Naptár

2013. február
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Blog: A Dal-ra sokan kíváncsiak, még Androidon is

Szerző: Klész Imre
Forrás: mtva.hu

Megjelent ma egy sajtóközlemény a Dal 2013 első fordulójának internetes visszhangjáról, persze számokban mérve. Amellett hogy 90 ezren néztek híreket a Facebook oldalukon és az összes felületüket együtt véve 200000 alkalommal töltöttek le oldalakat, egy eddig még nem reklámozott szolgáltatást is leírtak: A Dal applikáció Androidra. A play.google.com oldalon „A Dal 2013” szóra rákeresve, valamit a számítógépen a Google szolgáltatásaiba bejelentkezve, egy kattintással a telefonra települ a program. A program betöltése után egyből a legfrissebb híreket kapjuk az adal2013.hu oldalról, telefonokra optimalizálva. A következő menüpont a versenyzőkről szól, ahol bele lehet hallgatni a kiválasztott dalába és életrajzi adatokat tudhatunk meg róluk. A következő ikonra kattanva a zsűri tagjairól olvashatunk információkat. Ezután jön az adás. Itt a lista meglehetősen hosszú, legfelül az M1 online adását lehet látni, ami ugye a verseny alatt válik igazán érdekessé, hogy ne maradjon le senki a versenyről, bárhol legyen, csak legyen WiFi is.

Az online ablakot követik a fellépők dalai, itt is részletet lehet hallani a dalokból. Ha a 30 fellépőn átverekedtük magunkat, utána jönnek a videók a Ma reggel című műsorból, ahol A Dal 2013 versenyzőivel készült riportokat lehet megnézni. Ezek után jön az első elődöntő adása teljes hosszában, majd feldarabolva, ahol külön kiválaszthatók a versenydalok, a köztes produkciók, és kizárólag az online felületre szánt riportok. A lista legalján található a legfrissebb Ma reggel-es interjú, Odettel és Ramival. Az utolsó menüpont a verseny MTVA-s Facebook oldala.

Nem gondoltam volna, hogy már ilyen lehetőséggel is fogunk találkozni idén, a verseny rajongói igazán el vannak kényeztetve ilyen téren is! Persze a program néha összeomlik, ha gyorsan pörgeti az ember a listát, főleg ha egyből a legfrissebb videóinterjút szeretné megnézni valaki. De jól használható a program, így a Dal már a zsebben lapul! És a Silverlight bővítménnyel sem kell bíbelődni, itt egyszerűen működik minden, elindul minden videó.

A Dal app

Visszatérve a sajtóközleményre, megemlítik, hogy még Dél-Koreából is regisztráltak az online felületük egyikére. A versenynek jelentős visszhangja van a nemzetközi szaksajtóban, az eurovision.tv, az esctoday.com, az escxtra.com, az eurovisionary.com és az oikotimes.com szerepel a felsorolási listán. Hát mit mondjak, az lenne a furcsa, ha nem írnának a magyar válogatóról semmit. Minden ország mindegyik válogatójáról írnak mindig, még akkor is, ha csak egy zsűri jelöli ki a versenyzőt és a dalt.

Savanyú a szőlő alapon íme az old.eschungary.hu statisztikája az első elődöntőről:
– a honlap kapacitását ötszörösére növeltük a jelentős érdeklődés és szerverhibák elkerülése érdekében
– Az old.eschungary.hu Facebook oldalán a 7446 ismerősünk ismerősei révén 2383000 embert érünk el híreinkkel
– az elmúlt héten 12000 látogatónk 54000 oldalt töltött le
– az elmúlt hónapban közel 60000 látogatónk 323000 oldalt töltött le
– a verseny előtt átlagban 300-350 látogatónk böngészte valamelyik oldalunkat egyszerre
– előszavazásunk 83%-ban volt pontos: 5 előadó továbbjutását jósolták meg helyesen olvasóink

9 hozzászólás Blog: A Dal-ra sokan kíváncsiak, még Androidon is