Napi Eurovízió 2013: Belgium

belgiumTudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

Belgium eddig egyszer tudott győzedelmeskedni: 1986-ban Sandra Kim vitte a pálmát. 2005 óta mindössze 2010-ben sikerült a döntőbe jutniuk, azóta is várják az újabb alkalmat a finálés szereplésre, melyet talán idei képviselőjük, Roberto Bellarosa hoz el.

Roberto Bellarosa futballistacsaládban nőtt fel, azonban egészen fiatalon, 9 évesen kiderült, hogy belőle sosem lesz sportoló, szülei a zenei tanulmányok felé terelgették a fiút. Énekórái alatt kiderült, hogy korántsem tehetségtelen, és énektanára bátorította a további képzésekre. A fiatal Roberto megfogadta tanácsát, majd miután több technikát is elsajátított, úgy gondolta, hogy benevez a The Voice belga kiadásába. Számára a legfontosabb az érzések átadása a közönség részére, mely meg is valósult: hatalmas rajongói köre alakult ki a verseny alatt.

A verseny megnyerését követően szinte berobbant a médiába, de természetesen a The Voice koncertsorozat részeként is járta az országot. Első kislemeze a Je Crois és első nagylemeze, a Ma Voie 2012 szeptemberében jelent meg, melyet az a Quentin Mosimann írt, aki az ő korábbi mestere volt a The Voice alatt.

Az album zeneszámai a pop és a modern zenék keverékei, szövegeiben pedig egy 18 éves fiú gondolatai tükröződnek az emberiségről, a szerelemről, a körülvevő világról, és természetesen az ő jövőjéről, mint énekes.

Álmai valóra váltak, ugyanis ő lett kiválasztva Belgium képviseletére. A Love kills (A szerelem öl) lett a nyertes dal abból a háromból, melyet előzetesen kiválasztottak. Előttünk áll egy olyan fiatalember, aki tudja mit akar, és hisz az álmaiban, abban hogy egyszer egy elismert művész lesz a munkája és tehetsége által. Az Eurovíziós Dalverseny pedig egy olyan egyedülálló alkalmat kínál neki, amivel szélesítheti saját látókörét, illetve rengeteg új rajongóra teher szert.

22 Comments

Szerintem a dal nem annyira rossz, igaz kicsit középszerű. A stúdió verzió igazi megváltás az élőhöz képest 🙂 Még mindig nem hiszem el hogy ő Voice-t nyert 😀
Tipp: Elődöntő 12-15. hely
(A “Reste Toi” lett volna a legjobb választás)

Az első verzió és annak élő előadás annyira durván beleégett az agyamba, h nagyon sokáig Belgium az utolsó volt a listámon. A végleges dal nem olyan förtelmes, kíváncsi leszek milyen előadást tudnak hozzá összetenni, na meg Roberto énektudására is kíváncsi leszek. Ha hamis lesz, akkor szerintem ebből akár egy 0 pontos uccsó hely is összejöhet a belgáknak az elődöntőben, ha valami csoda folytán működne a vokál, akkor könnyedén döntősök is lehetnének.
Tipp: 9/17 (ha az előadás OK lesz, de a döntőben akkor is csak 20-26.hely között végezne)
Nálam: 15/17

Igazándiból egy 18 éves nagyon könnyen ki tudja váltani a fejhangját, és végülis azért is csuszott el a refrain teteje az élő felvételen.

Ha megemberli magát akkor:13/17
Ha viszont nem: Nálam is csak 15.
Döntős helye viszont:26-23. hely körül lesz.

A vojsz győztese? LoL 😀 Az élőfelvételes verzió ezt nem igazán támasztja alá.. Ez az új/stúdió verzió dobott a dalon, és már nincs vele bajom.

Nálam: 39/20
Malmőben azonban az elődöntőben marad.

Tényleg nem… Pedig esküszöm, hogy láttam egy olyan verziót, ahol énekelt, és fölé volt vágva a stúdióverzió. Ez az éneklése, ebben a stúdióban volt rajta, ezért vágtam rá, hogy playback. Nem volt humorom továbbnézni és meggyőződni. :/

Zolecs, Nem kell messzire mennünk! Csak gondolj Dénire! Ő is nyerni tudott egy vojsztot, oszt’ csak a szeme kék! x)

Ez a dal stúdióverzióban valóban sokkal jobb, nálam is középmezőny eleje felé halad!

Kizárt,hogy ez a dal 0 ponttal végezne.Oké,hogy rossz,de Hollandia akkor is adna a belgáknak pontot ha csak kiállna az előadó és vicceket mesélne.

Személyes véleményem szerint ez az idei legrosszabb dal.

Sokat dobott rajta az új verzió, de a dal megmaradt középszerűnek. Az élő előadás felől vannak kétségeim. Nagyon meglepne, ha döntőbe jutnának.
TIPP: NEM DÖNTŐS, elődöntő 14-16. (a sorszám és egy jó előadás esetleg kisegítheti őket)

Az első verzió förtelmes volt, az új viszont nagyon jó lett…nálam 20. az első listámban, de majd valamikor lesz új videó az új listámról, ahol viszont feljebb került.

Én így sem tudom végighallgatni, jelentéktelen középszerű dal. Szerintem nem lesz döntős (legalábbis remélem)!

Az új stúdió verzió nem rossz, de nagyon kíváncsi vagyok, mit fog élőben produkálni! Nincs nagy mondanivalója a dalnak, de egynek jó. Én nem vagyok benne biztos, hogy kiesnek, számomra szörnyű ez az elődöntő. Kb. 5 dalnak szurkolok össz-vissz, a másodikban pedig legalább 13-nak. :/ Ez van. 😀

Eleinte próbáltam elfogadni, mert mégiscsak ez volt az első dal, de most már nem tudom tolerálni, egyike sajnos a legrosszabbaknak… Egy idegesítő srác semmilyen dala.

Én csak a fenti verzióról tudok nyilatkozni, az teljesen rendben van. Tetszik, ahogy keveredik benne a modern és a 80-as évek popja, középmezőny. Viszont, ha nem tud énekelni, megette a fene.

Comments are closed.