Naptár

2013. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

OGAE előszavazás: Megérkezett Magyarország első pontja Hollandiából!

OgaeTudósító: Klész Imre
Forrás: OGAE International

A két nagy nemzetközi eurovíziós rajongói hálózat közül (van INFE is) az OGAE International április eleje óta gyűjti tagjaitól az előszavazás végeredményét (Magyarország nem tagja egyik hálózatnak sem). Az OGAE előszavazások okoztak már meglepetést a múltban. 2007 óta létezik ez a nemzetközi szavazás, 3 alkalommal sikerült helyesen megtalálniuk a győztest.

Marija Šerifović, Alexander Rybak és Loreen győzelme az előszavazáson és az Eurovízión is azt mutatta, hogy a rajongók ízlése megegyezik a közízléssel. Legalábbis abban a három évben. 2008-ban Charlotte Perelli nyerte az előszavazást, az Eurovízión viszont a 18. lett, szerencsére bejutott a döntőbe. 2010-ben Dániának adták a legtöbb pontot az előszavazáson, az „In a Moment Like This” című dal a 4. helyet csípte el. 2011-ben Magyarország nyerte az előszavazást, az Eurovízión Wolf Kati is szerencsére bejutott a döntőbe, ahol 22. lett. Az idei előszavazás még nem ért véget, a héten le fog zárulni a szavazás az előzetes hírek szerint. Elvileg 10 klub szavazása van még hátra, egy napon 2-3 klub is nyilvánosságra fogja hozni a szavazatait. A jelenlegi állás a következő:
(1) 180 pont Dániának,
(2) 132 pont San Marinonak,
(3) 126 pont Norvégiának,
(4) 93 pont Németországnak,
(5) 91 pont Olaszországnak,

(25) 1 pont Franciaországnak,
(26) 1 pont Magyarországnak

Ma a román és a holland OGAE küldte el a szavazatainak végeredményét, és innen sikerült egyetlen pontot elcsípni Magyarországnak, mégpedig a hollandoktól. Így 13 ország maradt, akik a nemzetközi rajongói hálózattól még nem kaptak egyetlen pontot sem: köztük az automatikusan döntős Spanyolország, és elég sok szomszédunk is: Románia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia.

Ha már az esélylatolgatásoknál járunk, az oddschecker.com összesítésében Magyarország az utolsó helyen állt februárban (akkor még sok országban nem volt meg az eurovíziós résztvevő dal sem, ennek ellenére némelyik ilyen ország már top10-ben szerepelt), múlt hónapban feljöttünk a 22. helyre, jelenleg a 28. helyen állunk az oddszok szerint. Aki Magyarország győzelmére fogad, az akár 225-szörös nyereményt is hazavihet. Persze magyarországi olvasóink nem fogadhatnak törvényesen, a Tippmix pedig csak sporteseményekkel foglalkozik.

18 hozzászólás OGAE előszavazás: Megérkezett Magyarország első pontja Hollandiából!

  • qpak

    Ömm… Jupíkájé?

  • Gabor

    Wolf Kati eredménye is mutatja, hogy ez nem jelent semmit.
    A legjobbak a Tipikus Euróvíziós Dalok, amik a rajongóknál legtöbbször túl vannak hájpolva kevés egyediségük és művészi értékük ellenére is. Aztán vagy ezek nyernek, vagy nem.

  • Gabiii

    Hmmm pedig biztos voltam benne, hogy az OGAE szavazást 0 ponttal zárjuk, a hollandokra meg végkép nem számítottam. Talán Anouk miatt voltak vevők a mi dalunkra.

  • Dani

    Csak nehogy Dánia nyerjen Malmőben. Ezt nem azért mondom, mert nem szeretem a dalt. Szeretem, sőt az egyik kedvencem idén, benne van a top 10-emben, viszont szeretnék látni egy meglepetésszerű győzelmet. Tavaly is túlértékelték Svédországot, a győzelmük nem volt meglepő, előre meg lehetett mondani. Idén pedig nyerjen egy olyan ország, amely még sohasem, és nincs túlértékelve az ezévi dala (és maradhatunk nyugodtan Észak-Európában ilyen téren).

    • krobert

      Akkor max. Norvégia vagy Svédország.. a többi teljesen esélytelen (Izland esetében szerintem meg a döntő is jó eredménynek számít)

    • Gabor

      Pedig ebből a 4-ből (dán, svéd, norvég, izlandi) csak az izlandi ér valamit, és az elég sokat. nagyon remélem hogy nyerni fog.

    • krobert

      Akarmilyen szep meg minden, de semmi esélyük. Nekem pl. a holland dal a kedvencem, de tisztaba vagyok vele, hogy szinten eselytelen.

  • Bakancs

    Szerintem biztosan Dánia fog nyerni Malmőben, mivel egy dal sem olyan tipikusan eurovíziós idén, hogy meg tudná előzni. Örülök a magyar pontnak, remélhetőleg odakint több is lesz ebből.

  • Gabor

    Tipikus Euróvíziós Dalnak kell nyernie? Bárki nyerjen, csak ne ők.

  • EsC_BaT

    Egyátalán mit hívunk „tipikus euróvíziós dalnak”?

    • Gabiii

      Aki sok eurovíziót látott már az érzésből megmondja. 🙂

    • Pitbull

      Bármit, amit Rúzsa Magdi annak tart.

    • force

      Aki rutinos, az egyből megmondja sztem.
      Idén tipikus EV dal a dán, a grúz és talán san marino dala is. A legtipikusabb EV-s dal a közelmúltból szerintem a 2011-es magyar, a 2008-as svéd, andorrai stbstb…

    • EsC_BaT

      De hát ilyen nincs, tipikus eurovíziós dal! Még ha néha én is ezt érzem, de ilyen nincs. Minden dal egyéni. Amit éreztek az általában azt jelenti, hogy ilyen dalt már hallottatok az Eurovízión.

  • Gabor

    Bár szeretem Magdi de nem ő mondja meg 🙂 Gabiiival értek egyet, aki sokat hallgat ilyet az megmondja (Magdi is sokat hallgatott, tehát végül is ő is tudja)

    Pl idénről: Dánia, Grúzia, Azerbajdzsán, tavalyról Loreen.
    aztán Wolf Kati, 2008 Charlotte Perelli…

    Tehát jó közelítéssel amit az OGAE annak tart… 🙂

    Nem mondom mindegyikről, hogy ezek rosszak, csak hogy tipikusak. Pl mindhárom befért a top tizembe, de egyik sincs dobogón nálam, és a dán dal idén a személyes ellenségem 🙂

  • force

    Az elmúlt két évben az OGAE szavazás bebizonyította, h erre nem lehet alapozni. Mivel most Dánia vezet, ha az előző 2 évi tendencia bejön, akkor a dán dal csúnyán bukni fog (én nem bánom).

  • gyokub

    Én szerintem sem Dánia lesz a befutó. Benne lesz a top10-ben, de számomra egy kicsit „műanyag” ízű a daluk. Nekem van egy olyan érzésem, hogy ukrán győzelem lesz megint.

  • marosgergo

    Kaptunk Luxemburgtól 2 pontot az OGAE szavazáson 🙂 😀 ” Merci beaucoup! „