Naptár

2013. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2013: Belgium

belgiumTudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

Belgium eddig egyszer tudott győzedelmeskedni: 1986-ban Sandra Kim vitte a pálmát. 2005 óta mindössze 2010-ben sikerült a döntőbe jutniuk, azóta is várják az újabb alkalmat a finálés szereplésre, melyet talán idei képviselőjük, Roberto Bellarosa hoz el.

Roberto Bellarosa futballistacsaládban nőtt fel, azonban egészen fiatalon, 9 évesen kiderült, hogy belőle sosem lesz sportoló, szülei a zenei tanulmányok felé terelgették a fiút. Énekórái alatt kiderült, hogy korántsem tehetségtelen, és énektanára bátorította a további képzésekre. A fiatal Roberto megfogadta tanácsát, majd miután több technikát is elsajátított, úgy gondolta, hogy benevez a The Voice belga kiadásába. Számára a legfontosabb az érzések átadása a közönség részére, mely meg is valósult: hatalmas rajongói köre alakult ki a verseny alatt.

A verseny megnyerését követően szinte berobbant a médiába, de természetesen a The Voice koncertsorozat részeként is járta az országot. Első kislemeze a Je Crois és első nagylemeze, a Ma Voie 2012 szeptemberében jelent meg, melyet az a Quentin Mosimann írt, aki az ő korábbi mestere volt a The Voice alatt.

Az album zeneszámai a pop és a modern zenék keverékei, szövegeiben pedig egy 18 éves fiú gondolatai tükröződnek az emberiségről, a szerelemről, a körülvevő világról, és természetesen az ő jövőjéről, mint énekes.

Álmai valóra váltak, ugyanis ő lett kiválasztva Belgium képviseletére. A Love kills (A szerelem öl) lett a nyertes dal abból a háromból, melyet előzetesen kiválasztottak. Előttünk áll egy olyan fiatalember, aki tudja mit akar, és hisz az álmaiban, abban hogy egyszer egy elismert művész lesz a munkája és tehetsége által. Az Eurovíziós Dalverseny pedig egy olyan egyedülálló alkalmat kínál neki, amivel szélesítheti saját látókörét, illetve rengeteg új rajongóra teher szert.

22 hozzászólás Napi Eurovízió 2013: Belgium

  • StanB

    Szerintem a dal nem annyira rossz, igaz kicsit középszerű. A stúdió verzió igazi megváltás az élőhöz képest 🙂 Még mindig nem hiszem el hogy ő Voice-t nyert 😀
    Tipp: Elődöntő 12-15. hely
    (A „Reste Toi” lett volna a legjobb választás)

  • Marcell

    Az első verzió és annak élő előadás annyira durván beleégett az agyamba, h nagyon sokáig Belgium az utolsó volt a listámon. A végleges dal nem olyan förtelmes, kíváncsi leszek milyen előadást tudnak hozzá összetenni, na meg Roberto énektudására is kíváncsi leszek. Ha hamis lesz, akkor szerintem ebből akár egy 0 pontos uccsó hely is összejöhet a belgáknak az elődöntőben, ha valami csoda folytán működne a vokál, akkor könnyedén döntősök is lehetnének.
    Tipp: 9/17 (ha az előadás OK lesz, de a döntőben akkor is csak 20-26.hely között végezne)
    Nálam: 15/17

  • EsC_BaT

    Igazándiból egy 18 éves nagyon könnyen ki tudja váltani a fejhangját, és végülis azért is csuszott el a refrain teteje az élő felvételen.

    Ha megemberli magát akkor:13/17
    Ha viszont nem: Nálam is csak 15.
    Döntős helye viszont:26-23. hely körül lesz.

  • Zolecs

    A vojsz győztese? LoL 😀 Az élőfelvételes verzió ezt nem igazán támasztja alá.. Ez az új/stúdió verzió dobott a dalon, és már nincs vele bajom.

    Nálam: 39/20
    Malmőben azonban az elődöntőben marad.

  • Zolitt

    Zolecs, Nem kell messzire mennünk! Csak gondolj Dénire! Ő is nyerni tudott egy vojsztot, oszt’ csak a szeme kék! x)

    Ez a dal stúdióverzióban valóban sokkal jobb, nálam is középmezőny eleje felé halad!

  • Nóri

    Kizárt,hogy ez a dal 0 ponttal végezne.Oké,hogy rossz,de Hollandia akkor is adna a belgáknak pontot ha csak kiállna az előadó és vicceket mesélne.

    Személyes véleményem szerint ez az idei legrosszabb dal.

  • krobert

    Sokat dobott rajta az új verzió, de a dal megmaradt középszerűnek. Az élő előadás felől vannak kétségeim. Nagyon meglepne, ha döntőbe jutnának.
    TIPP: NEM DÖNTŐS, elődöntő 14-16. (a sorszám és egy jó előadás esetleg kisegítheti őket)

  • Gabor

    Szerintem top 5ben lesz döntős

  • Sztbeni

    Nagyon gyenge. A studióverzió se tetszik.

    39/39

  • Dani

    Az első verzió förtelmes volt, az új viszont nagyon jó lett…nálam 20. az első listámban, de majd valamikor lesz új videó az új listámról, ahol viszont feljebb került.

  • EsC_BaT

    Talán a fülbemászó refrain miatt kap pontot. De nem nálam.

  • msz

    Az új verzióval tényleg jobb lett, de nem sokkal. Az énektudásán nem javít. Nálam 35/39

  • Mona

    Én így sem tudom végighallgatni, jelentéktelen középszerű dal. Szerintem nem lesz döntős (legalábbis remélem)!

  • smileyshine

    Az új stúdió verzió nem rossz, de nagyon kíváncsi vagyok, mit fog élőben produkálni! Nincs nagy mondanivalója a dalnak, de egynek jó. Én nem vagyok benne biztos, hogy kiesnek, számomra szörnyű ez az elődöntő. Kb. 5 dalnak szurkolok össz-vissz, a másodikban pedig legalább 13-nak. :/ Ez van. 😀

  • Eleinte próbáltam elfogadni, mert mégiscsak ez volt az első dal, de most már nem tudom tolerálni, egyike sajnos a legrosszabbaknak… Egy idegesítő srác semmilyen dala.

  • Zsolti

    Én csak a fenti verzióról tudok nyilatkozni, az teljesen rendben van. Tetszik, ahogy keveredik benne a modern és a 80-as évek popja, középmezőny. Viszont, ha nem tud énekelni, megette a fene.