Napi Eurovízió 2013: Svájc

switzerlandTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

A Takasa egy egyedülálló együttes, hat különböző személyiségből áll össze, akik a zenei iránti szenvedélyüket szeretnék megosztani. A tagok életkora széles skálán mozog, a 21 éves Sarah Breitertől a 95 éves Emil Ramsauerig, aki új rekordot készül felállítani a legidősebb Eurovízión résztvevő énekes kategóriájában.

A svájci közönség televíziós nemzeti döntő keretein belül szavazta meg a You And Me című rockballadát az Eurovízióra. A titokzatos „Takasa” név szuahéli nyelven annyit jelent, hogy „megtisztítani”, és röviden összefoglalja azt az örömteliséget és zene iránti szeretetet, amit az együttes megtestesít.

Az együttes tagjait a zenei iránti közös szeretetük és az istenbe vetett hitük hozta össze. Katharina, Sarah, Emil, Michel, Christoph és Jonas ugyanolyan boldogan zenél az utcán, mint a templomban, a börtönben, vagy a parlamentben. A Takasa utazásának következő állomása a 2013-as Eurovíziós Dalverseny Malmőben.

„Együtt alkotunk egységet” – mottójukhoz hűen ez a teljesen természetes csapat egy tökéletes harmóniában lévő előadást nyújt, ami összhangban van az idei verseny „We are one” (Egyek vagyunk) szlogenével.

Daluk a társadalomban érzékelhető feszültségekről szól, amik egyedül a személyes „te és én” kapcsolatok ápolásával feloldhatóak. A tagok hisznek abban, hogy fontos az emberek számára, hogy a különböző generációk együttműködjenek és megtalálják az egységet az egymással megosztott értékekben. Üzenetük időtlen és mindig aktuális.

A Takasa tagjai:
Sarah Breiter (21, ének) idősekkel foglalkozó egészségügyi dolgozó
Christoph Jakob (31, ének) tanárnak készül, részmunkaidőben egy informatikai cégnél dolgozik
Katharina Hauri (46, nagydob) Üdvhadseregi tisztviselő
Emil Ramsauer (95, nagybőgő) nyugdíjas, saját könyvkötészetével foglalkozik
Michel Sterckx (47, harsona) az Üdvhadsereg projektjeinek az irányítója
Jonas Gygax (22, gitár) szabadúszó zenei producer, egy biztonsági cégnek dolgozik

14 Comments

Ők a másodikok a személyes listámon, nagyon remélem, hogy szoríthatok majd értük a döntőben, nagyon megérdemelnék. Édesanyámnak megmutattam a fél mezőnyt, és egyedül ők tetszettek neki, azt mondta, nagyon aranyosak és a dalnak is fantasztikus hangulata van. Csak egyetérteni tudtam vele 🙂

Én nem szeretem ezt a dalt. Első hallgatásra jó, másodikra már hihetetlen unalmas és vontatott sztem. A refrén pedig semmitmondó. A műbalhé is amit csináltak a Heilsarmee körül nevetséges volt.
Nálam: 13/17
Tippem: 13/17

Mivel Svájc az utolsó ország a második elődöntőből,íme az én listám:
1. Finnország, 2. San Marino, 3. Grúzia, 4. Izrael, 5. Norvégia, 6. Bulgária, 7. Málta (7 helyet lépett előre nálam), 8. Izland, 9. Görögország, 10. Magyarország…. 11. Macedónia, 12. Azerbajdzsán, 13. Albánia, 14. Svájc (visszacsúszott a reggeli kommentem óta), 15. Lettország, 16. Románia, 17. Örményország.

Aranyos dal, nagyon szimpatikus és kedves előadókkal.
Bár őszintén szólva mikor kiválasztották őket, kicsit aggódtam Emil miatt…:D
Rájuk és izlandra tuti nyomok egy smst.

Tipp: Döntő 5-10hely
Nálam 39/6

éés mivel ők voltak az 2. elődöntő utolsó napivíziósai, összegzésként az én döntőseim:

1.Finnország 2.Izland 3.Azerbajdzsán 4.Norvégia 5.Svájc
6.San Marino 7.Grúzia 8.Izrael 9.Magyarország 10.Görögország
—————
11.Málta 12.Albánia 13.Macedónia 14.Lettország 15.Örményország
16.Bulgária 17.Románia

Kicsit sajnálom, hogy olyan hamar választottak, de ezt a dalt még mindig nagyon szeretem. 🙂 Olyan aranyosak, ahogy támogatják egymást a színpadon és ha mélyebben belenézünk, ez a dal olyan, mintha egy nagy családról szólna! Kicsit benne vagyok ebben a családban, úgyhogy csatlakozok Zolecshez és Izland mellett nekik is megy az SMS.

Képtelen vagyok mosolygás nélkül végig hallgatni, vidám szerethető dal. Kétségbe vagyok esve a 2. elődöntő miatt. Túl erős a mezőny, én meg túl sok országra szavaznék szívesen. Izlandra és San Marinora biztos megy egy, Svájcot még eldöntöm.
4/39
Tipp: Sajnos kiesik.

Az én sorrendem a 2. elődöntőben: 1. Izland 2. Svájc 3. San Marino 4. Görögország 5. Grúzia 6. Azerbajdzsán 7. Izrael 8. Norvégia 9. Albánia 10. Magyarország
11. Bulgária 12. Finnország 13. Macedónia 14. Lettország 15. Málta 16. Örményország 17. Románia

Comments are closed.