Naptár

2013. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2013: Harmadik nap az arénában

esma-redzepova-lozano

Macedónia. PHOTO: SANDER HESTERMAN / EUROVISION.TV

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com – EBU – 12points.tv

Egy újabb nap Malmőben, ezúttal a második elődöntő résztvevői kezdik a próbák sorozatát. Holnap kora délután Magyarországról is megérkeznek az első kritikák, de addig is lássuk, mit és milyennek láttak az oikotimes.com szerkesztői.

Lettország
+ A PeR plusz egy fővel érkezik ahhoz képest, amit korábban ígértek. Vidám és magabiztos produkciónak tűnik. Vidámsággal nyitja a második elődöntőt.
– Nem vagyok biztos benne hogy a dallam megmarad-e az emberekben. Nincs a dalukkal semmi baj, de valami hiányzik még ahhoz hogy a döntőbe kerülhessen.

San Marino
+ Valentina totál mást mutat most a színpadon, mint 2012-ben, sokkal profibb és sallangoktól mentesebb.
– nem szeretjük a dal formátumát. Az énekesnőt túlértékelik a rajongók és a bukmékerek, bár sanszos, hogy meg fog lepni minket egy döntőbe jutással 8főleg úgy hogy az SMRTV kijelentette, ha idén sem jutnak be a döntőbe, akkor nem indulnak jövőre).

Macedónia
+ A jó megjelenésű, modern énekes és a legendás tehetségű folk énekes duója érdekes párosítás. A stúdióverzió nagyon ütős és annak ellenére hogy senki sem szereti igazán a dalukat, a stúdióverzióra biztosan szavaznék (még ha lövésem sincs arról, hogy mi van a dalszövegben)!
– Lonzano jól néz ki és nagyon jó énekes De Esma egyáltalán nem tud énekelni. Az első próba totális csőd, emiatt biztos, hogy nem lesznek döntősek.

Azerbajdzsán
+ Az egyszerű és kifinomult Farid egy igazi alkoholfüggőként birtokolja a színpadot (ki érti ezt? – a szerk.) Egy üvegdoboz is van a színpadon, ami az életünk reális oldalát szimbolizálja. A cselekmények a színpadon is mind-mind szimbolikusak, plustz jelentéssel bírnak.
– Farid túlöltözött ma, sportemberként több izmot kellett volna mutatnia. Komolyra fordítva a szót, tényleg elhisszük azt hogy valami baj lehet ezzel a fiúval?

Finnország
+ Mosolya, vidámsága és szenvedélye betölti az egész arénát. Hangilag Krista nem is olyan rossz, sőt megszeretteti magát a finn dal. „Üdvözöllek Krista elbűvölö Ding Dong világában” ez a dal jelentése egy egyszerű színpadi megjelenéssel.
– Pletykák keringenek arról, hogyKrista megcsókolja az egyik női táncosát, mint Amszterdamban az „Eurovision in Concert”-en. De ez az infó még nincs megerősítve. Igazából nincs semmi amiben hibát találnánk, Krista nagyon spontán és vidám minden pillanatban. semmi baj nincs vele, oké?

14:40 Közben megérkeztek a friss pletykák a 12points.tv-től!
– Lys Assia kórházban van, a Blick.ch-nak azt nyilatkozta hogy haldoklik.
– A spanyol ESDM nem foglalkozik a fogadóirodák és az előszavazások rossz spanyol eredményével, készen állnak a nyerésre.
– Eric Saade visszatér az Eurovízióba, a green room-ban lesz a vendégek egyik házigazdája, divatos szóval élve „host”.
– Az első talkshow nagy sikert aratott a belga Robertoval.

Málta
+ Szeretjük ezt a lágy dallamtot, annak édes ízét, teljesen megfelelő színpadképpel, és a háttérben felbukkanó dalszöveg részletekkel. Egész kellemes!
– Ez tipikusan egy olyan dal, ami a televotingon vagy nagyon sok vagy nagyon kevés szavazatot kaphat. Veszélyes dal, akkor is a döntőben találhatják magukat, ha sokan utálják is!

Bulgária
+ Népi ruházat és erőteljes vokál érkezik idén Bulgáriából. A dalhoz illő produkciót látunk, kihasználják a kifutó adta lehetőségeket.
– Ezek a ruhák szörnyűek. Reménytelenül sírjuk vissza a „Water”-t 2007-ből. Minden eurofann-nak joga van engem utálni mától de én azt mondom, egy a dal nem ér semmit. Szerintem inkább nem fognak továbbjutni.

Izland
+ Eythornak mágikus szemei vannak, nagy élvezettel fogod te is nézni a képernyőn keresztül! Hangilag egyszerűen bámulatos. A színpad kék színben úszik.
– Túl szép hogy igaz legyen? Május 16-án kiderül. A dal nem emészthető könnyen, de az énekes és a hangja segít, hogy tovább lendülj ezen a dilemmán. Vannak nyerési esélyei? ezzel nem, de a döntőbe jutás gyerekjáték lesz.

36 hozzászólás Eurovízió 2013: Harmadik nap az arénában

 • Gabiii

  Esma tényleg nem tud énekelni, lehet magyarázni, hogy ez az ő stílusa meg stb. de ez nem énekhang amit kiprésel magából.

 • Robek

  De , igen ez énekhang, és nem kipréseli magából, hanem természetesen jön ki belőle… Nekem tecccíík! 😉

 • Fabiana

  Tényleg döbbenetesen rossz, amit Esma művel. Ráz a hideg tőle. Vlatkót végtelenül sajnálom, nagyon jó énekes, egyedül indulva sokra vihette volna.
  Úgy látom Azerbajdzsán benyújtotta igényét a jövő évi rendezésre is. Nagyon ötletes a színpadkép…

 • StanB

  Mint sokan mások én is megpróbáltam ellenállni a próbáknak, de nagyon nem sikerült 🙂 Szóval véleményem a mai napról 🙂 :

  Lettország : Az NF-en se tetszett , és most se , prögős, de felejtős dal, szerintem biztos kieső.

  San Marino : Nagyon szeretem a Crisalide-t , a színpad jó, gyakorlatilag azt tudom mondani hogy egy fair produkció 🙂 Azt kaptam amit várta 🙂 Remélem használni fogja a kifutó részt 🙂

  Macedónia : Abszolút egyetértek az előttem leírt véleményekkel, és biztos kiesőjelölt, nem is írnék róla többet 😀

  Azerbajdzsán : MIÉRTT???? Az NF-en annyira szép volt egyszerű és varázslatos, de ez a puccparádé. Nekem Dima Bilan utánzásnak tűnik, persze 100% döntő.

  Finnország : Egész jó , szintén azt hozzák amit vártam, de a villámos rész nekem nem illik bele Las Vegas után. Valószínűleg döntő 🙂

  Málta : Egyre jobban félem Alexet , mert vagy Gianluca vagy Alex jut tovább szerintem, egyébként nekem olyan tingli-tangli dal.

  Bulgária : Szeretem általában a népzenéket, de ez annyira nem nyűgöz le 2007-ben sem szerettem őket és most se , de viszont egész jó színpadkép, bár egyre nagyobb esélyt látok rá hogy továbbjutnak.

  Izland : Annyira nem fogott meg ez a dal, és nem is írnék semmi rosszat mert tudom hogy nagy szurkolótábora van itthon 🙂

 • Sztbeni

  A macedón dalba miért kellett beleb@szni az angol nyelvű részt? Nagyon gagyi. Macedónul sokkal jobb.

 • K. Balázs

  Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon nagy csalódás ez a második elődöntő EDDIG. A keddi show szinte megállás nélkül fantasztikus lesz, változatos dalok követik majd egymást, nagyon erős kezdőssel.
  A műsor kezdése egy hatalmas tökönrúgás lesz csütörtökön, a Here We Go nagyon erőltetett majomkodás, Valentina furcsa színpadi mozgása után meg a szörnyűséges énekesnőt hallgatják majd a nézők.

  Nem tudom mi értelme volt 3 nagyon is szerethető dalt betenni a szörnyű kezdés után. Nálam alap lett volna, hogy mondjuk Azerbajdzsán indítja a showt, mivel minden megvan ahhoz, hogy továbbjussanak, és mellé még élvezhető is.

  Az első elődöntő változatos színpadképei és különleges megoldásai után elég GÁZOS, hogy csütörtökről az eddig látottak szinte egyike sem volt képes valami újat mutatni!

  Közülük Azerbajdzsán, Finnország és Málta továbbjutásának örülnék, maximum még Izland…

 • Edd

  Nekem ma a finnek tetszettek a legjobban. Pedig azt a tipikus giccsparádét nem szeretem, ami ott lesz, de ők ezt jól megcsinálták. Nem lesz olyan zavaró.
  Én is nagyon érzem, hogy a második elődöntő első fele nagyon gyenge. Én azt gondolom, hogy innen Azerbajdzsán és Finnország a biztos továbbjutó.

 • Dani

  Engem három mondat idegesített fel nagyon:
  San Marino: „Az énekesnőt túlértékelik a rajongók és a bukmékerek, bár sanszos, hogy meg fog lepni minket egy döntőbe jutással, főleg úgy, hogy az SMRTV kijelentette, ha idén sem jutnak be a döntőbe, akkor nem indulnak jövőre.” Ugye, ez nem igaz? Nekik ott a helyük a versenyben!

  Izland: „Vannak nyerési esélyei? Ezzel nem, de a döntőbe jutás gyerekjáték lesz.” Miért is nincs esélye? Habár jellemző, hogy a legjobb dalokat értékelik alul a leginkább.

  • Gabiii

   Dani Izladnak nincs esélye nyerni – minden rosszindulat nélkül mondom – ez teljesen egyértelmű. San Marino túlértékelésében is van valami (én is túlértékelem 😀 ) de azért a döntő biztos meglesz nekik.

  • K. Balázs

   Dani veled egyetlen egy gond van: nem vagy képes objektíven nézni a dolgokat, és ezt nem sértésnek szánom!
   Az izlandi dal csodás, de kellően TIPIKUS EUROVÍZIÓS ahhoz, hogy ne figyeljen fel rá a tévénéző. Én nem nevezném alulértékelésnek azt, hogy sokaknál inkább a gyors, emlékezetesebb, jobb színpadképű dalok fognak szavazatot érni!

  • Dani

   Én is csak reménykedem, hogy Európa ízlése egyszer legalább megegyezik az enyémmel, és az általam legjobbnak tartott győz. De biztos, hogy nem így lesz. A legjobbakat alulértékelik, és vagy olyan győz, amit istenítenek a verseny előtt, vagy olyan, amit én gyűlölök. Mindegyikre volt már példa.

  • Dani

   Ezt a kommentemet még Gabiii kommentjéhez szántam.

  • krobert

   Dani, nem lehet, hogy te értékeled túl? 😀

   Egyébként szerintem a san marinoi dal színpadlépe túl egyszerűre sikeredett (tudom, hogy sokat nem lehetne javítani, mert ez egy ilyen dal) és a hátteret is túl vörösnek érzem.
   A lettek megadják az alapot, egyébként sem annyira rossz az a dal. Macedóniában csalódtam, azt hittem az amszterdami koncert csak egy kisiklás volt. A többi rendben, leszámítva a finn giccsparádét.

 • Zoli

  A PeR dala szerethető, jól fogja nyitni a bulit, megadják majd az alaphangulatot, de ennél többre nagyon nem fogja vinni. San Marino nem okozott meglepetést, épp erre számítottam, győzelem nem hiszem, hogy lesz, de azért titkon reménykedem, hogy legyűri Dániát, Németországot, és Norvégiát… Macedónia nekem vásári. A zenei alap is olcsó, Esma hangját illetően pedig én is azt a tábort erősítem, amelyiknek ez annyira nem jön be… Azerbajdzsán számát utálom, mert sablonzene, izmos férfi énekli, unalmas, monoton, lejárt lemez. Ez a doboz okos húzás, mert szerintem megtalálták az arany középutat, nem estek végletekbe, a kidolgozott produkciók előtt pedig minden normális rajongó leemeli a kalapját. Továbbjutó, de nem az én listámon. Finnország… Bajban vagyok, mert már ellőttem azt a szót, hogy „utálom”, pedig ha tehetném, többet használnám, például itt. Nem jön be ez a hacacáré. Ráadásul 99%, hogy a döntőben is el kell viselnem. Málta a legnagyobb ellenfelünk, bájos dal, hasonló eszközökkel gyúr a szavazatokra, mint mi, de remélem, hogy a rajtszám miatt mi maradunk majd meg jobban azoknak a fejében, akik egy ilyen jellegű dalt mindig bejuttatnak a döntőbe. Bulgáriát egyre jobban szeretem, a Kismet volt a favorit, aztán dacból ezt nem voltam hajlandó elismerni, de mostanra az elődöntő egyik legkiemelkedőbb produkciójának tartom. Tetszik ez a hagyományápolás, Elitsa angolja űberszexi, vokálisan kész csoda az egész a háttérénekesekkel együtt, nem győzök olvadozni, amikor a soundcheck megy a videón… Járna a finálé! Izlandról nem alkotok véleményt, mert a múltkor is túlzásba estem vele kapcsolatban, és túlságosan szeretlek titeket ahhoz, hogy megint megtegyem. 😉 Na jó, annyit megsúgok, hogy remélem, kiesnek. 😀

 • schanc

  Én próbákat továbbra sem nézem, csak a véleményeket olvasom itt. Egy dolgon megakadt a szemem: az izlandi dal bonyolult? Miért? 🙂

 • Bakancs

  Valentina „sikere” engem nagyon Wolf Katira emlékeztet és könnyen el tudom képzelni, hogy hátul fog végezni (de azért továbbjut a döntőbe).
  A maiak közül csak Azerbajdzsán győzött meg (nekem nagyon tetszik, hogy mindig visznek valami innovatív ötletet a produkcióba, érdekes ez az üvegdobozos megoldás), de a finnek energiája is elsöprő.
  Izlandot nem nagyon kedveltem, de ahogy a hang tényleg erős, szerintem esélyes a továbbjutásra.

  Akárhogyan is nézem viszont az elődöntőt, szerintem túl sok a felülértékelt ország ahhoz, hogy Alexnek sikerüljön megelőznie legalább hetet…

 • qpak

  Úgy látom nem csak én tartom nagy konkurensnek a máltai számot. Mind2 szám a hangulatkeltésre gyúr, ám a mienk kicsit mélabúsabb(ami nem szerencsés imo).Ami viszont baj az az,h a mienk koppintásnak érződhet, mivel ők vannak hamarább sorrendben és ráadásul ők is feliratoznak:( Sajnálnám ha bejönne a papírforma,de vagy ők vagy mi és nem felénk dől a mérleg szigrúan szvsz.

 • Zolecs

  lettország..barbara dex könyvelhető, éppúgy mint a kiesés.
  az a csillivilli ruha..
  san marino..még h nem jutnak döntőbe.. meg is nyerik figyeljétek meg 🙂 igen, álomvilágban élek.
  macedónia..olyan mintha esma beletrollkodna lozano dalába 😀
  azerbajdzsán.. nah 😀 így kell színpadra tenni egy dalt. nem sok, nem kevés, és bőven megjegyezhető. sztem még TOP5-ben is végezhetnek.
  finnország..Krista annyira jópofa, kicsit giccses, de milyen legyen egy esküvő? 😀 imádom 😀
  málta..aranyos, de ennyi. remélem a sorszámelmélet miatt inkább ránk voksolnak majd.
  bulgária.. rettenet. az a nyekergés.. ez a népi viselet meg.. tényleg olyan erőltetett a részükről ez az egész.
  izland: egyszerű, szép, tiszta színpadkép. sajnálom h legalább még egy évet kell várni a győzelmükre.

 • Én azért sajnálom szegény Lyst :s

  • Zolecs

   🙁 én is, ám sztem a bulvár mindig is hajlamos volt felnagyítani a dolgokat. jó mondjuk az ő korában már azért benne van a pakliban…

 • Serinon

  Az eddig látott próbák alapján szerintem Dánia és Azerbajdzsán nagyon esélyesek. Kíváncsian várom a többit, főleg a mai első magyar próbát. 🙂

 • b_anni

  hát-hát….alexék próbája valami pocsék volt….

 • Rita

  Annyira azért nem volt rettenetes…a ZP-s koncerten rosszabbul énekelt Alex, DE kellene valamit kezdeni vele, mert Helga mégsem énekelheti helyette az egészet 🙁 A grafika viszont nagyon jól mutat, és nagyon boldog vagyok, hogy a svédek hagyták, hogy az menjen a háta mögött…csak hát az az ének, az lenne jobb :/

  • b_anni

   a grafikával csak az a bajom, hogy a figurák nem férnek ki rá rendesen, a fal formája miatt…. kicsit többet vártam, valami olyasmit is terveztek, hogy angolul fog menni a szöveg, és hát semmi újítás…

  • Rita

   Igen, most, hogy visszanéztem, azt kell mondanom, hogy talán a hanggal van a legkevesebb baj. Kicsit olyan muszájosnak hat az egész, nemhogy 100%, de még talán 50% sem volt. Tudjuk be ezt az első próbának, van még egy próba, addig sokat lehet javulni 🙂 A grafika meg olyan amilyen, majd kiderül, ha látjuk a tévében.

 • Gabiii

  Én nem tudom mit néztem de a válogatós énekléshez képest 100x jobban énekli. Olvasgatva a véleményeket a nagyobb baj inkább az, hogy Alex nem törődik a kamerával.

  • Rita

   Ezt a kamerás dolgot már tavaly is felhozták Pernillánál. Személy szerint én nem igénylem, hogy az énekes „flörtölgessen” a kamerával, ráadásul ez pont az a dolog, amin ripsz-ropsz lehet változtatni. A hang szerintem is jobb, mint itthon volt, de még mindig nem az igazi. Ha csak megközelítené a stúdióverziót, már nagyon elégedett lennék, és nem szólnék egy rossz szót sem 🙂

 • Bakancs

  Szerintem is jobban énekel, de az egész túl statikus, nem tudja átadni azt a meghitt légkört három unottan álló ember.
  Szerintem jobb lenne valami a tavalyi dán színpadképhez hasonló, de nem vagyok szakértő 🙂
  A háttérnek viszont örülök, hogy engedték meghagyni.

 • Fabiana

  Az ének hagyján, az ezután sem lesz sokkal jobb, de Alexen az látszik, hogy muszájból csinálja. Egy-két aprócska mosolyszerű valami jól jönne, mintha élvezné, hogy ott lehet… A háttér legalább maradt, de az meg állítólag nem néz ki jól a képernyőn… :s

  • Gabor

   Kinek adjon át szerencsétlen meghitt légkört egy olyan próbán amit a kutya nem lát? Pláne, hogy alapból olyan a személyisége, ami nem tükröz sok érzelmet kifelé, hiába van meg. Szerintem amikor számítani fog, ő is odateszi magát.

   F1-es hasonlattal élve: nem a szabadedzésen kell ellőni minden puskaport, ez a szakasz arra való hogy megismerkedjen a körülményekkel, és kicsit bejárassa a „gépet”.

 • Kajli25

  Lehet, hogy más csatornát nézek, de nekem összességében tetszett! Persze egy kicsit legyen lazább, de hát ez Alex 🙂

 • Vektor

  A próba és a reakciók alapján az esélyeink csekélyről lementek nullára. Innét csoda kell, amiben én nem hiszek. De legalább valami egyedit küldtünk, és elnézve a válogatónk színvonalát, ennél többet nem érhetünk el idén.