Naptár

2013. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2013: Fehéroroszország

belarusTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Alyona Lanskaya egy sokoldalú művész és igazi tévés híresség. Harmadik próbálkozásra érte az a megtiszteltetés, hogy hazáját képviselheti az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Alyona Mogilev városában született. A családja és a zene iránti szeretetet mindig az első volt számára. Fiatalon kezdett zenét tanulni: az iskolában tagja volt a kórusnak, énekelt szólóban és számos művészcsoport tagjaként is.

„A gyermekkorom nagyon vidám volt, néha szívesen visszatérnék oda, a szerető szülőkhöz és a gondtalansághoz. A saját kis világomban éltem, éjjelente álmodoztam, boldog végű történeteket találtam ki filmekhez.” – mondja Alyona.

Alyona az egészséges életmód híve – heti háromszor sportol, nem dohányzik, kevés alkoholt fogyaszt, odafigyel az étkezésre. Szeret olvasni és új dolgokat tanulni. Alyona úgy véli, hogy Fehéroroszország rendelkezik a legszebb természeti szépségekkel, így szabadidejében szereti beutazni szülőföldjét. Szereti az állatokat, és nyulával, Nikkivel él együtt, akit a rajongók neveztek el.

Énekesi karrierje 2005-ben kezdődött, amikor részt vett a Slavianski Bazaar fesztiválon Vitebskben. 2008-ban jelent meg első videóklipje.

2008-ban először vett részt egy nemzetközi zenei fesztiválon Dobrich városában, Bulgáriában. 2010-ben jelent meg első szólóalbuma Mazes of love címmel, amely orosz, fehérorosz és angol nyelvű dalukat tartalmazott. 2010-ben megnyerte a Atlantic Breeze 2010 elnevezésű fesztivált az Egyesült Államokban. 2011-ben átvehette a Honored Artist of the Republic of Belarus díjat. Ő volt a legfiatalabb énekes, aki megkapta ezt a díjat.

18 hozzászólás Napi Eurovízió 2013: Fehéroroszország

 • EsC_BaT

  Nagyon energikus dal. Talán beköszöntött Fehéroroszországba a latin-láz (mint nálunk úgy az ezredforduló környékén)?
  A klipp is jól sikerült, és végülis Fehérororszországnak reális esélyei vannak a döntőbe kerülésre.

  Nálam:9.

 • Zolecs

  Egyrészt a Ruslana féle beütés, másrészt pedig maga a „kiválasztási procedúra” nem igazán nyerte el a tetszésem ezzel a dallal kapcsolatban.

  Ha ez a koreográfia marad ami itt..nah nem nagyon szeretem mikor meztelenkedés van a színpadon, ezek a szemkikerekedések pedig hatalmasak :O

  Ám a sok szidalmazás ellenére azt kell mondjam nagyon jó kis dal ez 😉

  Tipp: Döntő 11-15hely
  Nálam: 39/15

 • Robek

  Nem tudom mi van velem, de ez a dal nagyon tetszik. Jelen állás szerint 3 dalt tudok elképzelni az első helyen (Magyaro., Dánia és Fehéro.o.) Öszeségében tetszik, mert egységesnek látom a korreográfiát melyben úgy vesz részt az énekesnő, hogy közben nem veszik el a fiúk között, a korreográfia pedig nem nyomja el a dalt. Az egyetlen kifogásom: fúk legalább egy atlétát, vagy rövid újjú pólót vegyetek fel. Maga a dal (el kell ismernem) nem nagy eresztés, viszont a tömeg „megeszi”. Az is igaz, hogy latinos dal sokszor volt már az ESC-en, de csak egy tudott nyerni. Fentebb említve volt Ruslana beütés, hát én azt nem éreztem, viszont Sertab Erener és MaryN egyveleget igen erőteljesen.

 • Erzsi

  Van egy kolléganőm, aki minden évben kér tőlem egy válogatást a dalokból. Cserébe azt szoktam kérni, mondja meg, hogy melyik a kedvence. Az idei dalok meghallgatása után két dalt nevezett meg, ez volt az egyik. Hát, igen. Végül is … ez egy ilyen dal: elsőre hallgatásra legázol, mint az úthenger. (Lásd a klipp beli közönség reakcióit.) De nem gondolnám, hogy Móni annyit fogja emlegetni ezt a dalt, mint Rybakét. Én azt gondolom róla, hogy nagyon olcsó fogásokkal operáló középszerű kis nóta, de az úthenger-effektus miatt komoly esélye van a döntőbe jutásra. Sajnos.

 • Mona

  Maga a dal nagyon fülbemászó, már első hallásra fel tudod idézni és ez sokat nyom a latba! Amúgy tényleg nem egy nagy szám. A 10 éves lányomnak szoktam megmutatni az esc dalokat (köztük ezt is) az elmúlt hetekben és reggelente vagy ég a lif vagy a solayoh hallom tőle. Biztos, hogy döntős lesz, de talán nyerni nem fog típp döntő 5-10 hely.

 • schanc

  Akkor én leszek a fekete bárány, de nem szeretném, ha ez a dal döntőbe jutna. Valaki írta – talán a dánoknál -, hogy neki az izzadságszagú. Nekem meg ez.

 • force

  Érdekes ez a dal, meg a kiválasztási huzavona is érdekes volt. Eddig akárkinek mutattam a dalokat, a fehéroroszra mindenki felkapta a fejét mondván ez egy dallamos, könnyen megjegyezhető slágerdal. Éppen ezért érzem azt, hogy a televotingból kifejezetten magas pontokat kapna, viszont ott a másik vége a dolognak, a zsűri: az ő felfogásukban nem hiszem, hogy a dallamos, könnyen megjegyezhető vonal erősödik majd, inkább a megkésett, gagyi, közönséges, Ruslana-koppintás.
  Nálam: 10/16
  Tippem: 12/16

 • Gabiii

  Döntőben a helye már csak azért is hogy ne csak lassú dalok legyenek ott (szeretem lassú dalokat de ez is kell).
  Szóval döntő ott viszont ne érjen el nagyobb eredményt (12-20).
  Vissza nyúltak a 2003-2009 körüli időszakba amikor nagyon sok ilyen dal volt sikeres és most hogy egyetlen ilyen dal van bármi lehet de én nem szeretném TOP 10-ben látni.

 • Dani

  Fehéroroszország legjobb választása eddig! Telitalálat! Ez még a véleményem szerinti eddigi legjobbjuknál, a 2010-esnél is jobb! Az egyik legnagyobb favoritom idén! Biztos döntős, ott pedig top 10, vagy esetleg top 5, amit el tudok neki képzelni. De ha jövőre Minszkbe utaznak a versenyzők, annak is örülnék, mivel a 2010-es Junior is ott volt, és azt is jól megoldották, így a 2014-es Eurovízió nem lenne nagy gond nekik. (De én igazából egy Reykjavík 2014-nek örülnék.) Összességében a Solayoh-ról: IMÁDOM!!!

 • StanB

  Eleinte nagyon tetszett , de hamar ráuntam. Jó dal meg minden , de semmi különleges nincs benne. Szerintem érződik a dalon, meg a körülötte levő hercehurcán hogy már nagyon szeretnének döntőzni a Fehéroroszok . Egyébként a Rhytm of Love sem lett volna rossz választás.
  Tipp: Elődöntő: 3-5.hely
  Döntő : 10-15.hely

 • János

  Annyira elcsépelt és gagyi,ráadásul az énekesnőnek nincs is hangja. Szerintem ez egy nagyon gyenge próbálkozás,de sajnos tovább fognak jutni.

 • krobert

  Jó dal, bár nem fér be még a top15-be se nálam (16. :D). Szegénynek nincs hangja, és ugyan a televotingtól biztos magas pontokat fog kapni, mert ahhoz elég fülbemászó, de a zsűri ezt nem fogja értékelni (nem tudom mennyire lehet Soraya-val együtt említeni (az övé is hasonló dal volt), de ha azt annyira lehúzta a zsűri, akkor ezt sem fogja nagyon díjazni.
  A döntő meglesz, a győzelemre semmi esélyük.

  TIPP: DÖNTŐS, ott 12-17.

 • smileyshine

  Most akkor egy kicsit szembe megyek az árral! Egész nap tucatdalok mennek a rádióban, akkor meg inkább európait hallgassunk, mint amerikait. Hálás vagyok nekik, hogy lecserélték a Rhythm of love-ot, az valami borzalom volt, éppen ezért szurkolok egy Top10-nek, de ahogy Dani írta, 2014 Reykjavík (nálam minden évben). 🙂

 • Sztbeni

  Elsőre nekem tetszett (főleg a borzalmas Rhytm of love után), de meguntam. Szerintem jó helyen lesz, mert aki először hallgatja, annak tetszeni fog.

 • Seatter

  Jó-jó..de néha mégsem..hát kb. ezt érzem ennél a dalnál.
  Nálam 8.helyen döntős.
  elődöntő tipp: 7-10. helyen döntős,mert elég fülbemászó dal.
  döntő tipp,ha bejut:18-22. hely
  (Amúgy nálam a Rythm Of Love nagyon elől volt..)

 • Mettyú

  én se tudom sokszor hova tenni ezt a dalt, ha kimondottan figyelek a dalra, akkor nem tetszik, ha hallgatom, de közben mást is csinálok, akkor jobban elviselem. 😀

  Nálam: 17/39

  (én is azok közé tartozok akik jobban szerették a Rythm of love-ot)