Naptár

2013. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2013: Örményország

armeniaTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

A legnépszerűbb örmény csapat, a Dorians képviseli Örményországot idén az Eurovízión a Lonely Planet című dallal. A dalt szerezte Tony Iommi, a Black Sabbath gitárosa és dalszerzője, a szöveget pedig Vardan Zadoyan írta.

Az együttes öt tagból áll: Gor Sujyan (ének), Gagik Khodavirdi (gitár), Edgar Sahakyan (basszusgitár), Arman Pahlevanyan (billentyűk) and Arman Jalalyan (dobok).

Gor Sujyan, a csapat frontembere akkor döntötte el hogy zenész lesz, amikor meghallotta a Led Zeppelin Stairway To Heaven című számát, ami szimbolikussá és talán végzetessé vált számára. Nagyon rövid idő alatt, fiatalon minden zenei előképzettség nélkül kiemelkedő eredményeket ért el barátai Gagik, Arman, Edgar és Arman segítségével.

A Led Zeppelin nagy hatással volt a Dorinas formálódására. 2008-ban a fiúk megalapították a Gor and Friends együttest, és Led Zeppelin dalokat kezdtek el játszani. Fél éven belül már nem csak feldolgozásokat, hanem saját dalokat is elkezdtek játszani, ekkor lett a banda neve Dorians.

Eleinte csak angol nyelvű dalaik voltak, de hamarosan megújították repertoárjukat és az örmény nyelvű Yes Kulam (Sírok) című dallal álltak elő. A dal hamar népszerű lett, mert „egy nagyobb szeretetről szól”, ahogy Gor magyarázta.

Első lemezük, a Fly 2011-ben jelent meg. 2011 augusztusában felléptek Serj Tankian (System of a Dawn) koncertjének megnyitóján. A legfontosabb fellépésük azonban 2010-ben volt, amikor Glenn Hughes (Village People) és Derek Sherinian (Dream Theater) ugyanazon a színpadon léptek fel, mint ők.

13 hozzászólás Napi Eurovízió 2013: Örményország

  • EuroMach

    Erős hang, rossz dal !
    Nálam :14/17
    Tipp:12-15
    Döntő 100% hogy nem lesz meg.:-)

  • Bakancs

    Az egyik legjellegtelenebb dal számomra, mindig elfelejtem, hogy egyáltalán létezik. Szerintem nem lesz döntős, bár ki tudja.

  • force

    Én már azt hittem, h a román dal következik és készültem a lehúzására, erre látom, h ja nem, Örményország. Totál ki is mentek a fejemből (ismét). Ezzel a dallal és ezzel az előadóval kár volt visszatérni. Szerintem sajnos döntős lesz, de én reménykedek benne, hogy Európának még van ízlése.
    Nálam: 17/17
    Tippem: 7/17 (20-26.hely a Döntőben)

  • János

    Örményország dalválasztása nagyon felemás. Remek dalokat küldtek,majd jött 2011,és az idei év. Szerintem a refrén borzasztó,a több rész egészen jó. Az angolt pedig hanyagolni kellene,valamiért nagyon rosszul hangzik ebben a dalban.

  • Dani

    Örményország ismét piros színben fog pompázni a Wikipédia térképén. Csak ennyi a véleményem.

  • krobert

    az egyik legjobb dal a masodik elodontoben. erik a szavazat.remelem dontos lesz.

    TIPP: ELŐDÖNTŐ 11-13.

  • Gabiii

    Ez a dal, a hang és az előadó engem egyszerűen felidegesít. Tudnék jelzőket írni de nem teszem. Nagy dilemma, hogy Románia vagy ez a dal a legutolsó de legyen 38/39.
    Szerintem nem lesz döntős, ha mégis akkor Alex biztos kiesik.

    • force

      Én is azt érzem, hogy vagy Alex vagy Gor jut majd be a döntőbe. A hajléktalan feelinget csak az egyik képviselheti a fináléban, akkor meg már inkább Alex, egy fokkal talán kevésbé idegesítő a dala. 😀

  • smileyshine

    Annyira nem vészes, hallgatható, de inkább az a semmilyen kategória.

  • Zsolti

    „jellegtelen”, „borzasztó”, „idegesítő”, „semmilyen”
    Nem értelek titeket 😀
    Kedvenc.

  • Zolecs

    Fura, eleinte semmi bajom nem volt vele, de idővel annyira ráuntam hogy nagyon. Várhatóan az elődöntőben marad.

  • gallom

    Gyenge,gyenge,gyenge de mégis néha dúdolom a munkahelyen….borzalmas vagyok :)…maradjon az elődöntőben..