Naptár

2013. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Dorians: Nem célunk a győzelem, de a vereség sem

doriansSzerző: Mádi Sándor

Következő interjúalanyunk a Dorians, akik Örményország képviseletében lépnek színpadra májusban. A következőkben a velük készült beszélgetést olvashatjátok.

Mikor kezdődött az előadói karrieretek? Hogyan alakult meg a banda?

A csapatunk 2008-ban alakult, mint egy zenéket feldolgozó cover együttes, a nevünk pedig Gor and Friends (Gor és barátai) volt. Főként Led Zeppelin zenéit játszottuk, ez volt a kedvencünk, de kevesebb, mint egy év alatt sok változáson esett át a banda: a nevünk Dorians lett és onnantól kezdve nem csak feldolgozásokat, hanem saját dalokat is játszunk. Ez a mi történetünk.

Idén a Dorians lett kiválasztva Örményország képviseletére az Eurovíziós Dalversenyen. Miért esett rátok a választás, illetve gondoltatok arra korábban, hogy részt vesztek?

Az örmény közszolgálati televízió megkért minket, hogy képviseljük az országot, és természetesen elfogadtuk az ajánlatot. Mindig is érdekelt minket a részvétel, szerettük volna a mi saját rock bandánkkal és zenénkkel szórakoztatni a közönséget.

Ami pedig a kérdés másik felét illeti: igen, tavaly próbálkoztunk. A dalunk már meg is jelent, de ekkor úgy döntött az országunk, hogy nem veszünk részt, teljesen egyet értettünk a döntésükkel.

Még egy dolog: Gor Sujyan már részt vett a versenyen 2010-ben, Eva Rivas egyik háttérénekeseként.

Hány dalból választottátok ki azokat, melyeket az adásban hallottunk?

Oh, rengeteg dalt kaptunk a világ minden tájáról, nem tudom pontosan hány közül.

Hogyan készült a dal (Lonely planet)?

Talán tudjátok, hogy a dalt Toni Iommi írta, aki a Black Sabbath alapító tagjaként ismert. A menedzserünk felkérte egy dal megírására, és ő szívesen el is készítette nekünk. Miután megkaptuk a zenét Tonytól, továbbadtuk Vardan Zadoyannak, aki megírta a dal szövegét. Vardan a mi zenekarunk kreatív producere és főként ő készíti dalaink szövegét.

Mi a dal üzenete?

A dalunk egy magányos bolygóról szól, ami nem csak a Földet jelenti, hanem minket, embereket is magában foglal. Mi úgy gondoljuk, hogy mindenkinek megvan a maga bolygója, tehát ha egy jobb világban akarunk élni, akkor mindannyiunknak tenni kell érte, hogy egy élhetőbb helyet teremthessünk. Reméljük, el fogja érni és meg fogja érinteni a hallgatóságot.

Követitek az Eurovíziós Dalversenyt? Melyik volt az első évetek?

Nem emlékszem mióta, de időről időre nézzük az Eurovíziót, magát a versenyt pedig az ABBA zenekarnak szeretnénk megköszönni. Mindenki tudja, hogy világsikerre tettek szert az 1974-es győzelmüket követően, és, hogy a Waterloo minden létező zenei lista csúcsára eljutott.

Kik a kedvenc énekeseitek?

Led Zeppelin természetesen, mint említettük fontos része volt a csapatunkban az ő zenéjüknek. Ami az Eurovíziót illeti, nem szeretnénk senkit kiemelni, hiszen nagyon sok remek előadó van idén is.

Idén 39 ország versenyez. Vannak-e kedvenceitek, nagy ellenfeleitek?

Elsőnek is le kell szögeznünk, hogy minden ország képviselőjét tiszteljük és nem ellenfélnek, hanem inkább kollégának tekintjük őket. Málta és Olaszország dala tetszik főként az idei mezőnyből.

A hivatalos videó már megjelent. Meg kell jegyezzem, egyedi. Kié volt az ötlet?

Köszönjük a kedves szavakat! Az ötlet a producerünké, Vardan Zdoyané.

Mik a terveitek a malmői színpadra?

Egyelőre ez maradjon titok, így nagyobb meglepetésként fog hatni májusban.

Mik az elvárásaitok az Eurovíziót illetően? Mik a főbb céljaitok?

A célunk nem a győzelem, legkevésbé a vereség: úgy megyünk Malmőbe, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból. Megpróbálunk nem okozni csalódást azoknak az embereknek, akik kedvelnek és támogatnak minket.

Mi inspirál titeket?

Nagyon sok olyan zenekar van, ami inspirált, vagy jelenleg is teszi. Néhány ilyet: Led Zeppelin, Pink Floyd, Deep Purple, de még sorolhatnám a listát, azonban a természet is fontos szerepet játszik.

Szeretnétek-e üzenni valamint a magyar olvasóknak és Dorians rajongóknak?

Kedves olvasók, rajongók! Köszönjük mindazt a szeretetet és támogatást, amit nekünk adtok. Élvezzétek a dalunkat, amellyel az Eurovízión fellépünk és higgyetek bennünk, mi mindet megteszünk, hogy ne csalódjatok most sem bennünk!

Köszönjük szépen az interjút a Dorians bandának, valamint köszönet a segítségért Dina Hovhannisyannak! Sok sikert kívánunk Malmőben!

Hozzászólások lezárva.