreatív színpadi kellékhasználattal, mozgalmas színpadképpel. A drum’n’bass-hez valahogy egy mozgalmas színpadkép dukálna.

A HoneyBeast nem tudom hová tud fejlődni a döntőre. Mindenesetre az énekesnő ruhája telitalálat, a víg özvegy fekete menyasszonyi ruhában nagyon megjegyezhető figura. Sokan a dalszöveget emelik ki, emiatt sokaknak kérdéses hogy ez mennyire lesz jó külföldön. A dal keserédes hangulatát kellene még jobban kihangsúlyozni valahogy és akkor tökmindegy hogy miről szól a dal, a külföld is meg tudná venni valamennyire.

A Fool Moon produkciójában van a legtöbb lehetőség, amit ki lehetne aknázni. A múltkori Szerencse szombatos fellépésben a rendező valami mesterit remekelt, nem nagyon mozgott a kamera, viszont az előadókat nagyon jó szögekből vették. Ebben az esetben a kamerák voltak a színpadi produkció, ezek mozogták le a három percet. Valami ilyesmi irányú változtatást várnék tőlük, vagy valami hasonló szokatlant. Erősíteni kell a dalt egy jó ötlettel!

Depresszió. Na példálózok akkor a nagy Melodifestivalennel. Egy rendes svéd nemzeti válogatón egy rockegyüttes nem ülhet a babérjain, nem teheti meg azt mint egy koncerten, ahol a rajongói vannak csak a közönség soraiban és azok vakon imádják rockbandájukat. A múlt heti versenyen az Outtrigger olyant alkotott, amiből csak tanulhat a Depresszió is és a rájuk sms-ezők is.

(Az Outtrigger tovább jutott a vigaszágra, de például a svéd közönség ki merte ejteni a nagy Dr Albant!)

Jaj jaj te Bogi! Valahogy párhuzamot érzek Bogi és Alex között, szerintem szerethető az eurovíziós dala mindkettőjüknek, annyi különbséggel, hogy Alex hiába volt amatőr nagyon, egy profi csapat fogta a kezét. Zseniális hangszerelés, imádni való háttérgrafika, kellemes nyugis dallam. Boginak is kellemes a dala, a háttérgrafika gyenge, és nincs annyira kitalálva az egész produkció, nem profi. De nagyon őszinte az egész ennek ellenére.

Nahh a másik amatőr csapat a New Level Empire. Nagyon jó a daluk, legalább annyira lehet a rádiók kedvence, mit Wolf Katié, de ugyanúgy ki tudnák nyírni a dalt egy rossz színpadi produkcióval, mint ahogy Kati tette Düsseldorfban. Ha már ragaszkodik mindenki ahhoz, hogy a hangszeréhez vagy keverőpultjához legyen ragasztva, az együttes frontemberének kell valami meghökkentőt csinálnia a többiekkel. A középdöntő leghatásosabb pillanata az volt, amikor Zola odament a DJ lányhoz és az úgy elkezdett nevetni hogy én sem bírtam ki fapofával. Kellenek az ilyen pillanatok!

Ezek után fogalmam sincs hogy ki lenne az ideális választás. Pláne úgy, hogy változtatások is lesznek a döntőre. Én nagyon jól szeretném érezni magam, annyi szent, de a verseny után is! Én Pál Dénes és a Depresszió kivételével kiengedném bármelyik versenyzőt, tudva azt hogy idén nem fog összejönni a top 10 a döntőben – a mai tudásom szerint. Remélem senki nem vette támadásnak a fenti kritikákat, egyszerűen csak szeretném ha mindenki ötletes produkciót nyújtana és szórakoztatná a közönséget!

De még mielőtt mindenki azt hinné hogy a Melodifestivalent nem tudom kritizálni, valaki bekommentelhetné, hogy Ace Wilder hogy a fenébe jutott automatikusan döntőbe?

http://www.dailymotion.com/video/x1cg95q_ace-wilder-busy-doin-nothin-2-live-melodifestivalen-2014-semi_tv?search_algo=1

Visszatérve a Dal 2014-hez, az escdaily.com szerint Király Viktor és Kállay-Saunders között fog eldőlni, a MosaicOnline zsűrije egyöntetűen Bogira voksol, Bogit tippeli a zene.hu újságírója is, az ESCXtra, a Wiwibloggs és az Oikotimes Kállay-Saunderst favorizálja. Én nem tudom ki mellé álljak. Annyi szent hogy a kezdet kezdetétől a New Level Empire és Bogi dalát hallgatom. De most új színpadi képek fognak születni! Kíváncsian várom! És most jöjjön a szokásos listázás!

Az old.eschungary.hu szavazásán tegnap 23:20-kor Kállay-Saunders vezet. Ha megint egyet tévedünk, akkor szerintem a legjobb négyben Pál Dénes és Bogi fog helyet cserélni.

Kállay-Saunders András – Running 124 szavazat
Pál Dénes – Brave New World 113 szavazat
New Level Empire – The Last One 92 szavazat
Király Viktor – Running Out Of Time 82 szavazat
Bogi – We All 69 szavazat
HoneyBeast – A legnagyobb hős 62 szavazat
Fool Moon – It Can’t Be Over 52 szavazat
Depresszió – Csak a zene 40 szavazat

A zene.hu szavazását Pál Dénes nyerte fölényesen. ha ők is egyet tévednek, akkor fogalmam sincs hogy kik cserélnek helyet. Talán a Depresszió és Bogi?

Pál Dénes – Brave New World 14.6%
Kállay-Saunders András – Running 7.6%
New Level Empire – The Last One 7.2%
Depresszió – Csak a zene 6.1%
Király Viktor – Running Out Of Time 5.8%
Bogi – We All 4.7%
HoneyBeast – A legnagyobb hős 4.1%
Fool Moon – It Can’t Be Over 3.4%

A Dal Vlogon Bogi és a HoneyBeast nagyon elhúzott. Az itteni tippek nagyon vegyesek voltak eddig. Bármi megtörténhet.

Bogi – We All 193827
HoneyBeast – A legnagyobb hős 183440
Király Viktor – Running Out Of Time 123146
New Level Empire – The Last One 98789
Kállay-Saunders András – Running 94080
Pál Dénes – Brave New World 68713
Depresszió – Csak a zene 62715
Fool Moon – It Can’t Be Over 59244

3 hozzászólás Blog: Esélyesek, de nem tökéletesek a döntőseink

  • schanc

    Azt a különdíjat szerintem kapja megosztva Gigi és a Group’n’Swing 🙂
    Hasonlóképpen látom a helyzetet, érdekes módon idén a mezőny sűrű, de nincs olyan különleges dal, mint tavaly Alexé volt. Személy szerint Fool Moont küldeném, ha nem ők, akkor Bogi.

  • Zoli

    Ez az Outtrigger iszonyat jó!!! Nagy kedvencem lesz, ha kijut, ha nem, megy a napi lejátszási listámra. Fájdalmas elképzelni velük egy színpadon a mi kis nyomi Depressziónkat…