Napi Eurovízió 2013: Finnország

finlandTudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

2006-ban a Lordi nyerte az athéni versengést, a finnek azóta pedig egyszer sem tudták ez a sikert megismételni, a döntő hátsó felében végeztek, amikor a döntőbe jutottak. Idén Kristina Siegfrids próbál szerencsét. Krista eljött, hogy folytassa energetikus előadásait, amit a finn The Voice idején kezdett el. Sikereiben fontos szerepet játszottak a fülbemászó dallamok, az extravagáns és stílusos showelemek, és az ő szókimondó és vidám egyénisége.

– Amikor 5 éves voltam teljesen hatalmába kerített Carola dala, a Fångad Av En Stormvin. Mindig ezt énekeltem el és adtam elő. A kedvencem a szélgép volt, ami én otthon egy hajszárítóval helyettesítettem. Az Eurovíziós produkciómban biztos meg fog jelenni a nagy szélgép – Krista elmondása szerint.
A zenét, a táncot és a színészetet kombinálja egy új, egyedi módon. Több musicalben és kabaréban játszott már.
– A show fontos. Szórakoztatni szeretnék és a legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát. Minél nagyobb annál jobb, minél őrültebb az annál még sokkal jobb! – teszi hozzá az énekesnő.
A malmöi versenyen Krista Siegfrids és a TeamDingDong csapat együtt lép fel ezzel a pörgős dallal.
– Ez olyan mintha egy álom vált volna valóra. 5 éves korom óta a verseny nagy rajongója vagyok, és követem minden évben. Ez a legnagyobb és a legőrültebb party a világon és mi ezt még nagyobbá és még őrültebbé fogjuk tenni! A TeamDingDong Európát DingDongra fogja késztetni.

Krista debütáló albuma május 10-én fog megjelenni. Energetikus pop-rock elemek, különböző témák és markáns számok jellemzik. A zene fogja majd mind a lábaidat, mind a gondolataidat mozgásra kényszeríteni.

16 Comments

Egészen pontosan ez az a dal ami a legnagyobb előrelépést tette nálam.Manapság már 4-5x biztos meghallgatom.
Szerintem ez az esküvős történet bejöhet a népnek.

Tipp: Döntős 15-20hely
Nálam: 39/5

Egy igazi őrült dal. Nagyon nagy hangsúly van fektetve a színi megmozdulásokra, a humorra. Aki esetleg nem beszéli az angolt, az is könnyen megérheti a történetet. Úgyhogy ha Carolának sikerül egy a videóhoz hasonló show-t kreálnia Malmö-ben, akkor nem csak 1-szer látthatjuk ott színpadon. 😉

Nálam: 18.

Én a kezdetektől nagyon szerettem ezt a dalt 🙂 Igaz érződik a Katy Perry-s beütés, de ettől függetlenül szerintem nagy sikere lesz 🙂 Az egyik legpopulárisabb dal ebben az évben 🙂
(Az UMK-ban szerintem Diandra volt a legjobb 😀 )
Tipp : Elődöntő : 3-5.hely
Döntő: 7-13.hely

Nálam is! Én majdnem sírtam, amikor Krista nevét mondták! És egyébként nem vagyunk egyedül, Twitteren a mái napig emlegetik Mikaelt! Először és utoljára fogok más dalt elemezni, mint ami a téma, de a We should be through volt az egyetlen dal, amitől sírtam! Fantasztikus mestermű és HATALMAS hiba volt ez a finnektől! A világnak szüksége van erre a dalra! (Szegény Európa nem tudja, miről marad le)

Hatalmas rajongója vagyok Kristának, fantasztikus nő. (De azért nem felejtem el Mikaelt) Twitteren írta, hogy ha “TeamDingDong” 12 pontot kap Magyarországtól, akkor ide is jönnek, úgyhogy tessék szavazni! 😉
Alapvetően a míningful dalokat szeretem, de tény, hogy egész nap ezt éneklem a suliban. Én megkockáztatnék egy Top10-et, mert nagyon népszerű Krista is és a dal is, ráadásul elsőre meg lehet szeretni a dalt! Hajrá drága Finnország!

A második elődöntő legjobb dala, ehhez kétség sem fér. Már az első perctől kezdve ennek a dalnak drukkoltam a finneknél. Krista pedig hihetetlen egyéniség (totál ellentéte az osztrák Natália Kellynek), tipikusan ő az az előadó, aki élettel tud megtölteni bármilyen dalt. A finnek végre megérdemelnének egy jó eredményt, remélem idén, ezzel a dallal sikerül is nekik.
Nálam: 1/17
Tippem: 9/17 (15-20.hely a döntőben, de ha már a TOP 10 közelébe kerülnének az is nagyon jó lenne)

Elsőre sem tetszett a dal és azóta sem tudtam megkedvelni. Kimagasló eredményt biztos nem fog elérni, középmezőnyt fog szerintem elérni, a zsűrinél is és a közönségnél is. Jó, hogy van egy témája a dalnak és tulajdonképpen hangilag sem rossz, de nekem így sem fér be a döntőbe.

TIPP: DÖNTŐ, ott 16-20.

Én is nagyon szeretem (végre) a finn dalt, így idén San Marino mellett ők kapnak majd szavazatot tőlem az elődöntőben. Nálam TOP 5. A valóságban döntő középmezőnyre számítok hacsak nem lesz valami nagyon jó show a dalhoz.

Szeretem.:)
Fülbemászó,humoros,jó a szöveg,Krista is gyönyörű. 🙂
Nálam:17/4 az elődöntőben,így én bejuttatnám.
elődöntö tipp:5-7. helyen bejut a döntőbe.
döntő tipp: 15-20. hely.
Hará Suomi!:)

Nekem tetszik, vidám dal és mindenképp kilóg a balladák sorozatából összességében örülök neki. Igaz én Diandrát küldtem volna, de így jobb, hogy kevesebb a lassabb dal.
Nálam: 8/39

Comments are closed.