Naptár

2013. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2013: Magyarország ma este dönt

dal_magdiTudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com – MTVA
Internetes közvetítés 20:15-től: adal2013.hu (Működőképes Silverlight 5 plugin kell hozzá)
http://dunaworld.hu/televizio.html
http://www.eurovision.tv/esctv/future/?program=74953
Kódolatlan műholdas közvetítés – Duna World http://dunaworld.hu/veteli_lehetosegek.html

Ma este Magyarország kiválasztja azt a dalt, ami képviselni fog minket a 2013-as malmői Eurovízión. A zsűri ma este a dalok végén fog pontokat osztogatni zsűritagonként a top 4 dalokra. A 8 dalból a 4 legtöbb zsűriszavazatot kapó produkcióra szavazhat a közönség, A legtöbb szavazatot összegyűjtő előadó utazik Malmőbe májusban. A döntő fellépői:

08. Nem akarok többé játszani – Keresztes Ildikó
09. Csak állj mellém – Rácz Gergő
10. Szíveddel láss – Agárdi Szilvi – Pál Dénes
17. Holnaptól – Vastag Tamás
18. Kedvesem – ByeAlex
20. My Baby – Kállay Saunders András
25. Élj pont úgy – Cserpes Laura
29. Úgy fáj – Radics Gigi

Az est vendégfellépői: Sound of our Hearts – a Magyar Rádió szimfónikus zenekarával, Euphoria – az Anti Fitness Club felfogásában.

201 hozzászólás A Dal 2013: Magyarország ma este dönt

  • Szellem

    Már végig futott a gondolat, hogy mi lett volna ha Uhrin Benedek és Fekete Pákó is indult volna…holt verseny

  • István33

    Idén Magyarország is átfogja élni, milyen egy paródiadallal kiesni az elődöntőben.
    Az, hogy az óvodások így szavaznak érthető. De, hogy a szakmai zsűrinek nevezett csoport egyöntetűen beengedett egy ilyen dalt a legjobb négy közé,az az elkövetkező hónapokban folyamatos szemlesütésre ítéli majd őket. (Például amikor a fogadóirodák majd besorolják Magyarországot a tök utolsó helyre.)
    Szégyen, hogy zseniális előadók mellett, megint csak ilyen silány produkcióra vagyunk képesek. Lehet, most rámkommentelni, de idén bármilyen igyekezetem ellenére nem tudok felsorakozni a győztes dal mögé, s 1994 óta az érzéseim még mindig beváltak az Eurovízióval kapcsolatban.

    • Vektor

      Megértem, hogy nem értesz egyet az eredménnyel, de óvodásnak titulálni a ByeAlex-re szavazókat nem szabadna… Nem véletlen, hogy ez a dal győzött. A ByeAlex volt az egyetlen produkció, ami nem tűnt más külföldi szerzemények silány másolatának.

      Én nem írnám le előre magunkat, ugyanis bármennyire próbálok kutatni az emlékeim között, nem igazán rémlik hasonló dal a közelmúlt versenyeiről. Nem lehet tudni, hogyan fogja lereagálni a külföldi közönség, de egy biztos, ki fog tűnni a dalok közül.

    • István33

      Nekem rémlik:
      2003 Ausztria, 2009 Szerbia, 2012 Montenegró. Szerintem ez az a szint.
      De mint írtam, ez az én véleményem, május 16-a után pedig meglátjuk, kinek az érzései igazolódtak be.

    • Ariza

      „Szégyen, hogy zseniális előadók mellett…”

      Biztos, hogy ugyanazt a műsort néztük? :/

    • István33

      Ha te jobban énekelsz, mint Radics Gigi, kérlek, indulj el jövőre!

  • Mona

    Bakancs igazad van! Ha az orosz nagyik tavaly 2. helyen végeztek még mi is bekerülhetünk. Nekik legalább olyan rossz hangjuk volt. Szerintem figyeljétek meg bejutunk a döntőbe ezzel a dallal! Második hallásra pedig tetszeni fog a jónépnek! Mindenesetre gratulálok Alexnek, ezt tényleg mi választottuk.

  • Mikrokozmosz

    Így legalább nem kell aggódni, hogy a költségvetésből félre kell tenni jövőre megrendezni a nemzetközi versenyt 😉

  • Csabi

    Ó ne mit vétettünk hogy Bye Alexet választották ez…..
    Jobbanmodva nekünk végünk.

  • Morgo

    Hát bundával, előre eldöntött kijutóval ezek után biztos nem lehet a zsűrit vádolni ! De Ruzsa Magdi csúnyán elszólta magát ! 😀 Viszont ez tipikusan a mindent, vagy semmit esete lesz, még akár jól is elsülhet, mert, hogy kitűnik az biztos.! Ha így döntött a nagy többség, akkor innentől: Hajrá Alex, hajrá Magyarország !
    De remélem nyerni a Cascade fog. 😀

  • Csabi

    De ez valami iszonyú. Valaki elmondhatná hogy miért nem szeretik Keresztes Ildikót, na jó ezt megértem de hogy jobb lenne Bye Alex uncsi dala?

    Lessz itt még Forradalom…

  • Bakancs

    Mondjuk az nekem egy kicsit gyanús volt, hogy Alex lépett fel a legvégén (a meglepetés továbbjutók léptek fel ekkor, lásd Rácz Gergő és Vastag Tamás).
    De egyelőre én még tartózkodnék a biztos kiesés kérdésétől. Mindannyian ismerjük az Eurovíziót, ez bárhogyan elsülhet.

  • Katesz

    Csalódott vagyok, és bármennyire is szeretnék egyelőre nem tudok „a győztes” mögé állni:(
    Ez biztosan változik, hisz csak „haza drukkolok”, de most inkább megyek aludni és próbálok nem arra gondolni, hogy ez mekkora égés………..

  • aronvi

    az a legrosszabb, hogy a komoly énekeseknek és énekesnőknek akiknek a hangjaik nem mérhetők ezzel a flegma törpével, aki alapjáraton úgy tett mintha pl. csak fogadásból jelentkezett volna egyáltalán, nem is érdekelte, hogy mi van. Más meg megszakad h megfeleljen a zsűrinek és olyan alázattal énekelnek, hogy az nem igaz és erre ByeAlexet berakják mindegyikük elé?! Ezt muszáj megmosolyognom, mást nem tudok erre reagálni, egyszerűen röhejes:D

    • Vektor

      Ezzel egyetértenék, ha lett volna egyetlen olyan énekes, vagy dal, ami legalább a minimális követelményeknek megfelelt volna. Így igazából mindegy volt, kit küldünk, és ByeAlex kiválasztása legalább nem egy tipikus, unalmas döntés, mint például Csézy kiválasztása volt 2008-ban.

    • Ariza

      Akkor miért nem úgy szólt a versenykiírás, hogy ide csak komoly énekesek/énekesnők jelentkezhetnek?

    • aronvi

      ilyen komolytalan dalt eleve nem kellett volna beválogatni…

  • msz

    Nem az nyer, aki a legtöbb embernek tetszik és már is mennek a bundával vádoló kommentek. Én egyenlőre nem örülök, se nem bosszankodom a végeredményen, hanem konkrétan sokkolva vagyok. Egyáltalán nem számítottam erre a végeredményre. Vagy TOP10, vagy elődöntő utolsó 5.

  • Seatter

    EZ GÁZ..Miért nem lehet komolyan venni egy dalversenyt?Miért kell azzal játszani,hogy zsűri vagyok, és viccből adok ByeAlexnek 4-6 pontot,mert vicces meg jelenség?
    Ez a komoly szakmai zsűri…
    Ja,és azt nem értem ,hogy most itt elénekli magyarul,de lefordítja angolra,akkor miért nem lehet a válogatón már egyből angolul elénekelni?Ja! azért ,mert ez Magyarország,és itt át lehet verni az embereket..És ha ByeAlexnek az az éneklés ,hogy elmondja a dalt,akkor prózamondó versenyre menjen..,ne euróvízióra..
    Szóval ByeAlex-ByeHungary az elődöntőből.

  • szilva

    Végre nem egy szokásos sablon kommersz dal!! Hajrá Alex! Fülbemászó a dal! Szurkoljunk neki együtt, hihetetlen ez a sok negativ komment, ti magyarok vagytok?

  • István

    Naggyon gáz… Szerintem is a legrosszabb választás volt. Kíváncsi lennék ki milyen szempont alapján helyezte elöbbre András vagy Gigi produkciójánál. A „szakértő” zsűrit is megkérdezném, hogy sikerült az első négybe juttatni a szerencsétlent, aki innét már szerencsésnek nevezheti magát. Az eredmenyhirdetéskor látszott az arcán, hogy ő is nagyon meg volt lepődve. Most viszont nincs más hátra, drukkoljunk neki.

  • guston

    hát akkor legelőször is őszintén gratulálok a dalverseny itthoni nyertesének, feltételeztem hogy ez előadótól függetlenül kijár mindenkinek, de úgy néz ki, tévedtem. na jó, tudom, magyar sajátosság, hogy más boldogságának csak a legritkább esetben örülünk, de azért próbálkozni szabad.

    természetesen megértem a csalódottakat is, azonban érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy miért ilyen eredmény született az este folyamán. mert azért ha jobban megnézzük a dolgot, a két nagy és igencsak hangos tábor idoljai és favoritjai maradtak alul egy jóval köznapibb előadóval szemben, meg merem kockáztatni, talán azért, mert kicsit már mindenkinek elege lett az elmúlt hetekben a duó és gigi rajongói által prezentált verbális összecsapásokból.

    be kell vallanom töredelmesen, azon azért egy cseppet meglepődem és valahol fel is háborodtam, hogy a szakmai zsűrinek csúfolt féligszakmai társaság egyetlen pontot sem adott pál dénesék produkciójára a mézesmázas szeretetömlengésük után. voltak ilyen elővetitések már az itt kommentelők hozzászólásaiban, és lám, tényleg nem merte a zsűri a nézők kezébe adni a párocskát, helyette a tévéfőfő kijelölt vonalán szavazgattak egyéniben is a többiek, ami azért erősen kiérződött, és ezáltal az egész titkosan és boritékbadugósan szavazunk közjáték messzemenőkig komolytalanná vált.

    mindenesetre számomra a legérzékenyebb pont az volt, hogy ugyanők cserpes laura dalát sem találták a négy közé jutásra érdemesnek, helyette a búvaltoszott vastag tamás nótáját próbálták a nézőkre erőltetni, gondolván kielégitik vele a duón kesergő idősebb hölgyeket, és tették mindezt annak fényében, hogy laura a legjobb énekét és előadását prezentálta a verseny leghatásosabb és legjobban felépitett zeneszámában.

    nah és ahogy rakonczai viktor próbálta magát mosdatni rácz gergő kapcsán és az összefonódásukat illetően, hát az valami prémiumkategóriásan komikus volt.

  • guston

    biztos bejutóink közül saunders, és gigi sem tudott megmozgatni bennem oly nagyon semmit, de ezt korábban már kifejtettem valamelyik posztban. tutira nem vagyok ellenük, félreértés ne essék, csupán az ilyen sablonmintaizű tucatdalokat számomra a jó énekhangok sem tudják szerethetőbbé, fülbemászóbbá varázsolni.

    no és akkor itt volt még ildikó, aki ma is hatalmasat énekelt, sajnálom hogy nem lett négyestag, nekem megérte volna az alapdijas üzeneteket.

    viszont byealex meglepett, és tényleg örültem a végső győzelmének, amire azért csak titkon számitottam, annak ellenére hogy a fődöntősök közül neki biza küldtem pár szavazatot, és akinek a vokalistája továbbra is szuper csaj szuper hanggal, meg merem kockáztatni hogy alex dala vele kiegészülve tudja átadni azt a hatást, ami miatt itt tart most ez a fiú.

    mindent összevetve, elégedett vagyok. tudom nem lehet előre jósolni semmit egy euroviziós dalfesztivál kapcsán, mert sokösszetevős a dolog, de valamiért úgy érzem van jövője malmőben az elvontabb, de szerethetőbb előadóknak is.

    hű, sokat irtam, úgyhogy átadom másnak a helyet.

    béke legyen veletek, további szép napot.

  • jolci

    Hagyjuk már ezt az óvodások szavaztak baromságot!(Egyébként nekik is lehetett:))
    Akárki is szavazott Bye Alex megy Malmőbe és kész! Ezt el kellene fogadni és nem fikázni hanem bátorítani őt!
    Undorító,hogy a nemzetközi ESC oldalon is csak a magyarok húzzák le a dalt.A külföldi hozzászólások 90%-ban pozitívak.Ez valóban egy különleges,nem szokványos dal,de talán épp ezért lehet esélyes egy jobb helyezésre.

  • Gábor

    Csodálkozom, hogy mindenki ByeAlexen rökönyödik meg és az fel sem tűnt senkinek, ahogyan Cserpes Laurával elbánt a zsűri. EZ FELHÁBORÍTÓ!
    A múltkor elismerték, hogy a dala a legjobb, a hangi képességeit még mindig kevesellték. Hála Istennek a közönség továbbjuttatta, hiszen még amikor a leginkább hamiskás volt, akkor is jobban, élvezhetőbben adta elő a dalát, mint anno Wolf Kati a sajátját bármikor is élőben.
    Most erre a döntőben tökéletesen tisztán adta elő, a zsűri is megdicsérte, erre nem szavazzák be a négybe.
    Sajnos, az elejétől érezhető volt, hogy KSA-t nagyon nyomják és Gigi a másik favorit.
    El is ment a kedvem a szavazástól, főleg hogy még ráadásul a másik kedvencem, ByeAlex most hamisan is énekelt, szerintem be volt rekedve. Utána belenéztünk a 2-esen egy régi KiMitTudba, hát ég és föld a két zsűri.
    Az én összeesküvéselméletem:
    Olyan előadót akartak küldeni, aki azt reprezentálja, hogy nem vagyunk rasszisták, vagyis néger-, cigány- vagy zsidógyűlölők (napjaink polkorrekt értelmezése szerint ennyi tartozik a rasszizmusba).
    Kállay-Saunders András: félig-meddig néger.
    Rdics Gigi: roma.
    ByeAlex: nem tudni, hogy tartozik-e valahová, de az biztos, hogy nem néger.
    Vastag Tamás: szerintem egyikbe sem tartozik, de előre látható volt, hogy közönségszavazáskor se KSA, se Radics Gigi pozícióját nem veszélyezteti.
    ByeAlex: Nem tudom eldönteni, hogy „kedvezményezett” volt-e, vagy pedig nevető szerencsés harmadik, akinél nem jöttek be az előzetes várakozások és sok szavazatot kapott Cserpes Laura és Keresztes Ildikó szavazóitól.

    • Gábor

      Ja, és még annyit hadd „mondjak”:
      Laura azért nem fért be a 4-be a szűrinél, mert szerintem komolyan veszélyeztette volna a „kedvezményezettek” esélyeit…
      De itt van ni: lehet, hogy most ByeAlexszel ráfaragtak, bár nem biztos…

    • Pitbull

      Nekem feltűnt, hogy Laurát mennyire alulértékelték. Tökéletesen énekelte a dalát a döntőben, azt a dalt, ami szerintem is a legjobb volt a döntőbe jutottak közül, de ennek ellenére nem lepett meg, hogy nem került be a végső négybe. Az annál inkább, hogy ByeAlex befért a kvartettbe. Az eredmény ismert. Nem tetszik a versenydalunk, de szurkolni fogok neki!
      Hajrá Alex!

  • Rmadre

    Ha már ott tartunk, hogy ki melyik kasztba, ki milyen népcsoporthoz tartozik, hát akkor Byealexet megnézve több lehetőséget is látok. A bőr- és hajszíne alapján akar lehet simán roma és zsidó is. Ám egyik fényképe pl. teljesen emlékeztet egy elhunyt fanatikus al-Káidás terrorista vezérre, Oszáma bin Ládenre! Hoppá! Visszatért? :-I
    http://korbely.blog.hu/tags/byealex
    Félelmetes, öntelt, fenyegető, szúrós tekintetű…..brrr……kiráz tőle a hideg! ….és sajnos a zenéjétől is feláll a szőr a hátamon!
    Mindenesetre nem Malmőbe való!

  • VICESC

    Öntelt??? Fenyegető???

    Azt hittem, a Facebook-kal ellentétben itt legalább civilizált emberek írnak, de csalódnom kellett… Tisztelet a kivételnek, akik nem azzal töltik a napjukat, hogy minél több helyen és minél cifrábban szidják Alexet, csak azért, mert az emberek rá szavaztak (többen, mint bármelyik tehetségkutatóban a győztesre… ez van, nem énekest kerestünk, még csak nem is dalt… produkciót, jelenséget, ami nem tucat. Az emberek kinyilvánították, mit szeretnének, egyedi dalokat. Egyedi dalokat írjanak akkor a nagy énekeseknek is…)

    Úgysem tudtok az eredményen változtatni, csak magatokat járatjátok le. Akkor is, ha azt hiszitek, ez a menő… Megalázni másokat…