Kezdődik az Eurovíziós Fórumok Dalversenye 2014

LOGO-EFSC-2014Tudósító: Kerékgyártó Péter
Forrás: eurofestivalit.altervista.org
Eredeti kiadás: 2014.01.22. 00:36. Frissítés: vasárnap lejár a szavazási határidő! Hallgass! Szavazz!

Az Eurovision Forum Song Contest 2014 kezdetét veszi. Grúzia sajnos visszalépett a versenytől, így öt fórum dalai küzdenek egymással a verseny döntőjében.

A magyar dalokra nem szavazhatunk, a külföldi dalok közül mindegyiket kell pontozni a következő rendszer szerint: 12, 10, 8, 7, 5, 3, 2 és 1 pontot kell kiosztani a nyolc dal között.
A szavazatokat 2014. február 16-ig várjuk az efsongcontest [kukac] gmail [pont] com email címre.
A dalok hamarosan mp3 formátumban is letölthetők lesznek.
A versenydalok lejátszási listája a következő linken érhető el:

A dalok listája:

Magyarország
Vad Fruttik – Lehetek én is (I could also be)
Tabáni István – Te vagy a minden (You are the everything)

Olaszország
Tiziano Ferro – La differenza fra me e te (The difference between me and you)
Fabrizio De Andrè – Volta la carta (Run the card)

Spanyolország
Rosario – Yo me niego (I refuse)
Fangoria – Dramas y comedias (Drama and comedies)

Törökország
Gülşen – Yatcaz Kalkcaz Ordayım
Aynur Aydın – Yenildim Daima

Szerbia
Svi na pod – Put (Path)
Tijana Bogićević – Tražim (I’m looking for)

Sok sikert minden versenyzőnek!

19 Comments

Fájdalmasan gyenge felhozatal. Nem hallgattam végig a dalokat, csak 15-20 másodperces részleteket az egyes művek elejéről-közepéről-végéről, de ezek alapján csak három olyan van amely valamelyest vállalhatónak tűnik, ezek pedig: a törökök két pályázója, illetve a szerb Tijana száma. A többi számomra a kukatöltelék kategóriájába tartozik. Persze, idővel végigküzdöm magam mind a nyolc külföldi dalon, és csak azután fogok szavazni, de a mi dalaink most nagyon kiemelkedőnek tűnnek számomra, különösen a Vad Fruttik száma.

Hát szerintem esélyesek lehetünk ebből a listából. Nekem Tiziano, Tijana dala tetszik meg talán a két török.

Végigszenvedtem!Ezek mellett a Tabáni is elmegy…. 😀 Ha arra gondolok, hogy micsoda jó dalaink vannak, és képesek voltunk egy lírai cukroshabot és a Vad Fruttikat küldeni…utóbbinak azért nincs esélye, mert aki ilyen dalokat kedvel, mint az olasz, spanyol….annak ez értelmezhetetlen. Másrészt a szöveg, a Lehetek én is-ben nagyon sokat hozzátesz, s ugye ki érti a magyart? Pedig egy Tóth Gabi vagy Gigi, de akár Hien vagy a régiek közül Kovács Kati is arathatna! Tudom, ezen már kár keseregni, csak bosszankodom….

Leadtam a szavazatomat. Szerintem sem erős a felhozatal, pár számot végig sem bírtam hallgatni. A török fölény egyértelmű. Nem vagyok Tabáni rajongó, de esélyes lehet egy jó helyezésre.

Én is hasonlóakat akartam kérdezni…
Se linkek, se szavazólap, se érdeklődés…
Grúzia visszalépése az érdektelenség miatt lehet őszinte volt, mi még álltatjuk magunkat…

Én is szavaztam. A törökön kívül nekem a 2. spanyol dal is tetszik, csak csukott szemmel kell hallgatni, mert az előadónő kicsit ijesztő…

Jaaaaaaajjjjjj!
Ez valami katasztrófa volt, emberek!

Ennyire ótvar zenéket hogy, meg miért…???

Elküldtem a szavazataimat, de most le kell feküdnöm, mert ezt ki kell pihenni!

Hát igen, szerintem is kissé gyenge a mezőny, tavaly első hallgatás után kb 2 kivétellel az összes dal tetszett valamennyire, idén ennek a helyzetnek a reciproka áll fenn. De így annál több az esélyünk, ha a külföldiek is így vélekednek, úgyhogy hajrá Vad Fruttik (najó, és Tabáni is 🙂 ) !

Ahoj!

Részemről megtörtént a szavazás.

Borzalmasak ezek a dalok, és tényleg úgy van, ahogy az előző hozzászólásomban írtam, csak a két török és az egyik szerb dal ütötte meg a mércét, a többit nem szívesen hallgatnám meg újra. Ezeknél amolyan véletlenszerűen osztottam ki a pontokat, mert annyira rossznak tartottam őket, hogy legszívesebben nem is pontoztam volna, de valamit csak kellett adnom ezekre a csodákra is.
Roppant kíváncsian várom az eredményeket, különös tekintettel arra, hogy a Tabáni-fanok valóban szavaztak-e, ahogy ígérték? Vannak kétségeim.

A magyar szavazás eredményét csak a nemzetköziével együtt tudhatjuk meg, vagy előbb nyilvánosságra kerül? Esetleg ez is “titkosítva” lesz? 😉

Azt mikor lehet tudni hogy miképp alakult a magyar szavazás, illetve a nagy Tabáni rajongók pontoztak vagy eltüntek az éterben?

Itt valami eredmény még mindig nincs? Nem hallani semmit, pedig még utolsó pillanatban én is leszavaztam!!!
:/

Én az elsők között szavaztam, mert még a legelején kicsúsztam az időből, de úgy néz ki, hiába siettem. Most direkt visszakerestem a cikket, hátha van valami fejlemény, de még mindig semmi….

Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy lesz-e eredményhirdetés, és mikorra várható? Már kb. egy hónappal ezelőtt lezárult a szavazás. Akik szavaztak, megérdemelnének valami infót szerintem. Előre is köszönöm a választ.

Comments are closed.