San Marino: Valentina Monetta – Crisalide

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m-bHVy6ge1s[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Tegnap este mutatta be San Marino a malmői Eurovízióra szánt versenydalukat, melyet 2012 után ismét Valentina Monetta fog előadni. Dalának címe ezúttal “Crisalide” lesz. Sok szerencsét kívánunk májusban!

44 Comments

Wow! Éles váltás a tavalyi után..lehet ez volt a taktika? 😀
Elég sanszosak a döntőre, ami miatt én már csak a csodában bízok hogy mi bejutunk..

Nekem nagyon tetszik ez a dal,meg ahogy a végére felpörög. Egyébként a tavalyival sem volt bajom. Egyenlőre 37/10
Ám többszöri hallgatással még biztos előre fog menetelni 🙂

Eddig toronymagasan a legjobb San Marino-i dal, mérföldekkel veri a tavalyit. Meg lehet az első döntőjük simán. Így a végére kezd megerősödni a mezőny. Nálam 11/36

A legvége tisztára Gloria Gaynor – I Will Survive, de attól még jó a dal…nálam is még fog előbbre menni szerintem…a döntő meglehet, de elképzelhető az is, hogy úgy fog járni, mint Monaco 2005-ben…az is az egyik legjobb dal volt a mezőnyben, de mivel törpeállam küldte, alulértékelték…

Szerintem az idei év legnagyobb meglepetése San Marino. Toronymagasan a legjobb daluk, még Senit 2011-es dalát is simán veri. Én nagyon drukkolok, hogy meglegyen a döntő, ha az előadás is jó lesz akkor lehet még szavazok is rá. Jelenleg: 12/36 nálam.

A tavalyi dal megalázó volt egy ilyen énekesnőnek. Most ha az volt a cél hogy megmutassa, hogy ki is ő valójában akkor az már biztos megvan. Szurkolok nekik remélem legalább a zsűri normálisan szavaz de én bízok a közönségben is. Egyértelműen döntőben a helye.
Ha ez összejön akkor talán a többi mini állam is elgondolkodna a jelentkezésen.

Hú,végre hazaértem. 🙂 Már alig vártam,hogy meghallgathassam. Nincs kétségem a döntő felől,nagyon jó dal. 😉

Hát szerintem ha minadannyian tenni akarunk a döntőért, akkor a második elődöntőben elő kell kapni a telefonokat, és magyarország bizony hozzájárulhatna mondjuk egy 8 ponttal azért hogy ez a dal döntős legyen. Szóval rajtunk is mulik. Hajra!!!

én biztos fogok erre a dalra szavazni az elődöntőnkben, FYROM volt az első helyen, de mivel dalt változtattak így már nem tetszik annyira, így őket fogom segíteni meg ha meggyőznek a finnek őket. ( mert nem hiszem, hogy pl. a norvégokat kellene 😀 )

Nagyon-nagyon tetszik! Szerintem gyönyörű dal, az egyéni listámon dobogós. Valentina tavaly megmutatta, hogy egy ócska dalt is elő lehet adni nagyon jól, idén pedig ezzel a számmal tarolni fog, szerintem. Kiváló énekes, nem fog neki problémát okozni az élő produkció.

Csatlakoznék az előttem szólókhoz, nagyon jól sikerült a dal. Még ha nem is jutnak döntőbe, mindenképpen megérdemelnék. Grat San Marino 🙂

Egyre jobban félek attól, hogy Magyarországnak már nem sok esélye van bejutni, a végére tényleg nagyon felerősödött a mezőny… Én San Marinora és Finnországra fogok szavazni, ha jók lesznek élőben, de szerintem igen.:)

Ez egy tipikus Eurovíziós Dal! 😀

Látom másnak is az ugrott be, hogy egy dél-amerikai szappanopera főcimdalára emlékeztet, legalább az első 1,5-2 perc 🙂

kíváncsi vagyok mire jut

Az összes 2. elődöntős dal ismeretében szerintem ez a 10 fog bejutni:
Azerbajdzsán, Finnország, Macedónia, Grúzia, Magyarország(remélhetőleg), Izrael, Málta, Norvégia, Románia (mindegy milyen rossz a szám, ők bejutnak…), San Marino
Ez többé-kevésbé megfelelne nekem, még esetleg Görögországot vagy Izlandot raknám valaki helyére…(mondjuk Románia)

Bíztos: Grúzia, Görögország, Norvégia, Azerbajdzsán, Románia, Finnország, Örményország, Izrael(a zsűri a hangjáért adni fog sokat) = 8
Maradék: Macedónia, Málta, Izland, San Marino, Magyarország, Albánia, Svájc, Lettország
a maradék 2 hely: San Marino, Svájc

Szerintem egyáltalán nem biztos hogy románia döntős lesz, mondjuk ha változtatnak a dal kivitelezésén akkor esteleg. A döntősök szerintem (nem sorrend) Norvégia, Gruzia, San Marino, Svájc, Málta, Azerbajdzsán, Izrael, Izland, Görögország és (Macedónia, Bulgária, Örményország, Finnország, Magyarország vagy Albánia). Lettországot és Romániát esélytelennek tartom. Igy összegezve azt kell mondjam nagyon szines ez a második elődöntő, és ez miatt erős is. az első kilenc dal amit felsoroltam tényleg döntőbe való, de a második hat közül is bármelyik odaérhet, igaz ha a szivembre hallgagtok, akkor abból a hatból, már csak magyarország maradna. szóval pont beférne nálam Alex a döntőbe 🙂

Nekem egyáltalán nem tetszik (ez a szappanoperás stílus nem a kedvencem), még a Facebook Song is jobban bejött, de nagyon remélem, hogy bejutnak, mert szurkolok San Marinónak 🙂

A második elődöntős elemzésekhez kapcsolódóan:
az én szívem, lelkem és eszem szerint kétség nem férhet Alex döntős szerepléséhez. Reálisan nézve a dolgokat azonban valószínű, hogy továbbjutna, hiszen vannak olyan országok, amelyek akármit indíthatnak, akkor is döntőznek, nálam ebben az évben ez az ország Azerbajdzsán és Románia. Nagyon fogok szurkolni Alexnek, remélem,nem hiába.

Szerintem a 2. elődöntő
Biztos továbbjutó: Norvégia, Görögország, Azerbaijan, Grúzia
Valószínűleg továbbjut: Izrael, Finnország
Bizonytalan: Bulgária, Magyarország, Románia, Izland, Svájc, San Marino
Tuti kieső: Lettország, Macedónia, Málta, Albánia, Örményország

Véleményem szerint biztos továbbjutók a második elődöntőből: Görögország, Azerbajdzsán, Grúzia, Norvégia
A többi 6 helyre bármelyik ország bekerülhet, talán egyedül Lettországot nem tartom esélyesnek.

Engem ez a dal egyszerűen meggyőzött. Biztos vagyok benne, hogy Valentina nagyon jól fog énekelni a döntőben. Szerintem szavazni is fogok San Marinóra, nem csak azért, hogy jussanak már be. Hanem azért, mert toronymagasan első nálam az elődöntőnkből. Összességében pedig második.

Ki gondolta volna, hogy az utolsó dalok között befut egy jobb szerzemény? Igazság szerint nálam a TOP 5-ben lesz, bár aggódom, hogy egy ilyen kis állam be jut-e a döntőbe, a győzelmüket pedig -sajnos- akkor is el lehet felejteni.

Napról napra jobban szeretem!

Első hallgatásra: WOW! szuper! Nagyon jó!
Tegnap, úgy gondoltam, hogy mindenképp döntősnek kell lennie.
Ma ahogy aludtam, valahogy ez a dal ment a fülemben. reggel ezzel keltem és egész nap nem tudom kiüldözni a dallamot és a hangját a fejemből. (mondjuk nem is akarom! 🙂 )

Comments are closed.