Azerbajdzsán: Farid Mammadov – Hold Me

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O9bJHFcFFws[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
A nemzeti döntő újranézése: http://www.eurovision.tv/esctv/past?program=75483

Azerbajdzsán ma este 10 résztvevős nemzeti döntőt szervezett, ahol Farid Mammadov és a “Hold Me” nyerte el a jogot a malmői bemutatkozásra. A dalt az a görög slágergyáros, azaz Dimitris Kontopoulos készítette, aki rengeteg második helyezést ért már el dalaival. 2006-ban Anna Vissi-nek rendezett görög válogatón a “Welcome to the party” 2. helyezett lett, 2007-ben a szintén görög nemzeti döntőn Kostas Martakis “Always and forever” című dala is második lett, 2008-ban viszont ő volt a producere Ani Lorak “Shady Lady” című dalának, melyet Phillipp Kirkorov szerzett, és második helyezett lett az Eurovízió belgrádi kiadásában. Írt már természetesen Sakis Rouvasnak, de orosz válogatóra is dalt, de most Azerbajdzsánon van a sor. Sok sikert a május 16-i második elődöntőben!

20 Comments

Nos, abszolút ő volt a legjobb a nemzeti válogatón, viszont szerintem nem egy kimagasló dal. Abban viszont 110%-ban biztos vagyok, h a TOP 5-ben lesznek, ismét, ami nem érdekel egészen addig, ameddig nem nyernek. Nálam: 22/35

Szerintem ennél 1 rosszabb daluk volt az pedig a 2011-es. 😀
Az előadó egy kicsit amatőr még de ez májusig biztos javul. A dal valahogy a régi slágerek dallamvilágára emlékeztet.
15/35

Egész jó ez a dal, legalábbis jobb mint amire számítottam tőlük, de azért vannak ennél jobb balladák is. Azzal viszont egyetértek hogy egy top 10-et elérhetnek ezzel.
Nálam eddig a 10. hely körül van, ami nagy szó mert eddig Arashékon kívül egy azeri dalt sem juttattam volna döntőbe, sőt kifejezetten utáltam mindet, szóval ez már egy helyes irány nálam. 😀

Én ebben a balladában sem látok semmi különlegeset, valahogy ezekben mindig ugyanazt variálják. Bár az idei balladák között tényleg a jobbak között van. Ez egyébként élő? Ugyanis az előválogatókon amiket levágtak az “énekesek”, az felért a nézőknek egy kivégzéssel.
Na mindegy, idén teljes gőzerővel Dániának szurkolok. 🙂

nem rossz dal. hozzák a szokásos formát. kb. ezt vártam tőlük.

OFF:
én idáig a belga dalból egy stúdió változatot sem hallottam. itt van a klipp.
kicsit szerintem változtattak a hangszerelésen, vagy csak idáig nem hallottam tisztán az eddigi felvételeken. 😀
a lényeg, így határozottan jobb a dal, remélem azóta vett énekórák az énekes, mert szerintem nem olyan rossz a szám. sokat ugrott fel nálam.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=C9uExokZcIM

Nagyon ki lehetek tekerve, de nekem sokkal inkább a montenegrói dal, mint ez a nyáltenger. Lehet, hogy Azerbajdzsán minden évben top 10-es, de az én listámon eddig csak Safura szerepelt az utolsó 10 helynél fentebb, és ezen a mostani dal sem változtatott.

Hejj, legalább nem díva pop. 😀 Eléggé ’90-es, 2000-es évek szaga van, és nekem is van egy kis Dima Bilan-os utánérzésem, de a többi dal miatt nálam eddig top15-ös.

Hát a gyér azerbajdzsáni mezőnyben még tényleg ez a dal volt a legjobb. Esetleg még mellette a “Welcome to the sun” is esélyes lett volna,de a többi dal nem sokat ért. :S

Szerintem nem olyan rossz, nekem tetszik. 🙂
Azerbajdzsán mindig is jó dalokat küldött.A legjobb daluk 2011-ben volt, akkor nyertek is, amit megérdemeltek teljes mértékben, de meg nagyon jó volt a 2010-es és 2009-es dalaik is.

Reménykedtem benne hogy a “Girls and Boys”-zal indulnak, természetesen más előadóval, meg hogy Hollandia a “Break the ice”-szal. Esetleg még lehet jó dal is az idén, a moldáv és az olasz dalt ugyanis még nem hallottam. De akkor is lehet jó dal ha Alyona visszacseréli a dalát.

Comments are closed.