Finnország: Krista Siegfrids – Marry Me

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6cCLcjfRKlc[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Finnország szombat este 8 résztvevős döntőt rendezett, ahol a zsűri és a közönségszavazés alapján Krista Siegfrids “Marry Me” című dalát küldik az 58. Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjébe. Gratulálunk!

37 Comments

Nagyon kedvelem Kristát, simán leénekelné például Lady Gagat vagy Katy Perryt, de ne ezzel a dallal. Biztos voltam Mikael győzelmében, már ki is találtam, hogy rá fogok szavazni májusban… Nem tudom mit gondoltak a finnek, de hatalmas hiba volt a részükről hagyni a ‘We should be through-t’ kiesni. A másik legjobb pedig az Arion volt, de az ő döntésük… :/

Eddigi legjobb. Kifejezetten örülök, hogy nem Mikael nyert, dög unalom volt az a dal szerintem, hiába jó a hangja.
Nálam Finnország toronymagasan az első jelen pillanatban.

Na ilyenre sem emlékszem még a finnektől. Jó ötlet hogy van egyfajta témája az egésznek. Bár nem mondanám tuti sikernek, nálam valószínűleg középmezőny eleje lesz belőle.

1.Dánia
2.Svájc
——–
3.Norvégia
4.Finnország
5.Izland

10 youtube videot megnézve:
1.Dánia 96
2. Norvégia 86
3. Litvánia 62

6.Finnország 54
egyébként elsőre nem jön be, és a döntő sem biztos de még viszonylag kevés dalt ismerünk

20 youtube videót megnézve:
1.Dánia 193
2.Norvégia 177
3.Ukrajna 120
4.Izland 113
5.Finnország 110
6.Fehéroroszország 97
7.Svájc 91
8.Litvánia 89
9.Málta 81
10.Albánia 65
11.Belgium 24

Nem rossz dal, a döntő még meglehet…én Diandrát vagy Elinát választottam volna, de nagyon örülök, hogy nem Mikael, a Great Wide North vagy az Arion nyert.

Összesen 2 dal fogott meg,ez és Elináé.Szerintem a legjobb nyert és gyanítom,hogy a középmezőny elején lesz nálam.Jól van finnek 😀

Nem néztem az UMK-t de nekem ez tetszik! 🙂
A sokat emlegetett Mikaelt megnéztem, hát nem csodálom hogy nem azt választották, azzal simán kipottyantak volna, ezzel van egy kis esély.

Ezzel nem értek egyet. Nem tudom, mennyire szoktál külföldi oldalakat nézni, de Mikael magasan vezette a kedvenc-dal listás, ja és a Twitteren még vasárnap délután is azon volt kiakadva a nép, hogy nem küldték ki a dalt. Azt gondolom, ennyi ember nem tévedhet! Európát végre ki kellene zökkenteni ebből a sok hulladék dalból, ami folyamatosan jön. Mi van emberek, félünk az érzelmektől?

Nem figyeltem a külföldi oldalakat, de azt nem nehéz belátni, hogy Mikael dala van olyan jó, mint a tavalyi észt, úgyhogy miért ne juthatott volna tovább? Erős a gyanúm, hogy rossz évben próbálkozott.

Köszönöm az egyetértést, nekem is Ott jutott róla eszembe, pedig két különböző dal, de két dolog közös: van egy remek előadó és egy dal, ami megérint. 🙂

Finnország már úgyis régen küldött viccprodukciót. Azt megértem, hogy nem akartak harmadszorra is lassú dalt, de ezen az amcsi tucatkacaton kívül is lett volna miből választani. ESC-n viszont a döntő tutira meglesz, még úgy is, hogy a háttérvokál nem mehet playbackről.

1. Ukrajna
2. Dánia
3. Norvégia
4. Izland
5. Svájc
6. Litvánia
7. Albánia
8. Málta
9. Finnország
10. Belgium

Egy hálivúdi romantikus vígjáték vége-főcím dalának elmenne, de az ESC-re valami fajsúlyosabbat kellett volna a finneknek küldeniük, finn rock foreva!

Inkább ez, mint Janicsák agyonintonált, eklektikus, érthetetlen, dekadens és dallamában megjegyezhetetlen “művészi” katyvasza. Hajrá finnek!

Előre is bocsánatot kérek a dal kedvelőitől, de az én fülemnek ez a dal egyszerűen hallgathatatlan. Nem vagyok popzene-ellenes, sőt, a jó zenét, jöjjön az a zenepaletta bármelyik pontjából, szívesen meghallgatom, de ezt a dalt nem sikerült. Hol van ez a tavalyi bájos-melankolikus dalhoz képest? Nem ismerem a többi résztvevőt, de el tudom képzelni, hogy lett volna ennél jobb választás.

Hát nem értem ezt a sok fanyalgást.Szerintem remek dal,szokatlanul pozitív ami a finneket illeti.Van benne látvány is az énekesnő igazi előadó, jó hang, jó látvány.Ezenkívül nagyon nemzetközi a dal egy kicsit amerikai egy kicsit katty perrys.Nagyon is fog működni azt gondolom top 10 is lehet Finnországnak.Szóval nekem nagyon rendben van ez a dal fülbemászó és hatni fog.Európa fog erre szavazni.Tuti döntős

Mi magyarok is fogunk rá szavazni.Ez a dal olyan édes méreg.Azon veszed észre magad hogy dúdolod.Nem fogok meglepődni ha jól fog szerepelni főleg a televotingnál.A stílus amúgy olyan popdal mind az ikrek Írországból csak sokkal jobb vokál.A fiatal generáció zabálni fogja.Amúgy soha nem volt igaza az internetes fórumoknak,nézettség ide vagy oda a pillanat fog számítani.Eddig nekem tuti döntős Dánia,Norvégia,Finnország,Ukrajna.A többi kérdéses.

Az ikrek egyik évben sem voltak egy sikertörténet, mert szvsz már a tavaly előtti épphogy top10 sem lehet annak nevezni, legalábbis, ami hype-ot bevágtak miattuk, a tavaly meg egyenesen csúfos bukás. Amúgy az eddigi versenyeredményeket nézve szerintem ez pont nem fog bejönni Európának, de emiatt nem ugrunk egymás nyakának…

Lali nem fogunk egymás nyakának ugrani, de nem értek egyet veled.Az ikrek 2011ben nagyon is bejottek Europanak olyannyira hogy 8-ik helyen vegzett Írország ami hosszú évek után egyik legjobb eredményük volt.Sőt igen sok pontot is kaptak tobb mint 100-at.Ami a tavalyt illeti szintén bejöttek mert a televotingban 10ikek voltak 89 pontal.A helyezésüket a zsűri húzta le.Én is figyelem az utóbbi évek versenyeit sőt 8 éve nézem is és Lali azt tudom mondani majd meglátjuk kinek lesz igaza.Megérzésem szerint Finnország döntős lesz.

Haha, ez nagyon vicces! 🙂 Mondjuk ehhez érteni kell a dal szövegét. Nem kell mindig nagy íveket énekelni, meg a világot megváltani. És hiába egyszerű a dallam, a lány hangjáról így is el lehet dönteni, hogy nagyon jó. Nekem ez tetszik 🙂

Comments are closed.