Naptár

2013. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió: Enyhítettek a szabályokon

eurovisionTudósító: Klész Imre
Forrás: EBU – escxtra.com

Az Eurovíziót szervező EBU a mai napon jelentette be hivatalos Twitter oldalán, hogy bármely ország, amelyik részt szeretne venni a következő évi Eurovízión, többé nem várják el, hogy az azt megelőző évi versenyt is közvetítsék. Ezidáig ez a kitétel kötelező igény volt az EBU részéről. Ezt a bejelentést azért kellett megtenniük, mert találgatások indultak el azzal kapcsolatban, hogy néhány nappal a döntő előtt a török TRT közmédia levette műsoráról az Eurovízió fináléját, emiatt automatikusan kizárta volna magát a következő évi versenyből.

„Ezt a szabályt használtuk régebben, de többé nem. Törökországot üdvözölni szeretnénk a 2014-es Eurovízión.”

ebu_twitter

18 hozzászólás Eurovízió: Enyhítettek a szabályokon

  • Dani

    Ennek szerintem itt én örülök a legjobban, mivel én egy Törökország-fan vagyok (nem csak ESC-hez kötődő okokból).

  • Na, fantasztikus. A törökök hisztije elérte a célját, az EBU lemegy kutyába nekik. Gratulálok!

  • Gabiii

    Ez nagyjából azt jelenti, hogy a törökök visszatérnek. Hát jó nem csodálom, hogy teper az EBU lesz pár visszalépő szerintem.

  • Saman

    Örülök, én is nagy török fan vagyok, már vagy 15 éve 🙂 Így is hiányoztak idén 🙂 Remélem jövőre indulnak!

  • force

    Pfff… Gratulálok az EBU-nak, ismét becsicskulnak a törököknek. Lehet kicsit beijedtek ettől az azeri második helytől is. Anno mikor 2011-ben a törökök nem jutottak a döntőbe AZB megnyerte, idén, h a törökök nem indultak AZB a második lett, és mondja valaki azt, h ez nem számít, hát dehogynem. Egyébként engem nem zavarna Törökország a versenyben, ha nem lennének ennyire maradiak, korlátoltak és hisztisek.

  • Balint005

    Hát nekem nem hiányoztak a törökök. A zenéiket sem szeretem, és a versenyhez való hozzáállásukat sem. Képesek voltak azért nem közvetíteni az sf2-őt meg a finálét mert két szép lány megcsókolta egymást? Gratulálok nekik.

    • EsC_BaT

      A török könnyűzenei (és eurovíziós) felfogást valahogy nem Európába valónak gondolom, ezért nekem se nagyon jönnek be a török számok kb. a kezdetek óta.

  • Peti

    Én speciel nem bánom ha nem jönnek vissza (bár az ebu most mindent megtesz hogy visszajöjjenek, szerintem nem valószínű, hogy megteszik). Tudom a hozzáállásom nem egyezik az eurovízió szellemével de nálam az utóbbi években kiverte a biztosítékot, hogy mindegy mit küldenek, bejutnak a top 10-be.

  • Ezüst

    Bosznia-Hercegovina is véssza fog térni szerintem, sőt Csehország is remélem, hogy visszatér, mert jó dalokat küldtek mindig.

  • Nyee

    Kifejezetten nem örülök ennek a hírnek,annak ellenére,hogy szeretem a török dalokat.Kicsapjuk a hisztit és az EBU teret enged neki.Szégyen…

  • EsC_BaT

    Kénytelen az EBU engedni Törökországot jövőre, hiszen szinte biztosan San Marino jövőre nem lesz ott az Eurovízión, kellenek a cserék és őt Törökország személyében teljes mértékben megtalálták.

  • Saman

    Akik fentebb azt nyilatkozták, hogy nem jönnek be nekik a török zenék, gondolom Tarkanon kívül nem nagyon ismernek mást 🙂 Maximum azokat, akiknek a zenéjét az Eurovízióson keresztül megismerték. Én évek óta török rádiókat hallgatok, no meg ’98 óta halmoztak el török előadók CD-ivel, nagyobb a rálátásom a zenei felhozatalukra és nem csak a balkán pop, vagyis tipikus Tarkan és társai-szerű zenéjük létezik, hanem igényes rock/pop/metál előadókat is megismertem és néhány rock zenekaruk kimagasló és pont letojom, hogy törökül énekelnek benne, mert tetszik a nyelvük is 🙂 Ezeket hallgatva – főleg amelyikben angolul énekelnek – biztos vagyok, senki nem mondaná meg, hogy török zenét hallgat!!!! Szóval, amit csak felszínesen ismertek nem kéne leírni… Nekem a román pop zenei világ visszataszító például, viszont joggal szólhatom le, mert hallottam eleget…