Szerbia és Bulgária dönt ma este, Izrael még selejtez

eurovision2013Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com – natfinals.50webs.com
Internetes közvetítések linkjei
19:45 Bulgária: http://www.eurovision.tv/esctv/future/?program=75153
20:00 Izrael: http://s4nwm.castup.net/990310010-52.wmv
http://www.iba.org.il/eurovil/
21:00 Szerbia: http://www.eurovision.tv/esctv/future/?program=75163

Ma este két ország dönti el, hogy kit küld a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválra. Szerbia és Bulgária hoz végső döntést, Izrael pedig második esély fordulót rendez a csütörtöki döntő előtt.

Izrael már három elődöntőt rendezett, fordulónként 10 dallal. Innen a top 3 produkció jut döntőbe a zsűri és a közönsépg együttes választása alapján, a negyedik helyezettek pedig ma mérkőznek meg újra, ahol a győztes jut döntőbe. A vígaszági forduló résztvevői:

1 Judah Gavra – Hayom
2 Yarden Tzur – Replace you
3 Niki Goldstein – Anachnu echad

Bulgária a már 2007-ben már kipróbálta az Elitsa & Stoyan duót, akik az elődöntőben 6., a döntőben 5. helyezettek lettek, így most újra tőlük várják a szép eredményt. Három dalt fognak előadni, ezek közül a zsűri és a közönség 50%-os beleszólási lehetőségével választják ki a 2013-as versenydalukat.

1 Elitsa Todorova & Stoyan Yankulov feat. Skiller & Jahmmi – Dzupai, libe boso
2 Elitsa Todorova & Stoyan Yankulov – Kismet
3 Elitsa Todorova & Stoyan Yankulov – Samo shampioni

Szerbia tegnap este elődöntőt rendezett, ahol a 15 közül legjobb 5 versenyző jutott be a döntőbe., ahol 10 produkciónak már bérelt helye volt. Így ma este ismét egy hamisíthatatlan Beovizija-t láthatunk, bár kisebb helyszínen. A győztest SMS szavazással választják ki.

1 Nevena Božovic, Sara Jovanovic & Mirna Radulovic – Ljubav je svuda
2 Igor Terzija – Moja svetlosti
3 Maja Nikolic – Blagoslov
4 Kal – Usne kadifa
5 Nenad Milosavljevic – Ruža od baruta
6 Saška Jankovic – Duga u tvojim ocima
7 Dušan Zrnic – Što prolazim
8 Maja Odžaklijevska – Andeo s neba
9 Dušan Svilar – Spas
10 Sky’s – Magija
11 Ksenija Kocetova – Svetla pale se za nas
12 Marija Mihajlovic – Halo!
13 Aleksandra Dabic – Savršen kraj
14 Kristina Savic – Za tebe živim
15 Žarko Stepanov – Tren

67 Comments

Bulgária: Samo shampioni
Szerbia: Saška Janković

Én csak ennyit kívánnék hozzászólni a mai kínálathoz.

(És igen, ahogy már force említette, a szerb döntőben a 15-ből továbbjutott 5 lesz csak.)

Bulgáriánál nálam egyértelműen a Samo shampioni a nyerő, a szerbeknél pedig a Spes tetszik legjobban. Izraelnél engem a Replace you fogott meg leginkább. Hajrá 🙂 !

Idén engem eddig azt hiszem Izrael fogott meg a leginkább. Nem néztem az elődöntőket (mert nem működött a link) viszont a dalok nagyon jók. A ma esti vigaszágashoz csak annyit, hogy remélem Yarden Tzur megy a döntőbe, de ha nem ő, akkor Judah Gavra, de semmiképpen se Nicki Goldstein. A döntő meg egy más tészta, már most van 4 favoritom. 😀

(Nem lesz egy erős ellenfél) – Bár ki tudja? 2007-ben is bejött a népnek, meg nekem is; bár az mérföldekkel erősebb volt. Ez inkább népiesebb, lassabb, vontatottabb. Nem kúszik be a bőr alá 😀

Még mindig jobb, mint az első daluk, de meglepett, hogy nem a Samo shampioni, egyértelműnek tűnt, de nem rossz választás végül.

Nem tudom, hogy jön ide ez a Coldplay dal, de elképesztően szeretem 🙂 Kár, hogy félbeszakították… Remélem Dusan nyer! A Moje 3 szerintem angolul lenne jó, de tudjuk, hogy a szerbek mindig az anyanyelvet preferálják.

Tudtam, hogy ez a szájharmónika-koncert hiányzott a napomból :DD Negyven percig összesítik elvileg az öt előadóra küldött SMS-eket. Lehet kézzel számolják?

A Ja imam talenat(tehetséges vagyok) cimű tehetségkutató szereplői léptek fel, de tényleg elég hosszú a műsor amúgy menjen a Moje 3 azaz Nevena,Sara,Mirna. Már elküldtem a max 5 sms-t rájuk!

22:45-kor lesz elvileg vége. De olyan jól belejöttek a safölinbe, hogy lehet kiválasztják a következő Eurovíziós Táncversenyen induló szerb produkciót is XD

Na azt még megvárom, addig a nyugiteámat is megiszom, így nem majd meg fel bennem a pumpa, ha 22:45-kor nem hagyják abba, vagy valami botrányt választanak 😀

Comments are closed.