Naptár

2013. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Valentina Monetta: A Social Network Song és a Crisalide is közel áll a szívemhez

vmonettaSzerző: Mádi Sándor
Fotó: SMTV

Örömmel jelentjük be, hogy az idei Eurovíziós képviselők közül az idén kétszeres san marinói képviselőt, Valentina Monettát sikerült laptop elé kapni és egy interjút készíteni vele.

Elsőnek szeretném megköszönni, hogy időt szántál ránk és erre az interjúra. Habár már nem vagy idegen az Eurovíziós rajongók számára, mégis meg kell kérdeznem: hogyan indult a karriered?

Minden akkor kezdődött, amikor egy kislány zenehallgatás közben mindig arról álmodozott, hogy egyszer énekesnő lesz. Amikor felnőttem több zenésszel is felvettem a kapcsolatot és manapság a szenvedélyem egyben a munkám is.

Tavaly San Marinót képviselted a Social Network Songgal, idén azonban egy ettől teljesen különböző dallal teszed ugyanezt. Kinek az ötlete volt, hogy ismét te képviseld az országod, zsinórban másodjára?

Ez egy megerősítés számomra, hogy jól csinálom amit csinálok, és hogy az országom hisz az én tehetségemben.

Hogyan készült az idei versenydalod, a Crisalide (Vola)?

Ralph Siegel készítette az alapot, míg a dalszöveg Mauro Balestri és az én közös munkám. A dal üzenete egy új szemlélet tudatosítása, ami segít nekünk szembenézni a félelemmel, hogy helyrehozzuk hibáinkat, és hogy ledöntsünk minden olyan falat, ami nem enged minket hinni magunkban. A The Beatles azt mondta Let it be (Legyen), én pedig azt mondom, Fly (Repülj/Szárnyalj)!

Melyik dalod áll legközelebb a szívedhez?

Mind a Social Network Song, mind a Crisalide közel áll a szívemhez, nem tudok közülük választani.

Követed az Eurovíziós Dalversenyt?

2008-ban, amikor megpróbáltam San Marinót képviselni a dalommal, de akkor az SMTV végül az egyik kedvenc csapatomat, a Miodio-t választotta.

Kik a kedvenc énekeseid a nagyvilágból illetve az Eurovízióról?

Az Eurovízióról az idén Hollandiát képviselő Anoukot kedvelem a legjobban, akik pedig ezen kívül vannak és fontosak számomra: Ella Fitzgerald, Whitney Houston, Caterina Valente és Ornella Vanoni.

Idén 39 ország verseng az Eurovízión. Kik a főbb versenytársaid, illetve vannak-e kedvenceid?

Erős vetélytársnak vélem Amandinet (Franciaország), Anoukot (Hollandia) illetve Zlata Ognevichet (Ukrajna) is, a kedvenceim is ők.

Tudnál néhány dolgot mondani a hivatalos videoklipről?

Minden alkalommal, amikor újra felfedezzük saját fényünket egy olyan mély tudatalatti állapotba megyünk vissza ahol már mindannyian voltunk. Ez a videó mind erről szól, az én történetemről és gondolataimról. A felvételeken megjelenő táncosok és emberek mind-mind San Marinóból jöttek és ezúton szeretném nekik külön megköszönni a munkájukat és a segítségüket.

Mik a terveid és céljaid Malmőben? Honnan szerzed ehhez az inspirációt?

A színpadon magamat adni, valamint megélni és megosztani a pillanatot az emberekkel. Legfontosabb célom pedig hogy folytassam azt, ami a legfontosabb számomra: az éneklést. Mindehhez az inspirációt a közönség szeretetéből nyerem, ők adnak erőt a munkámhoz.

Ki az aki segít neked, hogy minden a legjobban sikerüljön az Eurovízión?

Fabrizio Raggi az a személy, aki a személyes művészi rendezőm és „edzőm”, nagyon sokat segít nekem.

Gondolkoztál azon, hogy megnyered a versenyt?

Az országom, San Marino, rettentő boldog lenne, ha ez megtörténne és természetesen én is mérhetetlen boldogságot éreznék.

Interjúnk végén megkérdezem tőled, hogy szeretnél-e üzenni valamit a magyar rajongóidnak?

Higgyetek magatokban, a mai és minden további nap csodájában. A jövőtöket ti alakítsátok, alakítsátok hát úgy, hogy jó legyen nektek.

 

Köszönjük szépen az interjút Valentina Monetta énekesnőnek, valamint külön köszönet Markus Luem (Head of Press, San Marino) részére, aki a kérdéseket a megfelelő helyre segített eljuttatni. Sok Sikert Kívánunk Malmőben!

6 hozzászólás Valentina Monetta: A Social Network Song és a Crisalide is közel áll a szívemhez