Naptár

2013. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2013: Málta

maltaTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Gianluca Bezzina mosolygyűjteménye máltai szívek ezreit melegítette fel a máltai nemzeti döntő hideg, februári napján. A civil foglalkozása szerint orvos-gyógyszerész énekes hét testvér egyikeként nőtt fel, családjában a zenei véna általános jelenség. Munkája és szenvedélye, az előadóművészet között ügyesen találta meg az arany középutat, bár május közepéig valószínűleg az utóbbi felé fog billenni a mérleg nyelve.

Egy helyi együttes frontembereként megjelentetett első kislemeze a közelmúltban a szigetország zenéjének élvonalába sodorta. Funk és indie elemekkel tarkított muzsikájuk mögött fellelhetjük Gianluca példaképeinek hatását is: tevékenységét nagyban inspirálta Michael Bublé munkásságának töretlen színvonala, John Mayer, a modern blues megteremtője, de Chris Tomlin kortárs keresztény melódiái is.

A vallásnak egész életében fontos szerep jutott. Oszlopos tagja az imakör kórusának, de volt már a szeretet misszionáriusa is, amikor önkéntes munkát végzett torinói, kairói, és palermói gyerekek körében, Teréz anya követőjeként. Zenészként elsőként a tangóharmonikát tanulta meg bűvölni, majd hirtelen azon kapta magát, hogy országszerte jótékonysági koncertek során játszadozik a hangjával.

Ezen események egyikén környékezte meg Gianlucát két tehetséges dalszerző, Boris Cezek és Dean Muscat, együttműködés céljából. Végül a Tomorrow című, eredetileg rádióslágernek szánt remekművük a „jó hangulat”-faktor propellerével hamarosan egészen Malmőig repíti az ifjú tehetséget.

 

11 hozzászólás Napi Eurovízió 2013: Málta

 • force

  Szép lassan kúszik felfelé a máltai dal a listámon, de a TOP 10-be még nem jutott be. Ettől függetlenül szerintem Alex legnagyobb ellenfele Gianluca lesz idén szerintem.
  Nálam: 12/17
  Tippem: 12/17

 • schanc

  Én szeretem ezt a dalt, olyan kellemes hallgatni, bár az is igaz, hogy nagyon maradandót nem hagyott még bennem.

 • Bakancs

  Ahogy ma reggel felébredtem, épp ez a dal járt a fejemben.
  Szerintem nem egy nagyon emlékezetes dal, de lehetségesnek tartom, hogy továbbjutnak, és én is Alex nagy ellenfelét látom benne.
  Az énekest viszont idegesítőnek tartom.

 • Erzsi

  Nálam első hallgatásra benn volt a tízben. Imádom. Kedves, vicces, jó hangulatú.

  Elgondolkodtam azon, amit Force írt, hogy Alex legnagyobb ellenfele lehet, és úgy gondolom, igaza van. Miközben teljesen más karakterű a két dal, valahogy mégis ugyanaz a közönség fogja szeretni mindkettőt.

  • Robek

   Erzsi! Te az az Erzsi vagy? Csak azért kérdem, mert ennyi pozitív és nyugodt hozzászólást rég nem ttapasztaltam részedről. Fáradt vagy? Vagy megemelték a fizetésedet a 8x-ra? Akinek a Kabát és Laka tetszik annak hogy tetszet az idei máltai dal? Az én zenei izlésem olyan tág határok között mozog, hogy már szinte nincs is zenei izlésem, de azért még érzem a különbségeket.
   No, és ellenfele Alexnek? esetleg a K.S.András shálállááájának lehetne ellenfele…. Meghallgatom , de nem tartozik a kedvenceim közé.

  • Erzsi

   Robi! Öregszem. Veszedelmesen. Már nem ugrok minden szóra. (Pedig néha tudnék …) Már meggondolom, mire reagálok. Ami nem éri el az ingerküszöbömet, arra nem írom, hogy dögunalom. Ami kicsapja nálam a biztosítékot, arra nem írom, hogy felháborító silányság. De nincs is ebben az évben olyan bicskanyitogató pofátlanság, mint tavaly az oroszok. Próbálok pozitív lenni. Ahhoz kommentelek, ami tetszik. Például a máltai.

   De hát miért nem fér bele egy ember ízlésvilágába a Kabát, meg a máltai fiú, Natasha St. Pier és a Voda? Szerintem mindenki találna a maga kedvencei között ízlés beli szélsőségeket. Vagy a támogató hozzáállást nem tudod az én profilommal összeegyeztetni?

   (Nagyon szomorú sorsom van. Leltározok. Egy zárt, ablaktalan raktárban egy számítógép társaságában töltöm a 8 órámat. Egész nap eurovízió szól nálam nagy hangerővel. 2012-től hallgatom visszafelé, most tartok 2005-nél. Ha 1989-hez érek, elölről kezdem. Amennyire meg tudom tippelni, van még ebben a melóban 1989-2013 kétszer oda-vissza. Hát csoda, ha ennyire kataton vagyok?)

 • Zolecs

  Aranyos, kedves kis dalocska, de valahogy mégsem tud rám hatni.
  39/27

  Tipp: elődöntőben marad

 • Gabiii

  Nagyjából egyet értek veletek, aranyos, kellemes, vicces és ki kellene ütnünk, ha tovább akarunk jutni. A helyzeti előnyünk megvan. Kíváncsi vagyok a produkciójukra, mert ha egy sima eléneklés lesz akkor szerintem nem jutnak tovább.

 • Clusters

  Kellemes nyári muzsika, mondanivalója nem sok van, de élvezet hallgatni.
  39/17
  17/6

 • smileyshine

  Ez a szám annyira, de annyira cuki! Elgondolkodtam, hogy ha valami ételhez kellene hasonlítani a dalokat, ezt biztosan citromos fagyi lenne, tejszínhabbal és eperrel! Mindig megnevettet és a szövege is annyira aranyos. Elég erős volt a máltai mezőny, nagyon sok jó dal volt, de azt kell mondjam, jól választottak!

 • János

  Ez az ország valahogy mindig a vidámságot árasztja magából,imádom őket. A tavalyi produkciójuktól az állam leesett. Idén nem hiszem,hogy ez be fog következni,bár kis reményt még fűzök hozzá. 🙂