Előszavazás 2013: lezárult az első forduló

manoSzerző: Szatlmajer Zoltán

Az elődöntők szavazása a végéhez ért. Összesen 94 voks érkezett, melyek alapján 10-10 dal jutott a döntőbe. Hogy kik azok, a videóból kiderül. A továbbjutás sorrendje véletlenszerű. Pár nap múlva pedig folytatódik a szavazás a döntőre, kiegészülve a 6 alapból döntős országgal.

44 Comments

Első elődöntő: 10/8; második elődöntő: 10/6.
Horvátországot és Litvániát kissé alul értékeltnek tartom, Románia viszont megérdemli az utolsó előtti helyet. Meglepetés nem ért.

SPOILER ha valakit esetleg zavar!!! 🙂
Első elődöntő: 10/9 Szép munka! 1 pontot adtam Szerbiának így azt sem nagyon sajnálom.
Második elődöntő: 10/10 sok mindent nem tudok hozzá fűzni. 🙂
Ez egy tökéletes döntő lenne számomra, remélem nem lesz sok eltérés majd májusban. 🙂

első ed: 9/10

második ed: 6/10

valami hasonlóra számítok az éles versenyen is, a második elődöntő sokkal izgalmasabb, sokkal erősebb és sokkal sokszínűbb is szerintem.

Első elődöntő 7/10, sőt a második elődöntő is 7/10.
Az 1. elődöntőben a 11-12-13. helyen van a három ország amit nem találtam el.

Egyedül a szerbeket sajnálom, hogy nem juttatuk tovább, tőlem ők magas pontot kaptak (ettől függetlenül sztem ők simán mennek majd tovább a döntőbe májusban, a legtöbb szomszédjuk ebben az elődöntőben van, magas pontokat fognak kapni).

Első elődöntő: 10/8 – Nem jutott tovább Szerbia akiknek 2 pontot adtam szóval nem hiányoznak annyira, és Belgium akinek 7-et adtam, bár tudtam hogy nem fog bejutni. Alig pár ember szereti azt a dalt, pedig szerintem jó dal, csak az énekes kicsit gyenge. Hellyettük egyébként Szlovénia jutott tovább (nálam 11.) és sajnos Hollandia is, akinek népszerűségének okát még mindig nem értem 😀
Második ed. 10/9 Málta hellyett akinek 4 pontot adtam, Grúzia jutott tovább, végülis nálam ők a 11.-ek szóval nem baj h ott vannak 😀

úgy tűnik szembe megyek a közízléssel 🙂

1.: 10/5, egyedül csak ciprus kiesése amiben egyet értek 🙂
a 12,8,5,4,3 pontosaimat elbuktam 🙁 😀

2.: 10/8, ez már egész jó, bár innen meg a 16., 17-et lőttem tovább 🙂

Első elődöntő: 10/6. Litvánia és Horvátország alulértékelt, Hollandia és Ausztria nagyon túl van értékelve szerintem.

Második elődöntő: 10/7. Románia helyezésén meglepődtem. Izrael túl lett értékelve.

Szép eredmény született szerintem. Mind a 2 elődöntőnél 10/9 ország jutott be tőlem. Az elsőben Oroszországot cseréltem le Ciprusra, míg a másodikban Izlandtól vettem búcsút Albánia kedvéért. De szerintem így is számomra hibátlan mezőny jött össze, hiszen se az orosz, se az izlandi dal nincs túl hátul nálam! 🙂
Izrael, San Marino és Montenegró helyezésének nagyon örültem! Románia tényleg megérdemli azt, ahol van!

9-et találtam el mindkettőből: Szerbia és Macedónia helyett Moldova és Azerbajdzsán jutott tovább. Örülnék egy hasonló eredménynek pár hét múlva 🙂

Én is 9-9-et találtam el mindkettőből és én is Szerbiát és Macedóniát vittem volna tovább 🙂 Igaz én Szlovénia és Grúzia helyett 😀

10/6, illetve 10/7. Nagyjabol erre szamitottam, de annak nagyon orulok, hogy a nagy kedvenceim kozul mind tovabbjutott 🙂 Jo kis donto, nem lesz nehez 10 dalt talalnom, aminek szivesen adok pontot.

Első elődöntő: Szlovéniát és Írországot nem vittem volna be, de előbbit még elnézem. De Montenegrót ti komolyan gondoltátok? Azt a förtelmet? Hiányolom Belgiumot, Ciprust, Észtországot.

Második elődöntő: Magyarország – gondoltam, bár tőlem nem kapott pontot, és lehet, hogy én voltam az egyetlen ilyen téren… Görögországot én kidobtam volna. Hiányolom Albániát.

De örülök, hogy a legjobbat (Izland) bevittétek.

Nekem annyi vicces, hogy pont tegnap értékeltük Írországot, és “közmegegyezéssel” a pocsék jelzőt kapta. Erre bevittük a döntőbe 🙂
Külön köszönöm, hogy Izrael ott van a döntőben, az idei kedvencem!

Az én pontozásom:
Első elődöntő 6/10, az észt-horvát-belga-szerb négyesnek adtam pontot a szlovén-fehérorosz-moldáv-ír kvartett helyett, bár emlékeim szerint itt kicsit kínban voltam, hogyan töltsem fel a tízet.
Második elődöntő 7/10, itt a macedón-máltai-bolgár hármasom pottyant ki a görög-svájci-finn trió miatt.
Így nézve én annyira nem voltam sikeres, de igazából csak a horvát és a máltai dalt sajnálom az említett kiesettek közül.

Én sem értem hogy juthatott be az ír dal, tőlem egy fia pontot nem kapott. De ezek szerint valakinek tetszik…

Az hogy 5-6 ember megbeszélt valamit, az semmit sem jelent egy 90 fős szavazásnál. Persze könnyű pár komment alapján az egész “közösségre” kivetíteni a gondolatokat de ne essünk ebbe a hibába! Az ír dal egyébként számomra kiemelkedik a (szintén SZÁMOMRA) gyengécske első elődöntő dalai közül. Persze közhelyes átlag pop de mégis szívesen hallgatom. Az élő produkció lehet hogy gyenge lesz de ezt nem vettem figyelembe a szavazásnál.

A kommentek valóban nem jelentenek semmit, már tudjuk h az itteni szavazás nem mindig adja a valós képet 🙂 Gondoljunk csak az A Dalra mikor ott szavaztunk… Van aki képes húszszor regisztrálni, vagy 20féle email-címről elküldeni..

Nekem 8/10, 6/10. De nem bánom, nem az volt a cél, hogy eltaláljam. Amúgy is jó dolog ha nem mindenkinek van átlagízlése.

Kifejezetten büszke vagyok a magyar rajongók ízlésére.Nagyon ügyesen szavaztatok és a 2. elődöntőből továbbjutott Görögországot kivéve mindennel egyetértek.Mondjuk hozzáteszem,hogy az első elődöntőből csupán 2 országot nem szeretek a 2.-ból meg 7-et,szóval annyira nem nehéz 😀

Jó lett a videó, sajnálom az első elődöntőből Horvátországot, és Észtországot, a másodikból egyedül az örményeknek szánt 1 pontom nem jött be, úgyhogy egész jól eltaláltam 😀

Számomra egy dal hiányzik csak: Észtország! De az nagyon, mert abszolút favorit. Egyébként 10/8 kétszer is a találati arány. Azt hiszem, nem panaszkodhatok, és még azért sem, mert egy ilyen erős döntő jó kis döntőt eredményezne…

Ha a magam ízléséből indulok ki, akkor én az elődöntőkből leginkább ezeket az országokat engedném tovább top 10- ként (sorrendet nehezen állítanék fel, mert az idén rengeteg jó dal van, ami szerintem 2009-ben volt utoljára):

1. elődöntő (sorrend nélkül sorolom fel): Észtország, Moldova, Fehéroroszország, Ukrajna, Ausztria, Dánia, Hollandia, Oroszország, Belgium, Ciprus

2. elődöntő (szintén sorrend nélkül): Izland, San Marino, Görögország, Grúzia, Izrael, Finnország, Málta, Magyarország, Azerbajdzsán, Norvégia

Málta és Észtország kiesése fájó, Szlovénia és Finnország helyett továbbjuthattak volna. Összességében nincs meglepetés, mindegyik esélyes továbbment.

Szerintem jobb lenne, ha nem az összesített pontok alapján alakulna a ranglista, ugyanis a nézők nem egy top10-es listát állítanak össze, hanem egy, vagy két produkcióra szavaznak adásonként. Talán úgy lenne a célszerűbb, ha először csak az első helyezéseket néznénk, aztán a második helyezéseket, harmadik helyezéseket, egészen addig, amíg az összes holtverseny megszűnik. Így jobban tudnánk rekonstruálni, hogy miként szavaznának az oldal látogatói a műsor alatt.

Ezért van az, hogy itt a megosztó daloknak esélyük sincs, amelyek a műsoron messze jobb helyezést érnek el.

Nekem sem sikerült eltalálni mindet.
Első elődöntő: 10/8 (Belgium 5p és Szerbia 6p esett ki)
Második elődöntő: 10/8 ( Bulgária 4p és Macedónia 3p)

Összességében tetszik a továbbjutók listája. Elégedett lennék ezzel májusban is. 🙂

Pozitív meglepetés Hollandia továbbjutása és Szerbia kiesése, negatív Észtország és Örményország kipottyanása és Svájc betolása.

1. elődöntőben Moldova és Ausztria helyett szívesebben láttam volna Észtországot (10 pontosom), illetve Horvátországot (8 pontot adtam nekik), a többi rendben van.
2. elődöntőből kiraknám Görögországot, Izraelt, Svájcot és Magyarországot (itt az egyéni ízlésem dönt és nem a nemzeti elfogultságom), a helyükön pedig szívesen látnám Albániát (nálam 7 pontos), Bulgáriát (4 pont), Lettországot (2 pont) és Macedóniát (1 pont), utóbbi esetében az Esma-mentesített saját készítésű remixemet, de mivel az nem játszik, így, üsse kő, beférhet a keretbe ByeAlex is.

Mivel mindig olyan dal nyer, amit egyaltalan nem szeretek, igy iden a legeselyesebbek a gyozelemre: Hollandia, Franciaorszag, Nemetorszag, Norvegia, Olaszorszag.
Szerintem a legjobb: San Marino.

Dania nalam elmegy kategoria, 15. korul van a listamon. Szerintem nem fog nyerni, iden lesz egy sotet lo, aki mindent visz. 🙂 (remelem) 🙂

Szerintem is a legjobb daluk 2005 óta, talán még Harel Skaat volt jó 2010-ben. A nyelvet alapvetően nem szeretem de ebben a dalban nem is olyan rossz. Izlanddal fognak csatázni a szavazatokért.

Nekem az 1. ed-ben 8/10, 2. ed-ben 9/10.
Szóval elég jól egyezik a többséggel az izlésem. Szerintem ez valamennyire támpontot adhat, de lehetnek azért meglepetések az élő előadások alapján!
Írország és Szlovénia meglepő, én Azerbajdzsánra sem szavaztam. A többit szeretem!

Comments are closed.