Napi Eurovízió 2013: Oroszország

russiaTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

A fiatal és tehetséges Dina Garipova eredetileg tatár származású. Oroszországban azután vált híressé, hogy megnyerte a 2012-es The Voice-t. Dina nagy rajongója az Eurovíziónak, úgy gondolja, hogy a versenyen részt venni „egy fontos és meghatározó lépés bármelyik előadó karrierjében”.

1991. március 25-én született, orvosi család gyermekeként. Hat éves korában kezdett el éneket tanulni, most újságírónak tanul az egyetemen.

Számos zenei fesztiválon való győzelem után első szóló koncertjét 2010-ben adta szülővárosában, Zelenodolskban.

2012-ben megnyerte a The Voice-t, aminek köszönhetőn a Universal Music stúdiójával, a világ egyik legnagyobb zene cégével köthetett szerződést.

Dina így nyilatkozott az Eurovíziós részvételről: „Méltóképpen szeretném képviselni hazámat az Eurovíziós Dalversenyen, úgy énekelni a dalomat, hogy az megérintse az emberek szívét. Szeretném, hogyha a verseny egy igazi fesztiválja lenne a tehetségeknek! Szeretném, ha a nézők jól éreznék magukat! Hatalmas megtiszteltetés részt venni a versenyen! Mindent meg fogok tenni azért, hogy egy jó előadást nyújtsak és kedvező benyomást tegyek az országommal kapcsolatban!”

Comments

20 hozzászólás a(z) “Napi Eurovízió 2013: Oroszország” bejegyzéshez

 1. force avatar
  force

  Ezt a dalt se értem nagyon. Tipikus EV ballada, álszent dalszöveggel. Vajon megijedtek az oroszok a tavalyi második helytől? A dalszövegről meg annyit, hogy ez legalább olyan, mintha a 2008-as grúz dal (Peace will come) orosz színekben indult volna. Most azt mondom, h tuti TOP 10-es, aztán lehet olyasmi eredményt ér el a döntőben, mint amit 2009-ben és 2011-ben értek el.
  Nálam: 8/16
  Tippem: 3/16 (TOP 10 a döntőben)

 2. Clusters avatar
  Clusters

  Egyetlen egy szóval tudnám jellemezni a dalt: hatásvadász. De az nagyon. 39/18

 3. schanc avatar
  schanc

  Én csak annyit szeretnék hozzászólni, hogy az oroszok az elmúlt három évben nem feccöltek túl nagy kreativitást a videoklip készítésébe 🙂 Tavaly a nagyiknak egy az egyben az NF-es válogatót nyomták be, 2011-ben Alexnél meg most Dinánál pedig bevágták a tömeget egy színházba, ahol – a dalnak megfelelően – vagy mindenki tombol, vagy mindenki ájtatosan néz.

 4. Erzsi avatar
  Erzsi

  A jó indulatú véleményem: Én ezt nagyon szeretem. Hibátlan, igazi eurovíziós dal és lenyűgöző az éneklés biztonsága és könnyedsége.

  A rossz indulatú: Egy 140 milliós országban nincs egyetlen zeneszerző sem, aki össze tudna ütni egy három perces dalt, amit az egész ország vállalni tud? Egy San Marinónak elnézném, ha a svédekkel bizniszel, de egy Oroszországnak nem. Ha ennyi szürke állomány nincs ebben a hatalmas országban, akkor nem kell résztvenni. (Lassan mindenkit haza zavarnék …)

 5. Bakancs avatar
  Bakancs

  Jó hang, nagyívű dal, a koppintásgyanút gyakran emlegetik ezzel kapcsolatban is.
  Az énekes és maga a szám nagyon ellenszenves, minden olyan erőltetett és álságos.
  Ettől függetlenül szerintem top10.

 6. Rita avatar
  Rita

  Leszögezem, hogy Dinának valóban fantasztikus hangja van, nagyon jó őt hallgatni, DE ez a dal rettenetesen hatásvadász és altató, és nem tudom elhinni, hogy ekkora népszerűségnek örvend. Jelen állás szerint biztos top10, de nem lepődnék meg, ha mégsem jönne be a közönségnek.

 7. Gabor avatar
  Gabor

  Ez is beállhat a dán, grúz, azeri dalok mellé a hatásvadász, minden eredetiséget nélkülöző, izzadtságszagú, EV-t akarunk nyerni típusú dalok sorába.

 8. msz avatar
  msz

  Hatásvadász, tucat, unalmas, túlértékelt. igaz, az énekesnőnek jó hangja van.
  Nálam: 31/39
  Tipp: 5-8.

 9. Dani avatar
  Dani

  Nem értem, mi ez a sok negatív vélemény a dalról. Szerintem ez Oroszország Eurovízió-történelmének eddigi legjobb dala. Tökéletes! Nálam az 1. elődöntőt megnyerte, de összesítve Izland dala jobb, így nálam 2/39.

  1. smileyshine avatar
   smileyshine

   Egyet értek a teljes első és a harmadik mondatod egy részével! Engem nem érdekel, hogy tucat-e vagy nem. Nekem tetszik és nem gondolom, hogy ha ilyen témáról énekel valaki, akkor az már egyből jujj, de semmi eredeti nincs benne!

 10. qpak avatar
  qpak

  Hú, azért jöttem h, én is rúgdossam a dalt de hát itt már mindenki elmondott mindent:). Jó látni, h kevés ember fogott meg ez a klisés méjnsztrímnessz.

 11. Gabiii avatar
  Gabiii

  Nekem az énekesnő nagyon szimpatikus ezért nem húzom le, de nyilvánvaló hogy egy sorozat gyártott balladáról van szó. TOP 10 biztos és ezen belül is jó helyen végezhet.

 12. gyokub avatar
  gyokub

  Az oroszok dalával kapcsolatban nekem is ugyanaz a véleményem, mint a többieké. De leszögezném, annak ellenére, hogy semmi eredetiség nincs a dalban, még így is jó helyen végezhet. Egyrészt a zsűri mindig díjazza az olyan produkciókat, ahol az előadó professzionálisan énekel (Dina az), akkor is, ha a dalban nincs semmi új. Lásd Anglia 2009, Dánia 2009, Ausztria 2011, Spanyolország 2012. Másrészt az oroszok szinte mindig, még a legrosszabb produkcióikkal is képesek bezsebelni legalább 90-100 pontot, főleg, mert méretes orosz kisebbségek vannak a velük szomszédos országokban. Úgyhogy Oroszország még így is bezsebelhet kb. 130-150 pontot, ami már elég lehet a TOP 5-re.

  1. gyokub avatar
   gyokub

   De nyerni tuti nem fognak!!!

 13. Zolecs avatar
  Zolecs

  A tavalyi hulladékhoz képest egy minőségi ballada, ami lehet sablon, meg lerágott csont de én akkor is szeretem.
  Amúgy is szeretek lovagolni az ilyen „mi lett volna ha”.. dolgokon 🙂

  Tipp: Döntő 5-10hely
  Nálam 39/8

 14. Zsolti avatar
  Zsolti

  Végtelenül naiv dal, végtelenül nevetséges videoklip, túlértékelés az oddscheckeren. Persze úgyis felteszem a rózsaszín szemüvegemet, és átadom magam az álmodozásnak, és ha Dina meg tud hatni egy kicsit, mindezt elnézem nekik.

 15. Balint005 avatar
  Balint005

  Én nagyon szeretem ezt a dalt, mert alapból kedvelem az olyan balladákat amik nem ilyen „belehalós” stílusúak. Dina előadása nekem kicsit száraz, de ha egy kicsit a sok ember hatására felenged, akkor szerintem nagyon jó lesz ez. Nálam 4/39

 16. Nóri avatar
  Nóri

  A Serebro óta nem sikerült robbantaniuk.Nem rossz ez a dal,de,a top 10-be ne kerüljön be.11-20. közötti helyezés is tökéletes lenne,viszont ha nem fog továbbjutni,azért az sem lenne nagy gond. 🙂

 17. Zoli avatar
  Zoli

  Anastasia, I miss you! Amikor ebben a dalban meghallom a végén a beleerőltetett tapsbetétet, mindig feláll a szőr a hátamon, többnyire a giccs miatt. Valaki már használta a hatásvadász kifejezést, pedig én akartam. 🙁 Egyébként olyan unalmas, hogy hallgathatatlan számomra, a nő viszont nagyon jól énekel, élőben is – lásd ESC koncert.

 18. EuroMach avatar
  EuroMach

  A Dal unalmas, de Dinának nagyon kellemes hangja van!
  Nálam:7/16
  Tipp:2-6/16
  Döntő:mert biztos meglesz
  Nálam:13/26
  Tipp:5-10/26