Eurovízió 2013: Egy másik tervrajz a színpadról, tonnák és kilométerek

eurovision-2013-stage2Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

Az Expressen nevű svéd napilap nyilvánosságra hozott egy tervrajzot a 2013-as Eurovízió színpadáról, ami igaz hogy egy vázlat, de jobban át lehet látni rajta, hogy mi hol lesz és hogyan. Emellett kiadtak egy listát is, amiben leírják, hogy 210 hangszóró, 800 robotlámpa, és 1243 reflektor lesz elhelyezve a csarnokban. A mennyezetre szerelt lámpák súlya 200 tonna, az elektromos áram összesen 40 kilométer hosszú kábelen fog futni, az adatkábelek összes hossza “csak” 24 kilométer lesz.

23 Comments

Az a kis miniszínpad a catwalk-kal nagyon jól néz ki, talán Alexnek ott kéne helyet foglalnia, a nagyszínpadon pedig valami produkciófélét kéne összerakni 😉

A látványtervek alapján nekem tetszik a színpad, szerintem sokkal jobb, mint az elmúlt években volt. Bőven üti a tavalyit, nem is beszélve a 2010-es színpadról, ami szerintem a 2001-es után a második legrondább volt 2000-től kezdve.

Nekem nagyon tetszettek a színpadok az elmúlt években, főleg a 2009-es 2011-es és 2012-es.Idén is biztos, hogy valami nagyon vagányat csinálnak.

vagy Laura, KSA, Vastag Tomi, Gáspár Laci, Rami, Bogi, Szabó Ádám, Éliás Gyula, Rácz Gergő… és még lehetne folytatni a sort… de minek? Alex fog ott állni és kész 😛

khm, ha jól tudom András lett a második, szóval ha a sorrendet vennék alapul, bizony őt is ki kellene iktatni…
egyébként pedig törődjetek már végre bele hogy Alexet választottuk meg 😉 majd jövőre több sms-t küldtök Gigire….

Normálisan???? Mert szerinted Alex a saját dalát nem tudja normálisan elénekelni? Ill. mi számítana normálisnak ebben az esetben, Gigi teljes hangterjedelmének kihasználása? Az már a saját dalánál se jött be…. 😀 😀 😀

Alex megy Malmőbe és a nagyon nagy többség nagyon nagyon boldog 😉

Fricz, szerintem az idei dalokat hallgatva jó, hogy nem Gigi ment. Ebben az évben különösen sok szólóénekesnő van, akik mind remekül énekelnek élőben, és – ez szubjektív, de – jobb is a daluk Gigiénél. Alex egy üde színfolt lesz, minél többet hallgatom a többieket, annál inkább úgy gondolom, hogy ügyesen választottunk 🙂
Mondom ezt úgy, hogy drukkoltam Giginek, de ebben a mezőnyben teljesen elveszne. Rakjanak össze egy erős, különleges dalt jövőre (akár duettben Tóth Gabival :), és hajrá!

🙂 Jó lesz hát persze! Valami hasonlóan jó dal volt anno Csézy és róla is azt mondtuk hogy tiszta felüdülés lesz majd a sok pörgős dal között.Félreértés ne essék annyira nem izgat már a téma. Az igaz, hogy idén különösen sok rossz dal lesz kint őszintén szólva nincs is favoritom a sokak által oly kedvelt norvég dalt többszöri meghallgatás után sem tudnám eldúdolni. Ha már a Tóth lányt említed, jó lenne ha valaki írna már egy dalt Tóth Verának!Akkor viszont nem tudnám eldönteni, hogy Gigi vagy Vera menjen 🙂
U.i.: nem kezdem elmagyarázni mit jelent a szó hogy normális … szerintem mindenki tudja értelmezni 😛

Már nem azért, de Csézy dala, ami mind dallamilag, mind szövegileg közhelyes volt, teljesen más tészta, mint a Kedvesem, ami egyrészt sokkal fülbemászóbb, másrészt a magyar szöveg miatt feltűnőbb/egyáltalán nem szokványos a külföldieknek.

Csatlakozom Petihez, bár Csézy hangja nagyon jó, a dal maga abszolút felejthető volt, emiatt nem is jutott tovább a döntőbe. Alex dala pedig kilóg a sorból és azok, akik először nézik meg az euroviziót nem ismerik a dalokat, azoknak valami különlegeset, egyedit kell adni, hogy szavazzanak rá. Itt aztán nem fog számítani a hang vagy a dal, ha nincs emlékezetes a produkcióban. Lásd bábuskikat tavaly. Szerintem is jól döntöttünk Alex mellett, akár bejut, akár nem, de véleményem szerint bejut a döntőbe és ott benne lesz az első 20-ban.
A norvég lány dala nem rossz, de nem a legjobb. Nekem a favoritom San Marino és nagyon örülnék, ha nyerne, de nem hiszem hogy nyerhet, hacsak nem lesz egy mindent elsöprő produkció mögötte.

Csatlakozom Petihez, bár Csézy hangja nagyon jó, a dal maga abszolút felejthető volt, emiatt nem is jutott tovább a döntőbe. Alex dala pedig kilóg a sorból és azok, akik először nézik meg az eurovíziót nem ismerik a dalokat, azoknak valami különlegeset, egyedit kell adni, hogy emlékezzenek és szavazzanak rá. Itt aztán nem fog számítani a hang vagy a dal, ha nincs emlékezetes a produkcióban. Lásd bábuskikat tavaly. Szerintem is jól döntöttünk Alex mellett, akár bejut, akár nem, de véleményem szerint bejut a döntőbe és ott benne lesz az első 20-ban.
A norvég lány dala nem rossz, de nem a legjobb. Nekem a favoritom San Marino és nagyon örülnék, ha nyerne, de nem hiszem hogy nyerhet, hacsak nem lesz egy mindent elsöprő produkció mögötte.

Comments are closed.