Naptár

2013. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Alyona Lanskaya: Az Eurovízió sikerélmény, de egyúttal felelősség is

alyona lanskaya pictureSzerző: Mádi Sándor

Idei második interjúalanyunk a fehérorosz színekben induló Alyona Lanskaya, aki Malmőben a Solayoh című dalt fogja énekelni.

Először is szeretném megköszönni, hogy időt szántál ránk. Készült már veled interjú kimondottan magyar rajongóknak?

Én köszönöm az időtöket és a figyelmeteket. Ez a legelső alkalmam, hogy magyar rajongók számára készül interjúm.

Te fogod Fehéroroszországot képviselni az idei Eurovíziós Dalversenyen. Mit éreztél, amikor meghallottad a neved, mint az est győztese?

Bevallom, nagy meglepetés volt számomra a hír, hiszen olyan nagyszerű előadókkal és dalokkal mérkőztem meg a döntőben melyek közül bármelyik megérdemelte volna, hogy győzzön. Ezúton fejezem ki köszönetem mindazoknak, akik szavaztak rám.

Kikkel beszéltél közvetlen a döntő után először?

Legelőször a családommal beszéltem: apukámmal, lánytestvéremmel és unokahúgommal, leszámítva a rajongókat és a sajtót.

Voltál valaha olyan nagy színpadon, mint a malmői, ahol több mint 120 millió tévénéző fog követni a világ minden részéről?

Ez lesz a legelső élményem, hogy egy többmilliós nézőközönség előtt lépek fel. Ez már önmagában egy sikerélmény számomra, de egyben felelősség is, hiszen mégis csak az országom képviselem.

Tavaly bár te kerültél ki győztesen a fehérorosz nemzeti döntőről, végül mégis a 2. helyezett Litesound képviselhette az országot. Hogy élted ezt meg?

Túl nagy luxust engednék meg magamnak azzal, ha a múltban élnék. A jelenre koncentrálok, az idei Eurovízióra készülődök. Mit is tudnék mondani a tavalyi helyzetről: úgy döntöttem tovább kell lépnem és folytatnom a munkát. Remélem ezt ti is érezni fogjátok miközben a soron következő angol nyelvű lemezemet hallgatjátok. A felvételek olyan híres stúdiókban készültek, mint a londoni Abbey Road vagy a svéd Mono Music.

A nyertes dal (Rhythm of love) a Solayohra lett lecserélve. Hogyan történt ez?

A dalt (Solayoh) egy szakmai zsűri választotta ki. Nem volt könnyű a döntés, hiszen 4 nagyon erős mű közül kellett kiválasztani azt az egyet, amit majd Malmőben fogok énekelni. A dalok minőségét és sokszínűségét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint a dalszerzők származása. Voltak a készítők között az Egyesült Királyságból, Belgiumból, Svédországból és természetesen az országomból, Fehéroroszországból is. Mind a 4 dal elég jó volt ahhoz, hogy magammal vigyem, de a legtöbb szavazatot a Solayoh kapta.

Követed az Eurovíziós Dalversenyt? Kik a kedvenc előadóid a korábbi évekből?

Természetesen, naprakész vagyok az Eurovízióval kapcsolatban. Ez az egyik kedvenc dalversenyem már gyerekkorom óta. A legnagyobb kedvenceim Elena Paparizou (GR 2001 – Die for you), Alyosha (UA 2010 – Sweet people) és Ani Lorak (UA 2008 – Shady lady).

Idén 39 ország versenyez. Meghallgattad már más országok dalait? Vannak-e nagy ellenfeleid vagy kedvenceid?

Én nem versenytársakról beszélnék, ugyanis én egy másik nézőpontból közelítem meg a dolgot: mi mindannyian résztvevők vagyunk. Nem szeretnék egy dalt sem megjelölni, hiszen nagyon sok kiváló van közöttük különböző országokból, és szerintem bízzuk a döntést a nézőkre, hogy melyiket tartják a legjobbnak.

A videokliped nem túl régen jelent meg, melyben Alexander Rybak is vendégszerepel (Norvégia 2009 – győztes). Honnan jött az ötlet hogy ő is szerepeljen benne?

Ez nagyon egyszerű: Alexander egy nagyon jó barátom. Amikor megtudta hogy a videoklip egy részét Törökországban fogjuk forgatni, azzal a csodálatos ötlettel állt elő, hogy részt szeretne venni a forgatásban, ezzel is támogatva engem. Érdekesség hogy kivett egy szabadnapot magának és úgy gondolta, jó lenne ezt Törökországban eltölteni. Köszönettel tartozom neki a kedvességéért és a támogatásáért.

Láttuk, ahogy Moldova és Románia nemzeti döntőjén is felléptél. A koreográfia ugyanez lesz vagy pedig egy vadonatúj van készülőben a nagy versenyre?

Örömmel tölt el, hogy követitek a fellépéseimet. Jelenleg is azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb színpadképet rakjuk össze és természetesen lesznek változások a korábban látottakhoz képest.

Mik az elvárásaid, céljaid az Eurovízióval kapcsolatban?

Ha számításba vesszük azt, hogy ez egy nagy megtiszteltetés, de egyúttal egy hatalmas felelősség is hogy az országom képviselem, akkor a fő célom egy professzionális előadást nyújtani Malmőben. A többi már a közönségen múlik, amit szerintem lehetetlen megjósolni.

Gondolkoztál azon mi lesz, ha megnyered az Eurovíziót? Mi lenne az első dolgod?

Megköszönném minden rajongómnak a támogatásukat és a szeretteimnek azt, hogy hittek bennem.

Honnan szerzed az inspirációidat?

Mindig visszanyerem a nyugalmam ha a családommal vagy a barátaimmal beszélgetek, valamint szeretek főzőcskézni is. Az inspirációimat pedig valami szép dolog tervezésével, teremtésével szerzem. Csak egy példa: rengeteg ibolyám van az ablakpárkányomon, valamint nemrégiben került be a kollekciómba a nagyon ritka fajta Vanda orchidea.

Jártál már Magyarországon?

Nem, eddig még nem sikerült eljutnom, de mindig is szerettem volna. Sok pozitívumot hallottam az országról, és remélem egy nap meg is tudom látogatni.

Szeretnél valamit üzenni a magyar Alyona Lanskaya rajongóknak?

Kedves ESCHUNGARY-t olvasók! A SOLAYOH nem csak egy elképzelt bolygó. A Solayoh egy olyan hely vagy egy olyan pillanat, melyben a legjobban érzitek magatokat. Ez mindenkiben megvan, kivétel nélkül. Szeretnélek meghívni titeket ebbe a világba és remélem, hogy abban a három percben, amíg a dal szól, újra át fogjátok tudni élni életetek legerőteljesebb és a legfelejthetetlenebb pillanatait; azokat az emlékeket, melyeket a szíveitekben hordoztok.

Köszönjük szépen Alyona Lanskayának az interjút, valamint külön köszönet Elena Vasilkovának, hogy segített az interjút a megfelelő helyre eljuttatni!

Sok sikert kívánunk Malmőben és a továbbiakban!

1 comment to Alyona Lanskaya: Az Eurovízió sikerélmény, de egyúttal felelősség is