Naptár

2013. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2013: Magyarország idén is bejutott a döntőbe!

Képernyőkép – 2013-05-16 23:31:11Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
Közvetítés a sajtótájékoztatóról: http://www.eurovision.tv/page/webtv?program=83853

Magyarország zsinórban harmadjára kvalifikálta magát az Eurovízió döntőjébe! Szép munka, gratulálunk mindenkinek, aki részese volt ennek a munkának és hitt a produkcióban! A mai fordulóban ismét 10 ország jutott tovább, 7 ország viszont kiesett, számukra véget ért a verseny. Magyarország a szombati döntő második felében fog szerepelni. A pontos rajtszámot holnap (péntek) délután 15 óráig kihirdetik.

Képernyőkép – 2013-05-17 00:03:02

A mai forduló továbbjutói:

Azerbajdzsán:Farid Mammadov – Hold Me (a döntő második felében szerepel)
Finnország:Krista Siegfrids – Marry Me (a döntő első felében szerepel)
Málta:Gianluca Bezzina – Tomorrow  (a döntő első felében szerepel)
Izland:Eyþór Ingi Gunnlaugsson – Ég á Líf (a döntő második felében szerepel)
Görögország:Koza Mostra feat. Agathonas – Alcohol is Free (a döntő második felében szerepel)
Örményország:Gor Sujyan – Lonely planet   (a döntő első felében szerepel)
Magyarország:ByeAlex – Kedvesem (a döntő második felében szerepel)
Norvégia:Margaret Berger – I Feed You My Love (a döntő második felében szerepel)
Grúzia:Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani – Waterfall (a döntő második felében szerepel)
Románia:Cezar – It’s my life (a döntő második felében szerepel)

Képernyőkép – 2013-05-17 00:08:54

Az előrejelzések alapján az ESC Hungary olvasói 7 továbbjutót találtak el, az oikotimes.com és az esckaz.com 8-at. Örményországra nem gondolt senki, így ma sem született „telitalálatos szelvény”. Mindjárt kezdődik a sajtótájékoztató, ahol a magyar csapatot faggatják először, és sorsot húznak, hogy a döntő első vagy második felében fognak-e fellépni.

133 hozzászólás Eurovízió 2013: Magyarország idén is bejutott a döntőbe!

  • lala81

    Nézem a sajtótájékoztatót! Mindig a kihirdetés sorrendjében ültek be a továbbjutók. Az első és mostanin is teljesen más sorrendben. Ez lehet a rendes sorrend és bakizik a sajtó?
    Amúgy GRATULÁLOK Alexnek és csapatának. Én sem hittem a dalban, de lassan megtetszett és teljes szívemből minnél jobb helyezést kívánok a csaapatnak.

  • Ezüstróka

    Nem úgy ültek be, ahogyan felléptek?

  • Zso

    Gratulálok!!! 🙂
    A Dal döntője után voltak negatív kritikáim, amiket azóta megbántam. Nagyon jó volt nézni és hallgatni a magyar előadást. Szép volt. Drukkolok a döntőben is a minél jobb helyezésért!!! 🙂

    Románián meglepődtem. ???
    Nagyon sajnálom, hogy több kedvencem kiesett (Svájc, Izrael, San Marino). 🙁

    • Karesz

      Svájcot sajnálom ezek közül csak, az izraeli produkcióból MELLesleg nem sok maradt meg. 😀

    • nimmy

      Alex kezelgesse kicsit a torkát, mert nem volt minden a helyén, de szerencséjére ez egy kis hangterjedelmű és szerethető dal. Svájcot én is sajnálom, a kisöreg előtt meg le a kalappal, hogy 95 évesen még így odaáll zenélni (a sok hisztis – nála fiatalabb – öreg példát vehetne róla). Hát Izraelnek nem jött be a mellbedobás… 😀 Egyébként személyesen ismerek egy remek énekes lányt Izraelből, egy másik európai zenei versenyen egy 5 fős acapella csapatban indultak jazz kategóriában és azt megnyerték, itt is jó helyezést érhetne el, de mesélte, milyen állapotok vannak náluk és milyen nehezen jutottak ki oda is, de szerintem vele jobban jártak volna, legközelebb őt kéne indítaniuk. 🙂

  • Morgo

    Mégis csak szembe lehet menni az aktuális trenddel ! ha valami kitűnik és egyéni, arra felfigyelnek. Ezért nyerte meg a nemzeti döntőt és ezért jutott tovább most is. Reméljük szombaton bátrabban fog énekelni és szép helyezést ér. Gratulálunk Alex, szép volt !

  • Vektor

    Még 6 ország van hátra, és közülük csak egy jut a döntő első felébe. Remélem nem mi leszünk azok.

  • Balázs

    Szép volt Alex!!! Köszönjük Neked, és Alex nevében is köszönöm mindenkinek, aki hitt benne!!! Megérdemelted a döntőt!!! Nagyon szurkolunk Neked innen Debrecenből is! 🙂

    Én mindig ilyenkor hallom először a dalokat, így tuti volt már szó róla korábban, de azért megkérdem: Lettország dala nem egy az egyben George Michael: Freedom című száma…??? Nem csak nekem tűnt így, nagyon-nagyon hasonlít!!! Sőt…

  • Mettyú

    Magyarország a második felében van! 🙂

    Alex mekkora mázlista!

  • Vektor

    Na, az örmények kihúzták az utolsó „első feles” lapot. A döntő második felében fogunk fellépni.

  • Gabor

    most az egy maradék első felesbe nem kéne beletrafálni.

    az meg hogy 0 darab balkán állam van a döntőben az nekünk még nagyon jól jöhet, ha azért ragaszkodnak a közeli szomszédokhoz nem sok választásuk marad, remélem minden exjugoszláv országnál sikerül jó helyezést elérnünk 🙂

    • force

      Ebből sztem 3 ország járhat jól. Magyarország, Görögország és Románia.
      Albánia és Bulgária tuti a 12 pontját a görögöknek adja. Szerbia, Horvátország, Szlovénia valószínűleg magas pontokat fog adni mind nekünk, mind a románoknak. Szerintem a szerb 12 pont 2007 óta először, ismét a miénk lesz. Plusz ott van még Ausztria és Svájc is. Svájctól sok pontot nem remélek, Ausztria viszont kitehet magáért, bár sztem északabbra szavaznak majd (Németország/Dánia).

    • Gabiii

      A szerbeknél a nézettség se lesz magas viszont a magyarok nézni fogják tehát esélyes egy jó pont (persze a zsűrit ne felejtsük el)

  • Bakancs

    Már minden első felest kihúztak, szóval a második maradt nekünk, igaz?

  • Gabor

    És igen! Megvan a második fél! Ez még sosem sikerült!

    A csillagok nagyon azt akarják, hogy kiemelkedő eredmény legyen a vége! 😀

  • Zso

    A döntő második felében vagyunk végre! 🙂
    Most már csak egy jó rajtszám kellene (minél magasabb).

  • Balázs

    A delegáció-vezető hogy örült!!! 😀 Mintha lett volna benne „1. fele” felirat… 😛 Nem baj, ők nem számolgattak! 🙂

  • Gabiii

    Hát vééééééééééééééééégre nem leszünk túl olyan hamar a magyar versenydalon, sokkal jobban szeretem ha váni kell rá 🙂
    Ha vannak egyéb pozitív hatásai is hát annak csak örülök.

  • Gabor

    És ha azt nézem, hogy a döntő második fele tele van egyen áriákkal (mondjuk a görögökön, és talán az íreken kívül), amik közül nem nehéz kitűnni….

    Én most tényleg azt érzem hogy minden adott egy meglepetés eredményhez 🙂

    Eddig azt mondtam, hogy ha döntő, akkor 15-20. hely, de most úgy érzem egy kis szerencsével akár top10 második fele összejöhet, de 10-15 legalább

    aztán meglátjuk 😀

  • Clusters

    Fúú de el van szállva magától a román Cezar.. Rossz volt hallgatni azt az önfényezést magáról meg Romániáról. Tömény hányinger.

    • jaj borzasztó nagyképű, és azt hiszi, hogy ő találta fel az operát az Eurovízión… :s előtte már voltak legalább hárman

    • Clusters

      Igen, ott én is mosolyogtam egy nagyot. 🙂 Vicc ez az ember.

    • nimmy

      Azért nekem így is megdöbbentő volt a hangja, ha rádióban hallgatom, nem mondtam volna meg, hogy pasi énekel, egy zeneileg szakmai zsűri meg nem a nyilatkozatait értékeli, hanem az előadását, az meg a helyén volt.

  • Karesz

    Gratula Alexéknak, én sem gondoltam volna még februárban, hogy sikerül továbbjutniuk az elődöntőből. Hála az égnek nem lett igazam. 🙂

  • leslie80

    „Ladies and gentlemen! Hungary. Magyar.” Csak minket konferált így fel a csaj.

  • Gabiii

    http://www.youtube.com/watch?v=vPyy-0ludbY
    He-He azért nagyon örül neki Alex jó így látni 🙂

  • Zsolti

    Bár én nagyon letettem a dologról a sok hamis hang után, és mélyen azt is tudom, hogy épp emiatt ha ByeAlex más ország szülötte lenne, nagyon nem örülnék a továbbjutásának, mégis drukkoltam érte, és gratulálok neki! Ha arra gondolok, hogy ezt nem a zsűrinek köszönhetjük, tényleg szeretheti a közönség 😀 Valami azt súgja, hogy jobb helyezésünk lesz, mint tavaly.

  • Gabor

    Bár az első eufória után azt mondom a top 10 túlzás, azt a FÁK úgyis kibérli (És Oroszország győz, lássátok meg!)
    De ergy középmezőny simán benne van, szerintem is az utóbbi évek egyik legjobb helyezése is benne van. (Bár Magdit nem szárnyalja túl azért)

  • Bora

    Közben a Facebookon olvasom, mindenki fanyalog, hogy juthatott a döntőbe…? Akkor az a sok ország, aki rá szavazott mind lüke? Magyarként, nem inkább örülnünk kéne ennek…? A DAL során nekem sem Ő volt a favoritom, de ha már így alakult, a legtermészetesebb, hogy drukkoltam Érte tiszta szívvel! És még egy, a sok felturbózott, show elemekkel tarkított cicoma között igenis üdítő volt a maga egyszerűségével!!!

    • Zsolti

      Ismerős, aki konkrétan már ByeAlex ellen drukkolt, azt írta ki, amikor bemondták Hungary-t, hogy ilyen gyenge mezőnyből nem meglepő 😀 Szóval fanyalgó magyarázat arra is lenne, ha nyernénk. 🙂

  • Zsolti

    Egyébként az mi durva, hogy Albánia és Macedónia is az elődöntőben ragadt? Oké, csak két ország, nem igazán esélyes dalokkal, de hihetetlen, hogy olyan döntőnk lesz, ahonnan a komplett délszláv régió ki lett seprűzve… Azt hiszem, lesz még néhány visszalépés jövőre 🙁

    • Gabiii

      Pár éve a ő dominanciájuk miatt kiabáltak nagyon sokan (néha jogosan) és idén nagyon nem erőltették meg magukat, igazából ők hiányoztak egy erős mezőny kialakulásához. Érdekes egy döntő lesz!

    • Clusters

      Én örülök neki, hogy végre ilyen döntőnk lesz. Románia még kimaradhatott volna, akkor aztán tényleg csodás lenne.

    • Igen, ilyen sem volt még, hogy Jugoszlávia nem indul a döntőn. Ez milyen már? A volt szovjetek viszont aratnak, csak a lettek nem lettek döntősök :s Megint a kiesőkre szavaztam (lettek, bolgárok – utóbbit nem értem de a versenyen megszerettem :))

    • Pitbull

      Kiragadva a szövegkörnyezetből: ” a lettek nem lettek”. 😀
      Bocs, Imi! 🙂

    • Serinon

      Én kifejezetten örülök neki, hogy lesz egy „balkánmentes” döntőnk! Kíváncsi leszek, hogy most kinek fogják adni a pontjaikat… 😀 Biztos nagy gondban lesznek… 😀

      Én San Marinora szavaztam és nagyon sajnálom, hogy kiestek. Izrael kiesése is meglepett. Románia mit keres a döntőben? Pedig ráfért volna a kiesés erre a pojácára. Az örmények bejutása is meglepett. Svájc még mehetett volna, egész jó kis nóta. Ezen az elődöntőn nagyobb meglepetések születtek, mint az előzőn.

  • Diu

    Hihetetlenül örülök ByeAlexnek. 😀 Már tűkön ülve vártam az eredményhirdetést. Arra gondoltam közben, hogy vajon igaza lesz-e az egyik hozzászólónak, aki azt álmodta, hogy elsőként mondják majd be Magyarországot. Nagyon jó kedvem lett, h igen. 😀
    Sajnálnám, ha a délszlávok nem indulnának jövőre.

  • Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, hátha van köztetek olyan, aki jobban ért a dolgokhoz.

    Szóval, online szeretném nézni a műsort, mert tévén sajnos nem tudom követni. Az M1 ma is lekapcsolta az élő adást a kellős közepén, és ADal2013.Hu oldalra irányított. Ott nekem nem megy a nézés, folyton lefagy és azt írja ki, hogy Silverlight probléma van. Próbáltam Mozzillában, Expolerben és Operában is, valamint követtem a Mozzila utasításait, hogy javíthatnám ki a hibát, de nem működött. A kiírás: „A Silverlight összeomlott, frissítsen”. Frissítem, 3 másodpercig megy, aztán ismét összeomlott.

    Gondolom szombaton sem lesz m1 stream, de én Gundi kommentárjaival szeretném nézni a műsort, hiszen mindannyian tudjuk, úgy az igazi.

    Ha valaki tudna nekem segíteni egy jó tanáccsal, hogy mitévő legyek, hogy tudnám megoldani a nézést ADal2013.Hu-ról a lefagyás nélkül, vagy tudtok más alternatívát, légyszíves segítsetek.

    Előre is köszönöm.

    • kidrah

      Dunaworld? Bár az, hogy nem fagy le, ott sem garantált… sehol sem az!

    • A Duna World nem adja. Nálunk is ez volt a baj, androidon keresztül viszont elindultak az extra műsorok. ha letöltöd az alkalmazást okostelefonra, talán ott elindul. A silverlight erőltetése nem jó sztem :s

    • Zsolti

      Én is ADal2013.Hu-n néztem, de meglepően rendben ment, néhány 5-10 másodperces akadást leszámítva. Chrome böngészőt használok egyébként, ha jól látom, már csak azt nem próbáltad.

    • Klész Imre: Sajnos nincs okos telefonom, csak egy régi vacak, így nekem az a megoldás is kiesett.

      Zsolti: Chrome böngészővel is próbáltam, Expolerrel és Firefoxxal is, ráadásul letöltöttem a legfrissebb Silverlightot, de úgy se működött :/

      Azért köszi, hogy megpróbáltatok segíteni.

      Az igazat megvallva én nem értem az m1-et, miért nem lehet rendesen végig adni a stream-et a saját oldalukon? A Dal-t is olyan szépen végig adták :/

    • steps

      Tibo!
      Szerintem próbáld meg külföldi TV csatornák honlapját is, azok közül akik közvetítik. Lehet, hogy nem lesz magyar komment (Gundi), de élvezni fogod….

  • kidrah

    Alexék produkciója alatt figyeltem a német hivatalos oldalon a chat-es reakciókat, és nagyon pozitívak voltak, ami a dal kedves egyszerűségét, a látványos animációt, Danit és Helgát illeti :-), de a magyar nyelv hangzását furának tartották és halálra röhögték magukat, hogy azt énekli Alex: Geldwäsche (ejtsd: {geldvese} – vagyis pénzmosás :-D.

  • Geldwäsche (ejtsd: {geldvese} – vagyis pénzmosás HÁT EZ HATALMAS!!!! :DDDDDDD

    • Gabor

      Pénzmosás! 😀 ez nagyon nagy! 😀

      Nem tudom csekkoltátok-e, de FB-n a görögök(3500) után mi kaptuk messsze a legtöbb like-ot(2000) a többiek ilyen 1000 és környéke. Nem néztem a nemzeti összetételt sehol, de ez is mutatja, hogy másnak is „átjött”.

    • Gabor

      mármint ahol egyesével bejelentik a továbbjutókat

  • Zolitt

    ezzel a „pénzmosással” már én is találkoztam. vicckes. xD

    Peter Urbánról írnék pár szót. a mi dalunk előtt nagyon kedvesen beszélt. és olyat is csinált, amit a többi dal előtt nem. egy szakaszt szépen hangsúlyozva lefordított németre.

    zárásként mondott még valamit, ami nagyon tetszett, de vissza kell néznem, mert „idegállapotos” voltam és elfelejtettem 😀
    szerintem most innen is kaptunk pontot.

  • Zsolti

    Fordulat a hir24-en is (kicsit egyik végletből a másikba):

    „magabiztos, hibátlan produkciót nyújtott” 🙂

  • Balázs

    17-edikként lépünk színpadra szombat este, Svédország és Dánia között. Nem tudom, hogy ez mennyire jó, de majd biztos elkezdődik az elemzés itt a hozzászólásoknál! 🙂 Maga a sorszám nem annyira rossz, a hazaiak után érdekes lesz fellépni, és Dánia előtt, amely dal szintén nem rossz. Remélem nem ezen fog múlni az eredményünk! 🙂