Naptár

2013. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2013: Ciprus

cyprusTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Despina Olympiou a ciprusi Limassolban született, és itt is nevelkedett egészen odáig, míg zeneelméleti és zongoratanulmányait el nem kezdte Londonban. Profi pályafutása 1992-ben kezdődött: először neves görög előadók háttérénekesnőjeként tevékenykedett. 2000-ben Ton Mation Sou I Kalimera címmel megjelentette első albumát, melyet három esztendővel később egy platinaminősítésű kislemez (Vale Mousiki) követett. Az elkövetkezendő években még három CD-je került a boltok polcaira, a kasszasiker pedig sosem maradt el. Eddigi legnépszerűbb dala (Pes To Dynata) 2007-ben volt a rádiók kedvence.

Az évek során lehetősége nyílt együttműködésre az európai zene legnagyobb alakjaival, de emellett egyesült államokbeli és ausztrál producerek, énekesek is szívesen dolgoztak vele. Tehetségétől nem fosztotta meg a színházba járókat sem, több darabban nyújtott tündöklő alakítást.

Idén az An Me Thimáse (Ha még emlékszel rám…) című számával száll ringbe a dalfesztiválon. A zeneszerző, Andreas Giorgallis Despinához hasonlóan Londonban edzette tökéletesre zenei képességeit. 1988 óta dolgozik a szakmában, tehát egy roppant tapasztalt producerrel van dolgunk. Az Eurovízió rajongói főleg Constantinos Christoforou 1996-os versenydala miatt ismerhetik. A szövegíró, Zenon Zintillis nevét 1998-ban hallhatták a verseny lelkesebb követői, hiszen az ő gondolatait énekelte el Michalis Hadjiyiannis a Genesis nevezetű slágerében.

11 hozzászólás Napi Eurovízió 2013: Ciprus

 • force

  Sajnálom Ciprust, mert nem olyan rossz ez a dal. Sőt, kellemes szerintem, és valamiért a 90-es évek lassabb versenydalait juttatja az eszembe. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy döntőbe jutnának. Valami azt súgja, hogy hasonlóan rossz helyezésre számíthat Despina, mint Csézy 2008-ban.
  Nálam: 7/16
  Tippem: 16/16

 • Zolecs

  Tipikusan az a ballada amire legszívesebben felvagdosnám az ereim. Annyira jellegtelen és felejtős, amin még a görög nyelv sem segít. Azt bírom hogy a ciprusi klipek is mindig annyira kreatívan készülnek hogy mindenki az erdőben rohangál. XD

  Tipp:Elődöntőben marad
  Nálam 39/38

 • Bakancs

  Szép hang, szép szám, de csak a huszadik hallgatás után emlékszem rá, akkor is csak a refrén első sorára.
  Szerintem nem jut tovább.

 • EsC_BaT

  Engem kicsit megfogott, ha hasonlóan énekel mint ezen a klippen, akkor Malmö-ben talán nem érheti csalódás.

  Nálam Cyprus 33.

 • krobert

  Először nagyon megkedveltem ezt a dalt, de hamar ráuntam és nagyon visszacsúszott a listámon. Most kezdem újra megszeretni.(Jelenleg 21, az első elődöntőben a 10., de ez szinte naponta változik, csak az első hely biztos 😀 ) Szép a hangja meg a dal is az, de ez kevés a döntőre. Az első elődöntőben a hang kevés, ott nagyon sok jó hangú énekes van, a dal viszont a semleges nézőnek unalmas lesz, és nem gondolnám, hogy sok jót kilehetne hozni ebből a színpadon. Előnyére válhat, hogy az utolsó lassú szám lesz az első elődöntőben.
  TIPP: NEM DÖNTŐS, elődöntő 11-13.

 • msz

  Nekem először bejött, aztán rájöttem, hogy nem tetszik. Unalmas ballada, egy viszonylag jó hanggal. 27/39

 • Gabiii

  Csatlakozom a többséghez, ilyen dallal nem kell próbálkozni, egy nagy semmi sajnos.

 • Zsolti

  Van néhány szép kép a klipben. És sajnos ennyi.

 • János

  Nekem tetszik ez a dal. Van benne egy kis varázslatosság számomra,amitől kellemes hallgatni. 🙂