Naptár

2013. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2013: Franciaország

franceTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Amandine Bourgeois hangjának története van. Arról a lányról szól, aki kiskorában szerelembe esett a muzsikával, duettről álmodott Whitney Houstonnal, zenetörténeti, majd fuvolaórákat vett, méghozzá a nizzai konzervatóriumban.

Első együttesével Toulouse környékének minden szórakozóhelyét felbolygatták. 2008-ban a „La Nouvelle Star” című tehetségkutató nyerteseként egyből megbolondította a közönséget, hála sokoldalú hangjának: a rekedtestől a meleg, simogatóig minden árnyalatot remekül tud megszólaltatni.

2009-ben megjelent debütáló albuma kisvártatva aranylemez lett. Másodszor tavaly vonult a stúdióba, Londonban Amy Winehouse egykori csapatával dolgozott együtt. A brit fővároshoz kötődik egyik legédesebb emléke is: a Scorpionsszal közös produkciója nyitotta meg Johnny Hallyday koncertjét.

A szerzőkről: David Salkin ötévesen kezdte zenei pályafutását az ütős tanszakon, majd gitárt ragadott a kezébe. 15 évesen már Pierre Vassiliu turnéján dobolt. Később rengeteg előadónak szerzett dalt és segítette stúdióbeli munkáját – a nagyobbnál nagyobb nevek között ott van például a hazánkban sem ismeretlen Zazie is.
Legalább ennyire nagyra tartott alkotó a szövegíró, az orosz származású Boris Bergman. Londonban látta meg a napvilágot, Franciaországba 14 éves korában érkezett. 1968-ban a görög Aphhrodite’s 7Child egyik dalát, a „Rain and Tears” címűt öntötte szavakba. A nagy áttörés után ő is a legváltozatosabb formációkat, énekeseket segítette, két munkája (Un Train Qui Part – Monaco, 1973; Une Chanson C’est une Lettre – Monaco, 1975) az Eurovízió színpadán is megmérettetett.

16 hozzászólás Napi Eurovízió 2013: Franciaország

  • EsC_BaT

    Én úgy veszem észre, hogy a franciák dala csak úgy ott lesz az eurovízión, nálam legalábbis nem tudott kiemelkedni a tömegből. De attól függetlenül ez egy tipikusan a mai francia könnyűzenét tükröző dalról van szó.

    Pár szép elemtől eltekintve, nálam: 16.

  • Zolecs

    Tipikus „futottak még” kategória. Az én listámon is csak úgy elvan. Igazából a franciák elég ritkán küldenek olyat, amitől én meg tudok vadulni 😀

    Tipp: 20-26.hely
    Nálam:39/30

  • krobert

    Meglepődnék ha jó helyezést érne el, semmi megjegyezhető nincs benne. A francia nyelv hozzátesz azért valamit, de teljesen elveszik a többi dal között. Nálam a 29-30. hely körül mozog.

    TIPP: 21-26.

  • Robek

    Ezt a dalt én most hallottam először! Ez fantasztikus! Felugrott az első helyre nálam! Natasha Stp. óta nem tetszett ennyire a franciák dala! Ez brutality jó! A tavalyi R-Go utánzat után ez valami eszméletlen jó. Sajnos a tömeg nem lesz vevő rá, de ne legyen igazam. Remélem élőben is tudja majd hozni ezt a minőséget, ha meg sem mozdul a színpadon ez a dal akkor is jó lesz! KEDVENC!!! Bocsi Alex 🙁 leszorított a dobogóról a csajszi! 🙂

  • Seatter

    Egyik legnagyobb kedvencem,Németországgal ,Izraellel,Montenegróval és Norvégiával együtt 🙂
    Nálam a top 5 az kavarog,sosem tudom ki az első,de ez nálam top 5 ,az tuti.
    (van róla élőben videó,szerintem eszméletlenül nyomja ):)
    Döntős ugye,mert francia (aminek nagyon örülök),így a döntő tipp:12-16.hely
    Azért tippelem viszonylag „hátra” ,mert amilyen dalokat én szoktam kedvelni,azok vagy be sem jutnak a döntőbe (pl:Hollandia 2012,Szlovénia 2012,Lettország 2012.. persze vannak kivételek..) vagy nagyon hátul végeznek (pl.Észtország 2011,Magyarország 2011,Norvégia 2012,Dánia 2012)

  • force

    Furcsa ez a dal. Tetszik is meg nem is. Nagyon kíváncsi leszek arra, hogy milyen lesz az előadás, sok múlik majd ezen a franciák esetében is. Valamint még annyit, hogy maximum egy későbbi rajtszámmal tudnának jobb helyezést elérni, mint 20-26.hely.
    Nálam: 5/6 (az automatikus döntős dalok között)
    Tippem: 18-26.hely között

  • Gabiii

    Azért ehhez lehetne alkotni kemény dolgokat a színpadra, de inkább esélyesek a 20-26. helyek valamelyikére.

  • Mettyú

    megnéztem a tegnapi koncertes felvételét és fantasztikus légkört tud szerintem kialakítani a nő.
    szeretem a számot és bízom benne, hogy sikerül jó helyezést elérniük.
    Nálam: 23/39

  • Zsolti

    Ritkán történik meg, hogy elsőre tetszik egy dal, de másodjára valamiért elveszti a varázsát.

  • msz

    Nem semmi Amandine hangja, legalábbis nekem nagyon bejön. A dal viszont csak közepes.Nem várok túl sokat tőle, el fog veszni a döntő mezőnyében.
    Nálam: 23/39

  • smileyshine

    Én azt mondom, mi, fuvolisták tartsunk össze, ezért neki is nagyon szurkolok! Nekem a dal is nagyon bejön, a hangjáról pedig csak annyit, hogy hűha!

  • Edd

    Idén ez volt a néhány dal közül az egyik, amit vártam, hogy megjelenjen. Már elsőre tetszett, azóta pedig csak jobban. (igaz ilyenkor már nem hallgatom a dalokat a versenyig) Mondjuk ettől függetlenül szerintem nem fog valami jó eredményt elérni, de a tavalyinál biztos jobbat teljesít.
    Nálam: 8/39
    Tipp: 15.-20. hely

  • Eleinte nem tudtam vele megbarátkozni, de mindig éreztem, hogy legbelül tetszik 🙂 Most már ott tartok, hogy imádom. Ezt csak fokozta az amszterdami fellépése. Legalábbis azokon a „házi” videókon, amik a YouTube-on vannak; nagyon átjött! Ennek ellenére a döntő hátsó felébe várom ezt a dalt, mert nem egy tipikus bemászik-a-bőr-alá zene!

  • Clusters

    Én nem szeretem a francia nyelvet, szerintem egy borzalom, de ez a dal maga a csoda! Minden évben van egy kedvencem, aki valahogy kimagaslik a többiek közül, idén nekem Amandine. (tavaly Pastore volt az 🙂 )Fantasztikusan erős dal, a szövege is remek.
    Nálam top 10. Sajnos én is a döntő hátsó felére tippelem őt. 15-20. hely.