Naptár

2013. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Hamarosan elkészül a malmői színpad

malmo_stage_constrTudósító: Szalma Róbert
Forrás: eurosong.hr

Malmőben a munkálatok nagyban folynak és mindenki izgatottan várja, hogy mit fog nyújtani az új színpadtechnika a közönségnek és a tévénézőknek. A színpad legkésőbb május 4-re kell, hogy elkészüljön, hiszen a műsorvezető hölgy, Petra Mede 5-én fogja először kipróbálni. Az előadók pedig az alábbi beosztás szerint fognak próbálni.

Az első próbák
• május 6. – Ausztria, Észtország, Szlovénia, Horvátország, Dánia, Oroszország, Ukrajna, Hollandia
• május 7. – Montenegró, Litvánia, Fehéroroszország, Moldova, Írország, Ciprus, Belgium, Szerbia
• május 8. – Lettország, San Marino, Macedónia, Azerbajdzsán, Finnország, Málta, Bulgária, Izland
• május 9. – Görögország, Izrael, Örményország, Magyarország, Norvégia, Albánia, Grúzia, Svájc, Románia

Arról már beszámoltunk, hogy milyen újítások lesznek idén. A legtöbb technika már a helyére került az aréna falain belül. Hogy hogyan állnak az előkészületek azt erre linkre kattintva láthatjuk.

malmo_stage_constr2

10 hozzászólás Hamarosan elkészül a malmői színpad

  • Dani

    Biztos jó lesz! Már várom.

    (És néhány helyesírási hibára szeretném felhívni a figyelmet, de ezek biztos, csak véletlenül kerültek a cikkbe: nem Petra Meda, hanem Petra Mede; nem Monte Negro, hanem Montenegró; nem Makedónia, hanem Macedónia)

    • Pitbull

      De én úgy mondom, hogy „omlósz”! 🙂

    • Clusters

      A Makedónia nem hiba, itthon mind a két változat helyes, kiejtésben is.

    • Zoli

      Dani, a világnak Rád van szüksége. Kérlek, gyere el Kaposvárra, rengeteg hibát fogsz találni, aminek létfontosságú lenne a kijavítása. Például a zeneiskolánk műemlék, és római számmal próbálták kiírni az építési dátumot, amit pontosan nem tudok, hogy mi volt, de így kezdődik: MCCCC… Na, erre mit mondasz? Vagy, mi a véleményed arról, hogy „The fire extinguisher can be find by the cashiers’ desk” – ezt mondjuk a győri TESCO is lehet, hogy elkövette. Vásároltál már „méhész boltban”? No és az egyetlen szabály szerint le nem írható magyar kifejezés („bontott téglaburkolat”) esetében tudsz valami innovatív ötletet bedobni? Kérlek, légy a somogyi megyeszékhely megváltója, a Messiás, mielőtt ez elharapódzik… Kérlek! Esedezek! Dani… A világnak szüksége van rád! Cserébe benevezlek egy Nobel-békedíjra. Alku?

      (Egyébként a Monte Negro írásformával kapcsolatban semmi kivetnivalót nem látok. Nincs hosszú ó a végén, ami arra utal, hogy nem a magyar írásformát használja. Nem is az angolt, mert az egybe van, mielőtt fölvetné valaki – viszont az ország neve anyanyelven Crna Gora, ebből Crna=Negro, Gora=Monte. Szóval a kettő tag kiemelése akár jogos is lehet. Nem a szokott forma, de én örülök, ha a nyelvünket alapjába véve nem romboló pajkosságokkal találkozhatok. Az egérPAD, pendrive, , like, stb. mellé befér egy Monte Negro, nem?)

    • Pitbull

      Irónia Level1000! 😀

  • Tilla77

    Jaj Petra, Petra, jó kis móka lesz, bírom azt a csajt.

  • Zoli

    Kész a színpad, és atomul néz ki!
    http://www.eurovision.tv/page/multimedia/photos?gal=78893
    Váó, bitang lett:)

    • Gabiii

      Huu nagyon tetszik! Már idegbajt kaptam a „too small” és egyéb jelzőktől ez jó kis válasz lesz nekik.
      De tényleg, valaki magyarázza már el, hogy miért olyan nagyon jó az óriás színpad?

    • Zoli

      A „too small” még mindig sláger, sebaj, túl sok a megalomániás európai. Amúgy elvileg valami egyesület megcsinálta a koreográfiákat, és most is éppen próbálják őket (dummy rehearsals), hogy hazaküldhessék az adott képviselőknek, és már most véleményezhessék a világítást, kameraszögeket, stb. Ennek megfelelően a dán és a horvát produkciót véltem eddig felfedezni. Nem tudom, az egyik kép gyanús, hogy valami apró köze lehet a mi színpadképünkhöz…

    • Rita

      Nekem nem nyerte el a tetszésem, de sokkal jobban tetszik, mint a tavalyi. A too small „vitához”: ezt sohasem értettem!! Számomra a 2009-es orosz színpad a performanszokat nagy részét nézhetetlenné tette, egyszerűen hat embernek nem kell akkora színpadot gyártani!! Nekem változatlanul a bensőséges norvég színpad tetszett a legjobban, de ebbéli véleményemben nem sokan támogatnak 😛