ESC Hungary médiaturné 2013: ByeAlex Szerbiában

alex_tour_eschungarySzerző, fotó: Szalma Róbert

2013.04.23-án egész napos interjúkörúton vett részt ByeAlex. Ez volt sorban a 6. médiaturné az ESC Hungary szervezésében, az aktuális magyar eurovíziós résztvevővel. Az interjúkörutat a határt átlépve azonnal meg is kezdte egy telefonos bejelentkezéssel a Temerini Rádió stúdiójában. A műsort a hallgatók felvételről fogják hallani

Nem sokkal 9 óra után a topolyai Express Channel Tájékoztatási Közvállalat tévéstúdiójában vettek fel azt a közel 30 perces zenés műsort, amelyet több helyi tévétársaság is műsorára fog tűzni a májusi Eurovíziós Dalverseny időpontjáig. Ebéd előtt a Magyar Szó napilap részére készült egy interjú, amely a Délvidéken a legnagyobb példányszámú magyar nyelvű újság. 13 órától a Régió Rádió műsorában (30 perc) vendégeskedett Alex.

14:10-től már a Szabadkai Rádió kedd délutáni kívánságműsorában vendégeskedtünk http://www6.zippyshare.com/v/24694176/file.html

Az élő műsort követően a magyar nyelvű szerkesztőség riporterével azt a műsort készítettek el, melyet a határon túli rádiók – Pozsony (SK), Kolozsvár (RO), Marosvásárhely (RO), Lendva (SLO), Eszék (HR), Újvidék (SRB) Szabadka (SRB) – május 12-en fognak sugározni a Térerő című műsorban. Az ifjúsági műsor, azaz a FIFI két fiatal riportere készítette a nap legérdekesebb interjúját, ugyanis ByeAlex micije felkeltette a lanyok figyelmet. Sajnos Alex nem ismerte a helyi szlenget, igy a baseball sapkára irányult kérdésbe bizony belegabalyodott mindenki (mici = sapka).

Délután a korzón Alex mikrofont ragadott, és gyanútlan járókelőket szólított meg. Pontosan mit is kerdezett? Ezt megtudhatjuk majd az Eurovízió előtti felvezető műsorok egyikében, májusban.
A kalózkodást követően a 7Nap hetilap riporterével beszélgetett Alex.

Késő délután a Pannon RTV munkatársai keszitettek tévés interjút a Szubjektiv című műsor számára, majd élő rádiós kívánságműsor főszereplőjeként utolsó előtti interjúját adhatta az énekes. Hazaindulás előtt még egy rövid híradós bejelentkezést is felvettek a Pannon TV-ben.

Az egynapos interjúkörútnak nem titkolt célja természetesen az, hogy ByeAlexet minél többen megismerjék, megszeressék, és hogy a rádiók minél többször játsszák többek között a Kedvesem című dalt is, hiszen döntőbe jutás esetén minden szavazatra szükség lesz.

Comments

4 hozzászólás a(z) “ESC Hungary médiaturné 2013: ByeAlex Szerbiában” bejegyzéshez

 1. VICESC avatar
  VICESC

  Jó kis nap volt 🙂

  1. tacom avatar
   tacom

   Vicesc, kicsit bővebben?:

   Miért volt jó? Mi tetszett benne legjobban? Mi tetszett legkevésbé? Jártál már korábban a Vajdaságban? Hogyan ítéled meg az ottani média helyzetét? Hogy érzed, hogyan fogadták/fogadják az ottaniak Alexet és a dalát? Milyen embernek ismerted meg Alexet ez alatt a nap alatt? És így tovább…

 2. tacom avatar
  tacom

  Uhh, ennyi program, interjú egyetlen nap alatt!!! Egy halom médium promótálja Alexet. Szép munka, Robek!

 3. Robek avatar
  Robek

  Köszi tacom! Sajnos csak 10-11 interjú fért bele, lehetett volna több is, de Alex programja is sűrű mostanában. Két hét múlva már repül is Malmöbe, de addig még sok a teendő. Azt nem is írtam le a beszámolóban, hogy az MTVA biztosította a kisbuszt amivel utaztunk és egy kis stábot is biztosított akik nagyon kedvesek voltak. A KÖSZÖNET NEKIK IS JÁR! SŐT! Végig kísérték a napunkat a kamerájukkal. Az összefoglaló látható lesz a Kárpátexpresszben és az Elővíziókban is.