Naptár

2014. február
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2014: A középdöntők besorolása

dal2014Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Az Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos nemzetközi oldala közreadta A Dal 2014 most hétvégi fordulóinak besorolását, íme:

Első középdöntő – 2014.02.15. szombat
Mystery Gang – Játssz még jazzgitár
Bogi – We All
Depresszió – Csak a zene
Group n Swing – Retikül
Joni – Waterfall
Király Viktor – Running Out Of Time
New Level Empire – The Last One
Radics Gigi – Catch Me
Szabó Leslie – Hogy segíthetnék

Második középdöntő – 2014.02.16. vasárnap
Muzikfabrik – This Is My Life
Dér Heni – Ég Veled
Fool Moon – It Can’t Be Over
Honey Beast – A legnagyobb hős
Kállay-Saunders András – Running
Marge – Morning Light
Oláh Ibolya – Egy percig sztár
Pál Dénes – Brave New World
Polyák Lilla – Karcolás

21 hozzászólás A Dal 2014: A középdöntők besorolása

 • nybalazs

  Szerintem egész kiegyenlítettre sikerült a besorolás! Mindkettőben vannak jók és kevésbé jók is… 🙂 Nehéz lesz bárkinek is a továbbjutás (kivéve, akit a zsűri előre rak 🙂 )

 • schanc

  Ízlés kérdése, nekem az első keményebbnek tűnik, de lehet, csak azért, mert ott több a „veszélyben lévő kedvencem” 🙂
  Azt nem tudom, a két M betűs csapatot miért emelték ki a névsorból a felsorolásnál, csak nem ők kezdik majd az estéket? (A Mystery Gang csak folytatná a hagyományokat: 2012-ben a 20-as kódú Király tesók kezdték a döntőt, tavaly a 30-as Puskás Peti a középdöntőt.)

 • Pitbull42

  Tippem a továbbjutókra:
  1.
  Zsűri juttatja tovább: Király Viktor, New Level Empire
  Nézők juttatják tovább: Radics Gigi, Mystery Gang

  2.
  Zsűri juttatja tovább: Kállay-Saunders András, Fool Moon
  Nézők juttatják tovább: Pál Dénes, HoneyBeast

 • Zoli

  Remélem, azért nem ugyanazt fogjuk kapni, amit az elődöntőben. Joninak és Tarján Zsófinak egy dózis önbizalom kell, hogy jobb produkciójuk legyen; Oláh Ibolya is remélem, kijavítja a hangi hibáit és az sem ártana, ha valami érdekesebb történne a színpadon. Remélem, Király Viktor megtartja a gésákat, de azt is, hogy amazok nem fognak tátogni. Ahhoz, hogy szeressem, át kell alakítani egy kicsit a dolgot, mert a koncepció tetszik és nagyon szeretnék szurkolni a Running out of Time-nak, komoly potenciál van benne, ha engem kérdeztek. 🙂 Imádnám, ha Heniék megfogadnák ezt a Great Gatsby-féle ötletet, atom kis produkció lenne az. Pál Dénest valaki letilthatná már a szociálisan túlérzékeny csillagszemű juhász szerepéről, egyet javítana az egész összhatásán, ha nem erre építenének. A Group’N’Swing és a Mystery Gang kettő nem titkolt nagy kedvencem, de még nagyobb show-t várok tőlük a hétvégén, remélem, fokozzák az amúgy is kiváló teljesítményüket! Bogi, Kállay és Marge is egy fokkal jobb éneklésre szorulnak, ha az meglesz, akkor lelkes támogatójukká fognak tenni.

  +Nem tudom, a dalon magán lehet-e változtatni, de ha igen, akkor lehet azért elég sokon mit felturbózni. Polyák Lilláéra különösen ráfér, szerintem is.

 • Idén valahogy nagyon kiegyenlítetlenül osztották el az elődöntős és a középdöntős dalokat is – legalábbis az én ízlésem szerint. 🙂 Én az első középdöntőből továbbjuttatnám Bogit, a Group’n’Swing-et, Jonit, Király Viktort, a New Level Empire-t és Radics Gigit is, a másodikból viszont csak Kállay-Saunderst és ha nagyon muszáj, akkor Pál Dénest…

 • Tanti

  1. középdöntő

  1.Bogi (az egyik legjobb,döntős kell hogy legyen)
  2.Group n Swing (nagyon bírom a számot,remélem továbbjut)
  3.New Level Empire (valószínű hogy döntős lesz,ott a helye)
  4.Király Viktor (a zsűrivel jut tovább,eleinte nem tetszett)
  5.Radics Gigi (élőben nagyon bejött a dal,de van nála jobb)
  6.Szabó Leslie (nagy eséllyel ki fog esni szombaton)
  7.Depresszió (nem hiszem hogy bejutnak )
  8.Joni (a dal egyáltalán nem tetszik,döntőzik?…..lehet)
  9.Mystery Gang (jó volt élőben,de nem lesznek a döntőben)

  2. középdöntő

  1.Fool Moon (Szurkolok nekik,remélem beférnek a döntőbe)
  2.Marge (Valószinűleg nem jut be,de reménykedem)
  3.Kállay Saunders (A zsűri betolja a döntőbe……)
  4.Muzikfabrik (Ez a dal is tetszik,de kevés az esélyük)
  5.Oláh Ibolya (Élőben ő legjobb,bármi megtörténhet)
  6.Pál Dénes(Ő az egyik fix döntős ,de ne legyen igazam)
  7.Polyák Lilla (A dal elég jó,csak erős a mezőny)
  8.Dér Heni (Remek dal,remek hang,kétlem hogy továbbjut)
  9.Honey Beast(Nekem semmi nem jön át ,élőben pedig unalmas volt.Az első perc végétől már csak a hátteret néztem…,de mivel sokan kedvelitek úgy gondolom továbbjuthat,de én nem engedném tovább)

 • Dani

  Véleményem szerint így lesz (B-vel jelöltem, amit biztosra mondanék):

  1. KD:
  Zsűrivel:
  -Király Viktor (B)
  -New Level Empire vagy Bogi

  Nézőkkel:
  -Radics Gigi (B)
  -Group ‘n’ Swing

  2. KD:
  Zsűrivel:
  -Kállay-Saunders (B)
  -Pál Dénes (B)

  Nézőkkel:
  -Fool Moon
  -HoneyBeast

  És ezt most inkább ne is hasonlítsuk össze az én véleményemmel, mert az teljesen más.

 • nybalazs

  Az első elődöntőből 4, a másodikból 2, a harmadikból 3 továbbjutó lesz az első elődöntőben! A másikban értelemszerűen 2 az elsőből, 4 a másodikból és 3 a harmadikból.

 • Dalida

  Nekem eddig még egyszer sem sikerült eltalálni a továbbjutókat – főleg azt, hogy kit juttat tovább a zsűri, kit a közönség – de azért sem adom fel! Tehát:

  1. KD: New Level Empire (zsűri), Király V. (zsűri), a Group n Swing, és vagy Bogi vagy Joni. (Kettőjük közül nehezen tudnék választani, Joninál az előadás sokat rontott a produkción.)
  Szerintem ez az erősebb középdöntő, és Gigi nem fog továbbjutni.
  Nagyon szomorú lennék, ha a Group ‘n’ Swing kiesne!

  2. KD: Kállay (zsűri), Fool Moon (zsűri), Pál D., és vagy Lilla, vagy a Honey Beast (az utóbbi eredetibb produkció, az előbbi jobb dal és sokkal jobb énekes.)

 • frimoka

  Akik döntőbe jutásáért drukkolok: Bogi,Joni,New Level Empire, HoneyBeast, Fool Moon és Kállay Sanders. Mindkét középdöntőből tehát 3-3. Ha negyediket is kellene választanom,szombatról Király Viktort és vasárnapról pedig Polyák Lillát (vagy Marge-t) juttatnám tovább.

 • Coldstone

  Nem értem miért szeretik kevesen, de Jonié a legjobb dal. Nemzetközi szint. Nagyon nehéz hangok vannak benne, élőben nagyon nehéz 100%-osan elénekelni. Tetszik még Bogi dala, Marge dala, az NLE se rossz, shownak nagyon jó a Group N Swing.

  • schanc

   Én is nagyon szeretem Joni dalát, és tény, hogy élőben nagyon nehéz elénekelni, de van olyan a mezőnyben, akinek ez menne – sajnos az előfutamok alapján ez nem maga Joni. Márpedig ennek a dalnak a halálát jelenti, ha mellé-melléénekelnek vagy erőlködnek benne.
   Stúdióverzióban nálam is benne van a kedvenc 3-ban, de az élő előadást nem mertem egynél többször visszanézni. Ha holnap leénekli a csillagokat, minden megbocsátva, de sajnos ennek nem túl nagy az esélye 🙁

 • T.Nandi

  1.
  Zsűri: KViktor, NLE
  Közönség: Bogi, Depresszió

  2.
  Zsűri: KSA, Fool Moon
  Közönség: Dér Heni, Pál Dénes

 • Nick17

  Szerintem csak a Fool Moon-nál és a GnSwingnél jó a dal és az előadásmód is. A többinél vagy a dal gyenge vagy az előadás, vagy mindkettő! Zsűri úgyis a K.Viktort(a dal unalmas,zéró) ,KSA (élőben nem igazi)-,Jonit(élőben horror) és Pál Dénest(a dal felejthető kategória) juttatja tovább!

 • Momo

  Az 1. középdöntőből a zsűri szerintem Király Viktort és a
  New Level Empiret juttatja tovább. A NWE-nek egyáltalán nem örülnék, nagyon nem tetszik, mert nincs benne semmi egyedi, tömegcucc, és ráadásul más babérjaival ékeskedik, pl U2…a közönség remélem, hogy Bogit beszavazza, mert ő megérdemelné. A maradék egy helyre Gigit vagy Jonit saccolom, attól függ, hogyan sikerül az újabb forduló. Az együtteseket remélem nem szavazza be a közönség…semmi esélyük Dániában jó helyezést elérni, különösen a Depressziónak. Ebből az első középdöntőből én Bogit, Király Viktort, Gigit és Jonit juttatnám tovább. A 2. középdöntőből a zsűri Pál Dénest és Kállay S.Andrást juttatja tovább, a közönség a Fool Moont, Oláh Ibolyát vagy a Honey Beast juttatja tovább. NeAz én négyesem ebből a csomagból: Kállay S.András, Pál Dénes, Oláh Ibolya, Fool Moon. A Honey Beast az egyik kedvencem volt, de az élő előadás nagyon gyenge volt…

 • ejudit

  Azt írjátok hogy élőben ez és ez a jobb… de talán nem csak ez előadók tehetnek róla ha nem sikerül egy-egy dalt színtisztán elénekelni. Nem mindegy hogy mit hall vissza a fülesen, nem mindegy hogy milyen a hangosítás, nem mindeg hogyan van keverve a zene-ének-vokál hármas. Ezekkel azért nagyon lehet befolyásolni egy-egy hangzást szerintem.
  Holnap ott leszek a stúdióban ami ugye megint egy más hatás, s megint más fog tetszetni mintha a tévén keresztül nézném, hallgatnám a dalokat.

  Király Viktort, Jonit, New Level Empire-t, vagy Szabó Leslie-t fogja a zsűri előre tolni ha visszaemlékszünk az elődöntős pontjaikra és a szónoklatokra.

  Az én tippen – zsűri: Király Viktor, Joni
  nézők: Radics Gigi, Bogi

  De persze bárki lehet jobb vagy rosszab az előző előadásmódjánál… meglátjuk!

 • motholev

  A New Level Empire dala dögunalom. Ráadásul az énekes élőben igen halovány. Nem tudom mit szeret rajta a közönség és a zsűri. Oláh Ibolya úgy énekel, hogy alig lehet megérteni, így felőlem hottentottául is énekelhetne.
  Az első elődöntőből Király Viktort, Radics Gigit, Bogit és a Group’n Swinget juttatnám tovább. Esetleg Jonit, ha időközben megtanul énekelni élőben.
  A másodikból Kállay-Saunderst juttatnám tovább. Valószínűleg tovább megy a Honeybeast (bár nekem nem jön be), a Fool Moon (elég igényes), és tovább lökhetik Pál Dénest, és népszerű Ibolya is.

 • Kylla

  Fogalmam sincs, hogy a zsűri, illetve a nézők hogyan fognak dönteni, eddig is mindig megleptek, szóval azokat írom le, akiket én továbbjuttatnék:
  1.középdöntő: Király Viktor, New Level Empire, Bogi, Joni
  2.középdöntő: Pál Dénes, Fool Moon, Kállay-Saunders András, és Polyák Lilla/HoneyBeast

  Király Viktor az egyik kedvencem, egyszerűen nagyítóval kell keresnem a hibáit. Ott a helye a döntőben.
  Az NLE egy nagy kérdőjel a fejemben. A szám bejön, de én is elég tucatnak tartom. Majd meglátjuk, szerintem a zsűri továbbjuttatja őket.
  Pál Dénes dala sokatoknak nem tetszik, személyes véleményem szerint az egyik legkiemelkedőbb a mezőnyben. Dénes különleges hangját imádom, és a szám is megfogott, abban is van valami plusz, ami miatt én kapásból küldeném Dániába. Persze, bele lehet kötni, nem mondom, hogy tökéletes, de ha az apróbb hibákon csiszolnak, nem lesz itt gond. Döntőbe várom mindenképpen.
  A Fool Moon szintén elnyerte a tetszésemet, de nem tudom, hogyan szerepelnének az Eurovízión. Kétesélyes, vagy nagyot ütne, vagy észre sem vennék. Egyelőre szurkolok nekik, nem rossz, amit csinálnak.

 • Mettyú

  Mivel nagyon kiszámíthatatlan a továbbjutók listája ezért én is azt írtam le akiket én továbbjuttatnék.

  1. középdöntő: Bogi, Király Viktor, New Levele Empire, Joni ( + 2 akit még szívesen látnék Gigi és Group n’Swing)
  2. középdöntő: Dér Heni, Fool Moon, Kállay- Saunders András, Oláh Ibolya

  Bízom benne nagyjából be fognak jönni a számításaim. Ezeket a dalokat tartanám a leginkább alkalmasnak a kijutásra.

 • Csabaa

  Én nekem csak KSA, Oláh Ibolya és Polyák Lilla dala tetszik, remélem, hogy ezek közül kerül ki a győztes!