Naptár

2013. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Előszavazás 2013: lezárult az első forduló

manoSzerző: Szatlmajer Zoltán

Az elődöntők szavazása a végéhez ért. Összesen 94 voks érkezett, melyek alapján 10-10 dal jutott a döntőbe. Hogy kik azok, a videóból kiderül. A továbbjutás sorrendje véletlenszerű. Pár nap múlva pedig folytatódik a szavazás a döntőre, kiegészülve a 6 alapból döntős országgal.

44 hozzászólás Előszavazás 2013: lezárult az első forduló

 • Első elődöntő: 10/8; második elődöntő: 10/6.
  Horvátországot és Litvániát kissé alul értékeltnek tartom, Románia viszont megérdemli az utolsó előtti helyet. Meglepetés nem ért.

 • Gabiii

  SPOILER ha valakit esetleg zavar!!! 🙂
  Első elődöntő: 10/9 Szép munka! 1 pontot adtam Szerbiának így azt sem nagyon sajnálom.
  Második elődöntő: 10/10 sok mindent nem tudok hozzá fűzni. 🙂
  Ez egy tökéletes döntő lenne számomra, remélem nem lesz sok eltérés majd májusban. 🙂

 • EuroMach

  1. elődöntő 10/8, 2.elődöntő 10/9

 • első ed: 9/10

  második ed: 6/10

  valami hasonlóra számítok az éles versenyen is, a második elődöntő sokkal izgalmasabb, sokkal erősebb és sokkal sokszínűbb is szerintem.

 • m_sandor

  Első elődöntő 7/10, sőt a második elődöntő is 7/10.
  Az 1. elődöntőben a 11-12-13. helyen van a három ország amit nem találtam el.

 • force

  Egyedül a szerbeket sajnálom, hogy nem juttatuk tovább, tőlem ők magas pontot kaptak (ettől függetlenül sztem ők simán mennek majd tovább a döntőbe májusban, a legtöbb szomszédjuk ebben az elődöntőben van, magas pontokat fognak kapni).

 • Balint005

  Első elődöntő: 10/8 – Nem jutott tovább Szerbia akiknek 2 pontot adtam szóval nem hiányoznak annyira, és Belgium akinek 7-et adtam, bár tudtam hogy nem fog bejutni. Alig pár ember szereti azt a dalt, pedig szerintem jó dal, csak az énekes kicsit gyenge. Hellyettük egyébként Szlovénia jutott tovább (nálam 11.) és sajnos Hollandia is, akinek népszerűségének okát még mindig nem értem 😀
  Második ed. 10/9 Málta hellyett akinek 4 pontot adtam, Grúzia jutott tovább, végülis nálam ők a 11.-ek szóval nem baj h ott vannak 😀

 • Gabor

  úgy tűnik szembe megyek a közízléssel 🙂

  1.: 10/5, egyedül csak ciprus kiesése amiben egyet értek 🙂
  a 12,8,5,4,3 pontosaimat elbuktam 🙁 😀

  2.: 10/8, ez már egész jó, bár innen meg a 16., 17-et lőttem tovább 🙂

 • Seatter

  Első:10/8
  Második:10/7
  Szóval jó 🙂
  (Írországot lecserélném azért Észtországra :))

 • Sztbeni

  Első elődöntő: 10/6. Litvánia és Horvátország alulértékelt, Hollandia és Ausztria nagyon túl van értékelve szerintem.

  Második elődöntő: 10/7. Románia helyezésén meglepődtem. Izrael túl lett értékelve.

 • Szép eredmény született szerintem. Mind a 2 elődöntőnél 10/9 ország jutott be tőlem. Az elsőben Oroszországot cseréltem le Ciprusra, míg a másodikban Izlandtól vettem búcsút Albánia kedvéért. De szerintem így is számomra hibátlan mezőny jött össze, hiszen se az orosz, se az izlandi dal nincs túl hátul nálam! 🙂
  Izrael, San Marino és Montenegró helyezésének nagyon örültem! Románia tényleg megérdemli azt, ahol van!

 • 9-et találtam el mindkettőből: Szerbia és Macedónia helyett Moldova és Azerbajdzsán jutott tovább. Örülnék egy hasonló eredménynek pár hét múlva 🙂

  • StanB

   Én is 9-9-et találtam el mindkettőből és én is Szerbiát és Macedóniát vittem volna tovább 🙂 Igaz én Szlovénia és Grúzia helyett 😀

 • Rita

  10/6, illetve 10/7. Nagyjabol erre szamitottam, de annak nagyon orulok, hogy a nagy kedvenceim kozul mind tovabbjutott 🙂 Jo kis donto, nem lesz nehez 10 dalt talalnom, aminek szivesen adok pontot.

 • Dani

  Első elődöntő: Szlovéniát és Írországot nem vittem volna be, de előbbit még elnézem. De Montenegrót ti komolyan gondoltátok? Azt a förtelmet? Hiányolom Belgiumot, Ciprust, Észtországot.

  Második elődöntő: Magyarország – gondoltam, bár tőlem nem kapott pontot, és lehet, hogy én voltam az egyetlen ilyen téren… Görögországot én kidobtam volna. Hiányolom Albániát.

  De örülök, hogy a legjobbat (Izland) bevittétek.

 • schanc

  Nekem annyi vicces, hogy pont tegnap értékeltük Írországot, és „közmegegyezéssel” a pocsék jelzőt kapta. Erre bevittük a döntőbe 🙂
  Külön köszönöm, hogy Izrael ott van a döntőben, az idei kedvencem!

  Az én pontozásom:
  Első elődöntő 6/10, az észt-horvát-belga-szerb négyesnek adtam pontot a szlovén-fehérorosz-moldáv-ír kvartett helyett, bár emlékeim szerint itt kicsit kínban voltam, hogyan töltsem fel a tízet.
  Második elődöntő 7/10, itt a macedón-máltai-bolgár hármasom pottyant ki a görög-svájci-finn trió miatt.
  Így nézve én annyira nem voltam sikeres, de igazából csak a horvát és a máltai dalt sajnálom az említett kiesettek közül.

  • Clusters

   Én sem értem hogy juthatott be az ír dal, tőlem egy fia pontot nem kapott. De ezek szerint valakinek tetszik…

  • Gabiii

   Az hogy 5-6 ember megbeszélt valamit, az semmit sem jelent egy 90 fős szavazásnál. Persze könnyű pár komment alapján az egész „közösségre” kivetíteni a gondolatokat de ne essünk ebbe a hibába! Az ír dal egyébként számomra kiemelkedik a (szintén SZÁMOMRA) gyengécske első elődöntő dalai közül. Persze közhelyes átlag pop de mégis szívesen hallgatom. Az élő produkció lehet hogy gyenge lesz de ezt nem vettem figyelembe a szavazásnál.

  • Clusters

   A kommentek valóban nem jelentenek semmit, már tudjuk h az itteni szavazás nem mindig adja a valós képet 🙂 Gondoljunk csak az A Dalra mikor ott szavaztunk… Van aki képes húszszor regisztrálni, vagy 20féle email-címről elküldeni..

 • tkrisz

  Nekem 8/10, 6/10. De nem bánom, nem az volt a cél, hogy eltaláljam. Amúgy is jó dolog ha nem mindenkinek van átlagízlése.

 • Nyee

  Kifejezetten büszke vagyok a magyar rajongók ízlésére.Nagyon ügyesen szavaztatok és a 2. elődöntőből továbbjutott Görögországot kivéve mindennel egyetértek.Mondjuk hozzáteszem,hogy az első elődöntőből csupán 2 országot nem szeretek a 2.-ból meg 7-et,szóval annyira nem nehéz 😀

 • Clusters

  Jó lett a videó, sajnálom az első elődöntőből Horvátországot, és Észtországot, a másodikból egyedül az örményeknek szánt 1 pontom nem jött be, úgyhogy egész jól eltaláltam 😀

 • Emdogh

  Számomra egy dal hiányzik csak: Észtország! De az nagyon, mert abszolút favorit. Egyébként 10/8 kétszer is a találati arány. Azt hiszem, nem panaszkodhatok, és még azért sem, mert egy ilyen erős döntő jó kis döntőt eredményezne…

 • eszti

  Ha a magam ízléséből indulok ki, akkor én az elődöntőkből leginkább ezeket az országokat engedném tovább top 10- ként (sorrendet nehezen állítanék fel, mert az idén rengeteg jó dal van, ami szerintem 2009-ben volt utoljára):

  1. elődöntő (sorrend nélkül sorolom fel): Észtország, Moldova, Fehéroroszország, Ukrajna, Ausztria, Dánia, Hollandia, Oroszország, Belgium, Ciprus

  2. elődöntő (szintén sorrend nélkül): Izland, San Marino, Görögország, Grúzia, Izrael, Finnország, Málta, Magyarország, Azerbajdzsán, Norvégia

 • Vektor

  Málta és Észtország kiesése fájó, Szlovénia és Finnország helyett továbbjuthattak volna. Összességében nincs meglepetés, mindegyik esélyes továbbment.

  Szerintem jobb lenne, ha nem az összesített pontok alapján alakulna a ranglista, ugyanis a nézők nem egy top10-es listát állítanak össze, hanem egy, vagy két produkcióra szavaznak adásonként. Talán úgy lenne a célszerűbb, ha először csak az első helyezéseket néznénk, aztán a második helyezéseket, harmadik helyezéseket, egészen addig, amíg az összes holtverseny megszűnik. Így jobban tudnánk rekonstruálni, hogy miként szavaznának az oldal látogatói a műsor alatt.

  Ezért van az, hogy itt a megosztó daloknak esélyük sincs, amelyek a műsoron messze jobb helyezést érnek el.

 • Mettyú

  Nekem sem sikerült eltalálni mindet.
  Első elődöntő: 10/8 (Belgium 5p és Szerbia 6p esett ki)
  Második elődöntő: 10/8 ( Bulgária 4p és Macedónia 3p)

  Összességében tetszik a továbbjutók listája. Elégedett lennék ezzel májusban is. 🙂

 • Zsolti

  Pozitív meglepetés Hollandia továbbjutása és Szerbia kiesése, negatív Észtország és Örményország kipottyanása és Svájc betolása.

 • Zsuzsi

  Nálam mindkét elődöntőben 8 -8 találat!

 • Pitbull

  1. elődöntőben Moldova és Ausztria helyett szívesebben láttam volna Észtországot (10 pontosom), illetve Horvátországot (8 pontot adtam nekik), a többi rendben van.
  2. elődöntőből kiraknám Görögországot, Izraelt, Svájcot és Magyarországot (itt az egyéni ízlésem dönt és nem a nemzeti elfogultságom), a helyükön pedig szívesen látnám Albániát (nálam 7 pontos), Bulgáriát (4 pont), Lettországot (2 pont) és Macedóniát (1 pont), utóbbi esetében az Esma-mentesített saját készítésű remixemet, de mivel az nem játszik, így, üsse kő, beférhet a keretbe ByeAlex is.

 • Mona Lisa 29

  Mivel mindig olyan dal nyer, amit egyaltalan nem szeretek, igy iden a legeselyesebbek a gyozelemre: Hollandia, Franciaorszag, Nemetorszag, Norvegia, Olaszorszag.
  Szerintem a legjobb: San Marino.

 • Gabiii

  Szerintem is a legjobb daluk 2005 óta, talán még Harel Skaat volt jó 2010-ben. A nyelvet alapvetően nem szeretem de ebben a dalban nem is olyan rossz. Izlanddal fognak csatázni a szavazatokért.

 • Mona

  Nekem az 1. ed-ben 8/10, 2. ed-ben 9/10.
  Szóval elég jól egyezik a többséggel az izlésem. Szerintem ez valamennyire támpontot adhat, de lehetnek azért meglepetések az élő előadások alapján!
  Írország és Szlovénia meglepő, én Azerbajdzsánra sem szavaztam. A többit szeretem!