Naptár

2013. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2013: Delegációvezetők találkozója

ESC2013_butterflyTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
Eredeti kiadás: 2013. március 18. hétfő – 18:45
Frissítés: a malmői verseny színpadának látványterve

Az év egyik legfontosabb eseménye, mint minden évben a delegációvezetők találkozója, ahol minden versenyző ország delegációvezetőjének el kell vinni és át kell adni az EBU számára a versenydalokat és az ehhez kapcsolódó egyéb járulékos anyagokat. Cserébe egyre több dolgot tudunk meg a májusi versenyről.

Idén a rajtsorrendet nem sorsolják ki, mert ezúttal zenei producerek fogják eldönteni azért, hogy sokkal gördülékenyebb legyen a show. – Azt szeretnénk, hogy minden egyes dal ragyogjon” – fogalmaz Jan Ola Sand, az EBU főellenőre. Korábban csak annyi sorsolás volt, hogy elfelezték az elődöntőket, és sorsolással döntötték el hogy melyik ország melyik elődöntő melyik felében fog fellépni. Ez a főpróbák és a szállodafoglalás, repülőjegy foglalás és egyéb előre tervezhető dolog miatt fontos. Ma egyedül a házigazda, Svédország rajtszámát sorsolták ki, a 16-os számot adta nekik a sors.

Az elődöntők rajtsorrendjét eredetileg valamikor áprilisban akarták nyilvánosságra hozni, de a döntést megváltoztatták: a zenei producerek legkésőbb március 29-ig sorba fogják rendezni az országokat, az EBU pedig nyilvánosságra fogja hozni. Az elődöntők végén most is sajtótájékoztatót fognak rendezni, ahol a továbbjutók ismét csak annyit fognak sorsolni, hogy kiderüljön, a döntő első vagy második felében fognak-e fellépni. A döntő végleges rajtsorrendje a verseny előtti napon legkésőbb 15 óráig fog elkészülni. Az automatikus döntős, vagyis az úgynevezett „ötösfogat” országok, azaz Franciaország, Németország, Spanyolország, Nagy-Britannia és Olaszország számára a legelső próba utáni sajtótájékoztatón fogják megrendezni a sorsolást. Ők is csak annyit fognak megtudni, hogy a döntő első vagy második felében fognak-e fellépni.

A találkozó talán legfontosabb része a malmői színpad terveinek bemutatása, amiről hamarosan megtudhatunk valamit.

Nos, íme a színpad!  Meg itt is, az svt.se-ről.

esc13stage

47 hozzászólás Eurovízió 2013: Delegációvezetők találkozója