Napi Eurovízió 2013: Fehéroroszország

belarusTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Alyona Lanskaya egy sokoldalú művész és igazi tévés híresség. Harmadik próbálkozásra érte az a megtiszteltetés, hogy hazáját képviselheti az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Alyona Mogilev városában született. A családja és a zene iránti szeretetet mindig az első volt számára. Fiatalon kezdett zenét tanulni: az iskolában tagja volt a kórusnak, énekelt szólóban és számos művészcsoport tagjaként is.

„A gyermekkorom nagyon vidám volt, néha szívesen visszatérnék oda, a szerető szülőkhöz és a gondtalansághoz. A saját kis világomban éltem, éjjelente álmodoztam, boldog végű történeteket találtam ki filmekhez.” – mondja Alyona.

Alyona az egészséges életmód híve – heti háromszor sportol, nem dohányzik, kevés alkoholt fogyaszt, odafigyel az étkezésre. Szeret olvasni és új dolgokat tanulni. Alyona úgy véli, hogy Fehéroroszország rendelkezik a legszebb természeti szépségekkel, így szabadidejében szereti beutazni szülőföldjét. Szereti az állatokat, és nyulával, Nikkivel él együtt, akit a rajongók neveztek el.

Énekesi karrierje 2005-ben kezdődött, amikor részt vett a Slavianski Bazaar fesztiválon Vitebskben. 2008-ban jelent meg első videóklipje.

2008-ban először vett részt egy nemzetközi zenei fesztiválon Dobrich városában, Bulgáriában. 2010-ben jelent meg első szólóalbuma Mazes of love címmel, amely orosz, fehérorosz és angol nyelvű dalukat tartalmazott. 2010-ben megnyerte a Atlantic Breeze 2010 elnevezésű fesztivált az Egyesült Államokban. 2011-ben átvehette a Honored Artist of the Republic of Belarus díjat. Ő volt a legfiatalabb énekes, aki megkapta ezt a díjat.

18 Comments

Nagyon energikus dal. Talán beköszöntött Fehéroroszországba a latin-láz (mint nálunk úgy az ezredforduló környékén)?
A klipp is jól sikerült, és végülis Fehérororszországnak reális esélyei vannak a döntőbe kerülésre.

Nálam:9.

Egyrészt a Ruslana féle beütés, másrészt pedig maga a “kiválasztási procedúra” nem igazán nyerte el a tetszésem ezzel a dallal kapcsolatban.

Ha ez a koreográfia marad ami itt..nah nem nagyon szeretem mikor meztelenkedés van a színpadon, ezek a szemkikerekedések pedig hatalmasak :O

Ám a sok szidalmazás ellenére azt kell mondjam nagyon jó kis dal ez 😉

Tipp: Döntő 11-15hely
Nálam: 39/15

Nem tudom mi van velem, de ez a dal nagyon tetszik. Jelen állás szerint 3 dalt tudok elképzelni az első helyen (Magyaro., Dánia és Fehéro.o.) Öszeségében tetszik, mert egységesnek látom a korreográfiát melyben úgy vesz részt az énekesnő, hogy közben nem veszik el a fiúk között, a korreográfia pedig nem nyomja el a dalt. Az egyetlen kifogásom: fúk legalább egy atlétát, vagy rövid újjú pólót vegyetek fel. Maga a dal (el kell ismernem) nem nagy eresztés, viszont a tömeg “megeszi”. Az is igaz, hogy latinos dal sokszor volt már az ESC-en, de csak egy tudott nyerni. Fentebb említve volt Ruslana beütés, hát én azt nem éreztem, viszont Sertab Erener és MaryN egyveleget igen erőteljesen.

Van egy kolléganőm, aki minden évben kér tőlem egy válogatást a dalokból. Cserébe azt szoktam kérni, mondja meg, hogy melyik a kedvence. Az idei dalok meghallgatása után két dalt nevezett meg, ez volt az egyik. Hát, igen. Végül is … ez egy ilyen dal: elsőre hallgatásra legázol, mint az úthenger. (Lásd a klipp beli közönség reakcióit.) De nem gondolnám, hogy Móni annyit fogja emlegetni ezt a dalt, mint Rybakét. Én azt gondolom róla, hogy nagyon olcsó fogásokkal operáló középszerű kis nóta, de az úthenger-effektus miatt komoly esélye van a döntőbe jutásra. Sajnos.

Maga a dal nagyon fülbemászó, már első hallásra fel tudod idézni és ez sokat nyom a latba! Amúgy tényleg nem egy nagy szám. A 10 éves lányomnak szoktam megmutatni az esc dalokat (köztük ezt is) az elmúlt hetekben és reggelente vagy ég a lif vagy a solayoh hallom tőle. Biztos, hogy döntős lesz, de talán nyerni nem fog típp döntő 5-10 hely.

Akkor én leszek a fekete bárány, de nem szeretném, ha ez a dal döntőbe jutna. Valaki írta – talán a dánoknál -, hogy neki az izzadságszagú. Nekem meg ez.

Érdekes ez a dal, meg a kiválasztási huzavona is érdekes volt. Eddig akárkinek mutattam a dalokat, a fehéroroszra mindenki felkapta a fejét mondván ez egy dallamos, könnyen megjegyezhető slágerdal. Éppen ezért érzem azt, hogy a televotingból kifejezetten magas pontokat kapna, viszont ott a másik vége a dolognak, a zsűri: az ő felfogásukban nem hiszem, hogy a dallamos, könnyen megjegyezhető vonal erősödik majd, inkább a megkésett, gagyi, közönséges, Ruslana-koppintás.
Nálam: 10/16
Tippem: 12/16

Döntőben a helye már csak azért is hogy ne csak lassú dalok legyenek ott (szeretem lassú dalokat de ez is kell).
Szóval döntő ott viszont ne érjen el nagyobb eredményt (12-20).
Vissza nyúltak a 2003-2009 körüli időszakba amikor nagyon sok ilyen dal volt sikeres és most hogy egyetlen ilyen dal van bármi lehet de én nem szeretném TOP 10-ben látni.

Fehéroroszország legjobb választása eddig! Telitalálat! Ez még a véleményem szerinti eddigi legjobbjuknál, a 2010-esnél is jobb! Az egyik legnagyobb favoritom idén! Biztos döntős, ott pedig top 10, vagy esetleg top 5, amit el tudok neki képzelni. De ha jövőre Minszkbe utaznak a versenyzők, annak is örülnék, mivel a 2010-es Junior is ott volt, és azt is jól megoldották, így a 2014-es Eurovízió nem lenne nagy gond nekik. (De én igazából egy Reykjavík 2014-nek örülnék.) Összességében a Solayoh-ról: IMÁDOM!!!

Eleinte nagyon tetszett , de hamar ráuntam. Jó dal meg minden , de semmi különleges nincs benne. Szerintem érződik a dalon, meg a körülötte levő hercehurcán hogy már nagyon szeretnének döntőzni a Fehéroroszok . Egyébként a Rhytm of Love sem lett volna rossz választás.
Tipp: Elődöntő: 3-5.hely
Döntő : 10-15.hely

Annyira elcsépelt és gagyi,ráadásul az énekesnőnek nincs is hangja. Szerintem ez egy nagyon gyenge próbálkozás,de sajnos tovább fognak jutni.

Jó dal, bár nem fér be még a top15-be se nálam (16. :D). Szegénynek nincs hangja, és ugyan a televotingtól biztos magas pontokat fog kapni, mert ahhoz elég fülbemászó, de a zsűri ezt nem fogja értékelni (nem tudom mennyire lehet Soraya-val együtt említeni (az övé is hasonló dal volt), de ha azt annyira lehúzta a zsűri, akkor ezt sem fogja nagyon díjazni.
A döntő meglesz, a győzelemre semmi esélyük.

TIPP: DÖNTŐS, ott 12-17.

Most akkor egy kicsit szembe megyek az árral! Egész nap tucatdalok mennek a rádióban, akkor meg inkább európait hallgassunk, mint amerikait. Hálás vagyok nekik, hogy lecserélték a Rhythm of love-ot, az valami borzalom volt, éppen ezért szurkolok egy Top10-nek, de ahogy Dani írta, 2014 Reykjavík (nálam minden évben). 🙂

Elsőre nekem tetszett (főleg a borzalmas Rhytm of love után), de meguntam. Szerintem jó helyen lesz, mert aki először hallgatja, annak tetszeni fog.

Jó-jó..de néha mégsem..hát kb. ezt érzem ennél a dalnál.
Nálam 8.helyen döntős.
elődöntő tipp: 7-10. helyen döntős,mert elég fülbemászó dal.
döntő tipp,ha bejut:18-22. hely
(Amúgy nálam a Rythm Of Love nagyon elől volt..)

én se tudom sokszor hova tenni ezt a dalt, ha kimondottan figyelek a dalra, akkor nem tetszik, ha hallgatom, de közben mást is csinálok, akkor jobban elviselem. 😀

Nálam: 17/39

(én is azok közé tartozok akik jobban szerették a Rythm of love-ot)

Comments are closed.