Újra kétfordulós előszavazás a 2013-as Eurovízió dalairól az eschungary.hu-n!

manoSzerző: Szatlmajer Zoltán
Forrás: old.eschungary.hu

Az utóbbi évekhez hasonlóan idén is megkérdezzük olvasóinkat, mely ország diadalmát szeretnék látni végül májusban Malmőben. Tavaly Svédország nyerte a szavazást, a második helyet Magyarország, a harmadikat pedig Izland kapta. A győztest eltaláltuk, az ezüstérmes nagymamákat még döntőbe se juttattuk volna, míg a bronzérmes Szerbiát 9. helyre tettük. Egy bő hónap múlva pedig az is kiderül, idén mennyire egyezik a fórumos szavazók ízlése Európáéval.

A szavazás menete: az első fordulóban mindkét elődöntő országaira (akár Magyarországra is) kell szavazni, elődöntőnként ki kell osztani 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 és 12 pontot. A szavazólapot letölteni, kitölteni majd ha kész, névvel ellátva visszaküldeni a zoltan (kukac) eschungary (pont) hu címre. A szavazásra két hét áll rendelkezésre, vagyis április 19-én 21:00-ig kell visszajuttatni a szavazólapot. Ezután jön az összesítés, és annak végeredményétől függően indul a második forduló.

A második fordulóban az elődöntőnként 10 legtöbb pontot szerzett országon kívül az automatikusan döntős országokra (Nagy-Britannia, Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Németország és a házigazda Svédország), azaz összesen 26 országra lehet szavazni, de csak 10 ország kaphat pontot, az Eurovízión már bevált, fentebb említett módszerrel. A második szavazás végén ismertetjük az elődöntőkre leadott szavazatok részletes listáját és a házi döntőnk végeredményét is.

Tehát a jelenlegi teendők:
letölteni a szavazólapot itt: szavazolap2013_elodontok
– a kitöltött szavazólapot elküldeni a zoltan (kukac) eschungary (pont) hu címre április 19-én 21:00 óráig.

Összefoglaló a versenydalokról:
Első elődöntő

Második elődöntő

41 Comments

Valaki esetleg tudja,milyen dal szól a legelején a második elődöntő összefoglalójának? Annyira ismerős!

Szerintem annyi változást eszközölni kellene majd jövőre, hogy Magyarországra ne lehessen szavazni. Így közelebb kerülnénk egy lépéssel a valósághoz, hiszen elfogultságból majdnem mindannyian adunk magunkra pontot.

Ezt az ötletet én is támogatnám, sokkal reálisabb képet kaphatnánk, mert jelenleg én se tudnám megállni hogy ne adjak egy nagyon jó helyezést Alexnek. 🙂

Szerintem pedig lehessen szavazni a magyar versenyzőre is, hiszen a kérdés az, hogy a fórumozók “mely ország diadalmát szeretnék látni végül májusban”, és ha a szavazónak tetszik a magyar dal, miért ne szavazhasson rá? Nem az Eurovíziós országos szavazást akarjuk lejátszani kicsiben. Aki elfogultságból szavaz a magyar dalra, szerintem nem veszi komolyan a saját zenei ízlését. Én komolyan veszem, ezért NEM fogok szavazni ByeAlex dalára, elfogultság ide vagy oda. Természetesen szurkolok Neki, mert az számomra valóban független az egyéni ízléstől, hogy a hazai versenyzőnk minél jobb helyezését szeretném látni.

Egyelőre én így készítem el beküldés előtt a pontozásom, de ha mégis a régi szerint, akkor max átkonvertálom, de árnyaltabb lenne szerintem az új, ha már idén ez lesz nagyban is.

De ez a változás csak a zsűri és közönség szavazatok összefésülésénél számít és azok alapján ugyan úgy 12 10 8 stb… pontokat fognak osztani az országok. Az ilyen viszonylag kisebb létszámú szavazásoknál így a legjobb, olyan mintha mindenki 1-1 országként szavazna. 🙂

Természetesen igazad van, de az elmúlt évek szavazólapjai beérkezését tekintve (kevés) gondoltam ezt a módszert árnyaltabbnak, és kivédené a szavazunk-e vagy sem Byealexre kérdést is, hiszen mindenkire kellene. 🙂

A masodik elodontonel rosszul szerepelnek a kepletek.
Legalabb 5 percig neztem mi a hiba, osztottam, szoroztam, gyokot vontam, mondom nem igaz, megvan mind a 10 orszag (nagy nehezen), megvannak a pontok es megis NEM jon ki eredmenynek,
mondom ilyen nincs 🙂 Vegul megneztem a kepletet es akkor vettem eszre, hogy Romaniat nem vetted be a sorba, biztos nem szamitottal arra, hogy valaki szavazni fog ra 🙂
En szeretnek 😛
Bocsi, de Kanadabol irok, azert nincsenek ekezetek!
Hajra Magyarorszag! 🙂

Szia ML29! Köszi a visszajelzést! Meghekkeltem a képletet, a második elődöntőnél most már a G2:G18 tartományban figyeli a szavazatokat. Véletlenül történt ez a hiba, mindenki szavazzon bátran Romániára ezután is 🙂

Jómagam az OpenOffice legújabb változatával nyitottam meg, lehet benne módosítani, viszont valami miatt nem engedi .xlsx formátumban elmenteni, ezért átalakítottam .xls-re. Excel 2007-es viszi mindkettőt.

Na, én is elküldtem a szavazatokat…a második elődöntőben, érdekes módon nehezebb volt a döntés, de a 12 pontomat egyértelmű, hogy ki kapta.

És szavazások végén nyílvánosságra hozzátok a részletes eredményeket,hogy ki adott kinek 1,2,3,4 ..10 ,12 pontot?:D

Idén én kihagyom a szavazást. Úgy döntöttem, hogy nem hallgatok meg előre egy dalt sem, csak az elődöntőkben, és majd eldöntöm, hogy első benyomásra mi az ami megfogott, melyik dal tetszik és melyik nem. Tavaly folyton néztem a youtube-on a toplistákat, és mire elérkezett a verseny, annyiszor meghallgattam a kedvenceimet, hogy már szinte ráuntam. Na ezt szeretném most elkerülni.

Technikai kérdés: lehet számítani válasz-emailre a szavazatok elküldése után vagy csak a remény marad, hogy épségben megérkeztek? 🙂

Sok lenne.. 😀 Már így is 50-60 szavazónál tartunk. 😀
Rita néven már jött szavazat, szóval szerintem az lesz az 🙂

Köszönöm szépen, Zolecs, nekem ennyi visszajelzés is elég. Csupán azért kérdeztem, mert korábban volt, hogy kaptam választ, volt, hogy nem, és nem tudtam, hogy most kell-e rá számítanom.

Hogy is mondjam… Eddig 1-2 dalt hallgattam meg, illetve belehallgattam, de mivel idén valahogy annyira MÉG nem kattantam rá, most a videók alapján érzésre szavazok. Az viszont egyértelmű, hogy a második elődöntő húzós… De HAJRÁÁÁ Alex!!!!

Nem tudom, nekem több kedvencem van az első elődöntőből, a top 10-ben is csak egy 2. elődöntős van, az is a 10. helyen. Nekem az első sokkal erősebb, de ez csak személyes vélemény 😀

Szerintem a második elődöntőben az a “csavar”, hogy pl. az eddig “biztos továbbjutó” Románia igen gyenge dalt küldött, szerintem az örményeké sem túl erős, de ott meg akár a Black Sabbath-háttér hozhat szavazatokat. Ezzel szemben az eddigi tuti kieső San Marino egy nagyon erős dalt hoz, akárcsak az utóbbi időben gyengélkedő Izrael is. Itt minden előfordulhat, és annak az ellenkezője is.

Nekem is több kedvencem van az első ed-ben! Ott 10 továbbjutóm is van, míg a másodikban 8 ami tetszik a többi nem!

Kedvencem San Marino, Dánia, Norvégia, Moldova ezeket szeretném ha továbbjutnának.

Tessék szavazni aki még nem tette, ugyanis holnap 21:00kor lezárul az első forduló. 🙂

A tervek szerint még aznap lesz egy videó a továbbjutókról, a szavazás pedig hétfőtől fog indulni.

Én azt mondom igenis lehessen Magyarországra szavazni mert én Romániából vagyok és az élő showban fogok ByeAlexre szavazni a feleségemmel együtt.Hátha bejut a döntőbe Malmőben is.Van esélyünk rá.A közönség jobban szereti mint a tavalyi dalt.A zsűri a kérdés.Az oddson már döntősnek léptünk elő 22-ik helyre ami ok.

Nem tudom, a tummiweb mennyire mérvadó, az ottani szavazatok alapján lényegében végig benn voltunk/vagyunk a döntőben, bár az utóbbi időben már csak a 9-10. helyen. Kérdés, a zsűri hogyan fog hozzáállni a dalhoz.
De persze élő produkcióknál borulhat minden.

Nem kell már megvan a hiba,nem tudom elküldeni,mert nincs fent az a levelezőprogram! 🙁 Amúgy ennek a két országnak kéne nyernie (Magyarországon kívül) San Marino és Dánia 😀 🙂

Comments are closed.