Napi Eurovízió 2013: Írország

irelandTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Írország rekordtartó az Eurovízión, ugyanis eddig hét alkalommal végzett az élen a versenyzőjük a megmérettetésen. A nyolcadik győzelemért Ryan Dolan száll harcba Malmőben, az Only Love Survives című dallal. Ennek Wez Devine mellett az énekes a társszerzője is.

A tehetséges zenész az évek során több előadó – például a Jedward – munkáját is segítette, de ő maga sem volt rest a rivaldafénybe állni. Írország egyik legjobb muzsikusának tartják, népszerűségét pedig mi sem bizonyítja jobban a Youtube-csatornáján szerzett 800000 találatnál. Eurovíziós részvétele nagy öröm számára, már alig várja májusi fellépését. A www.eurovision.tv oldalán kiemelten mondott köszönetet családjának, barátainak, valamint mentorának, Stuartnak. Stuart O’Connor az ír nemzeti válogató során vette pártfogásába Ryant, amivel az énekes vélhetőleg igazán jól járt, hiszen O’Connor a Jedward mestere is volt – többek között a Waterline színpadra vitele is az ő elgondolása alapján történt.

Wez Devine 34 éves, zeneszerzőként és producerként is sikeresebbnél sikeresebb dalok fűződnek a nevéhez. A legkedveltebb szerzeménye a The Secret címet viseli, előadója a Zenemy DJz formáció és maga Ryan Dolan.

17 Comments

Egy semmitelen tucatdal. Az íreknek remek népzenéik vannak, mégis ilyen tucatokat küldenek mindig… Nem lehetne végre valami egyedit?
39/32

Na, ez az dalt amitől falra tudnék mászni.
Nyálas, sablontucat, a szövegéről már nem is beszélve.
Az írek mostanában semmi értékelhetőt nem küldtek, bárcsak kiesnének. 39/34

Nekem ez a szám egészen elöl van a listámon. Ha a refréntől eltekintenénk akkor nagyon tetszene. Szerintem ez a dal nem fog jól szerepelni. Vannak kétségeim az élő előadást illetően. Elcsípheti a döntőt, de nem lepődnék meg, ha kiesne.

TIPP: DÖNTŐS, ott 21-26.

Ez a dal: POCSÉK!!!
Borzalmasan unalmas szerintem, ráadásul az előadó is idegesítő, ettől függetlenül sajnos sztem bejut a döntőbe.
Nálam: 15/16
Tippem: 4/16 (15-20.hely a döntőben)

Nekem sem a kedvencem, de elég “menő” ez a típusú zene most. Egyáltalán nem lepődnék meg, ha végül top 15 lenne.

Jedward2 ecsetfej nélkül. A stílus (és a tehetség) kb. ugyanaz. Remélem simán kiesik.
Nálam: 32/39
Tippelni nem fogok, mert a tinilányok számától függően lehet utolsó, de TOP15 is.

Az elejét még el lehet tűrni a dalnak,na de amikor a magas részekhez érkezik,és elkezd nyivákolni…Egyenesen elviselhetetlen. Nem szeretném,hogy továbbmenjenek mert rossz hallgatni,és hátha Írország végre befejezi az utóbbi évek tucatjainak küldését.

Nekem ezzel a dallal eleinte nem volt sok bajom, legfeljebb az, hogy nem éppen az én ízlésvilágom. De aztán hallottam az élő produkciót, és akkor jöttem rá, hogy ez bizony szörnyű. Nagyon nyálas, és azok a bizonyos magas hangok élőben csak rontanak rajta. Remélem a tinilányoknak lesz fülük, és nem adnak neki döntős lehetőséget.

Nálam ez még az elődöntő 10. továbbjutó helyén van. Összesítésben pedig a 20.
Azért tetszik a dal, mert pörgős, és ennek egyenesen örülök, mert sok ország a baladisztikusabb dalokat kezdi előnybe részesíteni. Tényleg van egy mai modern hangzása, igaz gyenge kicsit az élőben énekléstől én is félek, maximum nem jut tovább…

nálam ez a dal a svédekkel abszolút egy kategória, de annál egy fokkal jobb, mivel legalább nem elcsépelt témája van a számnak, egy pár fokkal magvasabb mondanivalója van. 20/39

Nekem olyan semmilyen a dal, sajnos ezek az írek mostanában számomra mindig menőzni akarnak, nagy arcal készülnek mindig az eurovízióra. Valahogy nálam nem ért célba.

Nálam: 32.

Én inkább JEDWARD-öt szeretném! Szerintem ez a legrosszabb dal idén, nálam összesen kettő esik a hallgathatatlan kategóriába és ez az egyik. Nem maradhatnánk a balladáknál? Egyébként vissza kellene nézniük a győztes dalaikat és elgondolkodni, hogy hol is van a baj.

Szerintem cukik! Na jól van, viccen kívül, úgy értettem, hogy inkább ők, de jobban szeretném a régi dalaikat, mint pl a Voice. 🙂

Comments are closed.