Napi Eurovízió 2013: Nagy-Britannia

unitedkingdomTudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

Nagy-Britannia az utóbbi évek egyik legsikertelenebb országa: 2008 óta két alkalommal is az utolsó helyen végeztek, tavaly pedig az utolsó előttin. 2009-ben Jade Ewen az 5., 2011-ben a Blue pedig a 11. helyre juttatta az országot. Nyerni eddig 5 alkalommal tudtak (1967, 1969, 1976, 1981, 1997). Már többször is kiderült, hogy egy neves előadó közel sem garancia a sikerre, lásd a belga Kate Ryan vagy a brit Engelbert Humperdinck esetét. Idén Bonnie Tyler próbálkozik meg elhozni a nagydíjat az angoloknak, a Believe in me (Higgy bennem) című dallal.

Bonnie Tylert nem kell bemutatnom, ő az, akit mindenki ismer. 17 éves kora óta a színpadon van, karrierje pedig az óta töretlen. Élete során a popvilág legjobb szövegíróival, producereivel és zenészeivel dolgozhatott együtt. Legismertebb dalai a Jim Steinman által készített Total Eclipse Of The Heart és a Holding Out For A Hero. Bonnie háromszor is jelölve lett Grammy-díjra, megnyerte a Yamaha World Song Festivalt, és több mint 20 millió eladott lemezzel büszkélkedhet. Esze ágába sincs leállni, folytatja a turnézást és az éneklést, amit imád csinálni. Legújabb albuma a Rocks and Honey, melyről az Eurovíziós dal, a Believe in me is kikerült.

– Az teszi egyedivé a dalt, hogy a világklasszis Desmond Child készítette, aki rengeteg hírességgel dolgozott már együtt. Összehozza az embereket, ami egyébként az Eurovíziós Dalversenynek is fontos része. Malmőben szeretném a legjobbat nyújtani az országomnak, de én is szeretném kivenni a részem a verseny hetében, szeretnék megismerkedni a többi ország képviselőivel is. Janis Joplin és Bruce Springsteen munkái inspirálnak főként, de a legtöbbet édesanyámtól kapom, aki csodálatosan énekli az operákat. Robert férjem, akivel már 40 éve vagyunk házasok, szintén fontos szerepet játszik, illetve ő volt az 1972-es brit olimpiai csapat egyik versenyzője. Szeretném megköszönni a rajongóim támogatását és szeretetét. Azt üzenem nekik, terjesszék a dalom, mutassák meg mindenkinek, akit ismernek. Érdekességként elmondom, hogy Desmond Child a dalszöveg egy részét egyik közös vacsoránk alkalmával írta a nashville-i házában.
A több mint 40 éve dolgozó Desmond dalai több mint 300 millió példányban keltek el, és olyan világhírű előadókkal dolgozott együtt, mint Bon Jovi,az Aerosmith, Ricky Martin, a Kiss, Kelly Clarkson, Mickey Mouse, Cher és Alice Cooper. Elmondása szerint úgy tud mindig új dalokat írni, hogy igyekszik igazán megélni az életet, újakat tapasztalni.

17 Comments

Nagyon szeretem Bonnie-t amúgyis, szóval örültem a kiválasztásának. Sok kedvenc dalom van tőle, és ez sem tér el tőlük. Kellemes, szép ballada, szeretem hallgatni.
Ám szerintem hátul fog valahol kullogni 🙁

Tipp:Döntő 20-26hely
Nálam 39/11

Szerintem fog kapni pontokat, lényegében főleg azért, mert Bonnie Tyler énekli. Olyan 15. hely köré saccolom.
Maga a szám nekem teljesen lagymatag, a hang az erőteljes, de a dallam maga csaknem altató.

Franciaország nem maradt ki?
Bonniet szeretem, de ez a dal… hogy is mondta Zolecs? Érfelvágós ballada, de nagyon érfelvágós! 😛 Biztosan jobb helyen fognak végezni mint tavaly, pedig szerintem ez a dal sokkal gyengébb.

Ez a dal a nyugalmat árasztja magából,és egy olyan énekesnőtől,mint Bonnie Tyler pedig teljesen átjön.
Ám az angolok egyáltalán nem adnak teret a tehetséges fiatalok számára. Nem értem,miért lenne baj egy jó helyezés…

1996 óta nem volt Nagy-Britannia a TOP 10-es listámon, de idén végre ismét felkerültek. Szeretem Bonniet, a dal is tetszik. Az, hogy milyen eredményt fog elérni meg legyen megelepetés, én drukkolok neki.
Nálam: 2/6 (az automatikus döntősök közül)
Tippem: 15-20.hely között a döntőben

Szerintem kicsit gyenge a dal, de azért jó hallgatni, kellemes. Bonnie-val talán nem járnak úgy a britek, mint tavaly Engelbert bácsival, hogy nagy név, kevés pont.
Egyébként elkészült a youtube-os statisztikám 300 videó felhasználásával, a Kávézóban megtekinthető.

Bonnie-tól ez gyenge, és a zsűrivel szerintem hasonlóan fog járni, mint tavaly Engelbert. Egy jó sorszám kisegítheti, de ha a mezőny elején fog fellépni, akkor teljesen el fog veszni. Kellemes hallgatni, de unalmasnak tűnik az egyszeri nézőnek.

TIPP: DÖNTŐ 14-20.

Szerintem közel sem lesz akkora lebőgés, mint tavaly. A szám jobb, az előadó jobb, mi kell még? Persze túl nagy esélye jó helyezésre sajnos nincs. Én 15-20 közé tippelném.
Nálam: 11/39

Borzasztó elfogult vagyok vele szemben, nem is tagadom hogy majd a kedvencem mellett ő kapni fog egy szavazatot akármilyen is lesz. Szerintem van az az előadásmód amivel meg tudná nyerni a nézőket, remélem ezt alkalmazzák majd. A zsűri nagy kérdés, tavaly Engelbertet nem értékelték, de azért Bonnie egészen más kategória.
Összességében 8-20 helyezésig bármi lehet, de jobbak lesznek mint tavaly.

Ja. És milyen ötlettelen és sivár Bonnie Tyler indítása? Már csak koromnál fogva is távol áll tőlem napjaink mindent elsöprő fiatalság kultusza, de még én is azt gondolom, hogy az eurovíziós dalfesztivál (80 %-ban) a fiatal, feltörekvő tehetségek terepe és nem a leharcolt, second hand, tegnapi sztárok újrafényezésének lehetősége. És az angolok tulajdonképpen évek óta ezt csinálják. Anglia mégis csak a világ egyik zenei nagyhatalma, nagyon szánalmas ez a hozzáállás. Más ország esetében azt mondanám, ha ennyire nincs mit megmutatni, akkor nem kell indulni. Csak hát ők pénzelik a versenyt. Maradjank. Jövőre meg elviselem Cliff Richardot.

Helyesbítés: Nem 20, hanem 100 millió albumot adott el a Sony Music által kiadott karriertörténet szerint.

Bonnie Tylernek van ugyanolyan jó esélye, mint bármelyik másiknak, sőt! Ha mi Wolf Katival nem jutottunk TOP10-be akkor miről beszélünk? Ez teljesen kiszámíthatatlan, de mindenki az utolsók közé sorolja Bonnie Tylert. Miért?
Bonnie legnagyobb rajongótábora Németországban (és német nyelvű országok, CH, AT) van, onnan biztos szép pontszámot kap majd de a norvégok, franciák, hollandok és oroszok is nagyon szeretik. Ezek azok az országok, ahol minden évben több koncertet is ad általában.

Maga a dal nem rossz. A szövege remek, a hangzása lágy, de ezt a dalt a BBC választotta ki az új lemezről. Az évek során sokkal pocsékabb és negatív értelemben meghökkentőbb dalok is nyertek már. Ha az orosz nagymamák tavaly a 2. helyen végeztek, Bonnie is benne lehet a TOP10-ben.

És egyébként is. Bárki is nyeri meg, tiszavirág életű nemzetközi karrierre számíthat. Magyarországra meg délebbre-keletebbre úgyse jött el se Lena, se Alexander Rybak se Loreen. A saját régiójukban sikeresek, de hosszú távon nemzetközi szinten nem sokra viszik. Bonnie Tyler meg már 9 alkalommal járt Magyarországon.

Pitbull, nekem hiányzott Alexander Rybak! Amúgy meg tőlünk délebbre és keletebbre is volt.

Bonnie egy szimpatikus figura, összhangban van a dallal, ami azonban így sem jobb egy közepesnél.

Comments are closed.