Naptár

2013. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

DR: A 2014-s Eurovízió sem lesz fényűző, egy börtönben is lehetne a verseny

eurovision-2014-genericTudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

Dánia győzelmével a DR Dán Rádió és televízióműsor szolgáltató lesz a 2014-es Eurovízió házigazdája. 5 város verseng a rendezés helyszínéért, a győztest szeptemberben hirdetik ki. Jan Lagermand Lundme a DR szórakoztató műsorainak főszerkesztője elmondta, hogy a jövő évi rendezés megőrzi a malmői verseny intimitását, akár a koppenhágai The Parken, akár más lesz a verseny helyszíne. A 2001-es Eurovízió szervezéséből sokat tanultak. 38000 néző jó volt 2001-ben de 2014-ben már nem biztos.

Jan Lagermand Lundme 2008 óta vezeti a szórakoztató műsorok szerkesztőségét, ő a felelőse az X-Faktornak és a Dansk Melodi Grand Prix eurovíziós nemzeti válogatónak, és végre a nagy álma, az Eurovízió rendezése fog következni.
– Moszkvában és Bakuban nagy show volt, ezeknek az volt a célja hogy a házigazda országot népszerűsítsék. Sokat tanultunk a malmői rendezésből, nagyon megszerettük a rendezvény lebonyolításának ilyen módját, ahogy az SVT csinálta. A Petra Mede műsorvezetését is nagyon kedveltük, de máshogy fogjuk csinálni – mondja Jan Lagermand Lundme.

A Dansk Melodi Grand Prix 2014-gyel kapcsolatban elmondta, hogy azon gondolkodnak, hogy több fordulósra rendeznék, hogy még nagyobb eurovíziós izgalmat adjanak Dániának. Követni akarják a svéd és a norvég mintát, de erről még túl korai beszélni.

A jövő évi Eurovízió helyszínéért 5 város versenyez, közülük a győztest szeptemberben fogják kihirdetni.

Maria Rorbye Ronn, a DR főigazgatója elmondta, hogy minden lehetőséget meg kell vizsgálni. Fontos hogy ez a vizsgálat egy átlátható folyamat része legyen. Ha a verseny Koppenhágában lesz, akkor a 2001-es Eurovízió helyszíne, a Parken Aréna lenne újra használva. Ha a verseny helyszíne Herning lenne, akkor a Boxen Arénát kellene használnunk, ami az idei dán nemzeti döntő helyszíne is volt. Aarhus városa visszalépett a versenyből Herning javára, őket támogatják.

Aalborg a 2012-es Dansk Melodi Grand Prix helyszínét, a Gigantium sportcsarnokot ajánlja, ami valamivel több mint 8000 néző befogadására képes csak. Fredericia város kongresszusi központja a következő versenyző, 8000 néző tudja látogatni az ott rendezett koncerteket és az ország második legnagyobb szállodája is itt található.

Az ötödik helyszín meglehetősen furcsa: Horsens városa az állami börtönnel pályázik. A hír nem vicc: Frank Panduro börtönigazgató elmondta, hogy körülbelül 10000 vendéget tudnának fogadni, de csak állóhelyek lennének. A másik probléma az időjárás, mert a helyszín nem fedett.

Bár ha a svédek azért választották Malmőt mert a dán főváros a híd túloldalán van sok szálláslehetőséggel, akkor jövőre Koppenhága ugyanúgy jó választás lenne a malmői szálláshelyek támogatásával.

33 hozzászólás DR: A 2014-s Eurovízió sem lesz fényűző, egy börtönben is lehetne a verseny

 • force

  Frederica és Horsens sztem esélytelen a rendezésre. Koppenhága, Aalborg vagy Herring közül kerül ki a rendező város, mellesleg meglepne, ha nem Koppenhágában lenne a 2014-es verseny.

 • Ezüst

  Koppenhága lenne a jó válaszKoppenhága lenne jó.

 • Természetesen Koppenhágában lesz a verseny, de például örülnék Herringnek is. A többi viszont tényleg esélytelen, Horsens meg konkrétan egy rossz vicc.

 • Dani

  Amikor először megláttam a börtönös hírt, azt hiszem az oiko-n, akkor először sokkolt. De még mindig nem tudom felfogni. Ezt ugye nem gondolták komolyan, hogy a világ legjobb műsorát ennyire megszégyenítsék? SOHA!!! Fredericia és Aalborg a 8000 fős helyszíneivel esélytelenek. Koppenhága és Herning (kihangsúlyozva: HerNing, nem HerRing) között fog eldőlni az egész szerintem, de egyértelműen Koppenhága legyen!

 • Csak megjegyezném, hogy tavaly sem gondoltuk volna, hogy Malmö lesz az ESC házigazdája… 😀 De szerintem is Koppenhága a legesélyesebb. 😀

 • Gabiii

  Szerintem Herning a legesélyesebb, nem hiszem hogy szükség lesz egy 38.000 fős arénára pár km-re az előző évi helyszíntől. Horsens ötlete egy „kicsit” meredek, nem tudom elképzelni. A másik két várost sem tartanám esélytelennek azért.

 • „A Petra Mede műsorvezetését is nagyon kedveltük”

  Szerintem borzalmas volt.

  • Gabiii

   Az elmúlt években szerintem csak Helsinkiben és Düsseldorfban volt jó műsorvezetés, Malmö így nálam 3. , Belgrádban sem volt rossz a többi viszont kimondottan pocsék volt.

  • Csengettyű

   Gabi, egyetértek.
   Nekem tetszett Petra Mede műsorvezetése, a németeké is nagyon, de amit Bakuban meg Moszkvában leműveltek, arra többször nem vagyok kíváncsi.

  • Balint005

   Szerintem sem volt rossz Petra, nyilván nem volt Anke Engelke szintjén, de például az azeri műsorvezetőköz képest sokkal jobb volt.

  • Csengettyű

   Az azeri műsorvezetőkhöz képest szerintem még én is jobb lettem volna, pedig nekem aztán nem sok érzékem van ehhez 😀

  • Rita

   Az idei műsorvezetés kifogástalan volt, egy csepp hiba nem volt benne, ellentétben a tavalyi szerencsétlenkedéssel és nyálaskodással. Azonban változatlanul a helsinki verseny párosa a kedvencem, különösen Mikko <3 🙂

  • Zoli

   Én Eric Sadee miatt voltam kicsit durcás. Minek kell túlfuttatni azt a csávót? Nem értem… Talán 2007-ben volt egy baromi vicces páros a greenroomban, azt kellene folytatni. Az induló országok úgyis gondoskodnak róla, hogy ne ússzuk meg ügyeletes bájgúnárok nélkül. Bár lehetnék reformer…!

  • Zoli

   Mármint azt a vonalat.

  • Rita

   Zoli, nem tudom, kikre gondolhatsz, de 2007-ben egy borzasztó idegesítő szőke komika volt, akinek egy értelmes mondata nem volt…szégyen volt Mikkóék mellett.

  • Robek

   2008! hm? Zoli, rájuk gondoltál?

  • Zoli

   Megnéztem 2008-at, valószínű ők lesznek azok, bár nem pont ilyenekre emlékeztem. 😀 Egyébként nekem a 2007-es szőke komika is szórakoztatott, őt is visszakerestem. 🙂

 • Én Herninget vagy Aalborgot szeretném végleges helyszínnek. Felesleges hatalmas tömegeket megmozgatni, egy 8000-es aréna is tökéletesen megfelel szerintem. Főleg ha marad az a mentalitás, hogy „mutassuk meg a keletieknek, hogy lehet olcsón Eurovíziót csinálni”. 30000-es aréna meg aztán holt felesleges. Újabban én is ellene vagyok a felesleges grandiózus arénáknak és óriás színpadoknak, mivel elvesznek rajta az emberek, nincs amúgy sem sok haszna, és még nagyon drága is. Nem kell, jó volt ez a Malmői nagyon, ötletes, látványos és elégséges mint Helsinkiben és Belgrádban volt.

 • Balint005

  Remélem hogy Koppenhágában lesz, már az aréna mérete miatt is. Nekem jobban tettszik az, ha az Eurovízió hatalmas arénában, hatalmas színpadon zajlik, jó nagy ledfalakkal. A kedvencem eddig egyértelműen az moszkvai volt, és ezért sajnálattal olvasom hogy jövőre sem olyan lesz. Persze az idei is nagyon jó volt, de szerintem még jobb lett volna a Friends Arénában. :/
  Szóval hajrá Koppenhága és a 38 ezres stadion.

 • Tilla77

  Petra Mede szerintem jó volt. Ahogy kellett és ahogy lehetett egyedül jól látta el feladatát. Nekem bejött, már a Melodifestivalen idején is. Idén Malmö azért nyert, mert ugyanazon hétvégén Stockholm jégkorong vb döntőt rendezett. Jövőre Hernin Boxen vagy a parken jöhet szóba, ha hasonlót akarnak, mint idén a svédek, akkor Herning. A csarnok kisebb,mint a malmői, de jó. Ha nagyot akarnak, akkor Parken.A többi vicc.

 • Zsolesz

  Magyarország is „képviselteti” magát Gdanskban a Fiatal Táncosok Eurovizióján!

  http://www.youngdancers.tv/page/news?id=77443&_t=kristof_szabo_to_represent_poland

 • EsC_BaT

  Horsens városának „arénájában” azért vannak csak a állóhelyek, mert a többiek már ülnek.

 • Mr.Eurovision

  Ahogy megnéztem a helyszíneket, inkább Koppenhága lenne a megfelelő 🙂 Ezt a börtönös dolgot valaki nagyon olyan találhatta ki, aki nem volt még Eurovízión vagy nem látta az eseményt 😛

 • tacom

  Óóó, persze. Legyen Kutykurutty-Ipartelep-Alsón! Ugyan a madár se jár arra, nemhogy valami tömegközlekedés, de egyszer rendeztek már falunapot a Margaréta-réten, ahol 142-en itták egyszerre a kézzel facsart Tuborgot. Sőt, Andersen néninek meg Jakobsen bácsinak van akár 2 kiadó szobája, ahol elférnek négyen, vagy ha összetolják a székeket, akár öten is kényelmesen…Vagy mindenki vigyen sátrat!
  Hagyjuk már!…

 • Én Koppenhágának vagy Aalborgnak örülnék a legjobban.Az idei műsorvezetés közepes volt, a tavalyi viszont tényleg borzalmas.Legjobb eddig a 2011-es német műsorvezetők voltak, utána 2007-es finnek és az idei Petra.Viszonylag tök jó volt a színpad is, bár lehetett volna nagyobb is.

 • K. Balázs

  Nekem kifejezetten bejött az idei rendezés.

  Furcsa dolgot osztanék meg veletek. Az egyik ismerősömet -átlagos tévénéző, az Eurovíziót megnézte, de követi, nem rajongó- kérdeztem, hogy neki az idei vagy a nagy ledfalas előző évekbeli arénák tetszettek jobban. A válasza az volt, hogy fontosak a hatalmas ledfalak, neki sokkal jobban tetszett.

  Furcsa, mivel nekem sokkal bejövősebb volt az idei. A háttér nem vonta el a figyelmet, de része volt a látványnak. A fények sokkal nagyobb hangsúlyt kaptak. A lebegő lámpák, meg azok a színpad fölött. A pirotechnikák is változatosabbak voltak.

  • Zsolti

   Nekem sem hiányzott a ledfal. És Petra is rendben volt, de elég karakteres személyiség, ezért nem csoda, ha kicsit megosztja az embereket.

  • force

   Egyáltalán nem hiányzott a ledfal nekem se, és Petra is kifogástalan volt. Amikor tavaly ugyanezzel jöttek, hogy nem lesz grandiózus az EV, akkor attól tartottam, hogy ugyanolyan borzalmasan unalmas lesz a színpad, mint 2010-ben, de szerencsére nem így sült el. Így azt tudom mondani, hogy az idei szervezés az egyik legjobb volt, talán Düsseldorf volt egy picit jobb ennél 2011-ben, de az tuti, hogy a 2009-es, a 2010-es és a 2012-es szervezésnél milliószor jobb volt.

   Kíváncsi leszek melyik város rendez végül, és a műsorvezetők is fontosak, szerintem visszatérnek a klasszikus 1 férfi-1 nő felálláshoz.

  • Pitbull

   A düsseldorfi szervezés tényleg jobb volt egy kicsit, hiszen alig volt néhány órányi hanghiba…
   Bezzeg most…

  • force, én a 2009-esben sem találtam semmi kivetnivalót az elődöntők műsorvezetőin kívül. Sőt, nálam még mindig Moszkva az átugrandó léc, ha versenylebonyolításról van szó. (Igen, nálam a grandiózum rengeteget számít.)

  • Balint005

   Nekem is hiányzott a ledfal. Sokszor leírtam már, de továbbra is tartom magam ahhoz, hogy a Moszkvai színpad és díszlet volt toronymagasan a legjobb eddig, ahhoz képest az idei díszlet igencsak gyenge volt nekem. De talán majd jövőre 😀

  • Szerintem egyszerűen felesleges a hatalmas színpad, elveszik rajta az a 6 vagy még kevesebb ember (pl. Chiara Moszkvában egyes egyedül …), meg egyáltalán tényleg minek. Helsinki, Belgrád és Malmö a TOP 3 színpad eddig nálam, nem ilyen sorrendben, mert kb. mind egyformán bejön. 😀 Nem kell óriási színpad, ötletes kialakítás kell, kicsivel több mint elégséges méret 6 ember számára, és látványos piro. Nekem ez már átlépi az ingerküszöböm. 😀 Persze ez csak az én véleményem.