Eurovízió 2014: Előzetes információk

eurovision-2014-genericTudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

A dán delegáció kiszivárogtatott néhány előzetes információt a jövő évi Eurovízióval kapcsolatban. Augusztusban fogják véglegesíteni a helyszínt és a dátumot, de jelenlegi információk szerint az idei versenyhez képest 14 kilométerrel távolabb rendezik meg a 2014-es fesztivált, május 13-15-17-én. A dán DR közmédia elkerülné a 2001-ben kialakult kaotikus állapotokat és a The Parken-t favorizálná a verseny helyszínét. (A The Parken 35-50000 főt befogadni tudó futballstadion.) Bár a versenyt szervező EBU és a DR ma írta alá a szerződést a 2014-es Eurovízió megrendezésével kapcsolatban, nagyon furcsa, hogy Emmelie győzelem után azonnal megjelentek a fenti reklámplakátok az aréna környékén és a sajtóközpontban. Ennyire biztosak voltak a győzelemben?

21 Comments

Egy kézilabda Bl döntő mindkét szurkoló tábora készít győztes, arany feliratú mezt…csak az egyik félnek örökké a szekrényben fog porosodni…ezzel arra akarok utalni, hogy esélyesként lehet erre készülni, persze előre inni a medve nőjére nem biztos, hogy megéri, de miért ne….

Pont a 2001-es stadionban? Az a monstrum már akkor se volt valami előnyös ehhez a versenyhez. Remélem legalább valami színpadképet kitalálnak rá, nem úgy, mint 2001-ben.

a magyarok mär bejelentettek,hogy ott lesznek.
most komolyan,mikor szününk meg egy rakäs penzt adni valamiert,ahol eselyünk sincs nyerni? -.-
mintha lenne miböl szorni..

Szüntessük be a focit is Magyarországon!!! Olyan költséges és úgy se nyerünk EB-t VB-t vagy Bajnokok Ligáját. Az életet ne szüntessük be? Az is olyan drága…

Nagyon leegyszerűsítve fogadóirodák dolga, hogy eltalálják a győztest. Ebből élnek. A szavazási rendszer annyira összetett, annyi ember vesz részt benne, hogy én személy szerint nagyon valószínűtlennek tartom, hogy a verseny bundázható legyen, és ne derüljön ki.

Ott a pont! Norvégia is csak az előzetes hájpolás miatt végzett a 4.helyen. Figyeljétek meg, h jövőre is majd kiválasztanak egy országot a fogadóirodák, ami az első perctől kezdve vezeti majd a listákat és megint beviszik az embereket a zsákutcába. Attól, h egy dalt az egekig magasztalnak, és a csapból is az folyik, az emberek előbb-utóbb tényleg el is hiszik, h az a legjobb, és máris minden sínen van.
Elég érdekes, hogy az elmúlt 5 EV-n, 3-szor biztosan lehetett tudni, melyik ország lesz a befutó (Norvégia 2009, Svédország 2012, Dánia 2013). 2010-ben Németország is ott volt a legjobbak között, de ha jól emlékszem akkor Azerbajdzsán volt a nagy favorit.

De most mi a gond? Tavaly talán nem ajnározták folyton Loreen-t? Mindenhonnan az jött, hogy ő fog nyerni.
Amúgy idén azért Norvégiát és Németországot is esélyesnek tartották és a 36. ország kapcsolásáig úgymond nyitott volt a küzdelem (igaz, hogy abban nem játszott nagy szerepet Németo. és Norvégia is csak egy kicsit), tavaly azért sokkal hamarabb eldőlt, hogy Svédo. lesz a győztes.

Kikerestem, hogy alakultak a tavalyi pontok az első három helyezésnél:

1. Svédo. 372
2. Oroszo. 259
3. Szerbia 214

Idén:

1. Dánia 281
2. Azerb. 234
3. Ukrajna 214

Én személy szerint jobban örültem, hogy idén nagyon sokáig izgalmas maradhatott a pontbemondás, nem csak a mi szempontunkból, hanem a dobogós országok végső helyezése miatt is.

Egy átlag nézőnek fogalma sincs, hogy a fogadóirodák mit gondolnak. Ez se nem bunda, se nem manipuláció.

Plusz Gundi is csomószor elmondta, h a dánok a leginkább esélyesek. Ő csak egy kommentátor volt a sok közül és még viszonylag diszkréten csinálta, elképzelem a többi országban hogyan konferálták fel akkor a dánokat, ha Gundi legalább 5-ször megjegyezte.

Kedves force, ha ilyen fontos az, hogy mit mondanak a fogadóirodák, meg a kommentátorok, egy kérdésem van: a Wolf Kati körüli felhajtás után, miért nem nyertünk?

Clusters én ezzel tisztában vagyok, de köszönöm 🙂 Csak a hatalmas manipulációs témához muszáj volt ezt hozzászólnom.

Én küldtem Emmelie-re sms-t (egyébként nem csak őrá), mint ahogy valószínűleg még nagyon sokan, meg is kapta a 10 pontját Magyarországtól. Aki azt mondja, hogy érdemtelenül nyert, az mondja meg, kinek kellett volna nyerni? Anouk-nak, mert olyan eredeti? Alexnek, mert olyan eredeti? Ami populáris, fülbemászó, profi, az ma már szar? Nem, emberek, ez az Eurovízió. Aki altert akar, az menjen romkocsmába vagy az A38 hajóra. Az is jó, én is szeretem, de az nem mozgat meg tízmilliókat Európában és még azon kívül is, ezt be kell látni. Az emberek manipulálásával, manipulálhatóságával kapcsolatban pedig csak annyit tennék hozzá, hogy évek óta direkt nem olvasok a verseny előtt cikkeket az esélyekről és hasonlókról, pont emiatt. Tavaly Loreen győzelme éppen ezért meglepett, nálam dobogós se volt (bár azóta nagyon megszerettem), azelőtt két évvel Lena még annál is jobban meglepett, nálam döntőbe se jutott volna, ha Németország nem szerepelhetne ott alanyi jogon (aztán őt és a dalt is nagyon megszerettem). Idén sem olvastam semmit, mégis az nyert, amelyiket a legjobbnak tartottam a 39 dalból, és a többi TOP 5-ös favoritom is többé-kevésbé jól szerepelt (3., 5., 8. és 17.). Pedig én csak egy átlag ESC-kedvelő vagyok, nem szakmázom, nem firtatom, ki írta magának és ki “vette” a dalt, ki áll ki egy szál gitárral és ki használ “aranyesőt” már az elődöntőben is, csak megfog egy produkció. Persze nem dőltem volna a kardomba akkor sem, ha Zlata Ognevich, Dina Garipova, Gianlica Bezzina vagy éppen Eipór Ingi Gunnlaugsson nyer, de szerintem ez így volt jó. Én amúgyis magát a szellemiséget szeretem az Eurovízióban, néztem akkor is, amikor Magyarország nem vett részt. Nincsenek persze illúzióim persze, hogy csak maga a dal dönti el a saját sorsát, nem kétséges, hogy benne vannak az ezerszer átrágott szomszédságok, nemzetek közti barátságok vagy ellentétek, netán némi politika is, de ez egy össznépi buli, ahol mindenki jól érzi magát, mindenki szeret mindenkit, nem kell olyan véresen komolyan venni.

A Wikipédián olvastam a jegyzetek között, hogy Albánia mégsem lép vissza. Miért? Vissza akartak lépni, vagy ez csak valami pletyka? Nem tudom, hogy jövőre lesznek-e visszalépések, mert, hogy idén a volt jugoszláv tagállamok nem jutottak döntőbe. Viszont 5 ország tervezi visszatérését. Legalább is a Wikipédián azt olvastam, meg, hogy az EBU beszélni fog törökökkel, a szlovákokkal, a bosnyákokkal és a portugálokkal.

Comments are closed.